Si të gjeni faqet e internetit arsimore për fëmijët tuaj

Disclosure: Mbështetja juaj ju ndihmon të mbani sitin në punë! Ne fitojmë një tarifë referimi për disa nga shërbimet që rekomandojmë në këtë faqe.


Shkolla mund të jetë shumë argëtuese, por po aq shpesh, mund të ketë një ose dy lëndë ku dëshironi ndihmë shtesë. Të gjithë mësojnë ndryshe, dhe ka shumë faqe të dobishme atje për të ofruar mbështetje. Ka edhe lojëra në internet që mund t’ju ndihmojnë të mësoni! E tëra çfarë ju duhet të bëni është të kuptoni se për cilën temë dëshironi të mësoni më shumë.

Matematika është një temë e ndërlikuar për shumë fëmijë. Ka shumë rregulla për t’u mbajtur mend, dhe ndërsa mësoni më shumë prej tyre, është e vështirë të mbani mend se cili rregull të përdoret. Një nga mënyrat më të mira për ta bërë më të lehtë matematikën është të praktikoni dhe mësoni përmendësh atë që ju kërkon mësuesi juaj. Nëse mësoni përmendësh tabelat tuaja të shumëzimit, do të jeni në gjendje të bëni matematikë shumë më lehtë vitin e ardhshëm.

Shkenca mund të jetë një temë tjetër e ndërlikuar, vetëm pse mbulon kaq shumë! Shkenca më e vështirë përfshin gjëra të tilla si biologjia dhe kimia, por tani, është e rëndësishme të mësoni rregullat themelore të shkencës, si mënyra për të kryer me siguri eksperimentet themelore. Jo të gjitha eksperimentet duhet të bëhen në klasë, megjithëse. Ju mund t’i kërkoni prindërit tuaj të ju ndihmojnë të bëni eksperimente në shtëpi, duke përdorur atë që keni mësuar në shkollë si një udhëzues. Shkenca ka të bëjë me të mësuar gjëra të reja dhe interesante që shpjegojnë se si funksionon bota – pra pse të dekurajoni? Shko zbulo!

Leximi është shumë argëtues, por është e lehtë të zhgënjehesh kur hasësh një fjalë ose ide që nuk e di. Ka disa mënyra shumë të thjeshta për të cilat mund të bëheni një lexues më i mirë, dhe ato janë shumë të lehta. Një mënyrë është kjo: kur hasni një fjalë që nuk e njeh, rilexoni përsëri fjalinë që ka fjala në të. Mësuesit kanë një emër të dashur për këtë metodë, dhe ata e quajnë atë “duke përdorur të dhëna”. Ajo që do të bëni, sidoqoftë, është thjesht duke kërkuar përkufizimin e fjalës që ka më shumë kuptim. Kjo tingëllon e çuditshme këtu, por ka disa lidhje më poshtë ku mund të praktikoni, dhe shpejt do të shihni sa lehtë është me të vërtetë!

Shkrimi është një temë e vështirë për shumë fëmijë. Ka shumë rregulla gramatikore për t’u mbajtur mend, dhe jo të gjithë mund të shkruajnë ashtu siç dëshirojnë kur vendosin për herë të parë një laps në letër. Sidoqoftë, a e dini se leximi më shumë do t’ju ndihmojë të bëheni një shkrimtar më i mirë? Eshte e vertete! Kur lexoni libra të mirë, po mësoni trurin tuaj të njohë atë që bën një fjali të mirë.

Një tjetër temë që u jep fëmijëve probleme është historia. Mund të jetë e mërzitshme nëse thjesht shikoni fakte tërë ditën, duke u përpjekur të mbani mend se kush bëri atë që në vitin 1492. Sidoqoftë, është një sekret për ta bërë atë interesant. Dëshironi të dini se çfarë është? Sekreti për të shijuar historinë është ta mendoni si histori! Nëse mësuesi juaj ju thotë të mësoni përmendësh faktin që Christopher Columbus e zbuloi Amerikën në 1492, ju mund të mësoni më mirë duke bërë disa studime mbi Christopher Columbus, dhe udhëtimin e gjatë, të rrezikshëm përtej oqeanit që ai duhej të merrte. Historia është mrekullisht interesante – thjesht duhet të mbani mend ta shikoni atë në mënyrën e duhur.

Pavarësisht se në cilën lëndë keni probleme – ose edhe nëse nuk keni probleme me ndonjë temë – praktika shtesë do t’ju ndihmojë të mësoni më shumë dhe të bëni më mirë në klasë. Mos harroni, praktika nuk ka pse të jetë e mërzitshme. Ka shumë mënyra për ta bërë atë argëtim. Lidhjet më poshtë kanë disa mënyra për t’ju ndihmuar që të filloni, por në fund të fundit, ju takon juve të zbuloni se si mësoni më mirë dhe si mund të argëtoheni ndërsa mësoni! Paç fat!

Math

 • Pyetni Dr. Math Problemi juaj Matematikor
 • Misteret e Math Maven: The Cafeteria Caper
 • Bëni Piramidën tuaj Metrike (PDF)
 • Cyberchase: Motherboard Misioni
 • Sfida e matematikës: Si mund të përdorni pulla të vjetra?
 • Brainteaser: Fractions më të larta
 • Krijoni një Grafik
 • Gatim sipas numrave
 • Shtesë Shpërthimi!

shkencë

 • Rritja e një kopshti surprizë
 • Kriteret e kompostimit
 • Dinosaurs
 • Tinker Ball: Lojërat Inxhinierike
 • Vezët qëndrojnë në pushim: Një eksperiment shkencor në shtëpi
 • Sistemi ynë Diellor
 • Farë shkakton një dhimbje koke akullore?
 • Cikli i Ujit

lexim

 • Libri i Rocket
 • 10 mënyra për të qenë një ekspert i Shekspirit
 • Peshkimi me Fonikë
 • Lojë Notebook e Detektivit
 • Fonikë e kandil deti
 • Magjistarët dhe Derrat
 • Kush kërkon të shpëtojë nga Zug Planet?
 • Fjalë që jeton në xhungël
 • Rrënjosja e fjalëve
 • Leximi i pasazheve të të kuptuarit

shkrim

 • Hapat Themelorë të Shkrimit të një Dokumenti Kërkimor
 • Si të shkruani një raport libri
 • Proofreading Power lojë Online
 • Shkrimi përshkrues
 • Gjenerator i shkronjave
 • Krijuesi i tregimeve
 • Libri i punës i romanit të shkollës fillore (PDF)
 • Shkathtësitë Parathënie

histori

 • Amerika koloniale
 • Lente Magjike: Shpallja e Emancipimit
 • Udhëzuesi i Benit për Proklamatën e Emancipimit
 • Portrete Historike: Artistja Elisabeth Vigee-LeBrun (PDF)
 • Messenger Midnight Lojë online
 • Afati kohor i HyperHistory
 • Leonardo da Vinci: Punëtoria e Shpikësit
 • Revista e Laura Jernegan: Vajza në një Whaleship
 • Rënia e Perandorisë Romake
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map