Si të rregulloni problemet me WordPress dhe të merrni faqen tuaj përsëri në internet

Disclosure: Mbështetja juaj ju ndihmon të mbani sitin në punë! Ne fitojmë një tarifë referimi për disa nga shërbimet që rekomandojmë në këtë faqe.


Udhëzime për rregullimet, këshilla, truket dhe zgjidhjen e problemeve me WordPress

WordPress fuqizon më shumë në internet se çdo sistem tjetër i menaxhimit të përmbajtjes (CMS).

Që nga lëshimi fillestar në 2003, ajo është rritur nga një aplikim i thjeshtë për Blogging në një platformë fleksibël që mund të përdoret për të krijuar një faqe interneti të pasur me përmbajtje që përfshin një shumëllojshmëri të llojeve të ndryshme të përmbajtjes dhe ndërveprimeve.

Në këtë udhëzues ne kemi tërhequr së bashku këshillat dhe mësimet më të mira për përdoruesit e ndërmjetëm dhe të përparuar të WordPress. Ne nuk do të mbulojmë bazat si instalimi i WordPress, zgjedhja e një teme dhe të ngjashme. Në vend të kësaj, ne kemi tërhequr burimet më të mira që mund të gjejmë për t’ju ndihmuar:

 • Kapitulli 1: Konfigurimi i sitit dhe serverit
 • Kapitulli 2: Kalimi me WordPress
 • Kapitulli 3: Hiqni lidhjet e fshehura të temave të WordPress
 • Kapitulli 4: Fiksimi i një siti të thyer të WordPress-it
 • Kapitulli 5: Fiksimi i një faqe të bllokuar të WordPress-it
 • Kapitulli 6: Siguroni faqen tuaj në WordPress
 • Kapitulli 7: Leximi i mëtejshëm.

Si një nga pjesët më të njohura të programeve në internet, ka shumë burime për të zgjedhur, por ne kemi kurorëzuar këtë listë për të përfaqësuar vetëm mësimet më të mira, udhëzuesit dhe artikujt.

Nëse po përpiqeni të rregulloni një çështje specifike, atëherë duhet të drejtoheni drejtpërdrejt në atë pjesë. Por nëse nuk keni zjarr për ta shuar tani, ju ftojmë të merrni kohën tuaj dhe të kontrolloni të gjitha burimet që kemi tërhequr së bashku.

Pavarësisht nëse jeni fillestar ose një zhvillues me përvojë, jeni i sigurt për të gjetur diçka që nuk e dini as që e keni kërkuar.

Contents

Konfigurimi i faqes dhe serverit

Këto udhëzues, mësime dhe artikuj mbulojnë tema që do t’ju ndihmojnë të zgjedhni faqen tuaj të WordPress për performancën më të mirë dhe ta rregulloni atë posaçërisht për situatën tuaj.

Këto nuk janë udhëzuesit e fillestarëve. Këto janë të destinuara për përdoruesit ndërmjetës dhe të përparuar të WordPress dhe administratorët që duan të lëvizin faqen e tyre të WordPress në pjesën e përparme të paketës.

Shpejtoni WordPress dhe Boost Performance

Ju keni instaluar WordPress dhe jeni gati të filloni ndërtimin e faqes tuaj. Jo kaq shpejt. Para se të shkoni më tej tani është një kohë e shkëlqyeshme për të optimizuar instalimin tuaj në WordPress për shpejtësi dhe performancë.

Truket që do të gjeni në këto artikuj nuk po zbatohen nga shumica e faqeve të internetit të WordPress. Kështu që nëse merrni kohën për të optimizuar faqen tuaj, do të gjeni se keni një uebfaqe me performancë më të mirë se shumica e konkurrencës.

 • Revista Smashing: Si të shpejtoni faqen tuaj në WordPress
 • InMotion Hosting: Si të zgjedhim WordPress

WordPress Codex gjithashtu përmban disa informacione të shkëlqyera për të ndihmuar në optimizimin e faqes tuaj për të akomoduar më mirë një audiencë në rritje të shpejtë.

 • Wordxress Codex: Këshilla për trafik të lartë për WordPress

Si të instaloni WordPress në nivel lokal

Pjesa dërrmuese e zhvilluesve të uebit do të bien dakord: bëni punën tuaj serioze për zhvillim në vend, dhe pastaj shtyjeni punën e përfunduar në serverin në internet.

Pra, si e instaloni WordPress në vend? Epo, së pari do të duhet të merrni një server në internet që funksionon në një makinë lokale. Pastaj do të duhet të instaloni WordPress në një drejtori që serveri lokal i njeh.

Ne gjetëm burime që do t’ju ndihmojnë të ecni përgjatë procesit të instalimit të WordPress në një PC Windows, Mac, dhe madje edhe në një disk USB. Kështu që merrni zgjedhjen tuaj.

 • WPMU DEV Blog: Si të instaloni WordPress Lokalisht për PC / Windows me XAMPP
 • Wordxress Codex: Instalimi i WordPress lokalisht në Mac tuaj me MAMP
 • iThemes: Si të instaloni një sit skanimi të WordPress në një disk USB

Azhurnoni WordPress manualisht

WordPress mund të azhurnohet automatikisht duke përdorur azhurnuesin e integruar në Panelin Administrativ. Sidoqoftë, nëse e gjeni veten ndonjëherë në një situatë ku ju duhet të azhurnoni WordPress me dorë, është një mundësi e disponueshme.

Duhet të thotë që përpara se të filloni këtë proces duhet të krijoni një kopje rezervë të plotë të faqes tuaj, duke përfshirë të gjithë skedarët dhe drejtoritë në server, si dhe bazën e të dhënave tuaja. Me atë kopje rezervë të plotë në dorë, shikoni këto burime që do t’ju ecin përmes procesit të azhurnimit manual.

 • Wordxress Codex: Përditësimi i WordPress
 • SiteGround Tutorial: Përditësimi Manual i WordPress

Kaloni JavaScript në fundin e faqes

Kalimi i JavaScript nga titulli i faqes tek futbolli mund të ndihmojë që faqja juaj të ngarkohet më shpejt, të përmirësojë rezultatin e shpejtësisë së ngarkesës së faqes dhe të mund të rezultojë në përmirësimin e renditjes së kërkimit Google.

Sidoqoftë, zhvendosja e JavaScript mund të jetë pak e ndërlikuar nëse nuk e keni bërë kurrë më parë dhe është e ndërlikuar nga fakti se mund të quhet nga ndonjë prej shablloneve dhe shtojcave që funksionojnë në faqen tuaj të internetit.

Nëse keni nevojë për të përmirësuar rezultatin tuaj të shpejtësisë dhe dëshironi të provoni të zhvendosni JavaScript në futboll, shikoni këtë udhëzues.

 • Si të zhvendosni JavaScriptts në fund ose Footer në WordPress

Si të bëhet A / B Testimi i Ndarjes

Nëse po shqyrtoni disa paraqitje të faqeve të ndryshme, dhe doni të provoni se si vizitorët i përgjigjen secilit, Testimi i Ndarjes A / B mund t’ju ndihmojë të përcaktoni se cila faqe do t’ju japë rezultatet më të mira.

Duke ushqyer dizajne të faqeve të ndryshme për vizitorë të ndryshëm dhe duke mbajtur rezultatin e asaj që bën secili vizitor, ju mund të përcaktoni se cili dizajn i përgjigjet vizitorëve tuaj më pozitivisht.

Ju mund të vendosni testimin A / B duke zbatuar Google Analytics në faqen tuaj të internetit në WordPress. Për detaje të plota dhe udhëzime hap pas hapi se si të kryeni testimin e ndarjes A / B duke përdorur WordPress dhe Google Analytics shikoni këtë tutorial.

 • Blog Stu Miller: Testim i thjeshtë A / B në WordPress me eksperimentet e faqes Google Analytics

Rregulloni faqen tuaj në 404

Faqja e frikshme 404. Askush nuk dëshiron ta shikojë këtë faqe. Mënyra e vetme për ta bërë këtë është të eliminoni të gjitha lidhjet që nuk tregojnë për një vend të vlefshëm.

Në botën e vërtetë, ju kurrë nuk do të eliminoni plotësisht një vizitor që po ulet në një faqe 404 kur të hyjë në faqen e internetit në mënyrat që nuk e parashikonit. Atëherë, çfarë mund të bësh?

Epo, për fillestarët mund të dizajnoni faqen tuaj 404 të jetë sa më miqësore. Nëse doni ta bëni atë një hap më tej, konsideroni të përdorni .htaccess për të ridrejtuar një vizitor i cili zbarkon në faqen 404 përsëri në faqen kryesore. Nëse dëshironi ta provoni këtë udhëzues, provoni.

 • WooThemes: Si të përdorni. Hyrje në URL-të e përcjellura

Krijoni një URL të thjeshtë të hyrjes

Nëse po ndërtoni uebfaqe me WordPress për klientët që nuk janë të njohur me WordPress, mund të konsideroni t’u jepni atyre një adresë logon që është më lehtë të mbani mend sesa / wp-admin ose /wp-login.php. Fatmirësisht, është vërtet lehtë të ndryshosh URL-në e faqes së hyrjes.

Ju mund të përdorni një nga shtojcat falas të disponueshme nga WordPress.org që janë krijuar për këtë qëllim, ose mund ta bëni atë me një kuti kodesh. Ne gjetëm një artikull që do të tregojë se si ta bëjmë atë duke shtuar vetëm një linjë kodi në .htaccess.

