Burimet dhe udhëzuesit për webmasterët, mësuesit dhe profesionistët

Disclosure: Mbështetja juaj ju ndihmon të mbani sitin në punë! Ne fitojmë një tarifë referimi për disa nga shërbimet që rekomandojmë në këtë faqe.


Ne kemi bashkuar udhëzuesit, burimet, mënyrat e mësimit, tutoriale, mjete, këshilla dhe truket për t’ju krijuar një depo me një ndalesë për çdo dhe të gjitha pyetjet në internet. Nga udhëzuesi ynë fillestar për HTML, në të gjitha mënyrat se çfarë të bëni është të penalizoheni nga Google, ne kemi mbuluar gjithçka.

Plus ka disa sende falas, vetëm për ju. Shijoni (dhe mos harroni të ndani!)

Contents

Web Hosting 101

Bota e prapme e pritjes së një faqe në internet mund të jetë një vend i frikshëm. Me dhjetëra kompani, duke ofruar kombinime të pafundme të produkteve dhe shërbimeve, të veshura me zhargone si LAMP, SATA II HDD, shpejtësia e orës së CPU GHz dhe RAID, si e dini se po merrni atë që ju nevojitet vërtet?

Për t’ju ndihmuar, ne kemi bashkuar disa udhëzues për t’ju ndihmuar të merrni një dorezë në botën e web hosting. Ne i mbulojmë bazat e hostimit dhe ju japim mjetet, në mënyrë që të dini se çfarë të kërkoni kur jeni duke gjetur një host – cilat përfitime ia vlen, cilat pyetje duhet të bëni, dhe si t’i njihni kompanitë që flasin të gjitha dhe jo ndiqni përmes.

Udhëzues për emrin e domain-it, figurë e vogël

Farë është një emër domain?

Emrat e domeneve janë ato që udhëzojnë njerëzit rreth të gjithë miliona kompjuterëve që përbëjnë internetin.

HTML për fillestarët, thumbnail

FAQ Ultimate Hosting Web

Nëse keni një pyetje në lidhje me mbajtjen në internet, ne kemi një listë me mbi 500 përgjigje.

6 Arsyet Dizajneri juaj nuk dëshiron të presë faqen tuaj të internetit

6 Arsyet Dizajneri juaj nuk dëshiron të presë faqen tuaj të internetit

Pse duhet të merrni një kompani të vërtetë pritëse.

Manualë dhe Udhëzime për Webmastera

WhoIsHostingThis.com ka qenë në këtë biznes për një kohë të gjatë. Dhe kjo do të thotë se pothuajse gjithmonë kemi përgjigjen edhe për pyetjet më të ndërlikuara. Por ne nuk jemi të interesuar të fshehim këto njohuri.

Kjo është arsyeja pse ne i botojmë përgjigjet për të gjitha pyetjet që njerëzit kanë bërë gjatë dekadës së fundit. Pyetjet përfshijnë tërë fushën: çfarë të bëni nëse faqja juaj e internetit bëhet e hakuar? Si mësoni HTML? Dhe si filloni me analizat në internet?

Mësimet tona janë dyqani juaj i vetëm për problemet teknike të mprehta, kërkimin shkencor dhe anën e biznesit për të drejtuar një faqe në internet. Shanset janë, nëse diçka nuk po funksionon siç duhet në internet, webmasterët tanë e kanë hasur atë, e rregullojnë atë dhe kanë shkruar një udhëzues hap pas hapi, kështu që edhe ju mund të.

burimet e programimit, tablo e vogël

Burimet e programimit

Parathënie, histori, plus udhëzues të thelluar.

Si të krijoni një faqe në internet, tablo e vogël

Si të bëhet një programues profesional

Nëse ju pëlqen programimi, nuk është e vështirë ta shndërroni atë në një karrierë.

Ndërtimi i një uebsajti miqësor për fëmijë, thumbnail

Ndërtimi i një faqe në internet miqësore për fëmijë

A doni të ndërtoni një faqe në internet që fëmijët në të vërtetë dëshirojnë të përdorin? Këtu është udhëzuesi juaj!

HTML për fillestarët, thumbnail

HTML për fillestarët

Mësoni të kodoni për në internet. E përkryer për fillestarët, dhe me të vërtetë e dobishme për koduesit me përvojë gjithashtu.

Diagnostifikimi dhe rregullimi i tutorialit të hakuar të faqeve në internet.

A është hackuar faqja ime në internet?

Ja se si e zbuloni nëse jeni i komprometuar, dhe çfarë bëni tjetër nëse jeni.

