Rritni aftësitë tuaja matematikore: Udhëzuesi i Studentit A + për Matematikën në internet

Disclosure: Mbështetja juaj ju ndihmon të mbani sitin në punë! Ne fitojmë një tarifë referimi për disa nga shërbimet që rekomandojmë në këtë faqe.


Ne jetojmë në një epokë të drejtuar nga aftësitë teknologjike, e cila përfshin të kuptuarit e shumë lëndëve të ndryshme në Shkencë, Teknologji, Inxhinieri dhe Matematikë (STEM). Sidoqoftë, nga ato katër kategori, të gjitha varen nga një aftësi solide në matematikë.

Nëse jeni duke përdorur trigonometri për të zhvilluar një aplikacion GPS, duke provuar rrymën elektrike në një servo-motor robotik, ose duke përdorur një formulë komplekse për të kontrolluar kamerën në një motor lojë, të gjitha punët teknike kërkojnë një kuptim të fortë të shumë formave të ndryshme të matematikës.

Këshilla për studentët e matematikës

fillor & Shkathtësi Matematikore të Shkollës së Mesme

Pika fillestare për të gjithë matematikën është aftësia për të kuptuar numrat me numërim, krahasim, i cili përfundimisht çon në shumëzim, ndarje, sistemin dhjetor, numrat negativ. Shumica e studentëve do të përfundojnë matematikën e shkollës fillore me probabilitet bazë, fraksione, raporte, rrënjë katrore dhe grafikë

Shkolla e mesme karakterizohet përgjithësisht nga të kuptuarit e gjeometrisë duke përdorur teoremën e Pitagorës, shtimin e këndeve, funksionet lineare dhe prezantimin e algjebrës.

Këshillë e hershme e matematikës: përsëritja është thelbësore në këtë fazë. Gamifikimi mund të ndihmojë ndihmësin e memorizimit dhe do të rrisë kohën e kaluar për tu njohur me konceptet.

Shkathtësi Matematikore të Shkollës së Mesme

Algjebra është gurthemeli i pothuajse të gjitha matematikave të dobishme, përdorimi i logjikës simbolike është thelbësore për pothuajse të gjitha konceptet më të përparuara, është gjithashtu e nevojshme për përdorimin e variablave në programimin kompjuterik. Nxënësit e shkollave të mesme mësojnë të përdorin algjebër për zgjidhjen e ekuacioneve kuadratike, por më pas fillojnë të mësojnë grafikë, gjeometri të nivelit më të lartë dhe një përqendrim të fortë në trigonometri.

Nxënësit e shkollave të mesme të përparuara do të mësojnë për numrat komplekse, shpërndarjen e probabilitetit, matematikën vektoriale, matematikën e serive, që të gjitha çojnë drejt llogaritjes. Studentët më të përparuar do të marrin një vit ose dy të llogaritjes para diplomimit. Të kuptuarit e llogaritjes është absolutisht thelbësisht për çdo shkallë shkencore ose inxhinierike, dhe rekomandohet fuqimisht edhe për studentët e teknologjisë së informacionit.

Këshillë për shkollën e mesme të shkollës së mesme: Trig, Trig, Trig, duke ditur identitetet e shkallës së parë do të jenë jashtëzakonisht të dobishme në koncepte më të përparuara. Shikoni për probleme praktike që kërkojnë shumë tabela & grafikët. Për studentët me të vërtetë aventureske, një prezantim i hershëm i numrave negativ me formulën e Euler mund të jetë i dobishëm.

Shkathtësi të Avancuara Matematikore

Në kolegj, ose ndonjë program tjetër të mësimit pas shkollës së mesme, përqendrimi në aftësitë matematikore do të drejtohet drejt një kuptimi më të madh të llogaritjes. Kjo do të thotë të kuptosh të dy derivatet dhe integrimin jashtëzakonisht mirë, të jesh në gjendje të kuptosh se si funksionon një integrim, por edhe të mësosh përmendësh shkurtore dhe mashtrime të rëndësishme.

Paralelisht me të kuptuarit në llogaritjen e papërpunuar, studentët sfidohen të njihen më shumë me vektorët dhe njihen me konceptin e matematikës matricë. Ballafaqimi me matricat nënkupton rilindjen e një mënyre krejt të re për të bërë operacione shtesë, shumëzimi dhe kuptimi si një koncept abstrakt.

Nga këtu, llogaritja mund të shtrihet në punë në tre dimensione, dhe futet përdorimi i sistemeve të shumta të ekuacioneve diferenciale. Studentët këtu do të mësojnë se disa pyetje kanë më shumë se një përgjigje, dhe do të fillojnë të përdorin matematikë për të zgjidhur problemet komplekse të llogaritjes diferenciale.

