Tekninen riippuvuus: Tutkitaan kuinka tekniikan käyttö voi haitata elämää

Disclosure: Tukisi auttaa pitämään sivuston toiminnassa! Ansaitsemme lähetysmaksun joistakin tämän sivun suosittelemista palveluista. Tekninen riippuvuus


Kun ajattelemme kulttuurimme riippuvuutta laitteista, käytämme usein riippuvuuden kieltä. On helppo ilmoittaa, että olemme “koukussa” älypuhelimissamme tai valittaa sosiaalisen median “riippuvuutta aiheuttavista” algoritmeista.

Mutta ovatko nämä termit vain puheen lukuja vai kuvaako todellisia psykologisia kysymyksiä suuressa mittakaavassa??

Asiantuntijat tarjoavat ristiriitaisia ​​arvioita. Jotkut väittävät, että tekniikkariippuvuudesta johtuvat huolet ovat villissä liiallisissa tilanteissa, ja niitä synnyttää tarpeeton pelko. Toiset sanovat, että meidän on oltava valppaita ja tarkkailtava ongelmakäytön merkkejä.

Keskimääräisten amerikkalaisten kokemusten mukaan tekniikka on todella pakko- ja haitallinen voima? Kysyimme 1230 ihmistä laitteiden käytöstä – ja kuinka heidän digitaalinen riippuvuutensa vaikuttaa muihin elämänalueisiin.

Havainnot paljastavat teknologialle omistautumisen tumman puolen ja hinnan, jonka maksamme jatkuvasta yhteydestämme.

Jatka lukemista ja päätä itse, voiko oma tekniikan käyttö olla kiireellinen ongelma.

Päivittäinen riippuvuus

Missä määrin olemme liimattu tekniikkaamme?

Viimeaikaisten tutkimusten mukaan amerikkalaiset tarkistavat puhelimensa kymmeniä kertoja päivässä. Vastaajistamme suurin osa pystyi jättämään puhelimensa vain lyhyeksi ajaksi.

Älypuhelimen käyttö

Keskimäärin yksi tunti ja 16 minuuttia oli pisin, jonka he pitivät tarkistamatta puhelimiaan päivittäin.

Tällä älypuhelimen liitetiedolla voi olla tunnepohja: suurin osa vastaajista kertoi kääntyvänsä Internetiin mielialansa parantamiseksi.

Sukupolven Z jäsenten (vuosina 1998-2017 syntyneet ihmiset) ja vuosituhansien lukumäärä oli vielä pienempi: Keskimäärin jokainen sanoi, että keskimäärin 72 minuuttia oli pisin, jonka he pitivät tarkistamatta puhelimiaan. Tämä havainto vastaa nykyistä tutkimusta, joka viittaa siihen, että Gen Zersin on erityisen vaikeaa ottaa tauko tekniikasta.

Herää tekniikkaan

Kaikille paitsi 13%: lle vastaajista tekniikan käyttö alkoi, kun he avasivat silmänsä joka aamu.

25 prosenttia tarkisti sähköpostinsa heräämisen yhteydessä, kun taas 24 prosenttia tarkisti heidän tekstinsä tai online-viestinsä.

Asiantuntijoiden mukaan tällä välittömällä upotuksella on sekoitettuja vaikutuksia: vaikka se voi iskeä meitä hereillä, se myös aloittaa päivät stressaavalla noodilla.

Digitaalinen vetäytyminen

Kuinka tekniikka voi häiritä elämää

Aineiden käyttöhäiriöiden diagnosoinnissa kaksi keskeistä näkökohtaa ovat epäonnistuneet yritykset vähentää yritystä ja vieroitusoireet:

 • Kokeeko henkilö negatiivisia tunteita yrittäessään hillitä niiden käyttöä?
 • Ovatko he yrittäneet vähentää tai lopettaa käytön aikaisemmin?

Teknisen käytön lopettaminen

Kun kysyimme vastaavia kysymyksiä tekniikasta, suurin osa vastaajista, jotka olivat yrittäneet vähentää tekniikan käyttöä, kertoivat jonkinlaisesta psykologinen vetäytyminen.