Renditja e Google: Kuptoni, Diagnostifikoni dhe Fiksoni

Ndonjëherë ndodh thjesht. Ja se si t’i rregulloni gjërat si duhet.

udhëzues htacces

.htaccess – Udhëzues Ultimate

Ky udhëzues mbulon këtë skedar të rëndësishëm me mësime, këshilla dhe mostra kodesh.

Fikson WordPress & Udhëzues për zgjidhjen e problemeve

Këshillat dhe mësimet më të mira për përdoruesit e WordPress.

Joomla Fixes, Zgjidhja e problemeve dhe siguria

Mësoni të rregulloni shpejt faqen tuaj të Joomla me këtë udhëzues.

Lista e fundit e veglave të administratorit A-Z

Keni nevojë për ndihmë në hartimin? Marketing? Security? Allshtë gjithçka këtu dhe shumë më tepër.

Administrimi i bazës së të dhënave – Standardet dhe udhëzimet ANQL SQL

Mësoni gjithçka rreth standardeve të SQL.

Kodet e statusit HTTP

Zakonisht, faqet e internetit thjesht ngarkojnë. Por ndonjëherë ata pështyjnë një numër gabimi. Hutuar? Nuk do të jesh.

Udhëzues i fundit për lëvizjen e hosteve në internet

A doni të ndryshoni host-in e uebit, por keni frikë të prishni faqen tuaj të internetit. Ne mund te te ndihmojme.

Një histori e shkurtër e FTP me burime

Një histori e shkurtër e FTP me burime

Ky udhëzues diskuton historinë e tij, çështjet e kriptimit dhe më shumë.

Si të zgjidhni CMS e duhur

Si të zgjidhni CMS e duhur

Zgjedhja e CMS e duhur është e vështirë, por ky udhëzues do t’ju ndihmojë gjatë procesit.

HTML për fillestarët, thumbnail

Alternativa ndaj FrontPage

FrontPage ishte i shkëlqyeshëm në kohën e tij. Sot ka mjete shumë më të mira.

Liçensat e softuerit me burim të hapur

Kjo hyrje për licencimin e burimit të hapur përfshin një përmbledhje të 50 licencave të ndryshimit.

Alternativa për shtojcat e vdekura të WordPress-it

Ne kemi dalë me alternativa për 66 prej shtojcave më të njohura.

Hyrje Mod_rewrite dhe Sheet e mashtrimeve

Mësoni gjithçka rreth mod_rewrite Apache që krijon URL “bukur”.

burimet e programimit, tablo e vogël

Hyrje dhe burimet e Lorem Ipsum

Ky udhëzues ju mëson standardin e tekstit të gjumit, Lorem Ipsum, dhe më shumë.

101 Duhet të keni Plugins WordPress

Plugins për administrimin e sitit, sigurinë, SEO, media sociale, dhe më shumë.

burimet e programimit, tablo e vogël

Kodimi i Bootcamps në të gjithë SH.B.A.

Lista jonë e mbi 250 bootcamps koduese në dispozicion në 34 qytetet më të mëdha në Shtetet e Bashkuara.

burimet e programimit, tablo e vogël

CSS3: Paraqitja, udhëzuesit dhe burimet

Krijoni uebfaqe të shkëlqyeshme dhe më të rëndësishme për mirëmbajtje.

Si të zgjidhni CMS e duhur

Vegla 3D Graphics – Modele dhe Rendering

Modele dhe aplikacione për të krijuar grafikë mahnitëse 3D.

Gjitha Rreth Dosjeve ZIP

Mësoni rreth ngjeshjes dhe kriptimit me skedarët ZIP dhe alternativat e tij.

Shih gjithashtu
Burimet Apache |
Udhëzues Robots.txt |
Etiketa robotësh |
iptables

Kuadri i Bootstrap |
Programimi i hapësirave të bardha |
TYPO3 |
Pligg / Kliqqi |
Gjuhët e programimit të matematikës

Udhëzues Cron |
SSH, Stuko & alternativa |

Hyrja në SVG |
DPI

Primari IRC |
Testi i Turingut |
Filloni një Blog Modë |
Alternativa CAPTCHA

Shumëfaqesh Drupal |
Modulet kryesore të Drupal |
Drupal PHPTemplate |
Moduli i Pamjeve Drupale

Marketingu në internet dhe media sociale

Keni nevojë për më shumë pëlqime në Facebook dhe ndjekës në Twitter? Dëshironi të dini sekretet e një postimi në blog vrasës që vizitorët tuaj do të duan të ndajnë? Shikoni këto mësime për të ndihmuar në rritjen e pranisë tuaj të mediave sociale dhe këshilla për krijimin e përmbajtjes virale.