 • Gërmimi në WordPress: URL e thjeshtë e hyrjes

Siç e përmendëm, gjithashtu mund të ndryshoni URL-në tuaj të hyrjes me një shtojcë. Një shtojcë popullore që e bën këtë, dhe një grusht shumë më tepër, është Better WP Security. Ky udhëzues do t’ju ndihmojë të vendosni këtë shtojcë dhe të personalizoni URL-në tuaj të hyrjes.

 • ManageWP Blog: Si të ndryshoni URL-në tuaj të hyrjes në WordPress

Lëvizja me WordPress

Pavarësisht nëse doni të transferoni një uebfaqe lokale të WordPress në një server në internet, të shndërroni një blog Tumblr në WordPress ose të migroni një uebfaqe ekzistuese të WordPress nga një host në tjetrin, ekziston një udhëzues për këtë, dhe ne e kemi gjetur atë. Nëse keni një situatë që kërkon të shkoni në WordPress, lexoni më tej.

Kaloni nga kudo në WordPress

Ky artikull është i gjatë, i detajuar dhe përfshin hapat e nevojshëm për të kaluar çdo uebfaqe nga një platformë tjetër në WordPress. Gjithashtu, është nga WPMU DEV, kështu që ju tashmë e dini që do të jetë e shkëlqyeshme.

 • WPMU DEV Blog: Shndërroni një Uebfaqe nga Platdo Platformë tjetër në WordPress në 10 hapa të thjeshtë

WordPress Codex gjithashtu ofron udhëzime themelore për importimin e përmbajtjes nga një larmi platformash në WordPress dhe ia vlen të kontrolloni.

 • Wordxress Codex: Importimi i përmbajtjes

Kaloni nga WordPress.com në WordPress.org

WordPress.com është një mënyrë e shkëlqyeshme falas për të mësuar litarët e përdorimit të WordPress. Sidoqoftë, nëse ndonjëherë dëshironi të shkoni shumë më mirë, do të duhet të zhvendoseni nga kufijtë e një blogu të pritur të WordPress.com në një uebfaqe WordPress të vetë-pritur në vetë domain-in tuaj.

Fatmirësisht, migrimi nga WordPress.com në WordPress.org është goxha i thjeshtë, dhe ka shumë burime të dobishme për të lehtësuar tranzicionin. Shikoni lidhjet më poshtë për dy nga udhëzuesit më të mirë për t’ju ndihmuar të ramponi shpejt.

 • Vegla të WordPress.com: Kalimi në një sit WordPress të vetë-hostuar
 • Ndihmë për Web Hosting Bluehost: Shpërngulni një Blog ekzistues të WordPres.com

Zhvendosni WordPress në një server të ri

Ndonjëherë është vetëm koha për të vazhduar më tej. Nëse kjo është mënyra si ndjeheni për ofruesin tuaj të pritjes, dhe tashmë keni zgjedhur partnerin tuaj të ri të pritjes, është e mundur të zhvendoseni faqen tuaj në llogarinë tuaj të re të pritjes, pa pasur nevojë të rindërtoni faqen tuaj.

WordPress Codex ka një mësim të dobishëm për t’ju udhëhequr gjatë këtij procesi.

 • Wordxress Codex: Lëvizja e WordPress-it

Kaloni në mes të një serveri në internet dhe një server lokal

Shumica e zhvilluesve pajtohen: ju duhet të bëni zhvillimin tuaj për ngritje të rëndë në një mjedis lokal, dhe pastaj të shtyni azhurnime në serverin në internet pasi të jenë gati për konsum publik.

Sidoqoftë, nëse nuk keni lëvizur kurrë skedarë, drejtori dhe tabela të bazës së të dhënave nga një mjedis lokal në një server në internet dhe përsëri përsëri mund të jetë pak marramendëse. Ne gjetëm udhëzues që do t’ju përshkojnë procesin duke përdorur ose një plugin ose metodën manuale të modës së vjetër.

 • WPMU DEV Blog: Udhëzuesi i shpejtë dhe i thjeshtë për migrimin e një instalimi lokal të WordPress në një sit live
 • Smashing Magazine: Ngarkimi i një Uebfaqe WordPress nga Një Lokal në Një Instalim në distancë

Kaloni në një domen të ri pa dëmtuar SEO

Nëse keni vendosur të zhvendosni faqen tuaj në një domain të ri, është e rëndësishme të mendoni përmes ndikimeve të SEO.

Ndërsa çdo veprim në një domen të ri do të dëmtojë renditjen e SEO në afat të shkurtër, ju mund të shmangni dëmtimin afatgjatë, dhe të minimizoni gjatësinë e dëmit afatshkurtër, duke zbatuar ridrejtimet e duhura dhe duke njoftuar motorët e kërkimit në mënyrë të duhur.

Nëse jeni gati të bëni këtë veprim, ky udhëzues është për ju.

 • Door Dev Web: Lëvizja e një faqe WordPress pa ndikuar në SEO dhe renditjen

Kaloni nga Joomla në WordPress

Joomla! është një tjetër sistem i njohur për menaxhimin e përmbajtjes që shumë dashamirës të zhvilluesve e duan. Ka madje edhe shumë zhvillues fleksibël që do të përdorin ose Joomla! ose WordPress (ose një CMS tjetër siç është Drupal) në varësi të kërkesave specifike të një projekti të caktuar.

Për më tepër që të postoni një #rant # 140 me karakter në Twitter, çfarë duhet të bëni kur filloni një projekt me Joomla! dhe më pas vendosni më vonë se është vërtet i përshtatshëm për WordPress? Levize ate.

Ekziston një shtojcë në dispozicion posaçërisht për këtë qëllim dhe ne gjetëm një udhëzues që do t’ju ndjekë procesin e migracionit.

 • Ndihma për HostGator: Si të lëvizni sitin tuaj nga Joomla në WordPress

Kaloni nga Blogger në WordPress

Blogger është një tjetër platformë falas për blogun, me të cilën shumë përdorues të WordPress fillojnë. Sidoqoftë, kur është koha për t’u marrë me seriozitetin në lidhje me karrierën tuaj në Blogging, një sit i Blogger thjesht nuk do ta shkurtojë atë. Nëse dëshironi të kaloni nga Blogger në një faqe WordPress të vetë-pritur, mund të bëhet.

Importimi i të dhënave nga Blogger është pjesa e lehtë. Për më tepër, do të dëshironi të jeni të sigurtë që rregulloret rregulluese të konfigurimit, ridrejtimet e konfigurimit nga faqja juaj e vjetër e Blogger-it në faqen tuaj të re të WordPress, ridrejtoni Blogger-in në faqen tuaj të re të WordPress-it, dhe në fund sigurohuni që të sillni të gjitha mediat tuaja skedarët me vete.

Nëse mendoni se mund të përdorni ndonjë ndihmë për procesin, lëreni që ky udhëzues të jetë udhëzuesi juaj.

 • rtCamp: Blogger To WordPress Migrimi Guide me Permalink dhe SEO

Kaloni nga Tumblr në WordPress

Nëse jeni duke bloguar në Tumblr dhe doni të kaloni në faqen tuaj WordPress të vetë-pritur, funksioni i integruar i Importit mund të ndihmojë. Importimi i postimeve nga Tumblr dhe tregimi i blogut tuaj të vjetër Tumblr drejt domainit tuaj të ri mund të jetë pak i ndërlikuar.

Fatmirësisht ky tutorial do t’ju përshkojë procesin. Nëse keni vështirësi të lexoni në komentet poshtë artikullit, disa pyetje relevante janë bërë dhe janë përgjigjur.

 • Ndihma për HostGator: Si të lëvizni blogun tuaj nga Tumblr në WordPress

Hiqni lidhjet e fshehura të WordPress Theme

Popullariteti që gëzon WordPress e bën atë një objektiv joshës për hakerat dhe puset e tjera të Internetit. Temat e WordPress nga burime jo të besueshme ose të paprovuara mund të përmbajnë lidhje të fshehura dhe kod me qëllim të keq.

Këto surpriza të këqija mund të ndërtohen menjëherë në temë, ose të shtohen në faqen tuaj nga hakerat që “injektojnë” ato me skedarë të rremë të mediave (p.sh., skedarët e figurave që fshehin kodin me qëllim të keq), modifikimet në skedarët tuaj .php dhe truket e tjera të ndyra.

Këto lidhje janë pothuajse gjithmonë të padukshme për ju dhe vizitorët në faqen tuaj. Ato mund të fshihen duke përdorur CSS, të maskuar në kod ose të kamuflohen me tekst të njëjtën ngjyrë me sfondin e faqes.

Dëmi mund të jetë i madh. Këto lidhje mund të ridrejtojnë vizitorët tuaj në site të papërshtatshëm, të ekzekutojnë kod me qëllim të keq, ose madje të mbledhin dhe dërgojnë informacione të mbrojtura (si aktivitetin në internet të klientit tuaj ose informacionin financiar) te hakerat.

