Tutkintavaltaa koskeva laki (IPA): Lopullinen johdanto ja opas

Disclosure: Tukisi auttaa pitämään sivuston toiminnassa! Ansaitsemme lähetysmaksun joistakin tämän sivun suosittelemista palveluista.


ipa-main

Tutkintavaltaa koskeva laki (PDF) on uusi laki, joka antaa Ison-Britannian hallitukselle valtavia valvontavaltuuksia. Se laillistaa Internetin käytön seurannan, älypuhelimien ja kannettavien tietokoneiden hakkeroinnin ja viattomien ihmisten seurannan.

Se avaa nämä tiedot myös suurelle määrälle henkilöstöä eri virastoissa ja organisaatioissa. Ja se antaa mandaatin Yhdistyneiden kuningaskuntien ulkopuolella olevien ihmisten joukkovalvonnalle riippumatta siitä, ovatko he viattomia.

Ison-Britannian sisäministeri Amber Rudd sanoo, että tutkintavaltaa koskeva laki on “maailman johtava” lainsäädäntö ja auttaa maailmanlaajuisen terrorismin ja pedofilian torjunnassa. Mutta lain vastustajat uskovat, että se on merkittävin uhka yksityisyydelle missä tahansa demokraattisessa maassa ja että rikolliset tietävät jo, kuinka kiertää sen sallimia järjestelmiä..

Lue lisää saadaksesi selville, mitä hallitus tietää sinusta nyt ja kuinka asiat voivat muuttua tulevaisuudessa.

Mikä on tutkintavaltaa koskeva laki??

Tutkintavaltaa koskeva laki laillistaa joukon valvontavaltuuksia kaikkia Yhdistyneen kuningaskunnan kansalaisia ​​vastaan ​​ja Ison-Britannian ulkopuolella oleville ihmisille tarkoitetun joukkovalvontamääräyksen..

Tiedotusvälineissä sitä kutsutaan ”Snooperin peruskirjaksi”. Jotkut kampanjoijat uskovat, että tutkintavaltaa koskevasta laista on tehty laki ilman oikean tason valvontaa. Voit lukea Ison-Britannian hallituksen selitykset (PDF); nämä muistiinpanot on koottu ennen kuin laista tuli laki.

Jill Killock avoimista oikeuksista -ryhmästä on nimittänyt tutkintavaltaa koskevan lain “äärimmäisimmäksi valvontalakiksi, joka on koskaan annettu demokratiassa”. Monet toimittajat uskovat, että se voisi estää asianmukaista tutkimusta, ja Tim Berners-Lee sanoi, että se “heikentää perusoikeuksiamme verkossa”.

YK: n yksityisyyden suojaa käsittelevä erityisraportoija Joseph Cannataci on kutsunut sitä “pahemmaksi kuin pelottavaksi” ja äärimmäisempää kuin mikään George Orwell kuvitti yhdeksästäkymmenestäyhdeksänkymmentäeljänneksestä.

Kaikkia vaadittavia tekniikoita ei ole paikoillaan, mutta sen uskotaan olevan aktiivisessa kehityksessä.

DRIPA vs. IPA

Yhdistyneessä kuningaskunnassa on jo tietojen säilyttämistä koskevia lakeja tietojen säilyttämistä ja tutkintavaltaa koskevan lain (2014) nojalla. Uuden tutkintavaltaa koskevan lain tarkoituksena on laajentaa ja korvata DRIPA.

Joulukuussa 2016 Euroopan yhteisöjen tuomioistuin totesi, että DRIPA: n mukainen joukko tietojenkeruu oli laitonta. Tämä on tärkeää, koska kyseinen päätös voi vaarantaa IPA: n. Sekä DRIPA että tutkintavaltaa koskeva laki antavat Ison-Britannian hallitukselle samat joukkotietojen keräämisvaltuudet, joten on loogista, että tutkintavaltaa koskevassa laissa on noudatettava samantasoista valvontaa. Mutta Euroopan yhteisöjen tuomioistuimella ei välttämättä ole samanlaista valvontaa tutkintavaltuuksista annetun lain jälkeen, kun Yhdistynyt kuningaskunta poistuu EU: sta, joten tämä ei ole ennakoitu johtopäätös.