Sekretet e një postimi në blog Vrasës [Video]

Kjo video e shkurtër ofron këshilla vepruese për hartimin dhe promovimin e postimeve tuaja në blog.

Merrni më shumë Pëlqime në Facebook

Si të merrni më shumë pëlqime në Facebook [Video]

Rriteni si në mënyrë eksponenciale vetëm me 5 minuta në ditë.

Blerja e ndjekësve dhe famës së mediave sociale [Video]

A duhet ta falsifikoni atë derisa ta bëni?

Këshilla për markë në Twitter

Shikoni këtë video të shkurtër se si të ndërtoni markën tuaj me Twitter. Ka të bëjë me bashkëveprimin.

Blocks

Krijimi i përmbajtjes virale

Kjo video do t’ju tregojë sekretet e krijimit të përmbajtjes që njerëzit do të duan të ndajnë.

Udhëzues dhe burime online

Ne e duam një udhërrëfyes të mirë. Kështu, ne lëshuam ekipin tonë të ekspertëve në internet për t’ju ndihmuar përmes problemeve në internet, të mëdha dhe të vogla. A nuk e kuptoni se për çfarë po flet djali juaj i teknologjisë? Ne kemi shkruar madje edhe një udhëzues për zhargon në internet.

Po kërkoni certifikatën e lindjes së gjyshes tuaj të shkëlqyeshme? Ne kemi marrë gjithashtu një udhëzues për këtë.

Udhëzues i plotë për terminologjinë në internet

Firewalls. ISP. Keywords. Phishing. Zhargoni teknik mund të jetë një dhimbje. Këtu është udhëzuesi juaj i plotë.

Historia e makinave të kërkimit në internet

Motorët e kërkimit kthehen pas viteve 1990. Ne ju çojmë nga para AltaVista në Google dhe më gjerë.

Historia e rrjetit botëror

Historia e dy kompjuterave të rrjetuar së bashku dhe se si ajo çoi në rrjetin modern.

Duke kërkuar për Regjistrimet Gjenealogjike

Në lidhje me familjen mbretërore? Ja se çfarë të kërkoni kur filloni të gjurmoni rrënjët.

Si të përcaktohen burimet e besueshme në internet

Cili është fakti, dhe çfarë dëgjon? Ne ju ndihmojmë ta radhisni.

Netiketa: Nga RFC 1885 deri sot

Netiketa – ose etiketimet në internet – është vërtet e rëndësishme. MOS DO TAKE BN MISTAKAT E AMATURAVE!

Shkrimtar i pavarur dhe Blogger Informacione për Karrierën

Këtu është vendi për të filluar nëse doni të bëheni një shkrimtar i pavarur.

HTML për fillestarët, thumbnail

60 Udhëzuesi i Dytë për B2 / Cafelog

Në vitin 2001, Michel Valdrighi kishte një ide të re për mënyrën e funksionimit të një faqe në internet. U bë WordPress.

Udhëzuesi i Blogger-it për Shpifje Online

Blogerët janë botues dhe duhet të dinë për shpifjet. Filloni të mësoni këtu.

Mosmarrëveshjet në fushën dhe si t’i trajtoni ato

Kjo referencë e detajuar ofron informacione mbi zgjidhjen e mosmarrëveshjeve në fushën.

Statistikat tronditëse të WordPress 2017

Por ne kemi bashkuar shumë fakte të mahnitshme dhe të azhurnuara në lidhje me WordPress.

Përdorimi i Operatorëve Boolean në Motorët e Kërkimit

Mësoni rreth operatorëve Boolean dhe përdorni ato në motorët kryesorë të kërkimit.

Mjetet e Testimit të Përdorueshmërisë në Uebfaqe

Mjetet e Testimit të Përdorueshmërisë në Uebfaqe

Përdorshmëria e faqes në internet është thelbësore për t’u siguruar që faqja juaj e internetit është e dobishme për vizitorët e saj.

Intimiteti dhe Siguria e Internetit

Sado i dobishëm sa është interneti, është gjithashtu i rrezikshëm. Kjo është arsyeja pse ne kemi krijuar një koleksion udhëzues në rritje për t’ju ndihmuar të lundroni dhe kuptoni çështje të rëndësishme të sigurisë në internet. Këto do t’ju ndihmojnë të shmangni mashtrimet dhe të mbroheni nga hakerat dhe aktivitetet e tjera malësore në internet.

