Знайте вашите закони за дроновете: Тези 8 нарушения могат да ви приземят в затвора

Разкриване на информация Вашата поддръжка помага за поддържането на сайта! Печелим такса за препращане за някои от услугите, които препоръчваме на тази страница. 8 начина, по които вашият дрон може да ви приземи в затвора


До 2020 г. в американските небе само ще има над 7 милиона дрона. Хоби летене е бум. С все по-голям брой нетренирани оператори се стига до увеличаване на броя на произшествията, както и някои повдигащи косми почти пропуски с търговски самолети.

Докато някои държави позволяват полет на дронове почти навсякъде, много страни бързо създават закони, за да ограничат тяхното използване. Не е нужно да привличате вниманието на местната авиационна администрация, за да кацнете в затвора. Това може да се случи, защото нарушавате законите за безпилотни полети. Те включват неща като нахлуване в личния живот и застрашаване на обществеността.

Ако искате да избегнете незаконното използване, има 8 ясни сценария, които трябва да избегнете.

Вашият бърз пропуск до затвора

Не е възможно да се изброят всеки закон за дронове и всеки регламент – дори и в САЩ, много по-малко във всяка страна. Но можем да разгледаме ясни примери за безразсъдно използване. Ето някои от случаите, които са накарали любителите на дроновете да изпитват много проблеми – в някои случаи кацането им в затвора.

1. Изплашване на политици и знаменитости

През 2013 г. активист от германската пиратска партия хвърли дрон близо до канцлера на Германия Ангела Меркел по време на пресконференция.

Операторът е задържан и задържан от полицията. Той твърдеше, че просто се опитва да направи снимка отблизо. След като полицията установи, че не е заплаха, го освободиха.

Повечето малки дронове не могат да носят оръжие, така че това не е основна грижа. Но те все още биха могли да носят вредни вещества, които притесняват екипите за сигурност. Така че летенето в близост до политици и други знаменитости е пълно не-не, по очевидни причини.

Правителствени сгради

Екипите на правителствената сигурност са подобни срещу летящи дронове близо до правителствените сгради.

Има многобройни инциденти с хора, които летят твърде близо до Белия дом, умишлено и случайно. През 2015 г. мъж бе арестуван за летене на дрона си в парк Лафайет. Инциденти като този доведоха до тестване на оборудване за откриване на дронове във Вашингтон, окръг Колумбия.

Не само известни хора и правителствени сгради

Във Великобритания дроновете никога не трябва да бъдат прехвърляни на разстояние от 50 метра от превозни средства, сгради, хора и конструкции. Основната мотивация е безопасността; вторичната мотивация е неприкосновеността на личния живот. Така че всяка употреба в градовете е напълно забранена във Великобритания. Но дори използването на дронове в сравнително уединен район вероятно ще доведе до посещение в местното полицейско управление.

Американската федерална авиационна администрация всъщност обмисля облекчаващи закони за летене в близост до хора. Все пак ще трябва да стои доста над човека и поне на 10 фута хоризонтално. Също така: това би се отнасяло само за много леки плавателни съдове. Въпреки това, общите закони предотвратяват нахлуването в личния живот в много страни, включително САЩ и повечето държави от Европейския съюз.

Дрон, който падне на нечия глава, ще причини сериозна нараняване, което е друга добра причина да не рискувате да се приближите твърде много до хората.

2. Правете неща, които са незаконни дори без дрона

Понякога не дронът ще те арестува. Това са нещата, които прикачвате към дрона. Доставяне на голяма комбинирана пица с дрон, добре. Доставяне на 5 грама метамфетамин чрез дрон, не е добре.

Полицията в Мериленд арестува двама души за опит за контрабанда на наркотици, порнография и тютюн в поправителна институция чрез дрон.

Това беше творчески опит за вкарване на контрабанда в затвора и вероятно ще видим повторение. Но тук има едно обикновено правило: ако е против закона без дрон, то пак е против закона с дрон.

3. Летене на дрон в близост до летище или летище

Федералната авиационна администрация на САЩ забранява използването на всеки дрон в рамките на 5 мили от летище, освен ако първо не получите разрешение от кулата на летището. Това се нарича въздушно пространство, контролирано от FAA. Ако не сте сигурни дали сте безопасно извън границата на FAA, проверете в Airmap.io.

В други страни е разумно (макар и не задължително да е задължително) да проверявате секционни диаграми на SkyVector, за да определите къде самолетите вероятно ще летят.

Зони без полет

Много райони в САЩ се считат за постоянно забранени за полети. Например, не можете да летите с дрон в Ню Йорк. Освен това се създават малки зони за полети за специални събития. Също така е обичайно да се създават зони за полети за специални политически събития, като например посещението на президента Обама в Лондон в края на 2015 г..

No Fly Drones предоставя актуален списък на райони, които не се предлагат в Обединеното кралство. Ако сте в САЩ, можете да проверите текущите зони без полет, като използвате приложението B4UFLY на правителството на САЩ.

За информация относно глобалните зони за полети, трябва да разгледате онлайн картата на DJI. Но имайте предвид, че целта му е да съветва оператори на дронове. Не е перфектно. Нито е изчерпателна. Както DJI казва: „Потребителят винаги носи отговорност да определи кои закони или разпоредби се прилагат за всяка операция и да получи необходимите разрешения на правителството.“

Ако летите твърде близо до самолет, докато е във въздуха, американското законодателство понастоящем позволява както огромни глоби, така и присъди от затвора за застрашаване на самолет. Законът на Канада също е много ясен, че ще има последствия от летенето „по начин, който е или е вероятно да бъде опасен за авиационната безопасност“.

