Tag Meta Robots: Udhëzues Definitive për Zhvilluesit

Disclosure: Mbështetja juaj ju ndihmon të mbani sitin në punë! Ne fitojmë një tarifë referimi për disa nga shërbimet që rekomandojmë në këtë faqe.


Metoda e robotëve jep udhëzime për zvarritësit në internet (robotët). Shtë një alternative për një skedar robots.txt dhe zbatohet në bazë të faqes-pas-faqes duke shtuar një etiketë meta në kokën e një dokumenti HTML.

Ju nuk do të gjeni meta etiketën e robotëve të përmendur në HTML5 sepse nuk është zyrtarisht pjesë e specifikimeve. Etiketa u propozua gjatë një punëtorie W3C në 1996 dhe përdorimi u shpjegua në Shtojcën B të HTML 4.01 në dhjetor të 1999. Sidoqoftë, etiketa e robotëve meta nuk është shtuar asnjëherë zyrtarisht në specifikimet HTML.

Kjo nuk do të thotë që motorët e kërkimit nuk kujdesen për etiketën. Ndërsa zvarritësit e paskrupullshëm të uebit mund (dhe bëjnë) të injorojnë etiketën, crawlerët e motorit të kërkimit shikojnë meta të robotëve për udhëzime se si të trajtojnë përmbajtjen e një faqe në internet.

Sintaksë Themelore

Sintaksa themelore e etiketës meta robots është mjaft e thjeshtë:

Për ta përdorur atë, shtoni etiketën në elementin kryesor të çdo faqeje interneti që duhet të sigurojë udhëzime për crawlers të internetit. Për dallim nga skedari robots.txt i cili ofron udhëzime sitewide, meta tag robotëve vlen vetëm për faqen në të cilën shfaqet.

Robots.txt vs Robots Meta Tag

Në sipërfaqe, robots.txt duket strategjikisht më e mirë se meta tagotët e robotëve sepse robots.txt mban udhëzimet e zvarritjes së uebit për një sit të tërë në një vend.

Fatkeqësisht, motorët e kërkimit nuk kujdesen për komoditetin. Kur është fjala për mbajtjen e URL-ve nga indeksimi, përdorimi i mos lejimit në robots.txt nuk është aq i efektshëm sa përdorimi i noindex në një etiketë robotësh.

Nuk na beson? Pastaj besoni ekspertët e SEO Moz. Ata kanë paraqitur një rast bindës për zgjedhjen e meta tag-ve të robotëve mbi robotët.txt.

Duke u thënë robotëve çfarë të bëni

Në shembullin sintaksor që kemi përdorur "udhëzimet shkoni këtu" si mbajtës vendi. Ekzistojnë disa vlera të ndryshme që mund të përdoren në vendin e tyre.

Indeksi dhe Noindex

Një gjë që mund të tregoni një zvarritës në internet është nëse dëshironi apo jo faqen e indeksuar.Si parazgjedhje, zvarritësit në internet supozojnë se kanë një dritë jeshile për të indeksuar çdo faqe në internet. Pra, nëse doni një faqe të indeksuar, thjesht braktisni meta etiketën e robotëve. Sidoqoftë, nëse nuk doni një faqe të indeksuar, shtoni etiketën me një noindex vlerë.

Ndiqni dhe Nofollow

Si parazgjedhje, zvarritësit e uebit ndjekin çdo lidhje në një faqe në internet dhe indeksojnë ato faqe të lidhura (përveç nëse kanë udhëzime që parandalojnë indeksimin). Kështu duke shtuar një meta tag robotësh me ndjek vlera është opcionale. Sidoqoftë, përdorni nofollow nëse nuk dëshironi që zvarritësit në internet të ndjekin lidhjet në një faqe.
Udhëzimet mund të kthehen në njëra-tjetrën gjithashtu. Pra, nëse doni të shtoni të dyja nofollow dhe noindex në një faqe në internet, mund t'i shtoni të dy njëherësh si kjo:

Të gjitha ose asgjë

Kombinimet e mëposhtme janë të zakonshme:

 • indeksoni dhe ndiqni
 • noindex dhe nofollow

Ju mund të përdorni udhëzimet e shkurtra të gjitha ose asnjë udhëzim për ta bërë këtë të ndodhë.

Ka fjalë kyçe shtesë që mund të përdorni për të dhënë udhëzime në shënjestër. Sidoqoftë, vlen të përmendet se jo të gjithë motorët e kërkimit i kushtojnë vëmendje të gjitha këtyre komandave.