Cilado qoftë burimi i tyre, këto lidhje janë padyshim një lajm i keq. Lidhjet e fshehura dhe kodi me qëllim të keq mund të:

 • Grind faqen tuaj për të ndalur. Nëse ata janë të dizajnuar për të tërhequr trafikun diku tjetër, thjesht ridrejtojnë përdoruesit tuaj ose ekzekutojnë kodin e keq, lidhjet e fshehura konsumojnë gjerësi bande dhe burime të tjera. Kjo mund të ngadalësojë apo edhe të rrëzojë faqen tuaj – dhe çdo minutë që faqja juaj është e dobësuar ose e komprometuar është një minutë që po humbni besueshmërinë dhe klientët.
 • Hurroni marketingun tuaj, shkatërroni besueshmërinë tuaj dhe rrëzoni faqen tuaj në rezultatet e motorit të kërkimit. Lidhjet e fshehura mund t’ju shqetësojnë thellë me Google AdSense, pasi Google ndalon përdorimin e çdo përmbajtjeje të fshehur në faqet që përdorin AdSense. Nëse keni një grumbull të backlinks të fshehur, Google mund të mbyllë llogarinë tuaj AdSense krejt. Dhe pasi që pothuajse të gjitha lidhjet e fshehura çojnë në faqet e ngarkuara me spam ose me qëllim të keq, renditja juaj në motorët e kërkimit si Google dhe Yahoo! mund të marrë një hit serioz kur zvarriten faqen tuaj.
 • Merrni vizitorët tuaj në udhëtime të padëshiruara. Lidhjet e fshehura mund të ridrejtojnë vizitorët në faqen tuaj në faqet e plota me malware, faqet “scareware” (d.m.th. malware që pretendon se kompjuteri i shikuesit është i infektuar dhe duhet të “skanohet”), dhe site të tjerë me qëllim të dëmshëm.
 • Jepni hakerëve kontrollin e faqes tuaj dhe qasje në informacione të ndjeshme. Duke përdorur lidhje të fshehura dhe kod tjetër të qëllimshëm, hakerat mund të marrin kontrollin mbi të gjithë faqen tuaj, të instalojnë malware, apo edhe të vjedhin histori të llogarisë, informacione financiare dhe më shumë.

Identifikimi dhe heqja e përmbajtjes së dyshimtë

Nëse përdorni një temë falas nga një sit tjetër përveç WordPress.org, ose besoni se tema juaj ekzistuese mund të përmbajë linqe të fshehura, është kritike që ju t’i jepni një herë një herë temës suaj (dhe të gjitha skedarëve të faqes tuaj).

 1. Bëni një kopje rezervë të faqes tuaj dhe të gjithë përmbajtjes tuaj. Hapi më i rëndësishëm është të ruani informacionin dhe përmbajtjen tuaj. Nëse diçka nuk shkon gjatë procesit të riparimit, do të jeni në gjendje të rivendosni përmbajtjen tuaj (nëse jo skedarët tuaj të temave) duke përdorur kopjen rezervë.
 2. Kërkoni kodin tuaj manualisht. Nëse jeni të kënaqur me kodin dhe dini si të identifikoni përmbajtjen e dyshimtë, disa kalime në skedarët e faqes tuaj janë një mënyrë e mirë për të filluar procesin. Mbani një sy për lidhjet me faqet dhe përmbajtjen e palidhur, skedarët e dyshimtë të mediave (përfshirë ato që nuk i keni shtuar vetes), dhe .php, bazën e të dhënave dhe skedarët htacces që nuk shoqërohen me skedarët origjinal të temës suaj. Një krahasim i drejtpërdrejtë midis skedarët origjinalë të temave dhe versionet në sistemin tuaj mund t’ju ndihmojnë të identifikoni shpejt skedarët e këqij. Shkarkoni një kopje të re të temës nga ofruesi, pastaj shkarkoni skedarët e faqes tuaj. Krahasoni secilën skedar krah për krah, duke përdorur një redaktues teksti.

  Nëse gjeni lidhje dhe kod që nuk përputhen, ose nëse faqja juaj përmban skedarë të dyshimtë që nuk janë të pranishëm në temën origjinale, mund të keni qenë hakeruar.

  Mos harroni, megjithatë, që disa tema falas vijnë me këto lidhje të fshehura të ngulitura tashmë, kështu që paguan për të parë çdo gjë që nuk është e zakonshme.

  Kur kontrolloni skedarët tuaj .php, sigurohuni t’i kushtoni vëmendje jashtëzakonisht të madhe kokës dhe futbollit të skedarëve, pasi shumë herë lidhje të fshehura janë ngulitur në këto vende (dhe madje mund të etiketohen si “NUK REMOVE” nga sipërmarrja hacker).

  Nëse bëni një kërkim linjë-pas-line, filloni me tuajin index.php file. Kushtojini vëmendje të veçantë skedarëve të panjohur .php; ju gjithashtu mund të gjeni kod të keq në skedarët legjitimë .php si sidebar.php. Vini re me kujdes vendndodhjen e secilit send të dyshimtë.

 3. Përdorni mjetet e aprovuara nga WordPress. Nëse nuk jeni të kënaqur kur kërkoni vetë kodin tuaj, disa programe shtesë dhe shërbime janë në dispozicion për t’ju ndihmuar të gjurmoni lidhje dhe kode të padëshiruara. Një nga më të njohurit është “Exploit Scanner”, një shtesë plug-in WordPress që kërkon të gjitha skedarët në faqen tuaj, përfshirë tabelat e postimit dhe komenteve të skedarëve të bazës së të dhënave tuaja, në mënyrë që të largoheni nga lidhjet e fshehura dhe kodi i dyshimtë.

  Ajo nuk heq asgjë që ju të gjeni (ajo detyrë ka mbetur deri tek ju), por u jep fillestarëve fillestar në identifikimin e kodit dhe lidhjeve që nuk përkasin në një sit të shëndetshëm WordPress.

  Një mjet tjetër i njohur është shtesa shtesë e Kontrollit të Temave (TAC). Ky mjet falas skanon skedarët burim të çdo teme që keni instaluar për kod me qëllim të keq dhe lidhje statike.

  Ende duhet të hiqni çdo gjë që gjen, por mjeti ndihmues e lehtëson shumë këtë gjë duke identifikuar skedarin e temave ofenduese, linjën specifike të kodit që është i dyshimtë dhe një copë të shkurtër për t’ju ndihmuar ta gjeni atë shpejt.

 4. Pastroni lidhjet dhe kodin e hedhurinave. Pasi të keni identifikuar të gjithë përmbajtjen e dyshimtë, mund të hiqni duke lundruar në skedarët e dyshuar në aplikacionin tuaj FTP, duke i shkarkuar ato dhe më pas të redaktoni secilën me një redaktues teksti si WordPad ose Notepad.Për shkak se ato janë të pastra, rivendosni ato dhe provojini ato për t’u siguruar që ata punojnë. Nëse lidhjet me qëllim të keq po infektojnë bazat e të dhënave tuaja, mund të përdorni një mjet si phpMyAdmin për të hapur dhe azhurnuar skedarët tuaj të databazave.
 5. Siguroni faqen tuaj. Pasi të keni hequr ndonjë lidhje të fshehur ose kod malware, sigurohuni që të forconi sigurinë në faqen tuaj për të ndihmuar në uljen dhe parandalimin e problemeve të ardhshme.
  • Mbani të instaluar WordPress tuaj të azhurnuar. Instalimet e vjetruara të WordPress janë një mjet elektronik i mirëseardhjes për hakerat.
  • Fshini çdo skedar të panevojshëm (bazat e të dhënave, skedarët e mediave, skedarët .php, etj.) Për të zvogëluar mundësinë që hakerat do t’i përdorin ato për të depërtuar në faqen tuaj.
  • Rregulloni lejet e hyrjes së skedarit tuaj në nivelin më të lartë që akoma lejon funksionimin normal të faqes dhe fshini çdo llogari të administratorit të panevojshëm.
  • Mbroni me fjalëkalim të gjitha dosjet dhe bazat e të dhënave tuaja që përmbajnë informacion të ndjeshëm. Për shumicën e temave të WordPress, vetëm dosja / ngarkimet është e redaktueshme nga përdoruesit; nëse nuk keni ndërmend të lejoni përdoruesit të paraqesin imazhe ose përmbajtje tjetër, siguroni edhe këtë dosje.
  • Përdorni fjalëkalime të forta dhe ndryshoni rregullisht të gjitha fjalëkalimet tuaja, llogari për mbajtjen e llogarisë, FTP, WordPress dhe përdoruesin -.
  • Konsideroni të përdorni vetëm tema nga ofruesit e miratuar të WordPress, p.sh., WordPress.org.

SHËNIM: Ndërsa mjetet e skanimit janë tepër të dobishme për të identifikuar kodin dhe lidhjet e dyshuara, gjithmonë sigurohuni që të keni një kopje rezervë të faqes tuaj. dhe hiq vetëm kodin nga faqja jote që je plotësisht i sigurt se nuk ka nevojë të jesh aty.

Clearlyshtë qartë e rëndësishme të hiqni kodin e dëmshëm nga faqja juaj, por mos harroni se heqja e kodit thelbësor mund të dëmtojë ose madje të prishë plotësisht faqen tuaj.

Nëse nuk jeni të sigurt për një ndryshim në një nga skedarët tuaj, kërkoni ndihmë nga ofruesi juaj i pritjes, komuniteti WordPress ose një zhvillues me përvojë WordPress përpara se të fshini diçka përgjithmonë.

