DNS-ongelmien vianetsintä: Aloita tästä korjataksesi yleiset virheet

Disclosure: Tukisi auttaa pitämään sivuston toiminnassa! Ansaitsemme lähetysmaksun joistakin tämän sivun suosittelemista palveluista. Tarvitsenko omistetun IP-osoitteen?


DNS-ongelmat voivat olla päänsärky, vaikka sinulla olisi kokemusta web-isännöinnistä.

Usein on vaikea sanoa, missä viat sijaitsevat. DNS: n eteneminen voi viedä jonkin aikaa, joten sivustot voivat näyttää olevan ylös- tai alaspäin samanaikaisesti fyysisestä sijainnistasi riippuen.

Onko sinulla DNS-ongelmia? Jatka lukemista selvittääksesi kuinka ratkaista yleisimmät DNS-ongelmat – ja selvittää miksi DNS on ensinnäkin hankala..

Mikä on DNS?

DNS tarkoittaa Domain Name System. Periaatteessa se on Internet-hakemisto, joka vastaa verkkotunnuksia IP-osoitteisiin.

Jokaisella verkkosivustolla on oma IP-osoite verkossa, ja tietokoneet voivat muodostaa yhteyden muihin tietokoneisiin Internetin kautta ja etsiä verkkosivustoja IP-osoitteensa avulla.

Voit käydä missä tahansa verkkosivustossa kirjoittamalla sen IP-osoitteen selaimen osoiteriville. IP-osoitteita on ihmisten mielestä vaikea muistaa, joten käytämme sen sijaan verkkotunnuksia. DNS on Internetin osoitekirja: se vastaa näitä IP-osoitteita vastaaviin verkkotunnuksiin.

Aina kun kirjoitat verkkotunnuksen selaimeesi, se muodostaa yhteyden Internet-palveluntarjoajan (ISP) DNS-palvelimeen etsimään DNS-tietuetta selvittääkseen, mihin IP-osoitteeseen se tarvitsee yhteyden muodostamiseen.

DNS-palvelin on palvelin, jolla on erityinen DNS-ohjelmisto, joka etsii DNS-tietueita ja suorittaa muita DNS-palveluita. Maailmanlaajuisesti on monia DNS-palvelimia, mutta Internet toimii 13 juuripalvelimen avulla, joita ylläpitävät riippumattomat virastot, kuten IANA (Internet Assigned Numbers Authority), ICANN (Internet Corporation for nimetyt nimet ja numerot), Yhdysvaltain armeijan tutkimuslaboratorio, Verisign, ja muut.

DNS-ongelmien ymmärtäminen

Kaikilla verkkosivustojen seisokkeilla on vakava ongelma, ja ne voivat menettää tuloja ja vahingoittaa mainetta yrityksellesi tai verkkosivustollesi. Siksi on tärkeää korjata virheet mahdollisimman pian. Valitettavasti DNS: n luonne tekee siitä hieman hankala.

Sinun, rekisteröijän ja isäntäsi on kaikkien toimittava yhdessä varmistaaksemme, että DNS-palvelimet osoittavat vierailijat oikealle palvelimelle, jotta verkkosivustosi latautuu oikein, kun ihmiset kirjoittavat verkkotunnuksesi selaimen osoiteriville..

Suurin osa Internet-palveluntarjoajista (ISP) ylläpitää omia DNS-palvelimia, jotka saavat tietonsa 13 juuripalvelimesta, joten niiden viihtyminen aina viivästyy..

Tämä tarkoittaa, että sivustosi voi näkyä verkossa puolestasi, mutta offline-tilassa kävijöillesi – molemmat samanaikaisesti.

Miksi DNS on hankala?

Kaikkien mukana olevien liikkuvien osien ja yhteyksien takia, monet asiat voivat mennä pieleen DNS: n kanssa:

 • Hitaat päivitykset aiheuttavat ongelmia, jotka aaltoilevat, usein harhaan, kun yrität korjata ongelman.
 • Virheelliset DNS-asetukset luovat hidastetun katastrofin, joka ei ole välittömästi nähtävissä.
 • Epäonnistumispisteitä on useita, ja voi olla vaikea selvittää, missä asiat ovat menneet pieleen.

Yleisten virheiden vianetsintä

Ensimmäinen asia, jonka voit tehdä DNS-virheiden kohdatessa, on tarkistaa yleisimmät ongelmat:

 1. Tarkista verkkotunnuksesi rekisteröinti. Varmista, että rekisteröintisi on ajan tasalla ja maksettu, eikä se ole vanhentunut. Jos se on, sinun on uusittava se.
 2. Tarkista nimipalvelimet. Varmista, että verkkotunnuksesi käyttää oikeita nimipalvelimia. Jos olet äskettäin vaihtanut verkkotunnuksen rekisteröijää tai hosting-yritystä, tämä on todennäköisin ongelma. Verkkotunnuksesi on osoitettava oikeille nimipalvelimille, joilla verkkosivustoasi ylläpidetään. Voit tarkistaa Web-isäntäsi verkkosivuston saadaksesi selville, mitä nimipalvelimia sinun tulisi käyttää.
 3. Odota, että viimeaikaiset muutokset etenevät. Valitettavasti DNS-palvelimien luonteen vuoksi voi kestää jopa 24–48 tuntia, ennen kuin muutoksesi leviävät verkossa. Jos olet juuri korjannut nimipalvelimesi, anna sille aikaa levittää.

Työkalut ja resurssit

Joten miten jatkamme DNS-hikojen diagnosointia ja korjaamista, jos sinulla on vielä ongelmia??

Onneksi verkossa on saatavana joitain käteviä työkaluja, jotka voivat auttaa sinua diagnosoimaan DNS-ongelmasi. Kokeile näitä:

 • IntoDNS on ilmainen työkalu, joka skannaa DNS-tietueesi ja tunnistaa mahdolliset määritysongelmat, sitten tuottaa yksityiskohtaisen raportin, jonka avulla on helppo tunnistaa ja käsitellä DNS-ongelmasi hetkessä..
 • Verkkotyökalut tarjoavat lisätietoja, kuten jäljityksen sivustoon ja tietoja toimialueesta ja isännästä.
 • OpenDNS-välimuistin tarkistustyökalu kysyy verkkotunnuksesi suoraan ja raportoi tulokset. Mikä parasta, tämä työkalu tarkistaa sivustosi kaikilla OpenDNS-palvelimilla (yhteensä 11).

Pysy ajan tasalla tämän kaltaisista viesteistä tilaamalla RSS-syötteemme tai seuraamalla @WhoIsHosting Twitterissä.

Jeh on kuvan rakentanut palvelimen näytöltä. Lisensoitu CC BY-SA 3.0: lla.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map