WordPress Chatbots: Ja si mund ta ndihmojnë biznesin tënd të ketë sukses në vitin 2020.

Disclosure: Mbështetja juaj ju ndihmon të mbani sitin në punë! Ne fitojmë një tarifë referimi për disa nga shërbimet që rekomandojmë në këtë faqe. chatbots fjalëformuese


Dndërrimi i një mënyre për të automatizuar bashkëveprimet me vizitorët dhe klientët e faqes suaj të internetit? Thuaj përshëndetje për chatbots. Dhe mos u çuditni kur flasin përsëri.

Një chatbot është një program kompjuterik ose shërbim që dërgon përgjigje automatike në mesazhet ose pyetjet e njerëzve. Chatbots mund të mundësohen nga një sërë rregullash të paracaktuara për dhënien e përgjigjeve për përdoruesit. Ata gjithashtu mund të përdorin inteligjencën artificiale (AI) për të mësuar se si duhet të ndërveprojnë.

Ata mund të bisedojnë me njerëzit përmes një dritare bisede të vendosur në një faqe interneti ose mund të integrohen në sistemet ekzistuese të mesazheve siç është Facebook Messenger.

Chatbots janë duke u bërë gjerësisht të njohura, duke u shfaqur në një shumëllojshmëri të faqeve të internetit të biznesit dhe faqeve të tregtisë elektronike. Ata mund të ofrojnë mbështetje të drejtpërdrejtë të klientit në çdo kohë të ditës, të përgjigjen automatikisht në pyetjet e klientëve, të mbledhin adresat e postës elektronike, të ndikojnë në vendimet e klientëve, t’i drejtojnë njerëzit të ndihmojnë artikuj, ose thjesht të ofrojnë bisedë miqësore për vizitorët e faqes në internet.

Ekzistojnë një shumëllojshmëri plug-in chatbot për njerëzit që drejtojnë një faqe në WordPress. Shumë nga këto janë krijuar për qëllime specifike siç janë mbledhjen e feedback-ut ose klientët udhëzues te produktet specifike. Të tjerët mund të jenë ndërtuar dhe redaktuar nga ju për të bërë dhe thënë çfarëdo që të pëlqen.

Shtesa Chatbot për Mbështetjen e Konsumatorëve Live

Chatbots lejojnë kompanitë të ofrojnë shërbime të bisedave të drejtpërdrejta për vizitorët e faqes në internet pa kërkuar stafin e shërbimit të klientit në duar në të gjitha orët. Të jesh në gjendje të ofrosh 24/7 mbështetje të klientit mund të rrisë shitjet dhe të përmirësojë përvojën e klientëve me markën tënde. Bisedat e shërbimit të klientit u japin njerëzve përgjigje të menjëhershme për pyetjet që u duhen për të bërë një blerje nga dyqani juaj.

1. Bisedë Falas live + Botë automatike 24/7

Kjo shtojcë falas funksionon më së miri në kombinim me një agjent mbështetës live. Për të mësuar, ky chatbot së pari kërkon që t’i përgjigjeni pyetjeve të klientit vetë. Bazuar në përgjigjet tuaja, chatbot zhvillon grupe të përgjigjeve dhe mëson të përputhen me pyetjet e përdoruesve me fjalët kyçe përkatëse që keni dhënë në ndërveprimet e mëparshme.

Pas kësaj, chatbot mund t’i përgjigjet pyetjeve të përdoruesve më vete. Si rezultat, kjo ju lejon të ofroni mbështetje 24/7 të klientëve për vizitorët tuaj në faqen e internetit.

Ju mund të ktheheni në mbështetje të drejtpërdrejtë me një klik sa herë që dëshironi. Kjo është e dobishme nëse doni të ndihmoni një klient me një problem më të ndërlikuar. Bota gjithashtu do të sigurojë shkurtesat e përgjigjes që ajo ka zhvilluar, duke u dhënë mundësi agjentëve të gjallë që ata mund t’i përdorin për t’u përgjigjur shpejt pyetjeve të klientëve. Për më tepër, bot do të transferojë automatikisht një pyetje në mbështetje të drejtpërdrejtë nëse nuk kupton diçka.