Temat janë një mënyrë tepër e dobishme dhe e fuqishme për të krijuar një faqe në internet të suksesshme, por ato gjithashtu mund t’ju hapin për të sulmuar. Përdorni vetëm skedarë me temë me reputacion dhe të sigurt, mbani WordPress-in tuaj të instaluar, dhe sigurohuni që të gjithë përmbajtja juaj të jetë e sigurt dhe e mbrojtur me fjalëkalim.

Bërja e kësaj mund t’ju ndihmojë të mbani faqen tuaj të internetit të funksionojë normalisht nga brenda dhe hakerat – dhe surprizat e tyre të këqija – nga jashtë.

Fiksimi i një siti të thyer të WordPress-it

Fix mesazhin e modës së mirëmbajtjes pas azhurnimit

Kur WordPress azhurnon, një skedar mirëmbajtjeje krijohet dhe shfaqet për vizitorët që ndodhin të ulen në faqen tuaj gjatë disa sekondave WordPress është në proces të azhurnimit.

Nëse diçka nuk shkon, është e mundur që kjo mesazh të rrotullohet në vend se të fshihet ashtu siç duhej. Nëse kjo ndodh me ju, rregullimi i saj është mjaft i thjeshtë, dhe WordPress Codex mund t’ju tregojë se si.

 • Wordxress Codex: Mënyra e Mirëmbajtjes Pas azhurnimit

Fix mesazhet që kthehen në 404 Gabim

Një nga arsyet kryesore për të përdorur një CMS si WordPress është se organizon automatikisht përmbajtjen tënde, shton lidhje të reja dhe krijon URL të personalizueshme ose lidhje të përhershme për çdo pjesë të përmbajtjes.

Një nga gjërat e këqija në lidhje me një CMS si WordPress është se nëse diçka shkon me shpejtësi në protokollin tuaj të emrave të përhershëm, pothuajse çdo faqe e faqes tuaj mund të bëhet e paarritshme.

Gjetja dhe rregullimi i një gabimi permalink në WordPress mund të jetë konfuze dhe zhgënjyese nëse nuk e kuptoni se si funksionojnë permalidhjet ose nëse nuk keni hasur kurrë më parë me këtë çështje. Nëse e gjeni veten duke parë faqen e gabuar të gabuar 404 kur përpiqeni të shikoni postimet dhe faqet, shikoni këtë mësimdhënie.

 • Gator host: 404 Gabime pasi të keni klikuar në lidhje me WordPress

Fiksoni një lidhje të thyer të bazës së të dhënave

Nëse keni ndonjëherë arsye për të kontrolluar me cilësimet e bazës së të dhënave të faqes suaj të internetit, mund të shihni një mesazh herën tjetër që vizitoni faqen tuaj duke ju thënë se ka pasur një gabim në krijimin e një lidhje me bazën e të dhënave.

Nëse nuk keni trajtuar gabime në bazën e të dhënave para se të mund të shqetësojë pak për të kuptuar se sa shpejt mund të “humbet” e gjithë përmbajtja juaj.

Lajmi i mirë është se nëse çështja është vetëm një lidhje e prishur e bazës së të dhënave, në të vërtetë nuk keni humbur asgjë, thjesht humbni gjurmët e saj.

Për të rregulluar lidhjen dhe për të gjetur të dhënat tuaja, provoni një prej këtyre udhëzuesve. Ata do t’ju ndjekin procesin e identifikimit të problemit dhe rivendosjen e një lidhjeje me bazën e të dhënave.

 • InMotion Hosting: “Gabim gjatë vendosjes së një lidhje me bazën e të dhënave”
 • Codex WordPress: Gabim në vendosjen e lidhjes së bazës së të dhënave
 • Temat elegante: Si të rregulloni “Gabimin në krijimin e një lidhjeje të bazës së të dhënave” në WordPress

Fiksoni gabimin e serverit të brendshëm

Gabimet e brendshme të serverit mund të jenë të ndërlikuara për tu rregulluar sepse një sërë gabimesh të konfigurimit mund të shkaktojnë që një korrigjim i një gabimi të brendshëm të serverit. Pra, rregullimi i këtij gabimi fillon me zgjidhjen e problemeve për të identifikuar shkakun aktual të gabimit.

Fajtorët e mundshëm përfshijnë korrupsionin e skedarit .htaccess, çështjet e kufirit të kujtesës PHP, çështjet e shtojcave, skedarët kryesorë të WordPress të korruptuar ose çështje të tjera të serverit që ofruesi juaj i pritjes do t’ju duhet të ndihmojë.

Nëse po merrni mesazhe për gabime të serverit të brendshëm, shikoni këtë udhëzues, ndiqni rregullimet e rekomanduara të mundshme dhe nëse gjithçka tjetër nuk funksionon në kontakt me ofruesin tuaj të pritjes.

 • Wordxress Codex: Gabim i brendshëm i serverit
 • InMotion Hosting: Fiksimi i gabimit të 500 serverit të brendshëm me WordPress

Fix azhurnimet e menjëhershme

Issuesështjet e ruajtjes priren të jenë fajtori kur keni një faqe WordPress që nuk po azhurnon menjëherë pasi të shtoni përmbajtje të re. Ekzistojnë disa njësi të ndryshme të mundshme mbajtëse të fshehtë që mund të përfshihen: shfletuesi juaj, një shtojcë mbajtëse memorjeje WordPress dhe çdo caching që një rrjet i ofrimit të përmbajtjes mund të bëjë për të shpejtuar shpërndarjen e faqes në internet.

Të kuptosh çështjet e ruajtjes me CDN-në tuaj është përtej fushëveprimit të një tutoriali të WordPress dhe do të ndryshojë në varësi të CDN që po përdorni. Sidoqoftë, rregullimi i çështjeve të shfletuesve dhe shtojcave që vonojnë azhurnimet në uebfaqe është diçka që mund të ndihmojë me një tutorial të WordPress Codex.

 • Codex WordPress: Unë bëj ndryshime dhe asgjë nuk po ndodh

Fiksoni Gabimin Fatal

Nëse jeni duke pritur faqen tuaj të WordPress në një server të përbashkët, siç është rasti për shumicën dërrmuese të faqeve të WordPress, atëherë në një moment do të ekzekutoni në disa kufizime të caktuara që ofruesi juaj i hostit ka vendosur për të mbrojtur kundër abuzimit të burimet e serverit nga klientët pritës të përbashkët.

Një nga këto kufizime të mundshme është koha maksimale e ekzekutimit të PHP. Fatmirësisht, ju mund të rrisni kohën e lejueshme të ekzekutimit qoftë duke përdorur manualisht .htaccess, ose me një plugin.

 • Ndihmë për Web Hosting Bluehost: Error Fatal: WordPress: Madhësia e lejuar e memorjes është e lodhur

Fix çështjet e postës elektronike

Ka disa arsye pse mund të dërgoni postë elektronike nga faqja juaj e WordPress. Ndoshta ju keni një formë kontakti që dërgoni postime elektronike në adresën tuaj të postës elektronike. Ose mbase po përdorni WordPress për të dërguar postë elektronike në pajtimtarët në blog.

Në çdo rast, nëse keni probleme me dërgimin e postave elektronike, pasi ato duhet të kontrolloni këtë udhëzues për të zgjidhur problemin dhe të gjeni një rregullim.

 • Anfira: Si të rregulloni postën WordPress

Fiksoni një çështje të përsëritur të Logout

Nëse e keni gjetur veten në pozicionin zhgënjyes për të mos qenë në gjendje të regjistroheni në WordPress, e dini që mund të jetë një çështje shumë zhgënjyese.

Problemi është se ka shumë shkaqe të mundshme të çështjeve të hyrjes, dhe çështja shtohet nga fakti që ju ndoshta nuk mund të hyni në llogarinë tuaj Admin për të zgjidhur problemin.

Atëherë, çfarë bëni në një situatë kur nuk mund të identifikoheni fare në zonën Admin? Si i rregulloni cilësimet në atë rast? Thjesht ndiqni hapat në këtë tutorial.

 • Wordxress Codex: Problemi i hyrjes

Zhbllokoni Zonën e Admin nëse bllokoheni

Një nga situatat më zhgënjyese me të cilat mund të hasni është pamundësia për të hyrë edhe në faqen e hyrjes së administratorit të WordPress. Si mund të rregulloni problemet e konfigurimit kur nuk mund të identifikoheni?

Përgjigja është: ju i gjeni dhe rregulloni problemet manualisht duke përdorur panelin tuaj të kontrollit të llogarisë pritëse ose programin FTP. Ekzistojnë një larmi arsyesh që mund të mos jeni në gjendje të arrini në zonën tuaj të hyrjes në Admin, dhe nëse kjo është vendi ku e gjeni veten, shikoni këtë udhëzues të dobishëm.

 • Trustiko: Nuk mund të qaseni në administratorin e WordPress pas ndryshimit të URL-së

Fiksoni shumë çështje të ridrejtimeve

Nëse pa dashje krijoni një situatë kur dy faqe po ridrejtohen mbrapa dhe me radhë ndërmjet njëra-tjetrës, do të shihni një mesazh gabimi duke ju thënë që shfletuesi është kapur në një lak të përcjelljes.

Ekzistojnë disa shkaqe të mundshme të një lak ridrejtimi. Për të zgjidhur problemin dhe për të rregulluar problemin, shikoni këto udhëzues.

