A janë të interesuar fëmijët tuaj në hartimin grafik? Ata do t’i duan këto mjete

Disclosure: Mbështetja juaj ju ndihmon të mbani sitin në punë! Ne fitojmë një tarifë referimi për disa nga shërbimet që rekomandojmë në këtë faqe.


Kërkoni një stilist grafik të përshkruajë se çfarë bëjnë ata dhe ka shumë të ngjarë të merrni përgjigjen; “Unë hartoj logot, kartat dhe posterat.” Kërkojuni atyre që të shkojnë më në detaje, dhe tema shpejt mund të bëhet mjaft e thatë. Pra, kur një fëmijë dëshiron të dijë për dizajnin grafik, mund të jetë një subjekt i ndërlikuar për të lundruar pa humbur interesin e tyre.

Dizajni grafik është kudo, nga shenjat e trafikut deri te logoja për Lojërat Olimpike; ndërfaqe të përdoruesit të softuerit në hartimin e faqes në internet; logoja në atlete të preferuara të fëmijës suaj; ose titulli i kopertinës në komikun e tyre të preferuar.

Ndërsa dizajni grafik përshkon çdo pjesë të jetës moderne, mund të jetë mjaft e lehtë ta marrësh si të mirëqenë. Mund të jetë gjithashtu mjaft e vështirë të shpjegosh saktësisht se çfarë është, në terma më të thjeshtë.

Ky artikull do t’ju japë një larmi burimesh për t’ju ndihmuar të prezantoni dizajnin grafik për fëmijët. Ai gjithashtu do të diskutojë disa prej programeve të dizajnit grafik që mund të provoni dhe disa burime të tjera shtesë në internet që mund të përdorni, përfshirë çdo kurs online, nëse fëmija juaj dëshiron të mësojë më shumë.

Futja e fëmijëve në modelin grafik

David Vipond është një këshilltar i markës dhe ndërveprimit. Në blogun e tij në medium.com, ai diskuton se si e prezantoi dizajnin grafik në një klasë pritjeje në shkollën fillore të tij lokale dhe ofron disa këshilla të shkëlqyera se si mund ta përshkruani këtë temë për fëmijët tuaj.

Minecraft është një nga mënyrat më të thjeshta për t’i prezantuar fëmijët tuaj me programin e dizajnit grafik.

Ndërsa nuk është specifikisht për dizajn grafik, ai prezanton disa koncepte të thjeshta të dizajnit, të tilla si ndërgjegjësimi hapësinor ose ndërtimi në tre dimensione, dhe fëmijët marrin mundësinë për të ndërtuar struktura të mëdha duke përdorur mjetet dhe materialet e duhura.

Për të mësuar më shumë rreth përdorimit të Minecraft në arsim, shikoni sesi mund të përdoret Minecraft në arsim.

Angazhimi i fëmijës tuaj në aktivitete të lidhura me dizajnin grafik është një mënyrë e mirë për të mbajtur interesin e tyre. Learningliftoff.com ka sugjeruar pesë aktivitete që ju të provoni me fëmijët tuaj, nga marrja e një testi të thjeshtë me ngjyra deri në hartimin e një etikete paketimi me porosi.

Softuer për hartimin grafik

Adobe Photoshop dhe Illustrator janë dy aplikacionet kryesore për redaktimin e figurave për projektuesit grafikë dhe dizajnerët që aspirojnë grafikë do të bënin mirë të mësojnë se si funksionojnë këto aplikacione.

Sidoqoftë, pavarësisht se janë mbështetur me një numër të madh mësimesh dhe blog-je, ato janë të vështira për t’u zotëruar dhe duke u hedhur drejtpërdrejt mund të dekurajojnë fëmijët tuaj.

Nëse fëmija juaj kurrë nuk ka përdorur ndonjë program të dizajnit grafik, aplikacionet e mëposhtme do të jenë një vend i mirë për të filluar:

