Inspektori i WebKit në WebK: Si të Shlyeshni çështjet e faqeve në internet Safari

Disclosure: Mbështetja juaj ju ndihmon të mbani sitin në punë! Ne fitojmë një tarifë referimi për disa nga shërbimet që rekomandojmë në këtë faqe.


WebKit Web Inspektori është gjurmuesi i gabimeve me burim të hapur i ndërtuar në 2005 nga Apple dhe i dashur nga zhvilluesit që nga ajo kohë. Ju mund ta përdorni atë për të gjetur dhe rregulluar gabimet në faqet e internetit bazuar në platformën WebKit (Safari, iOS dhe MacOS). Këtu keni të bëjnë me të gjitha gjërat dhe ku mund të mësoni se si ta përdorni.

Farë është WebKit Inspektori i Uebit?

WebKit Web Inspektori është një mjet me burim të hapur që përdoret për të debuguar faqet në internet. Designedshtë krijuar për të ndihmuar zhvilluesit që punojnë në shfletues të bazuar në sistemin WebKit të gjejnë dhe rregullojnë gabimet. Shfletuesit më të njohur të sistemit WebKit janë Safari dhe Firefox për iOS, por gjithashtu përfshijnë shfletues eksperimentalë si ato që gjenden në Amazon Kindles. Shfletues të tjerë kryesorë si Chrome përdorin shumë të njëjtin kod dhe strukturë, dhe kanë versionet e tyre (shumë të ngjashme) të WebKit Web Inspector.

Historia e WebKit Inspektorit të Uebit

Për të ditur se si arritëm te Web Inspektori, duhet të fillojmë me vetë WebKit.

WebKit filloi në 2005 kur Apple njoftoi se shfletuesi i saj i ri i internetit, Safari, do të nisë si një projekt me burim të hapur.

Që nga fillimi i viteve 2000, Apple ishte përpjekur të punonte me komunitetin me burim të hapur KDE, i cili ndërtoi kodin origjinal që WebKit përfundoi bazuar në.

Por nuk do të shkonte mirë.

Por më pas, në 2005, Apple njoftoi se Safari po shkonte me burim të hapur – jo më shumë se gjysma e masave. Përveç lirimit të frenave, Apple lëshoi ​​të gjitha bazat e kodeve për të cilat do të punonin, të hapnin burimet e pemëve të tyre të kontrollit dhe (më e rëndësishmja për ne) lëshuan mjetet e tyre për përcjelljen e gabimeve.

Ky ishte goditja që Safari duhej të bëhej vërtet dhe të ndërtohej në sistemin e quajtur WebKit, i cili natyrisht krijoi një hapësirë ​​që WebKit Web Inspektori të vinte së bashku në vitin 2006 për të debuguar kodin HTML, Java, dhe C ++ si dhe të inspektonte web-in tuaj faqe. Që atëherë, është rindërtuar dhe ridizajnuar shumë herë në gjendjen e tij aktuale.

Farë mund të bësh me Inspektorin e Uebit

Sipas faqes zyrtare të Apple, Inspektori i Uebit mund të përdoret për të “prototipuar, optimizuar dhe korrigjuar përmbajtjen tuaj të internetit në iOS dhe OS X”. Për ta thënë një mënyrë tjetër, ju ndihmon të kuptoni se çfarë po ndodh në faqet tuaja të internetit.

Përfshirë në funksionalitetin themelor të Inspektorit të Uebit është aftësia për të:

 • Inspektoni burimet e jashtme dhe të dhënat lokale
 • Matni shpejtësinë e faqes në internet, përfshirë efikasitetin e juaj:
  • JavaScript
  • CSS
 • Hyni në tastierë për të inspektuar faqen tuaj në internet
 • Debugoni faqet tuaja në internet.

Thisshtë kjo e fundit për të cilën po përqendrohemi sot.

Korrigjimi me Web Inspektori

Ekzistojnë dy mënyra se si mund të përdorni WebKit për të korrigjuar faqen tuaj. Së pari, mund ta bëni atë me mjetin specifik të debugger-it në WebKit.

Ky mjet do t’ju ndihmojë të korrigjoni JavaScript tuaj, edhe nëse është minuar (shkurtuar) duke zgjeruar çdo rresht të vetëm dhe duke e provuar atë. Kjo ju lejon të shkoni rresht pas rruge dhe të vendosni pika pushimi, duke provuar një rresht ose një pjesë të JavaScript për gabime. Ju gjithashtu mund të përdorni këtë mjet për të vendosur pikat specifike të kushtëzimit, duke ju ndihmuar të provoni situata specifike kur defektet janë duke u prodhuar. Plus, ju mund të shihni të gjitha ndryshoret e ndryshme në çdo moment të caktuar, kështu që është më e lehtë të gjurmoni dhe rregulloni gabimet.