 • Trustiko: Kjo faqe në internet ka një lak të përcjelljes në WordPress: Si ta rregulloni problemin

Fiksoni çështjen e ngarkimit të figurës

Nëse nuk jeni në gjendje të ngarkoni skedarët e mediave, është ndoshta një leje e gabuar. Ky është një problem i pazakontë për tu përballur dhe ka tendencë të korrë serverët e përbashkët me cilësimet e konfigurimit potencialisht të pasaktë.

Nëse e keni këtë problem, rregullimi është të rregulloni lejet e drejtorisë në cilësimet e sakta.

Ju gjithashtu do të dëshironi të mendoni se si ndodhi problemi në radhë të parë i cili mund të kërkojë ndryshimin e të gjithë uebfaqes suaj të WordPress-it dhe fjalëkalimeve të llogarisë pritëse, dhe potencialisht të konsideroni një pritës të ri në internet. Për ndihmë në rregullimin e çështjeve të lejes së skedarit, shikoni këtë udhëzues.

 • Gator host: Blog My WordPress Works, por unë nuk mund të ngarkoj imazhe

Fiksoni ekranin e bardhë të vdekjes

Ekrani i bardhë i vdekjes është vetëm ai: një ekran i bardhë ku duhet të jetë faqja juaj e internetit.

Kjo çështje është një nga çështjet më sfiduese për tu zgjidhur pasi mund të shkaktohet nga një sërë çështjesh teknike – shumica kanë të bëjnë me kufijtë e kujtesës PHP dhe çështjet e bazës së të dhënave. Për ta rikthyer faqen tuaj në rrugën e duhur, shikoni këto burime.

 • Wordxress Codex: Ekrani i Bardhë i Vdekjes
 • Ndihmë për Web Hosting Bluehost: Ekrani i Bardhë i Vdekjes i WordPress

Fiksimi i një siti të bllokuar të WordPress-it

Sistemi i menaxhimit të përmbajtjes WordPress (CMS) është bërë një nga metodat e preferuara për krijimin e faqeve të internetit, veçanërisht për ata që duan të krijojnë një sit pa pasur nevojë të mësojnë kodimin..

WordPress është e dashur nga fansat në të gjithë botën për shkathtësinë e saj dhe opsionet fleksibël të personalizimit. Por po ajo popullaritet ka bërë që instalimet e WordPress gjithnjë e më shumë shënjestra tërheqëse për hakerat që kërkojnë të shkaktojnë sjellje të keqe dhe sakatim.

Nëse faqja juaj është hakuar, të dhënat e klientit tuaj janë në rrezik, dhe përmbajtja mund të vandalizohet ose madje shkatërrohet. Dhe çdo sekondë faqja juaj është poshtë ju kushton kohë, klientë dhe besueshmëri.

Nëse ju jeni një webmaster me përvojë ose një neophyte WordPress, duke trajtuar një sit të hakuar – dhe duke ndërmarrë hapa për të ndihmuar në parandalimin e sulmeve të ardhshme – është thelbësore për të mbrojtur faqen tuaj dhe biznesin tuaj.

Si faqet e WordPress janë hakuar

Ndërsa aplikacioni kryesor i WordPress është relativisht rezistent ndaj përpjekjeve të hakerave, është e rëndësishme që ai të mbahet i azhurnuar. Pasja e një instalimi të vjetëruar të WordPress është ndjeshmëria numër një në sulmet e hakerave.

Të njëjtat shtojcë, tema dhe shtesa të tjera që e bëjnë WordPress kaq fleksibël dhe të fuqishëm, gjithashtu e lënë atë të hapur për të sulmuar. Temat dhe shtrirjet janë të prekshme nga sulmet e ndryshme.

 • Sulmet në prapavijë: Hakerët mund të përfitojnë nga temat dhe shtojcat e koduara dobët, ose nga një instalim i vjetëruar i WordPress, për të fituar qasjen në faqen tuaj. Mbrapa shtëpive janë një kërcënim serioz për faqen tuaj, sepse një haker me qasje në zonën e administrimit të faqes tuaj nuk mund të dëmtojë vetëm faqen tuaj, por shtyni kodin me qëllim të keq për vizitorët tuaj.
 • Sulmet e përcjelljes: Në një sulm të ridrejtuar, hakeri ri-drejton trafikun nga faqja juaj në një qëllim të keq. Faqet me qëllim të keq mund të jenë plot me përmbajtje të dyshimtë, të vjedhin informacione personale ose të instalojnë malware ose viruse në sistemet e vizitorëve. Riparimet janë të lidhura me sulmet në prapavijë, sepse shumë hakerë do të përdorin softuer personal për të skanuar faqet e WordPress për dobësitë, fitojnë akses dhe vendosin ridrejtimi.
 • Injeksione Script: Ky hack shfrytëzon dobësitë në kodin e faqes tuaj që lejojnë që format (p.sh. forma e hyrjes WordPress) të tërheqin informacionin direkt nga baza e të dhënave të tyre të shoqëruara. Pasi të instalohen, ata shpesh përpiqen të instalojnë softuer në makinën e një vizitori duke spoofing ose duke pretenduar se është një aplikim i ligjshëm. Një nga skemat më të zakonshme është një shfaqje që thotë se makina e përdoruesit është e infektuar dhe duhet të “skanohet”.

Shikoni në thellësi se si hakerat depërtojnë në faqet e WordPress:

Riparimi i një siti të bllokuar të WordPress-it

Pavarësisht se si faqja juaj është komprometuar, pasi të zbuloni hack, qëllimet tuaja më të rëndësishme janë të riparoni faqen tuaj, të hiqni dëmin dhe të parandaloni që të ndodhë përsëri.

Fiksimi i Hack

Gjëja e parë që duhet të bëni është të zbrisni faqen tuaj për riparime. Nëse nuk jeni të njohur me backend-in e WordPress, sigurohuni që të konsultoheni me ofruesin tuaj të pritjes për udhëzime specifike për rivendosjen e faqes tuaj në sistemet e tyre.

Në mënyrë që të merrni faqen tuaj jashtë linje, por të mbani qasjen në përmbajtjen tuaj, do t’ju duhet të përdorni dhe të ndryshoni fjalëkalimet që përdorni (dhe WordPress) për të hyrë në skedarët tuaj të bazës së të dhënave. Këto skedarë ruajnë të gjithë përmbajtjen tuaj (por jo media, temat ose shtesat tuaja).

Në përgjithësi mund t’i përdorni këto fjalëkalime përmes panelit tuaj të kontrollit të pritjes. Merrni shënim të kujdesshëm të informacionit specifik (emrin e përdoruesit, fjalëkalimin, emrin e bazës së të dhënave, hostin dhe prefiksin e tabelës).

Të gjitha këto informacione janë të nevojshme për të lidhur bazën e të dhënave tuaja me instalimin tuaj të ri WordPress.

SHËNIM: gjithashtu do të duhet të azhurnoni skedarin tuaj wp-config.php për të pasqyruar ndryshimet e fjalëkalimit tuaj. Nëse nuk jeni mirë për të redaktuar skedarët PHP, kontaktoni hostin tuaj, një zhvillues të WordPress ose vetë WordPress për ndihmë.

Tani është koha për të zbritur vetë faqen në internet. Kjo realizohet më lehtë duke riemërtuar direktorinë ku keni instaluar WordPress në diçka si “yourite.old” (pyesni ndihmësin e stafit tuaj ose IT nëse nuk jeni të njohur me këtë proces ose e bëni atë të qetë).

Krijoni një dosje të re me të njëjtin emër si dosja që sapo u riemëruat (p.sh. “i juaji”).

Faqja juaj është tani jashtë linje, dhe instalimi i vjetër i WordPress është i izoluar. Ky është një hap kritik sepse nëse e lini faqen lart, një sulm tjetër i hakerave mund të depërtojë në faqen tuaj përmes të njëjtës apo edhe një pike të ndryshme të prekshme.

Shtë gjithashtu e rëndësishme të siguroheni që hack është i kufizuar në faqen tuaj, dhe jo në të gjithë serverin në internet. Një sit i riparuar në një server të infektuar është një objektiv tundues për sulmet në të ardhmen. Sigurohuni të flisni me ofruesin tuaj të pritjes për të marrë të gjitha informacionet në lidhje me pengesat e mundshme.

SHËNIM: kjo është më e rëndësishme nëse keni një plan të përbashkët të pritjes, pasi faqet e tjera kanë të ngjarë të ndajnë të njëjtin server dhe mund të jenë burimi i infeksionit.

Llogaritë më pritëse të Serverit Virtual Privat (VPS) funksionojnë në hapësirën e tyre të kujtesës, dhe planet e dedikuara të mbajtjes ju japin kontroll të plotë mbi serverin tuaj të internetit, por është akoma e mençur të skanoni faqen tuaj dhe server.

