Mbyllja e hostimit të Google Drive: Alternativat tuaja

Disclosure: Mbështetja juaj ju ndihmon të mbani sitin në punë! Ne fitojmë një tarifë referimi për disa nga shërbimet që rekomandojmë në këtë faqe.


Siç mund ta keni dëgjuar, në fuqi 31 gusht 2016, Google Drive nuk mund të përdoret më për të pritur faqet e internetit. Në këtë udhëzues, ne do të mbulojmë alternativat e përdorimit të Google Drive për të pritur faqet e internetit, përfshirë opsionet e paguara dhe falas.

Fefarë veçorie e Google Drive është duke u ndërprerë?

Duke filluar nga viti 2012, Google Drive mund të përdoret për të pritur faqet e internetit statike.

HTML, CSS dhe llojet e skedarëve JavaScript janë mbështetur, dhe vendosja e një siti është aq e thjeshtë sa krijimi i një dosje publike, hedhja e skedarëve të faqes suaj të internetit në dosje, dhe më pas lundrimi në një URL të formuluar posaçërisht bazuar në ID e dosjes Drive.

Aftësia për të përdorur Google Drive në këtë mënyrë për të pritur faqet e internetit të thjeshtë është ajo që po ndërpritet. Ky ndryshim gjithashtu përfundon dobinë e shërbimeve të lidhura me ndërtimin e faqeve të Google Drive si Editey dhe Gweb.io, si dhe shërbimet e shkurtimit dhe maskimit të URL-ve, të tilla si GDriv.es.

Si të kaloni nga Google Drive në Hosting të paguar

Kalimi në web hosting profesional nuk është aq i komplikuar sa mund të mendoni. Pritësit e uebit kanë bërë krijimin e një uebsajti me qëllim të thjeshtë, deri në atë pikë sa që transferimi i faqes tuaj nga Google Drive në një server në internet kërkon vetëm disa hapa.

Hapi 1: Shkarkoni skedarët e faqes tuaj të internetit nga Google Drive. Drejtohuni te Google Drive, lokalizoni dosjen që përmban skedarët e faqes tuaj të internetit dhe shkarkoni të gjithë përmbajtjen e dosjes në kompjuterin tuaj.

Për të shmangur prishjen e lidhjeve brenda faqes tuaj, është e rëndësishme të ruani hierarkinë e skedarëve dhe dosjeve kur shkarkoni skedarët dhe dosjet e faqes tuaj..

Pra, nëse faqja juaj e internetit aktualisht është e organizuar në një dosje kryesore që përmban një ose më shumë nënfolderë, sigurohuni që të shkarkoni skedarët dhe dosjet pa ndryshuar organizimin e tyre.

Hapi 2: Zgjidh një ofrues pritës. Ka shumë hoste në internet që mund të zgjidhni, të cilat mund të jenë dërrmuese, por ju mund ta ngushtoni listën në mënyrë të konsiderueshme duke shikuar vlerësimet e përdoruesve të postuar në internet në faqet e internetit të tilla si WhoIsHostingKjo?

Hapi 3: Regjistrohuni për një plan pritës. Kur zgjidhni një plan ju ose do të regjistroni një emër të ri domain, ose nëse tashmë keni një emër domain mund të drejtoni me lehtësi domenin në serverët e emrit të domainit të kompanisë tuaj pritës.

Nëse nuk e keni bërë kurrë më parë, kjo mund të tingëllojë pak frikësuese, por ekipi i ndihmës teknike i ofruesit tuaj të pritjes duhet me kënaqësi t’ju ndihmojë me atë hap nëse keni nevojë për ndihmë.

Zgjedhja e një plani të pritjes gjithashtu mund të jetë pak frikësuese pasi ka shumë karakteristika për t’u marrë parasysh. Për sa kohë që ju zgjidhni një host me reputacion siç u sugjerua në hapin e mëparshëm, plani i nivelit të hyrjes që ata ofrojnë do të jetë më se i mjaftueshëm për çdo faqe të pritur më parë në Google Drive.