Tässä on kolme tärkeää osaa uudesta laista sekä syyt, miksi jotkut asiantuntijat ovat hermostuneita sen seurauksista.

Numero yksi: Internet-käyttöäsi seurataan

Jokainen Yhdistyneen kuningaskunnan kansalainen, joka muodostaa yhteyden Internetiin, on jatkuvasti seurattu hallituksessa, ja tutkintavaltuuksista annettu laki tekee siitä täysin laillisen. Jos asut Isossa-Britanniassa, Internet-aktiviteettiasi – tai ”Internet Connection Records” – säilytetään vuoden ajan keskustietokannassa.

Internet-yhteysrekisterit sisältävät tietoja sijainnistasi, puheluistasi, käytetyistä verkkotunnuksista ja käyttämistäsi laitteista. Seuranta kattaa kaikki yhteydet, laajakaista ja matkapuhelin mukaan lukien. Hallitus pystyy erottamaan yhteystoiminnot puhelimesta, kannettavasta tietokoneesta ja esineiden Internet-laitteista, ja se voi nähdä käyttämät palvelut ja sovellukset.

Mitä seurataan?

Yksi Internet-yhteysrekisteri sisältää seuraavat tiedot:

 • Päivämäärä
 • Aika
 • Laite
 • Matkapuhelinnumero
 • Lähde IP ja portti
 • Kohde-IP ja portti
 • Sijainti
 • Palvelu tai verkkotunnus.

Vaikka jotkut verkkosivustot ilmoittavat, että selaimen historiaa tallennetaan, se ei ole oikea. Laki edellyttää vain verkkotunnusten kirjaamista; URL-osoitteen osa ensimmäisen viiran jälkeen voidaan hylätä tai olla poistettu – ISP: stä riippuen.

Sen lisäksi, että Internet-yhteysrekisterien irtotavaraerät ovat saatavana erikseen, ne voidaan hankkia optio-oikeuksilla. Niitä voidaan pitää jopa 6 kuukautta analysointia varten ennen niiden hylkäämistä, ja niiden luonne sisältää lähes aina tietoja viattomista ihmisistä. Todellisuudessa eräitä massatietoja voidaan pitää pidempään.

Yhdistyneen kuningaskunnan hallituksen mukaan Internet-yhteysrekisterit määritetään (PDF):

 • Sinä lähettäjänä tai käyttäjänä
 • Käytetyt palvelut
 • Kommunikoinnissa käytettävät menetelmät
 • Laiton sisältö, jota käytät.

Onko tämä todella uutta? Kyllä ja ei. Osa kerättävistä tiedoista on todennäköisesti jo kerätty.

 • Yhdistyneen kuningaskunnan hallitus kerää jo metatietoja matkapuheluista.
 • GCHQ on kuuntellut verkkokeskusteluja kokeellisiin kasvojentunnistuksiin.
 • Edward Snowden paljasti, että GCHQ seuraa jo Internet-viestejä Tempora-ohjelmansa puitteissa.
 • Televiestintälain 94 §: ää käytettiin jo viestinnän seuraamiseen.

Joten laki vie nykyiset valvontatoimet ja asettaa ne uuteen oikeudelliseen kehykseen. Jos tekniikat olivat aiemmin laittomia tai mahdollisesti laittomia, ne ovat nyt varmasti laillisia.

Mutta tietojen keräämisessä on ero. Tehtävä on siirtynyt tiedustelupalveluista Internet-palveluntarjoajiin ja matkapuhelinverkkoihin. Virgin Media -operaattorin johtaja Hugh Woolford kertoo, että Internet-yhteysrekisterit ovat aivan uudenlainen iso data. 

Miksi hallitus tarkkailee minua?

Tiedot kerätään kahdesta syystä:

 • Antaa tietoa asioista, joita yksilöt tekevät verkossa
 • Analysoida ihmisryhmien suuntauksia.