Pasi të jeni gati për të pastruar faqen tuaj:

 1. Lërini klientët, punonjësit dhe cilindo tjetër që të ketë qasje në faqe të dinë për hakimin dhe mbajini ata të postuar me përparimin tuaj gjatë riparimeve. Vendosja e një teksti të thjeshtë, faqja fillestare e mbajtësit të faqes që shpjegon faqen tuaj për riparime do të minimizojë konfuzionin dhe do t’i njoftojë vizitorët tuaj që të jeni në krye të situatës.
 2. Duke përdorur FTP ose një aplikacion për prerjet, marrni regjistrat e faqes dhe serverin tuaj për informacion se si hakerat kanë hyrë në instalimin tuaj në WordPress (nëse nuk keni akses në të gjitha shkrimet e serverit tuaj, kontaktoni ofruesin tuaj të pritjes për më shumë informacion).
 3. Krijoni kopje rezervë të instalimit tuaj aktual në një lokacion të veçantë ose rezervë. Ju mund të dëshironi të ekzaminoni skedarët tuaj më vonë për të mësuar më shumë rreth asaj se si ndodhi hack.
 4. Skanoni dhe pastroni databazën tuaj të mbështetur dhe përmbajtje të tjera me softuer skanues të malware dhe virus.
 5. Ininstaloni të gjitha temat dhe shtesat tuaja. Këto janë pikat e dobëta në shumicën e instalimeve të WordPress, dhe dëshironi të filloni me një propozim të pastër.
 6. Instaloni një kopje të freskët të WordPress në drejtorinë e re që keni krijuar. Ju mund të keni nevojë të çinstaloni versionin e vjetër nëse keni përdorur aplikacionin për instalimin me një klik të ofruesit tuaj të pritjes (Fantastico, Softaculous, etj.) Përpara se të instaloni në drejtorinë e re.
 7. Rishikoni bazën e të dhënave ekzistuese (e cila përmban të gjithë përmbajtjen tuaj) duke përdorur PHPMyAdmin ose një mjet tjetër të menaxhimit të bazës së të dhënave, duke mbajtur kujdes për kodin e dyshimtë, p.sh., vargjet super të gjata të kodit hex ose “preg_replace (” /.*/ e “) Baza e të dhënave tuaja ka më pak të ngjarë të ketë malware ose infeksione sesa temat dhe shtesat tuaja, por paguan të jetë i plotë.
 8. Sigurohuni që skedari juaj .htaccess është i paprekur dhe sigurohuni që asnjë kopje tjetër të mos jetë e pranishme në skedarin tuaj rezervë.
 9. Lidhni instalimin tuaj të ri të WordPress me bazën e të dhënave ekzistuese (kjo do të rikthejë përmbajtjen tuaj). Ofruesi juaj i pritjes mund të ju përshkojë këtë proces, në varësi të faktit nëse baza e të dhënave juaj ishte e shpëtueshme dhe ku ndodhet në serverin tuaj të internetit. Ju mund të duhet ta ngarkoni atë nga kopja rezervë (pasi të kalojë grumbullimi dhe të dihet se është e pastër nga infeksioni).
 10. Vendosni një llogari të re administratori, vendoseni që të trashëgojë të gjitha lejet nga llogaria e administratorit aktual, dhe pastaj të fshini llogarinë rrjedhëse.
 11. Rregulloni lejet e hyrjes në skedarët dhe dosjet tuaja në nivelin më të lartë që akoma lejon përdorimin normal të faqes nga vizitorët.
 12. Hyni në WordPress me temën e paracaktuar. Nëse përmbajtja juaj shfaqet dhe prishja mungon, urime – ju jeni gati ta rregulloni faqen tuaj edhe një herë.
 13. Shkarkoni dhe ri-instaloni skedarët tuaj dhe skedarët e plug-in drejtpërdrejt nga Paneli i Administratorit në WordPress. Extremelyshtë jashtëzakonisht e rëndësishme që ju të përdorni vetëm kopje të freskëta, pasi të vjetrat mund të kenë ndryshuar kodin e tyre nga hakerat.
 14. Rivendosni çdo skedar të mediave duke ngarkuar skedarin tuaj rezervë të dosjes së vjetër të WordPress / ngarkimeve (përsëri, duke u siguruar që ai të mos ketë kod ose përmbajtje të dyshimtë. Hakerët duan të vendosin skedarë mashtrues në këtë direktori, kështu që nëse nuk keni shumë imazhe ose media të tjera, ju mund të jeni më mirë të ri-ngarkoni ato nga burimet offline dhe të shkruani direktorinë / ngarkimet.)
 15. Disaktivizoni çdo dhe të gjithë skedarët PHP nga ekzekutimi në dosjen tuaj / ngarkime, i cili është përgjithësisht i vetmi dosje në shumicën e instalimeve të faqes WordPress që duhet të aktivizohet me shkrim nga shfletuesi. Ju mund ta bëni këtë nga paneli juaj i kontrollit, dhe duke bërë kështu do të ndihmojë në parandalimin e shenanigans të ardhshëm nëse hakerat vendosin kod me qëllim të keq në atë drejtori.
 16. Dokumentoni plotësisht incidentin, duke përfshirë të gjitha informacionet që keni mbledhur nga regjistrat, në mënyrë që të krijoni një referencë për (dhe për të ndihmuar në parandalimin) e incidenteve në të ardhmen.
 17. Testoni faqen tuaj. Nëse përmbajtja, tema dhe shtesat tuaja funksionojnë normalisht, ju jeni gati të shkoni!

Nëse nuk jeni të kënaqur të merreni me të gjithë ose ndonjë nga proceset e restaurimit vetë, shumë ofrues të pritjes kanë plane të ndihmës sipas kërkesës. Ju gjithashtu mund të punësoni një shërbim profesional të menaxhimit dhe restaurimit të WordPress për t’ju rikthyer në këmbët tuaja virtuale.

Mbrojtja e sitit tuaj nga Hacks e Ardhshme

WordPress është shumë fleksibël dhe i fuqishëm, por gjithashtu mund të jetë një mjedis shumë kompleks për tu mirëmbajtur, e lëre më të riparohet. Duke marrë disa masa paraprake themelore, ju mund të ndihmoni në mbrojtjen e faqes tuaj WordPress nga sulmet e hakerave.

 • Rezervoni të dhënat tuaja. Rikthimi i faqes tuaj mund të kursejë ditën kur gjërat shkojnë keq, dhe kthimi në jetë i një faqe të hakuar është pafundësisht më e lehtë nëse nuk keni nevojë të krijoni përsëri përmbajtje të humbur. Ofruesi juaj i hostit mund të ofrojë shërbime rezervë si pjesë e hostimit të tyre pako ose si një shërbim shtesë. Për më tepër, me siguri do të doni të mbani rezervat tuaja personale jashtë linje për një paqe shtesë të mendjes.
 • Përfitoni nga hostimi i menaxhuar. Jo çdo webmaster ka kohën që të bëhet një mësues WordPress, ose duhet ta bëjë këtë. Investoni në një host që specializohet në menaxhimin e WordPress, ose shtoni një shërbim të menaxhimit të palës së tretë WordPress. Mund të duket i kushtueshëm në fillim, por ka shumë të ngjarë të jetë një marrëveshje krahasuar me kostot e uljes së faqes tuaj, përmbajtjes tuaj të shkatërruar ose klientëve tuaj ‘informacioni i ndjeshëm i komprometuar.
 • Monitoroni faqen tuaj te internetit dhe serverin. Edhe specialistët jo-WordPress në përgjithësi ofrojnë mjete dhe shërbime monitorimi në panelet e tyre të kontrollit të pritjes. Përdorimi i këtyre mjeteve ju ndihmon të monitoroni trafikun e faqeve dhe serverëve. Shumë host gjithashtu ofrojnë plane premium për mbështetje dhe monitorojnë trafikun, ndjekin ndryshimet e skedarëve dhe faqeve, dhe mbajnë të azhurnuar softuerin dhe sigurinë tuaj.
 • Mbaji skedarët e panevojshëm dhe llogaritë e përdoruesit në minimum. Hakerët janë mjeshtër të manipulimit të skedarëve të harruar ose llogarive për qëllimet e tyre të padobishme. Pavarësisht nëse janë ambiente testimi, baza të dhënash shtesë ose llogari provë për përdoruesit, i mbani gjërat i zoti dhe i fshini skedarët kur nuk janë më të nevojshme.
 • Forconi sigurinë tuaj. Vendosni aksesin e serverit tuaj për të siguruar FTP (SFTP) ose Shell të Sigurt (SSH). Përdorni një gjenerator të fjalëkalimeve për të krijuar fjalëkalime të forta dhe për t’i ndryshuar ato rregullisht. Kufizoni llogaritë e administratorit dhe mbani një mbretërim të ngushtë në lejet e hyrjes për të gjithë përdoruesit.

Shanset janë, ju keni mjaft në pllakën tuaj vetëm për të menaxhuar faqen tuaj dhe drejtimin e biznesit tuaj – nuk do të duhet të shtoni të merreni me hakerat në listën tuaj. Kur faqja juaj është në kompromis, çdo sekondë që jeni jashtë komisionit mund t’ju kushtojë shumë.

Por, duke marrë kohë për të mbajtur të freskët skedarët tuaj WordPress, temat dhe shtojcat, dhe duke përfituar nga pasuria e shërbimeve të menaxhimit në dispozicionin tuaj, ju mund t’i mbani hakerët në gjatësinë e krahut dhe vëmendjen tuaj atje ku i takon – në faqen tuaj.

Ju keni qenë hacked

Kur rikuperoni një uebsajt që është hakuar, është mirë të kontrolloni disa burime për t’u siguruar që jo vetëm që keni rikuperuar plotësisht faqen tuaj, por gjithashtu keni gjetur të gjithë kodin dhe skedarët e dyshimtë, dhe vendosni masa mbrojtëse për të parandaluar përsëritje.