Nämä negatiiviset tunteet olivat yleisimpiä Gen Zers -yrityksessä, joka yritti vähentää tekniikan käyttöä, vaikka ne olivat yleisiä myös Gen Xers- ja millennials-ryhmissä..

Vauvan ikäluokkien ikäluokkien ilmoittaminen käytön vähentämisen vuoksi oli jonkin verran epätodennäköistä, vaikka todisteita siitä, että myös vanhemmat amerikkalaiset luottavat suuresti digitaalisiin laitteisiin.

Vähentynyt käyttövirhe

Lisäksi, Lähes neljäsosa vastaajista ilmoitti epäonnistuneensa yrittäessään käyttää tekniikkaa harvemmin.

Jälleen kerran Gen Zers näytti kamppailevan tässä suhteessa eniten, kun taas ikäluokkien ikäluokkien todennäköisyys jäi huomattavasti pienemmäksi.

Elänyt suurimman osan elämästään ilman älypuhelimia kädessä, ehkä ikäluokkijat ovat paremmin varautuneita menemään ilman niitä.

Ihmissuhdevaikutukset

Kuinka tekniikka vaikuttaa sosiaaliseen toteutumiseen

Teknologian kannattajat viittaavat siihen, että laitteet auttavat meitä muodostamaan sosiaalisia yhteyksiä, ja jotkut sosiaaliset alustat ovat luoneet todellisia yhteisöjä.

Tech häiritsee suhteita

Havaintojen mukaan tekniikka häiritsee suhteita ainakin yhtä usein. Kolme viidestä vastaajasta sanoi, että teknologian käyttö esti heitä syventämästä suhteita ystäviin.

Vastaava prosenttiosuus mainituista laitteista esti heidän yhteyttään perheenjäseniin ja muihin merkittäviin muihin.

Lisäksi monet ihmiset osoittivat vastenmielisyyttään henkilökohtaiseen vuorovaikutukseen. Suurin osa vastaajista ilmoitti mieluummin käyttävänsä tekniikkaa kotonaan kuin ystävien kanssa käymiseen.

Samoin suurin osa vastaajista sanoi mieluummin kiinni ystävien kanssa tekstin kautta kuin tapaavansa henkilökohtaisesti.

Varoitettu työssä teknisestä käytöstä

Tekniikka, joka aiheuttaa yksinäisyyttä

Nämä mallit saattavat polttaa äskettäistä yksinäisyyden nousua amerikkalaisten keskuudessa, jotka usein kaipaavat kasvotusten kokemuksia. Tietojemme mukaan lisääntynyt tekniikan käyttö korreloi vahvasti sosiaalisen syrjäytymisen tunteen kanssa.

Kysyttäessä mitä he tekivät sen sijaan, että menisivät ulos muiden kanssa, vastaajat todennäköisimmin ilmoittivat ei-sosiaalisista toimista, kuten ohjelman tai elokuvan suoratoistamisesta tai pelin pelaamisesta puhelimella tai tietokoneella.

Löysääminen ja itsehoito

Kuinka tekniikan käyttö vaikuttaa velvoitteisiimme

Sosiaalisten yhteyksien lisäksi mitä muita elämän näkökohtia emme laiminlyö tekniikan hyväksi?

Velvoitteet

Neljäkymmentäkahdeksan prosenttia vastaajista sanoi, että he pudottivat pallo jonkin verran velvoitteita laitteiden käyttämiseen käytetyn ajan takia.

Jälleen kerran Gen Zers koki todennäköisimmin tämän tekniikkaan liittyvän taistelun. Oikeudenmukaisuuden vuoksi nämä tilastot heijastavat todennäköisesti heidän nuoruuttaan: tämä sukupolvi on edelleen kehittymässä.

Henkilökohtaiset tavoitteet

Lisäksi vastaajat havaitsivat, että tekniikka häiritsi paitsi ulkoisia velvoitteita myös henkilökohtaisia ​​tavoitteitaan.