Mënyra e dytë me të cilën mund të përdorni Web Inspektorin për të korrigjuar faqen tuaj është me tastierën. Inspektori i Uebit vepron si një ndërfaqe midis jush dhe faqes suaj të internetit, e ngjashme me atë se si një terminal komandues vepron si një ndërfaqe midis jush dhe sistemit operativ të kompjuterit tuaj.

Rregullimi i telekomandimit

Inspektori i Uebit gjithashtu mund të përdoret për të korrigjuar një shfletues në internet të hapur në një pajisje të ndryshme se laptopi juaj. Farë do të thotë kjo është që ju mund të futni një iPhone dhe pastaj ta rregulloni atë duke përdorur laptopin tuaj. Mund ta bëjë këtë për shkak të mënyrës së strukturimit të tij në klientin HTML, agjentët dhe objektivat. Por çfarë do të thotë kjo për ju është se është jashtëzakonisht e lehtë për të gjetur dhe rregulluar gabime në faqet tuaja të lëvizshme nga një laptop. Gjithçka që ju nevojitet është një kabllo USB.

Burimet e Debugger-it në WebKit

Më poshtë janë disa burime kryesore për t’ju ndihmuar të filloni të përdorni WebKit për të korrigjuar faqet tuaja në internet.

Si-tek dhe udhëzuesit

 • Udhëzues Envato për Debugging me Web Inspector: një udhëzues i shpejtë dhe i thjeshtë për mënyrën e përdorimit të Web Inspektorit për të debuguar faqet e Safari celular me kompjuterin tuaj Apple
 • Udhëzuesi i Tools për Zhvilluesit Safari të Apple: Udhëzuesi i vetë Apple për mjetin e Inspektorit të Uebit në përgjithësi. Ky është një mjet fantastik për t’ju bërë të qetë me ndërfaqen e Web Inspector dhe për të marrë një pamje të madhe të funksionalitetit. Shikoni seksionin e tyre për Debugger për më shumë informacion mbi faqet e internetit të debugimit.
 • Arkitektura e Inspektorit të Uebit: një postim në blog nga Diego Pino. Ai merr shumë më kokrrizë se si të përdorë Inspektorin e Uebit për të debuguar nga distanca, si dhe duke ofruar shumë qartësi në strukturën e Web Inspektorit.
 • Debugging duke përdorur Inspektorin e Uebit: për ata entuziastë të Blackberry atje, ky është një udhëzues i thjeshtë për mënyrën sesi mund të përdorni Inspektorin e Uebit për të debuar në faqen tuaj.
 • Debugging në iOS: Udhëzuesi i AppGyver për mënyrën e përdorimit të Web Inspektorit të WebKit për të inspektuar aplikacionet nga App Store

komunitetet

 • Stack Overflow vazhdimisht merr pyetje në lidhje me Web Inspektorin. Shtë një vend i mirë për të parë nëse keni ngecur.
 • WebKit Bugzilla rendit të gjitha kërkesat dhe gabimet e funksionit që lidhen me Inspektorin e Uebit. Nëse ngeceni, mund të shihni nëse persona të tjerë kanë hasur në të njëjtin problem.
 • Stack Exchange drejton një bazë të njohurive të quajtur Askdifferent, plot pyetje specifike për Apple. Shtë një burim tjetër i mirë nëse ngeceni me Inspektorin e Uebit.

përmbledhje

Inspektori i WebKit i WebKit është një mjet i fuqishëm që mund të përdorni për të mësuar se çfarë po ndodh nën kapakun e faqeve tuaja. Kjo ju lejon të gjeni shpejt dhe lehtë dhe të rregulloni gabimet, pavarësisht se me cilën pajisje po punoni. Plus, çdo zotërim i Inspektorit të Uebit do të transferojë në shfletues të tjerë kryesorë të bazuar në WebKit, duke përfshirë Chrome dhe Firefox. Mësoni një dhe i mësoni të gjitha. Ky udhëzues do t’ju ndihmojë të filloni në rrugën e duhur.

Leximi i mëtutjeshëm dhe burimet

Ne kemi më shumë udhëzues, mësime dhe infografikë që lidhen me kodimin dhe zhvillimin:

 • Paraqitja dhe burimet e MantisBT: zbuloni gjithçka rreth këtij programimi popullor të ndjekjes së gabimeve.
 • Ubuntu Primer: mësoni gjithçka rreth një prej shpërndarjeve më të njohura Linux – një bazë e shkëlqyeshme për hostimin MantisBT.
 • Programimi i orientuar nga objekti: mësoni për gamën e gjerë të gjuhëve të programimit të orientuara nga objekti – disa mund t’ju habisin.

A e mbijeton interneti Fundin e Botës?

A keni menduar ndonjëherë se çfarë do të bënte një katastrofë madhore në internet? Shikoni infografin tonë, A do të mbijetojë Interneti Fundin e Botës? Shtë e mundur që të gjithë mund të shkatërrohemi, por interneti do të jetonte në të.

A do të mbijetonte Interneti Fundi i Botës?
A e mbijeton interneti Fundin e Botës?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map