Joku voisi esimerkiksi tarkastella haluamiasi uutissivustoja ja tehdä sitten johtopäätöksiä poliittisista näkemyksistään. He saattavat katsoa kellonaikaa, jolloin käytät tiettyjä sovelluksia, katsoa käyttämiäsi mielenterveyspalveluita tai sovittaa poliittiset taipumuksesi tekemiisi puheluihin. Mutta he voivat myös tarkastella suurten ihmisryhmien sijaintitietoja yhdessä paikassa ja verrata näitä tietoja ryhmän käyttämiin verkkosivustoihin ja sovelluksiin. Tätä voitaisiin käyttää havaitsemaan esimerkiksi mielenosoituksiin osallistuvia ihmisiä.

Tiedonkeruu on joukkovalvonnan muoto, koska sitä ei kohdisteta rikoksesta epäiltyihin ihmisiin. Kaikkien tiedot kirjataan ja säilytetään.

Kuinka seuranta tehdään??

Internet-yhteysrekisterit korjaa Internet-palveluntarjoaja tai matkapuhelinverkko, jota kukin henkilö käyttää. Jos Ison-Britannian Internet-palveluntarjoajalla ei vielä ole järjestelmää, se on perustettava nopeasti, kun se on mahdollisesti saanut hallitukselta taloudellista tukea..

Hallituksella on myös uusi IT-järjestelmä nimeltä Request Filter. Tämä on eräänlainen hakukone kaikille Internet-yhteysrekistereille, joita Internet-palveluntarjoajat ja matkapuhelinverkot tallentavat jokaiselle Yhdistyneen kuningaskunnan kansalaiselle.

Miksi sinun pitäisi huolehtia

 • Euroopan unionin tuomioistuimen DRIPA-päätöstä koskevan päätöksen mukaan Internetin käyttörekisterien säilyttäminen 12 kuukautta on laitonta EU: ssa (PDF), paitsi jos henkilöä tutkitaan. Se päätti myös, että joukkotietojen keruu on laitonta erillisessä päätöksessä.
 • Internet-yhteysrekisterien säilyttäminen voi rikkoa ihmisoikeuslain 8 tai 10 artiklaa.
 • Mikään EU: n tai Kansainyhteisön maa ei säilytä Internet-yhteysrekisteriä tässä muodossa; Australia on todellakin tehnyt tällaisen tietojen säilyttämisen laittomaksi.
 • Uudet lait, kuten digitaalitaloutta koskeva lakiehdotus, saattavat pian tehdä tietyn tyyppisestä verkkosisällöstä laitonta, mikä johtaa tilanteeseen, jossa joku voidaan seurata melkein reaaliajassa pääsylle kielletylle verkkosivustolle..
 • Voit joutua tietoon ihmisistä, jotka osallistuvat rikolliseen toimintaan online-käytöksesi vuoksi, täysin vahingossa.

Silti ole vakuuttunut?

Google ylläpitää arkistoa koko käyttöhistoriastasi tilisi koko elinkaaren ajan. Voit tarkastella äskettäistä yhteenvetoa siitä, millaisia ​​tietoja se kerää Google My Activity -sivustolla.

Ja Google Takeoutissa voit ladata koko Google-historian zip-tiedostoarkistoina, mukaan lukien kaikki hakulausekkeesi – koskaan. Kirjailijamme olivat hämmästyneitä huomatessaan, että Googlellä oli noin 10 Gt tietoa jokaisesta vuodesta, jonka aikana heidän tilinsä oli ollut aktiivinen.

Olisitko mukava, jos joku lähettäisi Google-arkistosi perheellesi, verotoimistollesi tai työnantajallesi? Entä jos joku muu käyttää älypuhelinta tehdä jotain laitonta? Voisitko todistaa, että se ei ehdottomasti ollut sinulle?

Numero toinen: Internethistoriasi jaetaan

Internet-yhteyden tietueisiin, joita Internet-palveluntarjoajasi on tallentanut, voi käyttää suuri joukko organisaatioita. Tärkeintä tässä on, että jakaminen voi tapahtua pelkästään poliisin tai muun hallinnollisen luvan kanssa – ilman tuomioistuimen päätöstä.

Alla olevassa luettelossa olevat organisaatiot näkevät kaikki Internet-yhteysrekisterit. Emme tiedä tarkalleen kuinka monta ihmistä saa pääsyn. Tiedämme, että Englannissa ja Walesissa on 820 poliisin päällikköä. Se on vain alla olevan luettelon ensimmäinen rivi. Skotlannin poliisipalvelussa on 151 päähenkilöä ja päävalvojaa. Se on vain toinen rivi. Entä loput?