 • Bojë Tux është një aplikim falas për bojëra që përmban një nuskë vizatimore për të drejtuar fëmijët tuaj përmes aplikacionit dhe t’i mësojë ata si ta përdorin atë. Ajo ka një ndërfaqe përdoruesi miqësore për fëmijë dhe përdor efekte të shëndosha për të ndihmuar që përvoja të jetë argëtuese.
 • Pas bojës Tux, mund të konsideroni blerjen e KidPix. Filloi si një aplikacion i thjeshtë vizatimi për fëmijët dhe dukej si një version i thjeshtuar i Photoshop-it. Që nga ajo kohë ka evoluar dhe tani ka një ndërfaqe të përdoruesit që është shumë miqësor për fëmijë, i cili lejon fëmijët të krijojnë animacione të shkurtra video.
 • Canva është një aplikim modern kompjuterik në internet për dizajnuesit e grafikëve. Përdor një larmi modelesh për të krijuar grafikat që dëshironi dhe, ndërsa nuk ka tiparet e avancuara të dizajnit të programeve si Photoshop ose Illustrator, është i thjeshtë për t’u përdorur dhe e bën të lehtë për fëmijët të hartojnë diçka që u pëlqen. Shtë në dispozicion në laptop, desktop dhe pajisje mobile. Alsoshtë gjithashtu i mbështetur me një gamë mësimesh dhe kurse dhe do të bëjë një hap të shkëlqyeshëm të ndërmjetëm, përpara se të provoni Photoshop ose Illustrator.

Alternativa për Adobe Photoshop dhe Illustrator:

 • Pixlr është një aplikacion i redaktimit të figurave me bazë në internet i cili ju lejon të ngarkoni dhe modifikoni imazhet në një shfletues të internetit. Shtë shumë e ngjashme me Photoshop dhe ia vlen të provoni nëse fëmija juaj është i gatshëm të shkojë në këtë lloj programi, përpara se të angazhoheni për blerje.
 • GIMP është një program për redaktimin e grafikëve me burim të hapur i cili është i lirë për t’u përdorur dhe përfshin disa elementë të dizajnit grafik. Kjo mund të shkarkohet dhe instalohet në shumicën e sistemeve operative.
 • Inkscape është një tjetër mjet i projektimit falas për krijimin e grafikëve të bazuar në vektorë. Uebfaqja gjithashtu ka një sit të komunitetit me një galeri të projektimit, ku njerëzit mund të shfaqin punën e tyre.

Burimet shtesë

Dizajn grafik shtesë për burimet e fëmijëve përfshijnë:

 • Uebfaqja KidsThinkDesign është një burim i dobishëm i cili përfshin një seksion kushtuar dizajnit grafik, ku flet për dizajnin grafik dhe dizajnerët grafikë. Ai gjithashtu inkurajon fëmijën tuaj të krijojë dhe të paraqesë projektet e veta. Për më tepër, faqja lidhet me Wordle.net, e cila ka një mjet argëtues që ju lejon të shkruani një listë fjalësh për të krijuar renë tuaj të fjalës.
 • Blog Design4LittleOnes: ndërsa kjo faqe nuk duket të jetë më aktive, ajo ka një larmi aktivitetesh të lidhura me dizajnin grafik, të cilat janë krijuar për të inkurajuar fëmijët të përfshihen. Kjo përfshin një numër aktivitetesh të bazuara në Photoshop, siç është përdorimi i Photoshop-it për të krijuar një maskë për Halloween.
 • Uebfaqja e BBC Bitesize ka një burim për fëmijët më të vjetër që po studiojnë për provimet e tyre. Kjo përfshin një seksion të dizajnit grafik me një seri përkufizimesh për rishikimin, aktivitetet dhe testet për t’i ndihmuar fëmijët të përgatiten për provimet e tyre shkollore.

kurse

Ekzistojnë një numër i madh i kurseve në internet, të cilat secili mund të ndërmarrë. Nëse fëmija juaj është i gatshëm të zhvillojë më tej aftësitë e tyre të dizajnit grafik, këto kurse ia vlen të shqyrtohen:

 • TechRocket ka një numër të vogël të kurseve falas online të krijuara për fëmijët që janë të interesuar në dizajnin grafik. Kjo përfshin disa kurse themelore të shtypjes 3D dhe Photoshop.
 • Alison.com ka disa kurse më të avancuara në hartimin grafik.
 • Lynda gjithashtu ofron një kurs në hartimin grafik nëse fëmija juaj është i gatshëm të provojë diçka më shumë në thellësi.

përfundim

Shpesh njerëzit futen në dizajnin grafik më vonë në jetë, për shembull kur kur ndërmarrin një kurs kolegji, ose u duhet një logo e krijuar.

Sidoqoftë, me një mori burimesh në internet, dizajnin grafik dhe idetë që mbështesin atë, mund t’i prezantohen me sukses një fëmije, veçanërisht nëse ata duan të tërheqin.

Burimet në këtë artikull do të ndihmojnë për të edukuar fëmijën tuaj në hartimin grafik në një mënyrë argëtuese dhe tërheqëse.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map