Hapi 4: Zhvendosni skedarët tuaj të internetit. Disa kompani pritëse do të ofrojnë të lëvizin një faqe në internet për ju kur të regjistroheni për një llogari të re. Nëse ata ofrojnë atë shërbim, mënyra më e lehtë për tranzicionin e faqes tuaj është t’i merrni ato në ofertë. Nëse ofruesi juaj i pritjes nuk ofron për të lëvizur sitin për ju, lëvizja e një faqe statike është ende një proces shumë i thjeshtë, por së pari, do të duhet të vendosni një klient FTP.

 • Thjesht shkarkoni një klient FTP siç është Filezilla ose Cyberduck dhe instaloni në kompjuterin tuaj.

 • Pastaj hyrni panelin tuaj të kontrollit të pritjes, gjeni cilësimet FTP dhe konfiguroni klientin tuaj FTP që të përputhet me cilësimet e dhëna nga ofruesi juaj i pritjes. Edhe një herë, nëse keni probleme, ofruesi juaj i pritjes duhet të jetë i lumtur t’ju ndihmojë me konfigurimin e FTP.

 • Pasi të keni vendosur klientin tuaj FTP, lidheni me llogarinë tuaj të pritjes dhe tërhiqni skedarët e faqes suaj të internetit në dosjen e duhur, i cili do të titullohet “public_html”.

Kjo eshte! Sapo skedarët e faqes suaj të internetit të mbarojnë ngarkimet, drejtohuni tek domeni juaj dhe do të shihni faqen tuaj të internetit, e cila tani është e pritur në llogarinë tuaj profesionale të mbajtjes në internet.

Hapi 5: Zgjidhni dhe instaloni një sistem të menaxhimit të përmbajtjes. Ky hap është opsional, por për të përfituar me të vërtetë nga fuqia e ofruar nga llogaria juaj e pritjes profesionale, duhet të bëni disa hulumtime dhe të zgjidhni një platformë për të kthyer faqen tuaj statike në një faqe interneti dinamike.

Tre opsionet më të njohura janë WordPress, Joomla dhe Drupal, por ka shumë platforma të tjera që mund t’i konsideroni në varësi të qëllimit të faqes tuaj të internetit, dhe nivelit tuaj të rrjedhshmërisë teknike.

Instalimi do të ndryshojë në varësi të cilës platformë ju zgjidhni, dhe është një temë për një ditë tjetër dhe një tjetër mësim. Sidoqoftë, shumica e platformave janë çuditërisht të thjeshta për t’u instaluar, dhe pasi të keni ngritur një herë dhe të funksiononi, do të pyesni veten pse nuk e keni bërë kërcimin më shpejt.

Problemi me hostimin në Google Drive

Sa faqe në internet i shpeshtoni ato që janë pritur në Google Drive? Shanset janë përgjigja është zero. Asnjë webmaster i cili është serioz në ndërtimin e një faqe në internet të dobishme dhe popullore nuk e përdor Google Drive si zgjidhjen e tyre të pritjes.

Sshtë një shërbim i zoti për një sit të projektit afatshkurtër, ose si një zonë skenë ku mund të shikoni elementët HTML dhe CSS të jetojnë në shfletuesin tuaj pa i shtyrë ato në një sit përfundimtar, por nuk është një mundësi e shkëlqyer e pritjes për një uebfaqe të publikuar.

Pavarësisht nga madhësia e faqes tuaj të internetit, ose planet tuaja për zgjerimin e ardhshëm, do t’ju shërbehen më mirë duke u larguar nga Google Drive në web hosting profesional.

Të presësh falas në faqen tënde me një shërbim ruajtjeje skedar si Google Drive është argëtim, një mjet i mirë për të mësuar dhe ai ka vendin e vet. Sidoqoftë, është larg një ambienti ideal pritës për shumicën dërrmuese të faqeve të internetit për disa arsye.

Së pari, opsionet e shërbimit të shërbimit të ruajtjes, të tilla si Google Drive dhe alternativa të krahasueshme, mbështesin vetëm gjuhën e klientit, si HTML, CSS dhe JavaScript.