Ne kemi dhënë rekomandimet dhe sugjerimet tona për rikuperimin e uebfaqes tuaj të hakuar, por ka shumë burime të tjera të shkëlqyera atje, gjithashtu duhet të kontrolloni.

Më poshtë do të gjeni dy nga udhëzuesit më të mirë të përgjithshëm për rikuperimin e një faqe të hakuar të WordPress që mund të gjenim.

 • WordPress Codex: FAQ Sajti im u bllokua
 • Dreamhost Wiki: faqja ime e WordPress u hakua

Identifikoni një sit të bllokuar

Shumica e pronarëve të faqeve të internetit me site të hakuar nuk e kuptojnë se faqet e tyre janë hakuar. Kjo duket e çmendur derisa të mendoni për faktin se hacks më të zakonshëm janë ridrejtimet e thjeshta, futja e lidhjes së lidhjes, spam dhe aktivitetet e tjera relativisht të ulëta.

Thjesht vizitimi i faqes fillestare mund të mos shkaktojë që hack-i të shfaqet pasi shumë site të hakuar nuk janë rrëmbyer deri në pikën që hacks janë mjaft të dukshme. Pra, si e dini nëse faqja juaj është hakuar? Ka mjete që mund t’i përdorni për të konfirmuar që faqja juaj është e pastër, ose t’ju japin kokën lart nëse keni një problem për të adresuar.

Për të gjetur disa nga mjetet më të mira, shikoni këtë artikull.

 • ManageWP Blog: Si të identifikoni dhe rregulloni një uebfaqe me hacked WordPress

Përdorni një Plugin

Pasi të keni pastruar një sit të hackuar është ide e mirë për të gjetur një shtojcë që do të skanojë të gjithë skedarët e WordPress për kompromise që mund të mos i keni kapur.

Një shtesë e tillë quhet Wordfence. Ka të tjerë në treg, dhe duhet të bëni disa hulumtime para se të ekzekutoni këtë lloj shtese pasi që po i jepni asaj qasje mjaft të përparuar në backend-in tuaj të internetit.

Udhëzuesi i mëposhtëm për të përdorur Wordfence gjithashtu përfshin shumë informacione të shkëlqyera në lidhje me metodat manuale të pastrimit të faqeve që duhet të kaloni përpara se të jepni një shtojcë për pastrimin e faqes.

 • Dokumentim i WordFence: Si të pastroni një faqe të bllokuar të WordPress duke përdorur Wordfence

Mbyllni prapaskenën

Hakerat inteligjentë, dhe ne urrejmë të pranojmë se ekziston diçka e tillë, shpesh do të lënë një skenar prapa që do t’i lejojë ata të kthehen në një faqe WordPress pasi të keni pastruar, duke i lejuar ata të bëjnë kërdi të gjithë përsëri.

Gjetja e skenarit në prapavijë dhe heqja e tij është një hap kritik për të përfunduar procesin e rimëkëmbjes së hakut. Por, si e gjeni skenarin në prapavijë? Skenari shpesh do të maskohet dhe do të emërohet për tu dukur sikur i përket, dhe mund të varroset në një direktori plotësisht të rastësishme.

Ne e gjetëm këtë udhëzues për pastrimin e një faqe të hackuar që përfshin informacione rreth mbylljes dhe heqjes së prapaskenave në hapin 3. Shikoni këtë artikull dhe shkoni në hapin 3 për detaje.

 • Sucuri Blog: Pastrimi i një faqe interneti të infektuar

Bëni një hap në një kohë

Nëse uebfaqja juaj është hakuar ka shumë gjëra të ndryshme që mund të kenë shkuar keq, secila duke kërkuar një përgjigje të ndryshme.

Rikuperimi i një uebsajti të hakuar nuk është një propozim “me një madhësi që i përshtatet të gjitha”. Kjo është arsyeja pse shpesh ka kuptim të punosh përmes një procesi të rimëkëmbjes së sitit nga skenarët më të mundshëm dhe lehtësisht të korrigjuar deri në skenarët më të pamundur dhe sfidues.

Manualët e mëposhtëm do t’ju ecin përmes këtij lloji të procesit duke filluar me disa strehime të përgjithshme.

 • SoloStream: Hyrje dhe Strehimi i shtëpive

Nëse strehimi i përgjithshëm nuk kujdeset për këtë çështje, hapi tjetër është përqendrimi në bazën e të dhënave tuaja.

 • SoloStream: Modifikimi i Bazës së të Dhënave dhe Administratori i WP

Me pastrimin e shtëpisë të plotë dhe bazën e të dhënave tuaja të paprekura, është koha për të gjetur, instaluar dhe aktivizuar shtojcat që do të ndihmojnë në parandalimin e përsëritjes së makthit tuaj të sigurisë.

SoloStream: Shtojcat për ta bërë jetën tuaj më të lehtë

Siguroni sitin tuaj të WordPress-it

Pasi të keni zbuluar një uebfaqe të hackuar, nuk do të keni nevojë për të bindur për rëndësinë e mbrojtjes së faqes tuaj nga kompromiset e ardhshme.

Nëse faqja juaj e internetit është jetike për biznesin tuaj, atëherë është e rëndësishme që ta mbroni me kujdes dhe me shkathtësi atë nga hakmarrja dhe sulmet e tjera.

Nëse nuk keni kohë për të forcuar sigurinë tuaj në WordPress, ju mund të dëshironi të merrni në konsideratë një shërbim të mbrojtjes së faqes në internet, si Surcuri Security – i cili monitoron hacks dhe viruset, dhe mund të rregullojë instalimet e hakuara të WordPress, si dhe.

Nëse nuk mund të lejoni mbrojtje nga palë e treta, ka shumë hapa që mund të ndërmerrni për ta bërë faqen tuaj WordPress më të sigurt, dhe ne kemi tërhequr së bashku rekomandimet dhe mjetet më të mira në internet.

Sucuri për WordPress

Tre këshilla për të mbrojtur faqen tuaj

Matt Cutts kryeson ekipin e spam-it në Google në Google. Pra, kur ai bën rekomandime për sigurimin e faqes tuaj, është mirë të dëgjoni ato që ai ka për të thënë.

Ky postim është data pak, por rekomandimet janë akoma një vend i mirë për të filluar. Shikoni tre rekomandimet më të mira të Matt për të siguruar uebfaqen tuaj të WordPress.

 • Blog Cutts: Tre këshilla për të mbrojtur instalimin tuaj në WordPress

Dhjetë Taktikat kryesore të Sigurisë

Nëse doni të mbuloni shumë tokë shpejt, dhe merrni një pamje të mirë të llojeve të gjërave që mund të bëni për ta bërë faqen tuaj të WordPress më të sigurt, duhet të shikoni në një listë të kualifikuar rekomandimesh për përmirësimin e sigurisë.

Ky lloj liste do t’ju japë një kuptim të llojeve të gjërave që duhet të mendoni të bëni, dhe të sigurojë udhëzime për kryerjen e tyre. Këtu është një listë e qëndrueshme e strategjive për të marrë mendimin tuaj të sigurisë drejtuar në drejtimin e duhur.

 • ManageWP Blog: 10 gjërat që duhet të dini për të siguruar faqen tuaj në WordPress

Mbroni kundër aksesit të paautorizuar të administratorit

Një nga hapat më të rëndësishëm për të siguruar faqen tuaj të WordPress është mbrojtja e faqes së hyrjes. Ekzistojnë disa mënyra për ta bërë këtë, dhe duhet t’i konsideroni të gjitha para se të vendosni për një kurs veprimi.

Ne kemi tërhequr së bashku disa burime që përshkojnë mënyra të ndryshme për të mbrojtur më mirë ekranin tuaj të hyrjes.

Opsioni i parë në listë është të përdorni një shtojcë për të kufizuar numrin e rasteve që dikush mund të përpiqet të identifikohet në faqen tuaj. Zbatimi i kësaj shtojce do të bllokojë në mënyrë efektive të gjitha përpjekjet e sulmit brutal të forcës për të deshifruar fjalëkalimin tuaj të administratorit.

 • Plugin WordPress: Kufizoni përpjekjet e hyrjes

Një tjetër hap që mund të ndërmerret në lidhje me shumë strategji të tjera është të mbroni me fjalëkalim ekranin tuaj të hyrjes përmes panelit tuaj kontrollues të llogarisë pritëse, ose duke përdorur metodën .htaccess.

 • Wordxress Codex: Fjalëkalimi Mbroni wp-login.php

Nëse vërtet dëshironi të fitoni pikë bonus për të siguruar faqen tuaj të hyrjes në WordPress, mund të implementoni një procedurë të hyrjes me dy hapa që përfshin Autentifikuesin e Google. Për ta bërë këtë, ju do të lidhni hyrjen në një procedurë të vërtetimit në smartphone tuaj.

Rezultati përfundimtar do të jetë se kushdo që përpiqet të regjistrohet në faqen tuaj, do të duhet të marrë me dy forma të autentifikimit, njëra prej të cilave duhet të plotësohet në telefonin tuaj. Si rezultat, përveç nëse dikush vjedh telefonin tuaj përpara se të përpiqeni të hakoni faqen tuaj, të kaloni të dyja këto hapa të vërtetimit do të jetë gati e pamundur.