 • content = "noimageindex": udhëzon crawlers në internet që të mos indeksojnë asnjë imazh që shfaqet në një faqe në internet. Sidoqoftë, nëse ato imazhe shfaqen në faqe të tjera në internet, ato do të indeksohen. Për të parandaluar indeksimin e figurave, shtoni udhëzime për robot në kokën HTTP të dorëzuar me skedarin e figurës.
 • content = "noarchive": udhëzon crawlers në internet të indeksojnë faqen në internet pa caching një kopje të plotë të faqes në internet.
 • content = "nosnippet": udhëzon motorët e kërkimit të mos shfaqin një copë çasti kur faqja tregohet në rezultatet e kërkimit dhe gjithashtu parandalon ruajtjen e faqes.
 • content = "noodp": udhëzon motorët e kërkimit që të mos përdorin përshkrimin e faqes nga ODP si copëz në rezultatet e kërkimit.
 • content = "noydir": udhëzon Yahoo që të mos përdor përshkrimin e faqes nga Drejtoria Yahoo si copëz në rezultatet e kërkimit.
 • content = "notranslate": udhëzon Google që të mos ofrojë përkthimin e faqes në internet.
 • përmbajtja = "unavailable_after: [RFC 850 datë / kohë]": udhëzon Google që faqja të mos shfaqet në rezultatet e motorit të kërkimit pas një date dhe kohe specifike.

burime

Shumica e etiketave të robotëve janë mjaft të thjeshtë. Sidoqoftë, nëse po planifikoni të jepni udhëzime komplekse këtu janë disa burime ku mund t’i përdorni për të mësuar më shumë rreth këtyre etiketave.

 • Udhëzues Robots.txt Ultimate: mësoni se si të përdorni një skedar robots.txt si një alternative për etiketën e robotëve.
 • Udhëzuesi Ultimate për Etiketën Moto Robots: ky post përfshin një tabelë që do të listojë komandat që robotët e ndryshëm të motorit të kërkimit i kushtojnë vëmendje.
 • Robots Meta Tag dhe X-Robots: mësoni se si Googlebot trajton udhëzimet e robotëve.
 • Për robotët tag: një përmbledhje zyrtare e meta-tag robotëve.

Shtimi i robotëve meta të etiketave në faqen tuaj të internetit

Nëse doni të shtoni etiketat meta të robotëve në faqen tuaj, mund të kopjoni etiketat e paraqitura në këtë artikull dhe t’i ngjisni ato në HTML të faqes tuaj. Përveç kësaj, ka mjete që mund të përdorni për të gjeneruar udhëzime me porosi dhe për të shtuar automatikisht etiketat në faqet e internetit të krijuara nga sistemet e menaxhimit të përmbajtjes.

 • Gjenerator i Avancuar i Meter Tag dhe Paraprak i Rezultateve të Kërkimit të Google: krijoni etiketa meta, përfshirë etiketat e robotëve, me këtë mjet dhe shihni një vrojtim të mënyrës se si Google do ta shfaq faqen tuaj me ato rregulla në fuqi.
 • Generator Free Meta Tag: krijoni etiketa meta, përfshirë etiketat e robotëve, në HTML të thjeshtë. Ky mjet krijon një shtesë emri = "gjenerator" etiketoni që ju me siguri nuk duan të përdorin.
 • WordPress Plugin, Meta Tag Manager: lehtësisht shtoni një gamë të gjerë të etiketave meta në faqet individuale.
 • WordPress Plugin, GA Etiketat Etiketat: vendosni lehtësisht etiketat meta në një vend të gjerë me këtë shtojcë të thjeshtë.
 • Joomla Plugin, Easy Frontend SEO: kontrolloni lehtë etiketat meta të robotëve.
 • Joomla Plugin, Tag Meta: një zgjatje e thjeshtë meta-tag.
 • Joomla Plugin, Meta Robots: krijoni etiketa me një ndërfaqe me butona radio.
 • Drupal Module, Custom Meta: krijoni çdo lloj meta tag me një formë të thjeshtë.
 • Drupal Module, Meta Etiketat Lloji i nyjes: shtoni etiketat meta mbi bazën për çdo nyje.

Ju lutemi, Kontrolloni Robotët tuaj

Nëse dëshironi të kontrolloni sesi zvarritësit e uebit indeksojnë faqen tuaj, meta etiketat e robotëve janë një mekanizëm i mirë. Shtë e thjeshtë për tu kuptuar, e lehtë për t’u zbatuar dhe mund të ketë një ndikim të fuqishëm se si motorët e kërkimit indeksojnë faqen tuaj të internetit.

Përdoreni mirë dhe metoda e robotëve do të sigurojë që motorët e kërkimit ta trajtojnë faqen tuaj ashtu si dëshironi gjithashtu. Përdorni atë dobët dhe motorët e kërkimit mund të harrojnë gjithçka për ju.

Vetëm sigurohuni që ta përdorni me kujdes.


Leximi i mëtutjeshëm dhe burimet

Ne kemi më shumë udhëzues, mësime dhe infografikë që lidhen me kodimin dhe zhvillimin e faqes në internet:

 • Përbërja e HTML e mirë: ky është një prezantim solid për të shkruar HTML të formuar mirë dhe përdorimin e softuerit të vlefshëm HTML.
 • CSS3 – Intro, Guides & Resources: ky është një vend i shkëlqyeshëm për të filluar mësimin e faqosjes së faqes në internet.
 • Burimet ASP.NET: ky udhëzues do t’ju bëjë të merrni kornizën. NET të Microsoft për krijimin e faqeve në internet.

HTML për fillestarët – Udhëzues Ultimate

Nëse me të vërtetë dëshironi të mësoni HTML, ne kemi krijuar një artikull me gjatësi libri, HTML për fillestarët – Udhëzues Ultimate Dhe me të vërtetë është udhëzuesi i fundit; do t’ju marrë që në fillim të zotëroni.

HTML për fillestarët - Udhëzues Ultimate HTML për fillestarët – Udhëzues Ultimate

>

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map