Olemme nyt yrittäneet vastata tähän kysymykseen. Ja vastaus on hämmästyttävä. Olemme dokumentoineet 20 395 henkilöä, joilla on pääsy ICR-tietoihisi. Ja tämä on ehdoton minimi – lukumäärä, jonka voimme vahvistaa. Lisäämme varmasti tämän numeron, kun opimme lisää. Emme kuitenkaan todennäköisesti koskaan tiedä kokonaismäärää, koska IM5: n ja IM6: n kaltaisten laitosten tiedot eivät ole julkisesti saatavilla.

 • Poliisivoimat Englannissa ja Walesissa
 • Skotlannin poliisilaitos
 • Pohjois-Irlannin poliisilaitos
 • Puolustusministeriö
 • Kuninkaallisen laivaston poliisi
 • Kuninkaallinen sotilaspoliisi
 • Kuninkaallinen ilmavoimien poliisi
 • Turvapalveluhenkilöstö
 • Salainen tiedustelupalvelun henkilöstö
 • Puolustusministeriö
 • Puolustusministeriön petospuolustusyksikkö
 • Petostentorjuntayksikkö terveysosastolla
 • Lääkkeiden ja terveydenhuollon tuotteiden sääntelyvirasto
 • Kotitoimiston maahanmuutto
 • Kansallinen rikoksentekijöiden hallintapalvelu
 • Kansallinen rikosvirasto
 • Hänen Majesteettinsa tulot ja tullit
 • Meri- ja rannikkovartiosto
 • Meri- ja rannikkovartiosto
 • Ilman onnettomuuksien tutkintaosasto liikenneosastolla
 • Merionnettomuuksien tutkintaosasto liikenneosastolla
 • Rautatieonnettomuuksien tutkintaosasto liikenneosastolla
 • Työ- ja eläkeosasto
 • Työ- ja eläkeosasto
 • Skotlannin terveyspalvelu
 • Kilpailu – ja markkinaviranomainen
 • Rikosasioiden arviointikomissio
 • Pohjois-Irlannin talousosasto
 • Pohjois-Irlannin vankilalaitos
 • Taloushallinnon viranomainen
 • Palo- ja pelastuspalvelut vuodesta 2004 alkaen
 • Elintarviketurvallisuusvirasto
 • Scottish Food Standards Agency
 • Pelikomissio
 • Ryhmäpäälliköt ja työvoiman väärinkäyttäjäviranomainen
 • Terveys- ja turvallisuusjohtaja
 • Riippumaton poliisivalituskomissio
 • Tiedotusasiamiehen toimisto
 • Petostentorjunta ja NHS-yrityspalveluiden turvallisuuden hallinta
 • NHS Trust (kaikki, jotka tarjoavat ambulanssipalveluita)
 • NHS Trust Ambulanssin ohjaushuoneet
 • Pohjois-Irlannin ambulanssi
 • Pohjois-Irlannin palo- ja pelastuslautakunta
 • HSCNI-alueellinen yrityspalveluorganisaatio
 • Viestintätoimisto
 • Pohjois-Irlannin poliisiasiamies
 • Poliisin tutkinta- ja tarkastuskomissaari
 • Skotlannin ambulanssipalvelulautakunta
 • Skotlannin rikosasioiden arviointikomissio
 • Vakava petostoimisto
 • Walesin ambulanssi.

Näiden organisaatioiden lisäksi, jotka voivat käyttää täydellisiä Internet-yhteysrekistereitä, on myös useita muita organisaatioita, joilla on rajoitetummat käyttöoikeudet. He voivat käyttää kokonaisuuksia (kuten ihmisiä ja laitteita) ja entiteettien välisiä linkkejä. Jotkut sisältyvät yllä olevaan luetteloon; nämä organisaatiot tarjoavat nämä tiedot alemman tason henkilöstölle.