Ndërsa të gjitha faqet e internetit përdorin gjuhët në anën e klientit, shumica dërrmuese përdorin gjuhë nga ana e serverit si: PHP, Ruby, Python, ASP.NET, dhe Perl. Sidoqoftë, nëse faqja juaj e internetit pritet nga Google Drive, nuk mund të përdorni gjuhë të serverit, duke kufizuar ashpër atë që mund të realizoni me faqen tuaj të internetit.

Së dyti, sepse nuk mund të përdorni gjuhë të backend ose të serverit, nuk keni akses në softuerin e ndërtimit të uebfaqes përfshirë sistemet e menaxhimit të përmbajtjes si WordPress dhe Joomla, platformat e tregtisë elektronike si Magento dhe AbanteCart, dhe skriptet e forumit si phpBB dhe MyBB.

Një webmaster i vetëm, me vetëm copëza teknike të moderuara, mund të ndërtojë një faqe në internet mbresëlënëse të plotë duke përdorur këto aplikacione falas, por pa qasje në gjuhët e prapambetura, të gjitha këto produkte janë jashtë tryezës.

Së treti, kur jeni i kufizuar në gjuhët e klientëve faqja juaj është plotësisht e pakalueshme. Ytdo herë që doni të bëni një ndryshim që prek shumë faqe të faqes tuaj, nëse është i koduar plotësisht në HTML statistikor dhe CSS, do të duhet të hapni secilën skedar për të bërë ndryshimin.

Tani imagjinoni që faqja juaj të rritet për të përfshirë qindra faqe, dhe mendoni se sa orë do të duheshin për të bërë një ndryshim të thjeshtë për secilin skedar.

Kur të keni qasje në gjuhët anësore të serverit, ju mund të ndërtoni faqen tuaj me softuer që do t’ju lejojë të bëni të njëjtin ndryshim në minuta ose edhe sekonda, dhe ta shtyni atë në çdo faqe të faqes tuaj automatikisht.

Së katërti, kur përdorni një shërbim si Google Drive, ju përfundoni me një emër domain shumë të ngathët dhe të paharrueshëm.

Gjithmonë mund të blini një domen të personalizuar, dhe të përdorni përcjelljen e domain-it me maskimin për ta bërë atë të duket sikur faqja juaj e internetit të jetë e pritur në një server në internet, por nëse nuk e kuptoni atë që thjesht keni lexuar duke marrë rregullisht këtë rregullim, mund të jetë e ndërlikuar dhe nuk do të rezultojë në rezultate ideale të renditjes së motorit të kërkimit.

Për këto arsye, ndërprerja e pritjes në Google Drive është koha e përkryer për tu përmirësuar në hostimin profesional në internet.

Nëse nuk keni blerë kurrë më parë host, do të befasoheni se sa e përballueshme mund të jetë, dhe nëse doni të rriteni faqen tuaj, pritja e faqes tuaj në një server në internet është larg dhe larg një zgjedhje më e mirë.

Përfitimet e Web Hosting Profesional

Pritja profesionale në internet siguron mundësinë e përdorimit të veçorive që mund të mos i kuptoni se mungoni.

Ndërsa çdo plan pritjeje është i ndryshëm, të gjitha ato përfshijnë shumë karakteristika që nuk do t’i fitosh kur të strehosh faqen tënde me Google Drive. Disa tipare të zakonshme të paketuara me shumicën e planeve të pritjes janë:

 • Skriptimi i prapambetur: Të gjitha llogaritë e hostimit në internet përfshijnë hyrjen në hapësirë ​​në një server në internet të aftë për të drejtuar një larmi gjuhësh programimi të cilat mund të përfshijnë PHP, Perl, Python, Ruby, ASP.NET, dhe më shumë.

 • Instalim i lehtë i aplikacionit: Instalimi falas dhe i thjeshtë i sistemeve të njohura të menaxhimit të përmbajtjes, platformave të e-tregtisë, aplikacioneve në forume, dhe shumë më tepër është përfshirë me pothuajse të gjitha planet e pritjes.