Fytyra e Ugly e Mashtrimit Online

Shikimi në internet dhe kryerja e transaksioneve vjen me rreziqet e tij.

siguria në internet për fëmijët dhe prindërit

Udhëzuesi i prindërve për sigurinë në internet

Teknologjia sot ka krijuar një botë të re që një brez më parë nuk ishte në dispozicion të fëmijëve tanë.

Bota e gjerë botërore & Privatësia e Internetit

Mësoni rreziqet për privatësinë tuaj dhe si ta mbroni veten.

Ballafaqimi me krimin e urrejtjes

Një vështrim i thelluar i krimit të urrejtjes – çfarë është, çfarë e motivon atë dhe më shumë.

Burimet e kriptografisë

Faqet e rreme të qeverisë

Qeveritë ofrojnë disa nga informacionet më të mira dhe më të besueshme në internet. Por ju duhet të kujdeseni për ato të rreme.

Hyrje dhe Burimet e ID-së së Dërguesit

Dërguesi ID është një teknologji e Microsoft për të luftuar kundër spam.

Si të vërej një faqe në internet të rreme

Shtë më e lehtë se kurrë që përhershme të paraqiten si biznese legjitime.

Spam me e-mail nga numrat

Pothuajse 50% e të gjithë emailit të dërguar është spam. Kjo video kuantifikon anën e errët të internetit.

Udhëzuesi i fundit për cookies

Udhëzuesi i fundit për cookies

Cookies e bëjnë uebin shumë më të lehtë për t’u përdorur. Por ato gjithashtu mund të jenë një kërcënim.

Ligji për zbulimin elektronik në të gjithë Shtetet e Bashkuara

Me më shumë informacione të ruajtura në mënyrë elektronike, ligjet e zbulimit janë më komplekse.

Rritja e Internetit, tablo e vogël

Spam me e-mail sipas numrave [Video]

Pothuajse gjysma e të gjithë email-it të dërguar janë spam. Mësoni më shumë rreth errësirës së kutisë suaj.

Burimet e studentit / mësuesit

Interneti ka lehtësuar shpërndarjen e informacionit në një shkallë globale të paparë. Synimi i saj fillestar ishte arsimi, dhe kjo është ende një pjesë e madhe e asaj që e bën atë kaq të mahnitshme.

Increasinglyshtë gjithnjë e më shumë mjeti i duhur për studentët dhe mësuesit. Por mund të jetë e vështirë të gjesh burime arsimore me cilësi të lartë midis sasisë me të vërtetë tronditëse të informacionit atje.

Ne synojmë të ndihmojmë mësuesit dhe studentët të përdorin internetin në mënyra etike dhe ligjore, duke i udhëzuar ata përmes ligjit të së drejtës së autorit, burimeve arsimore për fëmijët dhe si të mirë për të inkurajuar shkrim-leximin dixhital brenda dhe jashtë klasës.

burimet e studentëve të matematikës

Burim Studenti + Math

Ne kemi mbledhur burimet më të mira të mësimit në internet për studiuesit e matur matematikanë.

Udhëzues Ueb për Kërkimin e Sekuencave të Numrave

Sekuencat e numrave vështirë? Jo me shembujt tanë dhe shpjegimet e lehta.

Udhëzues për të Drejtën e Autorit & Plagjiatura për Studentët

Drejtimi i të drejtave të autorit dhe plagjiaturës për studentët: ligjor dhe etik.

Udhëzuesi Përfundimtar për Fotografi Falas për Studentët

Të drejtat e autorit nuk janë çështje kur e dini ku mund të merrni imazhe të shkëlqyera falas.

Udhëzimi për Seksionin Ultimate 508 për Studentët

Nuk jam i sigurt se çfarë është 508? Akti i Rehabilitimit të Fuqisë Punëtore mund të jetë i rëndësishëm për ju.

Burimet e Uebit për letërsinë dixhitale në klasë

Gjëra të lehta që mësuesit mund të bëjnë për t’i bërë fëmijët më të emocionuar.

Uebfaqe arsimore për fëmijë

Interneti është një mjet i shkëlqyeshëm arsimor – nëse dini ku të shkoni.

Blocks

Si mund të përdoret Minecraft në Arsim

Ju mund ta dini se Minecraft është një lojë. Tani mësoni si ta përdorni për të mësuar një sërë temash.

Dizajn Grafik për Fëmijë: Hyrje dhe Burimet

Dizajn Grafik për Fëmijë

Mësoni si t’i filloni fëmijët tuaj me dizajnin grafik.