Do studim përtej këtij bëhet më i specializuar ose i zbatueshëm. Magjistarët e matematikës në Universitet mësojnë një shumëllojshmëri të metodave, por në fund të fundit përdorin një sistem “provash” për të demonstruar mjeshtëri të lëndës. Gjëra të tilla si teoria e setit dhe matematika e tensionit do të jenë të dobishme për shkencat fizike, dhe konceptet në statistikë vlejnë pothuajse në të gjitha fushat e studimit.

Këshillë e avancuar për të mësuar: njiheni me softuerin informatikë. Matematika mund të ndihmojë me llogaritjen jashtëzakonisht mirë. Të mësuarit se si të bëhet integrimi numerik në një gjuhë programimi gjithashtu mund të jetë thellësisht ndriçuese për studentët e shkencës. Gjithashtu, gjeni ose filloni grupe studimi sa më shpesh të jetë e mundur.

Aftësi të Zbatuara Matematikore

Jashtë akademisë, matematika ende përdoret në mënyra të ndryshme. Programimi kërkon një kuptim të fortë të logjikës, e cila mund të jetë një lloj matematike.

 • Teoria e vendosur është e dobishme për të kuptuar vargje, dhe funksionet e serive me matematikën e matricës është e dobishme për manipulimin e atyre vargjeve.
 • trigonometri është e dobishme për pothuajse çdo gjë që lidhet me Sistemet e Informacionit Gjeografik, që ka të bëjë me të dhënat e pozicionit dhe përcaktimin e formave ose këndeve për përcaktimin e kufijve.
 • gur është gati universale për çdo formë inxhinierie ose statistike. Do kompani e cila thotë se po punon me “të dhëna të mëdha” duhet të jetë në gjendje të kuptojë shkallën e ndryshimit të tendencave në mënyrë që të bëjë parashikime të forta.

Edhe punët jo-teknike kërkojnë një kuptim të fortë të matematikës. Kushdo që punon në biznes do të duhet të jetë në gjendje të vlerësojë përqindjet, linjat e trendit të planifikimit për të përcaktuar normat e rritjes dhe të jetë në gjendje të balancojë një llogari me algjebër të thjeshtë. Kjo mund të jetë e vërtetë nëse një biznes është me pakicë, shërbime ushqimore ose në aplikime në internet.

Këshillë e aplikuar / e fuqisë punëtore Pro: mbani disa nga librat tuaj më të dobishëm shkollor, Wikipedia nuk do të ketë probleme praktike për t’ju rikualifikuar.

Burime të dobishme

Më e Rekomanduar

Akademia Khan Kjo faqe ofron sfida dhe detyra interaktive që mund të përdorni për të përmirësuar aftësitë tuaja matematikore. Zgjidhni nivelin e tanishëm të matematikës dhe shkoni me ritmin tuaj kur mësoni, zgjidhni dhe përmirësoni. Kur mbërtheheni, lë të kuptohet se videot dhe videot janë të disponueshme për t’ju ndihmuar.

Kurse të Hapura MIT Shumë kurse të ndryshme për një larmi temash, shumë që përmbajnë koncepte në matematikë të përparuar.

Kurse Matematikore në Coursera Ofrimi i klasave të cilat janë ligjërata live, projekte në internet, dhe më shumë, marrin mësime falas ose paguajnë për një çertifikatë. Vendosni në nivele të ndryshme përvoje.

Sitet e frymëzimit të matematikës

21 Karriera tepër të ftohta që kanë nevojë për matematikë Lexoni për disa karriera që kërkojnë aftësi të mira matematikore. Seksione të shkurtra janë përfshirë për profesione, të tilla si animator, arkitekt, gazetar i shkencës, stilist të brendshëm, dhe më shumë.

Pesë Matematikanë Femra Historikë që Duhet të Dini Ky artikull jep biografi të shkurtër të pesë gjenive të shquar matematikorë, të cilët sapo u dukën se ishin femra. Profilet përfshijnë ato të Sofje Kovalevskaya, Emmy Noether, Ada Lovelace, etj.

Qendra Kombëtare e Statistikave të Arsimit Lexoni fakte interesante rreth arsimit dhe matematikanëve, luani lojëra matematike, merrni provime dhe përmirësoni aftësitë tuaja të përgjithshme për zgjidhjen e problemeve.

Majorët e famshëm të matematikës Ky burim ofron një listë të personave të famshëm që ishin të gjithë diploma të matematikës.