 • Aplikime për ndërtimin e faqes në internet: Nëse nuk doni të përdorni një sistem të menaxhimit të përmbajtjes ose një platformë e-tregtie, dhe nuk jeni të përgatitur mirë me HTML dhe CSS, shumica e hostëve në internet ofrojnë qasje te një krijues faqesh në internet që është i lehtë për t’u përdorur, përfshin shumë modele tërheqëse , dhe do të prodhojë një faqe në internet me cilësi profesionale.

 • Statistikat e vizitorëve në internet: Merrni një dorezë për sasinë e trafikut që po përjeton faqja juaj e internetit, nga vjen ai trafik dhe përmirësoni faqen tuaj te internetit bazuar në atë informacion, me statistikat falas të përfshira me shumicën e planeve të pritjes.

 • Llogari të personalizuara të postës elektronike: Shumica e planeve të pritjes përfshijnë adresat e postës elektronike duke përdorur domenin tuaj personal. Pra, nëse regjistroni www.mysweetwebsite.com, adresa juaj e emailit mund të jetë [e mbrojtur me email], ose çfarëdo tjetër që zemra juaj dëshiron.

 • Mbështetje teknike nga ekspertë të mbajtjes në internet: Nëse jeni nervoz për kurbën e të mësuarit, nuk jeni vetëm. Shumë konsumatorë që për herë të parë pritës janë pak të frikësuar nga procesi. Lajmi i mirë është që kur të regjistroheni për një llogari të re pritëse, do të keni mundësinë e hyrjes në ekipin e ndihmës teknike të atij pritës, i cili do të jetë i lumtur të ndihmojë.

 • Rikthim në internet: Shumë hostë të internetit ofrojnë kopje rezervë automatike të faqes suaj të internetit dhe të gjithë përmbajtjen e saj në baza periodike. Pra, një nga karakteristikat e shtuara që do të merrni me mbajtjen në internet profesional është paqja më e madhe.

 • Një domen i lirë: Shumë plane pritëse përfshijnë një domen të lirë si pjesë e paketës. Jo vetëm që do të jeni në gjendje të krijoni me lehtësi një domen të personalizuar, nuk do të duhet të paguani ekstra për ta marrë atë.

 • Fushat e pakufizuara: Në varësi të planit që ju zgjidhni, ju gjithashtu mund të keni mundësinë për të pritur shumë faqe interneti nga një llogari e vetme.

 • Monitorimi i serverit: Uptime është një punë e madhe në botën pritëse. Kur regjistroheni për një llogari do të keni një ekip Inxhinierësh që shikojnë serverin që faqja juaj e internetit është pritur me shumë kujdes për ta mbajtur atë sa më mirë dhe sa më vazhdueshëm të jetë e mundur, duke siguruar që vizitorët tuaj të faqes në internet të marrin përvojën më të mirë të mundshme.

përfundim

Lajmi i keq është se mbështetja për pritjen në faqen e internetit me Google Drives është duke dalë. Lajmi i mirë është se kjo është mundësia e përsosur për të bërë një kalim në web hosting profesional.

Bëni kërcimin dhe do të merrni shumë më tepër se sa po merrni nga Google Drive, me një çmim shumë më të ulët se sa prisni.

Pyetje dhe pergjigje

Unë me të vërtetë nuk dua të paguaj për pritjen. A ka ndonjë mundësi falas?

Do të jeni më të lumtur në planin afatgjatë nëse kaloni në një plan profesional të përballueshëm të pritjes. Sidoqoftë, nëse nuk mund ta bësh atë absolutisht, ekzistojnë disa alternativa që mund t’i konsiderosh të tilla si Dropbox, Amazon S3 dhe GitHub Pages, megjithëse asnjëra nuk është ideale.

Mund ta përdor Dropbox për të pritur faqen time falas?

Ndoshta. Në mënyrë që të përdorni Dropbox për të pritur faqen tuaj, llogaria juaj Dropbox duhet të përfshijë një dosje Publike.

Të gjitha llogaritë e krijuara para Tetorit 2012 përfshijnë automatikisht një dosje Publike. Nëse nuk keni një llogari që i paraprin tetorit 2012, mund të krijoni një dosje Publike, por vetëm nëse keni një llogari të paguar Pro ose Biznes.