 • Codex WordPress: Autentifikim me dy hapa

Nëse keni një adresë IP statike, gjithashtu mund të kufizoni privilegjet e hyrjes në WordPress në adresën tuaj specifike IP. Kjo është një mënyrë shumë efektive për të kufizuar në mënyrë drastike qasjen në faqen tuaj të hyrjes, por kërkon që të keni një adresë statike IP – dhe nëse nuk jeni të sigurt, nuk është e vështirë të keni një.

WordPress Codex: Kufizoni Qasjen në wp-admin nga IP

Nëse doni një listë gjithëpërfshirëse të këshillave dhe mashtrimeve për mbylljen në ekranin tuaj të hyrjes në WordPress, shikoni këtë artikull. Ai përfshin gjithçka për të cilën kemi biseduar deri më tani dhe shton disa mundësi të tjera për të menduar.

 • Codex WordPress: Sulme brutale të forcave

Parimi i privilegjit më të vogël

Ky burim nuk është specifik për WordPress, por është diçka që duhet të lexoni dhe të lejoni të formoni mënyrën si mendoni për sigurinë. Parimi i privilegjit më të vogël është një udhëzues që profesionistët e sigurisë përdorin kur përcaktojnë nivelin e aksesit për t’u caktuar përdoruesve, skedarëve, drejtorive dhe aplikacioneve..

Me pak fjalë, parimi i privilegjit më të vogël është që përdoruesit, skedarët dhe drejtoritë duhet të funksionojnë nën privilegjet më kufizuese që nuk pengojnë dukshëm aftësinë e tyre për të funksionuar siç kërkohet.

Me fjalë të tjera, përdoruesit duhet të kenë qasje vetëm në pjesët e faqes tuaj, për të cilat supozohet se do të kenë qasje, dhe pasi të mos kenë nevojë për atë qasje, profilet e tyre duhet të fshihen.

Me të njëjtën shenjë, skedarët dhe drejtoritë duhet të kenë lejet më kufizuese të mundshme që nuk e pengojnë faqen tuaj të funksionojë si duhet.

Prandaj lexoni mbi parimin e privilegjit më të vogël dhe mbajeni në mend çdo herë që merreni me një çështje të privilegjave, dhe ki kujdes që të zbatoni këtë praktikë më të mirë.

 • Wikipedia: Parimi i më pak privilegjit

Ngurtësimi i WordPress

Nga kush më mirë të mësosh sesa zhvilluesi i saj? Nëse dëshironi një udhëzues të gjerë dhe të thelluar teknik për forcimin e çdo pjese të instalimit tuaj në WordPress, atëherë shikoni këtë udhëzues nga WordPress Codex. Ky udhëzues nuk është për zbehjen e zemrës, ose ata që kërkojnë një rregullim të shpejtë.

Shtë një procedurë e thellë për të marrë vërtet kontrollin e sigurisë së faqes suaj të internetit. Përvetësimi i këtij udhëzuesi do të marrë kohë, përpjekje dhe përkushtim, por do të jetë e vlefshme nëse parandalon hakimin e faqes tuaj.

 • Wordxress Codex: Forcimi i WordPress

Kontrolloni ekzekutimin e PHP

Një taktikë e zakonshme që hakerët zbatojnë është të ngulitni një skenar të ekzekutueshëm në një drejtori ku zakonisht nuk do të banonte. Pra, një mënyrë për të anashkaluar këtë qasje hakmarrjeje është të çaktivizoni ekzekutimin e PHP brenda atij direktori. Udhëzime hap pas hapi në tre, dy, një.

 • Blogu i Sigurisë në Internet Acunetix: Këshilla për sigurinë e WordPress Pjesa 9 – Parandaloni skedarët PHP nga ekzekutimi

Leximi më tej

Nëse keni ndjekur gjatë secilit hap të rrugës ne kemi mbuluar me të vërtetë shumë terren. Nëse e gjeni veten ende duke dashur të gërmoni më thellë dhe të vazhdoni më tej, dhe nuk jeni të sigurt se ku të shkoni nga këtu, ne mund të ndihmojmë me këtë.

Këtu janë rekomandimet tona për lexim të mëtutjeshëm për të mbajtur të sigurt instalimin tuaj në WordPress dhe për ta rikthyer dhe ekzekutuar nëse më e keqja duhet t’ju ndodhë ndonjëherë.

Wordxress Codex

WordPress Codex është një manual online për të gjitha gjërat WordPress. Përmbajnë informacione për përdoruesit në çdo nivel, dhe që mbulojnë pothuajse çdo cep të mjedisit WordPress, Codex duhet të jetë një nga ndalesat tuaja të para kur të dilni në një sfidë me faqen tuaj të internetit të WordPress.

Faqja e parë e Codex është një vend i mirë për të filluar si çdo. Nga kjo pikë ju mund të drejtoheni në çfarëdo drejtimi të ketë kuptimin më të mirë për vendin ku jeni sot.

 • Wordxress Codex

Codex përfshin disa mësime të shkëlqyera të WordPress. Këto mësime janë të arritshme për fillestarët, por gjithashtu futen në disa tema më të avancuara siç janë zhvillimi i temave dhe Loop WordPress.

 • WordPress Codex: Mësime

Nëse dëshironi një fletë mashtrimi në disa nga gabimet më të zakonshme të WordPress shikoni këtë faqe. Disa nga çështjet e prishjes së faqeve të përfshira në këtë udhëzues burimesh janë të përfshira në këtë faqe – si fakt ne jemi lidhur tashmë me këtë faqe më shumë se një herë.

 • Wordxress Codex: Gabimet e zakonshme të WordPress

WPMU DEV Blog

WPMU DEV Blog aksionet pretendojnë për titullin “burimi më i lexuar i WordPress në internet”. Ne nuk kemi asnjë mënyrë për të konfirmuar ose mohuar që pretendimi i tyre është i vërtetë, ne thjesht e dimë se blog-u i tyre është i mrekullueshëm.

 • WPMU DEV Blog

Menaxhoni Blog-un

ManageWP ofron një konsol të menaxhimit të WordPress për t’ju ndihmuar të menaxhoni shumë faqe në internet me WordPress në mënyrë më efektive. Siç mund ta imagjinoni, me një produkt si ai, ata janë ekspertë të WordPress, dhe blog-u i tyre është një burim i shkëlqyeshëm informacioni dhe mësime.

 • Menaxhoni Blog-un

Revista Smashing

Smashing Magazine është një revistë në internet për dizajnuesit e internetit dhe zhvilluesit, dhe ata kanë një bazë të dhënash të gjerë të burimeve të WordPress.

 • Smashing Magazine WordPress Postime

Librat

Nëse ju pëlqejnë burimet tuaja në format të shtypur ose format elektronik, ka edhe mundësi më të shkëlqyera për t’u marrë parasysh.

Më poshtë do të gjeni disa nga librat më të mirë mbi tema të tilla si fillimi me WordPress, kalimi në temë WordPress dhe zhvillimi i shtojcave, përdorimi i WordPress si një kornizë aplikacioni në internet dhe përdorimi i WordPress për zhvilluesit e plotë të uebit.

 • WordPress To Go: Si të krijoni një faqe në internet WordPress në domenin tuaj, nga gërvishtjet, edhe nëse jeni fillestar i plotë nga Sarah McHarry. Në dispozicion në Paperback dhe për Kindle.Një tekst hyrës që do t’ju përshkojë të gjitha hapat e krijimit të një uebfaqe të WordPress përfshirë sigurimin e pritjes, instalimin e WordPress dhe krijimin e faqes tuaj të internetit.
 • WordPress 4.x Kompletuar nga Karol Król. Në dispozicion në Paperback dhe për Kindle.A hyrje e hollësishme në WordPress që mbulon shumë më tepër sesa bazat. Nëse jeni i ri në WordPress, por doni të mësoni rreth zhvillimit të temës dhe shtojcave, ky është teksti për ju.
 • WordPress For Dummies nga Lisa Sabin-Wilson. Në dispozicion në Paperback dhe për udhëzuesin e njohur WordPress Kindle.A që ka shitur mbi 100,000 kopje në versionet e tij të ndryshme. Një tekst i shkëlqyeshëm për fillestarët të cilët dëshirojnë të mësojnë mjetet e jashtme të krijimit të faqeve të internetit me WordPress, pa glossing mbi detajet.
 • Zhvillimi i Aplikimit në ueb WordPress, Edicioni i Dytë nga Rakhitha Nimesh Ratnayake. Në dispozicion në Paperback dhe për Kindle.WordPress është një aplikacion jashtëzakonisht i aftë. Kur të jeni gati të shkoni përtej ndërtimit të faqeve të internetit, dhe të zhvendoseni në ndërtimin e aplikacioneve të plotë të internetit të ndërtuara në një thelb të WordPress, ky tekst do t’ju ndihmojë të arrini atje.
 • WordPress Profesionale: Dizajnimi dhe Zhvillimi nga Brad Williams, David Damstra dhe Hal Stern. Në dispozicion në Paperback dhe për Kindle.

Një nga disa tekste të krijuara për të synuar zhvilluesit e WordPress. Nëse jeni një zhvillues i WordPress që kërkoni një libër për t’ju mësuar se si të shfrytëzoni plotësisht funksionimin e plotë të WordPress, ky libër është një vend i shkëlqyeshëm për të filluar.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map