 • Poliisivoimat Englannissa ja Walesissa
 • Skotlannin poliisilaitos
 • Pohjois-Irlannin poliisilaitos
 • Puolustusministeriö
 • Kuninkaallisen laivaston poliisi
 • Kuninkaallinen sotilaspoliisi
 • Kuninkaallinen ilmavoimien poliisi
 • Kansallinen rikoksentekijöiden hallintapalvelu
 • Kansallinen rikosvirasto
 • Hänen Majesteettinsa tulot ja tullit
 • Meri- ja rannikkovartiosto
 • Tiedotusasiamiehen toimisto (ICO)
 • Turvapalveluhenkilöstö

Pyyntösuodatinta rakentava yksityinen yritys tarvitsee todennäköisesti myös jonkinlaista pääsyä. Joten emme tiedä tarkkoja lukuja, mutta tiedämme nyt, että ainakin kymmeniä tuhansia ihmisiä, jotka voivat kirjautua sisään ja hakea pyynnösuodatinta.

Miksi sinun pitäisi huolehtia

Totta puhuen. Tietoja keräävät Internet-palveluntarjoajat hakkeroidaan todennäköisesti jossain vaiheessa tulevina vuosina. Meillä on aiempia esimerkkejä sen todistamiseksi.

TalkTalk, iso Ison-Britannian Internet-palveluntarjoaja, on hakkeroitu kahdesti 14 kuukauden aikana. Vuoden 2015 hakkeroinnissa varastettiin salaamaton tietokanta, joka sisälsi asiakkaiden nimet, osoitteet ja maksutiedot. Vuoden 2016 hakkeroinnissa TalkTalkin asiakkaiden reitittimet tarttuivat Mirai-matoon. Ensimmäisessä hakkeroinnissa saatujen henkilötietojen uskotaan yleisesti käyvän TalkTalk-asiakkaiden pettämiseen.

Ajattele kaikkia hakkereita, jotka etsivät Internet-yhteysrekisteriä uuden, vastustamattoman kohteen, täynnä tietoa, jota voidaan myydä, jakaa ja hyödyntää.

On olemassa reaalimaailman esimerkkejä tällaisesta valvontajärjestelmästä, jota käytetään myös epäilyttäviin tarkoituksiin. Yksi brittiläinen perhe asetettiin tarkkailuun lähettääkseen lapsensa “väärään” kouluun. On huomattava, että paikallisneuvostoja ei ole Internet-yhteysrekisterien pääsyluettelossa, mutta kun tuhansilla ihmisillä on pääsy arkaluontoisiin tietoihin, väärinkäyttö on realistinen mahdollisuus. The Guardian paljasti joulukuussa 2016, että paikallisneuvostot käyttivät terrorismin torjuntaan tarkoitettuja seurantamenetelmiä piilottaakseen pienistä rikoksista epäiltyjä ihmisiä, kuten kyyhkysten ruokintaa tai haukkumisen omistajan löytämistä..

Silti ole vakuuttunut?

Eri poliisihenkilöt pääsevät Internet-yhteysrekisteriin pyynnösuodattimen avulla ilman laillista valvontaa. Katsotaanpa kuinka usein Yhdistyneen kuningaskunnan poliisivoimat vuotavat tietoja.

Kesäkuun 2011 ja joulukuun 2015 välisenä aikana poliisi:

 • Kokenut yli 2000 tietorikkomusta
 • Havaittu 800 henkilökunnan jäsentä, jotka saavat tietoja (PDF) “ilman poliisin tarkoitusta”
  • Jaettu tieto sopimattomasti kolmansien osapuolten kanssa 800 kertaa.

Tiedotusasiamiehen toimisto määräsi huhtikuun ja kesäkuun 2016 välisenä aikana neljä suurta sakkoa tietoturvaloukkauksista poliisissa ja terveyslaitoksissa:

 • Blackpool NHS Trust: 185 000 puntaa työntekijän syntymäajan, kansallisen vakuutusnumeron, seksuaalisuuden ja uskonnon julkaisemisesta Internetissä
 • Chelsea ja Westminster NHS Trust: 180 000 puntaa sähköpostin lähettämisestä HIV-klinikan potilaille käyttämällä CC-ruutua BCC-ruudun sijaan
 • Kentin poliisi: 80 000 puntaa kotitalousväkivallassa epäiltyn lähettämisestä jäljennös kaikista tiedoista uhrin matkapuhelimesta
 • Dyfed Powys -poliisi: 150 000 puntaa kahdeksan seksuaalirikoksen tekijän lähettämisestä yleisölle.