Има много случаи на дронове, приближаващи се до самолетите, въпреки че все още няма големи бедствия. Ако дрон удари основния корпус на самолет, пилотите вярват, че той може да бъде всмукан в двигателя, да счупи фюзелажа или да спука прозорец. Ако се появят няколко грешки едновременно, е възможна катастрофа.

4. Летене на дрон твърде високо

Дрон може да достигне над 10 000 фута (две мили!) В идеални условия, но почти сигурно ще бъдете арестувани за летене толкова високо, ако вашият дрон е бил открит.

Всички полети за дронове за свободното време трябва да се извършват под 400 фута, за да бъдат законни в САЩ; Органът за гражданска авиация на Обединеното кралство препоръчва същото ограничение (PDF). (Четиристотин фута е еквивалентно на около 13 истории на типична жилищна сграда.)

Има две основни причини, поради които се прилага ограничението от 400 фута. Повечето близки пропуски се извършват над 400 фута, което очевидно е добра причина да летите ниско. Освен това вашият дрон трябва да бъде в полезрението ви и това става трудно, когато стане петънце сред облаците. На практика е добра идея да останете под 200 фута.

5. Намесване на аварийните работници

Всичко, което ограничава задълженията на спешните служби, е в съответствие с американското законодателство, така че дроновете не могат да летят в близост до извънредни ситуации. Те могат да възпрепятстват достъпа за други въздухоплавателни средства, като хеликоптери, и могат да представляват опасност за оперативни работници, работещи по-долу.

През юни 2016 г. калифорнийските пожарникари не можаха да разположат хеликоптери заради дронове, които се носят над горски пожари. Това поведение носи глоба до 25 000 долара.

6. Снимане на кадри с дрон в национален парк

Мислите да вземете дрона си на пътешествие – може би да го летите над Гранд Каньон? Летенето в отдалечени райони може да ви кацне в топла вода. Дроните пречат на дивата природа и природните местообитания. Те могат да бъдат досада и за други туристи.

Почти всички национални паркове в САЩ не са полети и нарушаването на правилата носи максимум 5000 долара глоба. На практика вероятно ще бъдете глобени по-малко. Но ще бъде достатъчно, за да съсипете ваканцията си.

7. Продажба на Drone Photos

Ако летите на дрон за използване в свободното време, се предполага, че ще летите на доста малък кораб. Ако пътувате за бизнес, в повечето държави сте подчинени на по-строги закони. Независимо от размера на вашия дрон, ако направите снимка и я продадете, тя автоматично се превръща в търговски занаят. Това ви поставя в съвсем друга категория на закона.

Правила като тази се прилагат в Канада, САЩ и Великобритания.

8. Летене на нерегистриран дрон

Всички, освен най-малките дронове, трябва да бъдат регистрирани, за да бъдат излитани в САЩ. Глобата за летене на нерегистриран безпилотник може да достигне 27 500 долара, а също така можете да получите 3-месечен затвор.

Реално е малко вероятно подобни сурови санкции да бъдат раздавани на потребители на любители на дронове. Но таксата за регистрация е само 5 долара, така че има смисъл да се спазва законът, а не да става първият тестов случай в съдилищата. През първите 8 месеца Федералната авиационна администрация получи 520 000 регистрации на дронове. Това е с 200 000 повече от броя на пилотираните самолети в неговите записи.

Къде мога легално да летя?

Някои страни са много либерални относно дроновете. Но във всички страни законите за дронове може да не са най-важният проблем. Законите за поверителност и безопасност като цяло заместват законите за дронове. Така че дори ако една страна технически позволява на дронове да текат навсякъде, все още ще има ограничения. Може да не ви бъде позволено законно да използвате например камерата му. И със сигурност ще нарушите закона, ако се блъснете в хора и неща.

И все пак, ако законите за дроновете в САЩ и Европа ви притесняват, има и други по-приспособими страни.

Мексико

В Мексико няма закони, ограничаващи дронове под 2 кг (4,4 паунда), които ви осигуряват полет през деня. Все още е добра идея да излетиш от летищата. Postandfly разумно получи разрешение от летището в Мексико Сити, преди да заснеме това невероятно видео:

Бразилия

Военните на страната рутинно използват дронове за скрито наблюдение и имат спокойно отношение и към личната употреба на дронове. Доскоро можете да заснемете градски кадри като невероятния птичи поглед на Рио от Team BlackSheep по-долу. Вече са приети някои закони за ограничаване на използването на дронове над градовете поради опасения за сигурността преди Олимпиадата в Рио през 2016 г..

Индия

Ще трябва да летите ниско (под 300 фута) и далеч от летищата и тълпата. Но в противен случай можете да летите където искате в Индия.

Ето зашеметяваща гледка към Индия, взета за три седмици от Уинстън Бол:

Гърция

Опаковайте миниатюрен квадрокоптер за вашата ваканция и е малко вероятно да изпаднете в проблеми в Гърция. Гръцката служба за гражданска авиация реши, че всички плавателни съдове под 350 грама (три четвърти лири) трябва да бъдат напълно нерегламентирани.

Ето едно забавно видео от zonic.tv, където можете да видите малко от самия дрон в точки:

Други държави

За да потърсите конкретна държава, вижте списъка на UAV Systems International.

резюме

Законите за дронове са много нови и някои държави все още доста прощават. Но ще видим само повече ограничения, тъй като технологията става все по-разпространена в целия свят. Високата вероятност от авария на самолет само ще ускори желанието за правен контрол.

Ако останете далеч от хората и летищата и не превозвате нелегален товар, няма вероятност да бъдете арестувани или прекомерно глобени. Има една предпоставка: в САЩ вашият дрон също трябва да бъде правилно регистриран.

В противен случай бъдете в безопасност и се забавлявайте!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map