Nëse nuk i përmbushni asnjë prej këtyre kritereve dhe nuk planifikoni të azhurnoni planin tuaj Dropbox në çdo kohë së shpejti, do të dëshironi të kërkoni një opsion tjetër.

Mbani në mend se skema e emërtimit të domain-it të përdorur nga Dropbox është larg nga ideale. Në qoftë se nuk blini një domen të personalizuar dhe nuk e keni dërguar atë në faqen tuaj të Dropbox, do të jetë praktikisht e pamundur për ju, ose dikush tjetër, të mbani mend URL-në tuaj të faqes Dropbox.

Si mund të kaloj nga Google Drive në Dropbox?

Duke supozuar se llogaria juaj Dropbox përfshin një dosje Publike, bërja e kalimit nga Google Drive në Dropbox është e lehtë. Ja çfarë duhet të bëni:

 • Ngarko të gjithë faqen tënde në dosjen Publike.

 • Klikoni me të djathtën në skedarin që është faqja fillestare dhe vini re URL-në publike të lidhur me të. Kjo është URL-ja juaj e internetit.

 • Nëse jeni duke përdorur një domen të personalizuar për të treguar në faqen tuaj të Google Drive, thjesht rregulloni udhëzimet e përcjelljes për të treguar në URL-në tuaj të faqes në internet Dropbox.

A mund ta përdor shërbimin e ruajtjes në re të Amazon për të pritur faqen time falas?

Ju mund të përdorni Shërbimin e thjeshtë të Ruajtjes (S3), pjesë e Shërbimeve në Internet të Amazon (AWS), për të pritur një faqe në internet në mënyrë të ngjashme me mënyrën e funksionimit të Google Drive dhe Dropbox, por procesi i konfigurimit është dukshëm më i ndërlikuar.

Për të marrë qasje në S3, do të duhet të regjistroheni në një llogari AWS, e cila është falas për 12 muajt e parë. Pas kësaj, shërbimi ofrohet në një model të paguar-si-ju-shkoni, dhe nëse përdorni vetëm S3, çmimi është shumë modest..

Sidoqoftë, nëse bashkoheni në disa nga shërbimet e tjera të ofruara si pjesë e AWS, çmimi mund të rritet shumë shpejt. Një sit i thjeshtë statik, i cili tërhoqi disa mijëra hite mujore, do të kushtonte shumë pak për sa kohë që keni qenë të kujdesshëm për të mos rënë në disa nga shërbimet e tjera AWS.

Sidoqoftë, nëse nuk merreni me disa nga shërbimet e tjera shumë të kushtueshme të ofruara nga AWS, kur transferoni faqen tuaj në S3, do të shihni akoma të njëjtat kufizime me të cilat përballen hostimin e Google Drive.

Si mund të kaloj nga Google Drive në Amazon S3?

Këtu është paralajmërimi juaj i drejtë: krijimi i një siti duke përdorur Amazon S3 është më i vështirë sesa Google Drive ose mbajtja e një profesionisti në internet. Sidoqoftë, nëse doni të bëni një fotografi në vendosjen e faqes tuaj me S3, ja çfarë duhet të bëni:

 • Krijoni një llogari AWS.

 • Krijoni një kovë S3 nga tastiera juaj e menaxhimit AWS.

 • Qasni në pronat e kovës, klikoni në Static Web Hosting dhe bëni zgjedhjet e mëposhtme: aktivizoni mbajtjen në faqen e internetit, tregoni S3 se cilin skedar të përdorni si dokumentin e indeksit dhe shënoni Endpoint që S3 i ka caktuar kovës.

 • Qaseni përsëri në pronat e kovës, klikoni mbi Lejet dhe shtoni një politikë të kovës duke e bërë publike përmbajtjen e kovës. Politika e kovës është diçka që dëshironi të kopjoni dhe ngjitni direkt nga skedarët e ndihmës dhe udhëzimet e dhëna nga Amazon, dhe të lidhura me lart.

 • Vendosni skedarët e faqes tuaj në kovë.