Pelkästään nämä neljä tapausta tapahtuivat vain kolmen kuukauden aikana, ja tietosuojarikkomusten kokonaismäärä kasvoi 22 prosenttia kyseisenä ajanjaksona. Terveydenhuoltoala todettiin yleisesti syylliseksi; tiedottajakomission toimisto sanoo, että tämä johtui organisaatioiden koosta ja tietojen herkkyydestä.

Mikäli se ei ole punainen lippu Internet Connection Recordsille, mikä on?

Yleisin syy tietosuojavirheeseen oli tietotekniikan väärät määritykset, mutta niiden ihmisten lukumäärän, jotka käyttävät tietueita ilman poliisin tarkoitusta, pitäisi olla vakava huolenaihe. Olisitko kunnossa sen kanssa, että hankala naapuri käyttää Internet-yhteysrekisterisi lounastauon aikana? Jos sinua hyökätään kadulla, olisitko mukava, kun sijaintihistoriasi siirretään syylliselle?

Tiedämme, että näin tapahtuu erittäin todennäköisesti, koska tietorikkomusten määrä on jo kasvussa.

Numero kolme: Voit saada hakkeroitu (vaikka salattu)

Tutkintavaltaa koskevan lain nojalla Yhdistyneen kuningaskunnan turvallisuuspalvelut voivat hakea tuomioistuimilta lupaa hakkeroida kenenkään laitteeseen. Tämä lupa voidaan myöntää, vaikka henkilöä ei tutkittaisi.

Joten se voisi:

 • Tartu laitteisiin, hakkeroi ja tuhoa ne
 • Asenna ohjelmisto salaa laitteeseesi tartuttaaksesi muiden ihmisten laitteita
 • Asenna salatut suojausohjelmat (kuten näppäimistö) salaisesti laitteeseesi
 • Ohita palveluntarjoajan salaus takaoven avulla
 • Vaadi palveluntarjoajia, kuten pilvipalveluntarjoajia, hankkimaan viranomaisilta hyväksyntä ennen uuden palvelun käyttöönottoa.

Ison-Britannian viranomaisten suorittama valtavien ihmisten joukko hakkerointi on nyt myös laillista, kunhan se tapahtuu vain Ison-Britannian ulkopuolella.

Vaikka käytät vain salattuja palveluita, tietoihisi voidaan päästä. Hallitus voisi vaatia takaovia mihin tahansa salattuun palveluun ja vaatia pääsyä sen läpi kulkevaan tietoon.

Isossa-Britanniassa toimiva tekniikka on nyt vaarallinen. Kaikki #IPBill ”käytännesäännöt” -luonnokset vaativat suuryrityksiä tarjoamaan Goville mahdollisuuden takaoven avaamiseen, ennen käynnistämistä. pic.twitter.com/4zNsNRBeS7

– Edward Snowden (@Snowden) 9. joulukuuta 2016

Miksi sinun pitäisi huolehtia

Jos olet Isossa-Britanniassa, laitteesi voidaan nyt hakata hakkeroida tai tartuttaa laillisesti. Et ehkä ole tehnyt mitään väärin, ja et ehkä ole tutkinnan alla. Et todennäköisesti koskaan tietäisi siitä. Mutta se voi tapahtua. Jätä puhelin vain hetkeksi vartioimatta, ja vahinko tapahtuisi.

Jos käytät salattua palvelua, se voi olla valtion takaoven alainen, laillisesti ja tietämättäsi. Joten hallitus joutuu ohittamaan turvallisuuden milloin tahansa, vaikka käyttäisit päästä päähän -salausa, mikä tekee siitä käytännöllisesti katsoen täysin hyödytöntä.

Silti ole vakuuttunut?

Burr-Feinstein-lakiesitys ehdotti, että Yhdysvaltain hallitus voisi tehokkaasti ohittaa salauksen takaoven avulla. Tällä vältetään FBI: n hämmennykset laitevalmistajien kanssa, jotka kieltäytyvät avaamasta laitteita, kuten Apple teki viime vuonna. Burr-Feinsteinin lakiehdotus on julistettu tosiasiallisesti kuolleeksi.