Shih gjithashtu

Partnerët Moodle
Udhëzues për mësuesit për mediat sociale

Të drejtat e autorit dhe DMCA

Kompanitë shpenzojnë rregullisht mijëra për të siguruar që ju jeni plotësisht i mbrojtur dhe në përputhje me ligjin e të drejtave të autorit. Për fat të keq, shumica e njerëzve të përditshëm nuk kanë luksin e një avokati të të drejtave të autorit për mbajtësin. Pra, ne kemi bashkuar disa burime në lidhje me DMCA dhe ligjin dixhital të të drejtave të autorit, kështu që ju mund të siguroheni që të dy respektoni ligjin dhe mund të zbatoni të drejtat tuaja sipas tij.

Shumica e shkeljeve të të drejtave të autorit janë aksidentale sesa dashakeqe – por kjo nuk ka mbrojtje. Sigurohuni që ta kuptoni letrën e ligjit, në mënyrë që të mos përfundoni në anën e gabuar të një padie.

Udhëzuesi i fundit për të drejtat e autorit

E drejta e autorit është një temë e madhe dhe ky udhëzues i thelluar do t’ju përgjigjet shumicës së pyetjeve tuaja.

DMCA: Udhëzues, Vegla dhe Burime

Që nga fundi i shekullit, përdoruesit kanë ngarkuar mijëra orë me përmbajtje të paligjshme.

shkronja për krijimin e faqeve në internet, tablo e vogël

Ndaleni vjedhjen e figurës në internet

Interneti e lehtëson vjedhjen e imazheve. Mësoni se si mund ta mbroni punën tuaj origjinale.

Si të regjistroheni një Markë Tregtare

Ka shumë për të regjistruar një markë tregtare, por procesi është i drejtpërdrejtë.

Si të shtoni citime në punën tuaj

Mësoni si të shmangni plagjiaturën duke cituar punën tuaj. Shpjegon të gjitha formatet standarde të citimit.

Design Tutorials dhe Pasuritë

Everydo webmaster duhet të ketë të paktën një kuptim themelor të dizajnit. Ju dëshironi që faqja juaj të duket e mirë dhe dëshironi që përdoruesit tuaj të kenë një përvojë pozitive. Për të arritur njërin prej këtyre qëllimeve, ju duhet një bazë e fortë në dizajn.

Për fat të mirë, interneti po shkon gjithnjë e më shumë drejt zgjidhjeve mahnitëse të parashikuara për jo-projektuesit midis nesh. Ne kemi mbledhur disa nga pasuritë më të mira falas nga e gjithë interneti, përfshirë ikonografinë dhe disa imazhe të bukura me fotografi, për t’i përdorur në përmbajtjen e zemrës suaj.

Komplete me ikona të sheshta falas: Flamuj & më shumë

E përkryer për webmasterët që kanë nevojë për një grup gjithëpërfshirës të flamujve botëror, si dhe ikona të tjera.

video e përgjegjshme për dizajn

Dizajn i përgjegjshëm [Video]

Bërja e faqes tuaj të përgjegjshme është më e lehtë dhe më e rëndësishme nga sa mendoni.

Ndërtimi i një uebsajti miqësor për fëmijë, thumbnail

Përdorimi i hapësirës së bardhë në hartimin e uebit

Mësoni se si hapësira e bardhë mund të përdoret për ta bërë faqen tuaj më të bukur dhe efektive.

Ligji për të drejtat e autorit dhe zhvilluesit e lojërave: Youfarë duhet të dini

Gjeneratorët më të mirë të modeleve falas për stilistët

Modelet janë një pjesë e rëndësishme e hartimit të faqes në internet.

10 ekspertët kryesorë të inteligjencës artificiale

Puna e këtyre ekspertëve më të mirë të AI mund të duket e çuditshme, ajo përmirëson jetën tonë.

Shih gjithashtu

Mundësia e përdorimit të faqes në internet dhe përdorimi

Bitcoin për Webmasterët

Bitcoin është fundi i mprehtë i shtizës së cryptocurrency, një shtizë që potencialisht mund të shkaktojë një zhvendosje themelore në sistemin financiar global duke hequr qeveritë si pastruesin e vetëm të monedhës. Dhe shumë webmasterë po kërkojnë të kapërcejnë atë prirje, por thjesht nuk e dinë se si.

Ne kemi prodhuar udhëzues, burime dhe hulumtime rreth Bitcoin për të ndihmuar webmasterët të fillojnë dhe të përfshihen me cryptocurrency në një mënyrë të sigurt dhe të sigurt.

Si të fitoni Bitcoin me Programet e Filialit

Dëshironi të fitoni Bitcoin pa i dëbuar paratë? Këtu ka shumë mundësi.

10 ekspertët kryesorë të Bitcoin që duhet të dini

Bitcoin dhe teknologjia blockchain po revolucionarizojnë financat.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map