 • Vizitoni http://example-bucket.s3-website-region.amazonaws.com, duke zëvendësuar shembullin e buxhetit me pikën tuaj të kovës, dhe rajonin me emrin e rajonit ku keni vendosur kovën tuaj.

Nëse keni ndjekur të gjitha hapat siç duhet, faqja juaj tani duhet të pritet në Amazon S3. Nëse keni qenë duke përdorur një domen të personalizuar me faqen tuaj të pritur të Google Drive, mund të bëni të njëjtën gjë me sitin tuaj të pritur në Amazon S3 duke rregulluar cilësimet e përcjelljes së domenit me regjistruesin e emrit të domain.

A mund të përdor faqet e GitHub për të pritur faqen time falas?

Do sit i hostuar më parë në Google Drive duhet të jetë i transferueshëm në GitHub. GitHub e bën mbajtjen e një siti mjaft të thjeshtë nëse e dini sesi të përdorni shërbimin, por nëse jeni një newbie me aftësi të kufizuara, përgatituni për një kurbë mësimi të pjerrët.

GitHub është një sit dhe shërbim i dizajnuar për koduesit profesionistë dhe programuesit, dhe si i tillë, ai qëllimisht hedh hapat mbi të cilët një fillestar mund të ketë nevojë për ndihmë. Nëse kurrë nuk keni përdorur GitHub prisni që procesi i konfigurimit të faqes të marrë ca kohë ndërsa punoni në hapat që nuk keni ndërmarrë kurrë më parë.

Mbani në mend se kur krijoni një faqe në internet me faqet e GitHub, do të shihni akoma të njëjtat kufizime që vlejnë për pritjen e Google Drive.

Si mund të kaloj nga Google Drive në GitHub?

Nëse jeni të gatshëm t’i jepni GitHub një goditje, ja çfarë duhet të bëni:

 • Regjistrohuni për një llogari GitHub dhe zgjidhni emrin e përdoruesit me kujdes, pasi do të jetë pjesë e URL-së tuaj të internetit.

 • Krijoni një depo të re. Emri i depos duhet të jetë i formatizuar saktësisht si ky: username.github.io. Për shembull: nëse emri juaj i përdoruesit është user1234, atëherë depoja gjithashtu duhet të quhet user1234.github.io.

 • Pasi të keni vendosur një depo të ngritur, hapat e ardhshëm do të ndryshojnë në varësi të faktit nëse jeni duke përdorur një terminal ose klientin GitHub. Rekomandimi ynë është që të shkarkoni dhe instaloni klientin GitHub, dhe pjesa tjetër e këtyre udhëzimeve supozojmë se kjo është ajo që ju do të bëni.

 • Shkoni tek depoja e re që keni krijuar në GitHub dhe klikoni në butonin që thotë “Vendoseni në Desktop”. Klienti GitHub do të hapet në kompjuterin tuaj, dhe pasi ta bëjë këtë, ruajeni depon e klonuar.

 • Tani shkoni të gjeni skedarët tuaj të internetit, zhvendosni ato në depo në klientin GitHub, klikoni mbi të kryer dhe pastaj sinkronizoni ndryshimet tuaja. Kjo do të ngarkojë skedarët tuaj në depo në GitHub.

 • Kjo eshte! Tani mund të hyni në faqen tuaj në http://username.github.io.

Nëse jeni duke përdorur një domen të personalizuar me faqen tuaj Google Drive, thjesht rregulloni cilësimet e përcjelljes për të treguar në adresën tuaj GitHub. Me GitHub gjithashtu mund të shtoni një skedar CNAME në depon tuaj.

Rezultati do të jetë që nëse dikush hyn në faqen tuaj duke shkuar te http://username.github.io, pasi faqja të ngarkojë, ajo do të shfaq adresën si http://yourdomain.com.

Burimet dhe lidhjet e mëtejshme

 • Zhvlerësimi i mbështetjes së mbajtjes së uebit në Google Drive – Njoftim nga Google në blogun e tyre të zhvillimit të aplikacionit.

 • Udhëzues për Web Hosting – Udhëzuesi ynë i thelluar për mbajtjen në internet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map