Mutta tämä on pohjimmiltaan sama valta, jonka tutkintavaltaa koskeva laki myöntää Yhdistyneessä kuningaskunnassa; se pakottaa yritykset kiertämään salauksen, jos ulkoministeri hyväksyy pyynnön. Tätä on verrattu viimeaikaiseen WhatsApp-kieltoon Brasiliassa, jossa hallitus pyrki rajoittamaan salattua viestintää..

Tutkintavaltaa koskeva laki vastaan ​​isänmaallinen laki

Patriot -laki on ollut erittäin kiistanalainen Yhdysvalloissa sen jälkeen, kun se on annettu pian syyskuun 11. päivän iskujen jälkeen. USA: n vapauslaki, joka korvasi patriot-lain osat vuonna 2015, rajoittaa tai kieltää NSA: n televiestintätietojen keräyksen. Yhdistyneen kuningaskunnan tutkintavaltaa koskeva laki toimii päinvastoin.

Laura Poitrasin vuoden 2014 Citizenfour-dokumentissa, Edward Snowden paljastaa, että Patriot Act -säädöstä käytettiin perusteena tiedon keräämiselle Yhdysvaltojen kansalaisten välisessä yksityisessä viestinnässä. Hänen vuotamansa tiedot ilmoitettiin laajasti lehdistössä ja käynnistivät valtavan keskustelun kansallisen turvallisuusviraston ja sen oikeudesta kerätä televiestinnän metatietoja.

Sittemmin tunnelma Yhdysvalloissa on kääntynyt joukkovalvontaa vastaan. Patriot-laki antaa Yhdysvaltojen hallitukselle mahdollisuuden kerätä “kaikki konkreettiset asiat” (PDF) kansallisen turvallisuuden vuoksi. Mutta kongressiedustaja Jim Sensenbrenner, joka kirjoitti suurimman osan Patriot-laista, uskoo Yhdysvaltojen hallituksen aloittaneen joukkotarkkailun “lain räikeänä väärinkäsittelynä”.

Snowdenin vuotamisen jälkeen perustetussa valvontateknologiakatsauksessa presidentin komitea totesi, että NSA ylitti rajat (PDF), ja sen olisi käytettävä muita menetelmiä, kuten tuomioistuimen määräyksiä, kyseisten tietojen hankkimiseksi..

Yhteenveto

Yksityisyyden katoaminen on asia, josta monet Internetin käyttäjät ovat oikeutetusti huolissaan, ja tutkintavaltaa koskeva laki on kiistatta äärimmäinen esimerkki länsimaissa toteutettavasta online-valvonnasta..

Vaikka sinusta tuntuu, että sinulla ei ole mitään salattavaa, mahdollisuus hakkerointiin tai satunnaiseen luvattomaan pääsyyn tulee hälyttämään. Edward Snowden on puhunut avaimet käteen -yrityksestä, jossa luotettavan viranomaisen asettamat järjestelmät voitaisiin luovuttaa organisaatiolle, jolla on vähemmän hyvänlaatuiset tavoitteet. Joukkovalvontajärjestelmien ollessa käytössä, tästä tulee todennäköisempi skenaario.

Yhdistyneen kuningaskunnan hallitus kohtaa todennäköisesti oikeudelliset haasteet tutkintavaltaa koskevasta laista, mutta se on askel kohti maailmaa, jossa Internetin vapaus vaarantuu sekä syyttömille että syyllisille. Vaikka maasi ei vielä seuraisi sinua tällä mittakaavalla, se voi olla vain ajan kysymys.

Päivitys: Lisätietoja IPA: sta

Olemme kirjoittaneet päivityksen tähän artikkeliin, nyt 20 395+ British Cops, Suits & Spooks voi nyt nähdä jokaisen vierailemasi verkkosivuston. Lähes sadan FOI: n pyytämän satojen työtuntien perusteella olemme luoneet ensimmäisen arvion siitä, kuinka moni ihminen voi nähdä ICR-tunnuksesi ja kuka he ovat. Tämä määrä (20 395 ihmistä) on alaraja: vain ihmiset, joista me ehdottomasti tiedämme. Kun saamme lisätietoja, tämä määrä nousee todennäköisesti huomattavasti.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map