Hyödytön kaistanleveystarpeistasi? Tässä on miten tehdä matematiikkaa

Disclosure: Tukisi auttaa pitämään sivuston toiminnassa! Ansaitsemme lähetysmaksun joistakin tämän sivun suosittelemista palveluista.


Yksi tarttuvimmista haasteista isännöintiratkaisun löytämisessä on määrittää, kuinka paljon palvelimen kaistanleveyttä sivustoasi tarvitaan. Kun vertaat isännöintisuunnitelmia, kaistanleveydestä (yhdessä tallennustilan kanssa) tulee paljon tärkeämpi.

Toisin kuin tallennustila, jota voidaan helposti hallita poistamalla tai poistamalla sisältöä tarpeen mukaan, kaistanleveys vaatii joustavuutta ja hienovaraista laskentaa. Et halua maksaa enemmän kuin tarvitset, mutta et myöskään halua kääntää asiakkaita pois tai käsitellä joskus merkittäviä sakkoja määrän ylittämisestä..

Joten kuinka paljon kaistanleveyttä tarvitset? Jos haluat investoida vähän aikaa ja laskelmia selvittääksesi tämän, voit tasapainottaa sekä kaistanleveyden että budjetin.

Kaistanleveys numeroiden mukaan

Jos olet käynnistämässä uutta sivustoa, kaistanleveyden laskeminen on jotain kuvaa pimeässä. Paras tapa on seurata tarkkaan sivustosi toimintaa muutaman ensimmäisen kuukauden ajan sen alkamisen jälkeen, jotta voit määrittää todellisen kuukausittaisen käytön ja säätää tiliäsi vastaavasti.

Vakiintuneille sivustoille arvioidun kaistanleveyden laskeminen on helppoa:

 1. Arvioi sivustosi keskimääräinen sivukoko kilotavuina (KB). Jos et tiedä, käytä Pingdomin latausaikatestiä muutamalla sivulla ja ota keskiarvo.

 2. Kerro tämä arvo kuukauden keskimääräisellä kävijämäärällä.

 3. Kerro vaiheesta 2 saatu tulos keskimääräisellä sivun katselumäärällä kävijää kohti.

Muista, että laskelmien on sisällettävä kaikki palvelimella ylläpitämäsi sivustot. Jos (esimerkiksi) sinulla on kaksitoista verkkotunnusta samalla tilillä, lisää aikaa, jotta sivukoot, kävijät ja sivun katselut lasketaan yhteen kaikilla verkkotunnuksilla. (Jos matematiikka ei ole vahva puku, MarbleHostilla on perustyökalu, joka voi auttaa. Se muuntaa lopullisen vastauksen GB: ksi, mikä tekee siitä hyödyllisen määritettäessä, kuinka paljon kaistanleveyttä sinun pitäisi ostaa ilman, että tarvitset desimaalia.)

Näiden yksinkertaisten laskelmien pitäisi antaa sinulle käsityksen siitä, kuinka paljon kaistanleveyttä voit odottaa käyttävän, mutta tarvitaan hieman enemmän matematiikkaa. Jos käytön jakaminen perustuu yksinomaan näihin karkeisiin arvioihin, se ei anna sinulle kokonaiskuvaa; sinun on otettava huomioon reaalimaailman haasteet ja mahdollisuudet.

Jätä tilaa kasvaa

Useimmat sivustot eivät käytä paljon kaistanleveyttä. Jos et isännöi suuria mediatiedostoja tai tee paljon suoratoistoa, voit yleensä selviytyä alle 10 Gt kuukaudessa. Esimerkiksi vaatimattoman suosittu blogi, jossa on 1000 kävijää päivässä, 100 kb sivukoko ja 2 sivun katselua keskimääräistä kävijää kohti, tarvitsevat vain noin 8,5 Gt kaistanleveyttä kuukaudessa.

Tietenkin, nämä luvut ovat vain arvio, ja ne koskevat vain tässä ja nyt. Koska et halua muuttaa suunnitelmia tai isäntiä joka kerta, kun tietosi muuttuvat, sinun on suunniteltava tulevaisuutta varten ja annettava itsellesi tilaa – ja syytä – kasvaa.

Useat tekijät voivat vaikuttaa sivustosi kuluttamaan kaistanleveyteen.

 1. Asettelun muutokset: Jos muutat sivustosi asettelua, voit suurentaa sivusi kokoa ja käyttää enemmän kaistanleveyttä.

 2. Liikenteen kasvu: Onneksi liikenne sivustoosi kasvaa.

 3. Huone kasvaa: Kun lisäät lisää sivuja, myös sivun katselujen lukumäärä kasvaa tyypillisesti, etenkin hakukoneiden hämähäkkeistä. Ja jos haluat lisätä enemmän verkkotunnuksia, se on yleensä huomattavasti helpompaa ja edullisempaa tehdä niin nykyisellä tililläsi kuin luoda uusi..

 4. Liikennepiikit: Odottamattomat liikennemäärät, kuten sosiaalisten uutissivustojen aiheuttamat, voivat aiheuttaa kaistanleveyden käytön kaksinkertaistumisen tai jopa kolminkertaistumisen yhdessä kuukaudessa.

Kaistanleveyden valitseminen on monella tapaa paljon kuin polttopuun ostaminen, jossa pääsääntö on kerätä niin paljon kuin tarvitset, ja kaksinkertaistaa tai kolminkertaistaa se. Kaistanleveydellä haluat moninkertaistaa arvioidun tarpeen viisin- tai jopa kymmenkertaisesti.

Vaikka et koskaan voi käyttää enemmän kuin murto-osaa jakoasi, säästät ylimääräiset laskut jopa raskaimmasta liikenteestä. Lisäksi, koska ylimääräinen kaistaleveys on erittäin edullinen, kun se on sisällytetty palvelusuunnitelmaan (varmasti halvempaa kuin ylitysten maksaminen tai sivustosi sammuttamisen kustannukset ruuhka-aikana), se on hintansa arvoinen. Ostamalla ylimääräisen kaistanleveyden (ja paljon sitä), et vain varmista tulevaisuuden isännöintiä, vaan myös osta mielenrauhan, joka syntyy tiedostamalla, että olet valmis mihin tahansa sinun tiellesi.

Pysy ajan tasalla tämän kaltaisista viesteistä tilaamalla RSS-syötteemme tai seuraamalla @WhoIsHosting Twitterissä.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map