Bëni artikuj argëtues matematikor për t’u treguar prindërve tuaj në mënyrë që ata të zbulojnë mënyra të ndryshme për ta bërë matematikën e të mësuarit më argëtim për ju.

Mjetet mësimore K-12

Llogaritësi i folur Bëni argëtim zgjidhjen e problemeve të matematikës me këtë kalkulator të folur që mund të zgjidhë gjithçka nga shtimi dhe zbritja deri në shumëzimin dhe ndarjen.

Lojërat e krijuesve të aftësive akademike Kjo faqe në internet e prodhuar në Universitetin e Kansas-it e bën argëtimin e të mësuarit. Nëse përmban një larmi lojrash që mund të përmirësojnë dhe sfidojnë aftësitë tuaja matematikore pa e kuptuar atë. Sajti gjithashtu përmban seksione për ndihmë në detyrat e shtëpisë, vogëlsira dhe video të lezetshme.

E-Learning for Children Si një fondacion global jofitimprurës, e-mësimi elektronik për fëmijët ofron kurse falas online në matematikë, shkencë, tastierë dhe lexim për të rinjtë e moshave 5 deri 12 vjeç. Zgjidhni nivelin e klasës suaj dhe filloni të përdorni këtë faqe të gjallë, të animuar për të grirë aftësitë tuaja matematikore në një mënyrë argëtuese.

Biblioteka Kombëtare e manipulimeve virtuale Kjo faqe ofron lidhje me qindra mësime interaktive, virtuale, të cilat mund t’ju ndihmojnë të kuptoni më mirë dhe të vizualizoni konceptet që mund të hasni gjatë studimit tuaj të përditshëm të matematikës..

Funbrain Sfidoni aftësitë tuaja matematikore duke përdorur këtë shesh lojrash arsimore në internet. Gjeni lojëra që ju kërkojnë të zgjidhni fraksione, të gjeni përqindje, zbritje, shumëzim dhe më shumë. Shijoni animacionet shumëngjyrëshe që e bëjnë këtë faqe në internet një vend argëtues për të mësuar.

Lojërat e shumëzimit të matematikës Kjo faqe interneti motivon të menduarit e shpejtë për të zgjidhur problemet e matematikës që janë përfshirë në lojëra. Në mënyrë që të fitoni lojërat garash, fluturuese, vrapimi ose lojëra flash, ju duhet t’i zgjidhni problemet në kohën e duhur.

Lojërat e MathHigh Math Kjo faqe në internet ofron një përzgjedhje të lojrave matematikore me cilësi të lartë që mund të ndihmojnë në përmirësimin e aftësive tuaja matematikore. Luaj kundër fëmijëve të tjerë dhe fito lojëra duke zgjidhur problemet e matematikës në kohën e duhur.

Aktivitete edukative të matematikës Luaj lojëra të ndryshme matematikore që përfshijnë thyesat, shumëzimin, ndarjen, shtimin dhe zbritjen.

Hapni një Stand Lemonade Përdorni aftësi matematikore për të marrë vendime biznesi ndërsa drejtoni një qëndrim virtual të limonadës.

Mjete të Avancuara të Mësimit të Matematikës

Calculus.org Grupe provimesh me përgjigje, probleme me zgjidhje hap pas hapi, probleme të mostrës.

Calculus-help.com Video Flash dhe ushtrime interaktive, duke u përqëndruar në mësimet video për të demonstruar konceptet themelore në llogarit.

MIT i hapur i kurseve Ligjërata të shumta video që ligjërojnë disa koncepte të ndryshme për llogaritjen.

Ligjërata nga Universiteti Princeton Press Video nga Adrian Banner në Princeton, nga viti akademik 2006, falas.

Informacione për karrierën e matematikës

Shoqata Matematike e Amerikës Mësoni rreth zgjedhjeve popullore të karrierës që mund të bëni me një diplomë në matematikë.

Byroja e Statistikave të Punës Ngacmoni trurin tuaj duke zbuluar se sa para mund të bëjnë matematikanët. Zbuloni se çfarë bëjnë matematikanët dhe si të bëheni një të tillë.

Ju interesoni gjithashtu:

Udhëzues për sekuencat e numrave – Përmbledhje dhe lidhje me burimet në internet.

Cila gjuhë programuese duhet të mësoni? – HTML, Python, JAVA, PHP? Udhëzues i ilustruar që përfshin gjuhët më të zakonshme të shkrimit dhe programimit.

Udhëzues i ilustruar për Web Hosting – Dëshironi të filloni faqen tuaj të internetit? Para se të shkruani pak bit e HTML, do t’ju duhet një host në internet … të zbuloni se çfarë do të thotë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map