Joissain tapauksissa tekniikan käyttö häiritsi terveyttä koskevia päämääriä. Vaikka melkein kaksi kolmasosaa yksilöistä yritti treenata useammin, 61% heistä sanoi, että heidän teknologiansa käyttö oli este liikunnalle.

Ja vaikka suurin osa ihmisistä halusi saada enemmän nukkua, suurin osa tästä ryhmästä sanoi, että heidän tekniikansa piti heidät hereillä.

Tasapaino ja rajat

Tämän tutkimuksen tulokset ovat varmasti hämmentäviä, ja ne kuvaavat vaikeuksia irtautua tekniikasta, jota käytämme päivittäin.

Mikä pahempaa, haaste vaikuttaa akuutimmalta Z-ryhmän vastaajilta, joiden nuori elämä on erottamattomasti kietoutunut digitaalisiin työkaluihin.

Monissa tapauksissa näyttää esiintyvän vakavia seurauksia, mukaan lukien sosiaalinen syrjäytyminen ja heikko työsuoritus.

Huolimatta siitä, onko riippuvuutemme tekniikasta riippuvuutta, huolenaiheet ovat selvät.

Jos pyrimme muuttamaan suhteitamme tekniikkaan, lähestymistapamme on oltava sekä käytännöllinen että yhteistyöhön perustuva. Vaikka emme voi poistua laitteistamme kokonaan, käytön hillitseminen on kohtuullinen tavoite.

Tekniikkayritykset voivat auttaa

Verkkosivuja ja sovelluksia suunnittelevat yritykset voivat olla osa ratkaisua, rakentaa tuotteita, jotka palvelevat käyttäjiä sen sijaan, että he suojelevat heitä.

Jotta edes keskityttäisiin näihin eettisiin kysymyksiin, teknologiayrityksillä on kuitenkin oltava toiminnan perusteet hallinnassa.

WhoIsHostingThis.com-sivustolla olemme saaneet sinut kattamaan kaikki sivustosi ylläpitoon liittyvät asiat. Ohjeidemme avulla yritykset voivat keskittyä palvelemaan asiakkaita – vastaavasti ja vastuullisesti.

Menetelmät ja rajoitukset

Suorittaaksemme tämän tutkimuksen, haastattelimme 1230 ihmistä Amazon Mechanical Turk -alustalla. Koska kaikilla kyselyyn osallistuneilla oli oltava kokemusta tekniikan käytöstä jollain tasolla, jokainen kykeni ottamaan sen.

Ne, jotka epäonnistuivat suunnilleen tutkimuksen puolivälissä sijaitsevassa tarkkailukysymyksessä, hylättiin, ja heidän vastauksensa jätettiin ulkopuolelle.

Otokseen valittujen ihmisten sukupolvien erittely oli seuraava:

 • Vauvan ikäluokat: 143
 • Sukupolvi X: 434
 • Millennials: 448
 • Sukupolvi Z: 205

Kysyttäessä vastaajien tekniikan käytöstä selvitimme, että kyseessä oli heidän ”virkistysteknologiansa käyttö työn ulkopuolella”, ja toimitimme esimerkkejä sosiaalisen median ajan viettämisestä, Netflixin katselemisesta ja videopelien pelaamisesta..

Tämä tutkimus riippuu vastaajien kyselyvastausten itse ilmoittamista tiedoista. Itseraportoituihin tietoihin liittyy useita rajoituksia, mukaan lukien, mutta ei rajoittuen, teleskooppiminen, liioittelu ja valikoiva muisti.

Jaa tämä työ!

Piditkö yllättävänä, että yli puolet vastaajistamme mieluummin viettäisivät yön tekniikan kanssa kuin ystävien kanssa? Niin mekin!

Lukijasi saattavat myös pitää sitä mielenkiintoisena. Voit jakaa tämän työn heidän kanssaan niin kauan kuin annat linkin takaisin tälle sivulle.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map