Kjo shtojcë popullore ju lejon të drejtoni një sistem hibrid chatbot dhe një sistem të përkrahjes së klientëve të agjentëve të gjallë ose ta mbani atë plotësisht të automatizuar.

2. Biseda IBM Watson

Watson Conversation është një shërbim chatbot i ofruar si një nga shumë shërbime të UA të IBM. Kjo ju lejon të krijoni chatbots tuaj për tu vendosur në faqen tuaj të internetit në WordPress. Nga faqja juaj e cilësimeve të shtojcave, ju mund të zgjidhni në cilat faqe dhe postime dëshironi të shfaqet në chatbot. Ju gjithashtu do të jeni në gjendje të rregulloni pamjen e chatbot.

ibm watsonNë këtë shembull ne kërkuam Watson të rekomandojë një restorant.

Ky chatbot është krijuar për të biseduar me vizitorët e faqes suaj të internetit për gjithçka që dëshironi. Mund të përdoret për:

 • përshëndetje të klientëve
 • duke i ndihmuar ata të lundrojnë në faqen tuaj të internetit
 • ndihmoni ata në gjetjen e produkteve, ose
 • duke iu përgjigjur pyetjeve të tyre të thjeshta.

Ju vendosni rregullat për përgjigjet e chatbot kur ndërtoni bot.

ibm watsonKëtu është një shembull se si mund ta “mësoni” Watson të ketë më shumë se një përgjigje ndaj një situate.

Kjo shtesë do t’ju kërkojë të krijoni chatbots tuaj në IBM Cloud (i quajtur më parë IBM Bluemix) duke përdorur shërbimin Watson Conversation. Edhe pse nuk duhet të dini si ta kodoni për ta bërë këtë, do t’ju kërkojë të ndiqni disa udhëzime teknike paksa. Për këtë arsye, mbase nuk është shtojca për njerëzit me pak njohuri teknike.

3. VirtualSpirits Chatbot

VirtualSpirits është a paguar chatbot por mund të gjykohet falas me provën e tyre 30-ditore. Kompania ofron plane të ndryshme në varësi të madhësisë së biznesit tuaj dhe sa vizitorë të faqes që merrni.

Ky chatbot ofron mbështetje automatike për klientët në gjuhë të shumëfishta – anglisht, spanjisht, frëngjisht, rusisht, gjermanisht, holandisht, hebraisht, arabisht, italisht dhe portugalisht. Kjo e bën atë një shtesë të shkëlqyeshme për çdo faqe në internet jo-angleze. Shtesat Chatbot në gjuhë të tjera nga anglishtja janë të rralla.

VirtualSpirits ju jep shumë shabllone për të zgjedhur, për t’iu përshtatur qëllimit tuaj specifik. Për shembull, ata kanë shabllone për:

 • gjenerata e plumbit
 • shërbimi ndaj klientit
 • optimizimi i konvertimit
 • ndihmë për tregtinë elektronike.

Bisedat e gjeneratës së çojë do të mbledhin numra telefoni dhe të dhëna emaili nga vizitorët tuaj që mund t’i përdorni për t’u ndjekur me klientët e mundshëm. Modeli i tyre i tregtisë elektronike do të ndihmojë klientët të gjejnë produkte në dyqanin tuaj.

virtual-shpirtërore-chatbotSpirits Virtual, si shumë chatbots të tjera, u ofron klientëve mundësinë që të klikojnë mbi një pyetje të shkruar paraprakisht dhe ata marrin një përgjigje të para-programuar.

Ju mund të personalizoni chatbot-in tuaj me zgjedhjen tuaj të ngjyrave, imazheve dhe logos. Bëni chatbot përshtatet zëri i markës tuaj duke redaktuar skriptet ekzistuese të parashikuara. Monitoroni botin tuaj dhe kaloni në chat live sa herë që dëshironi të ndërhyni në përgjigjet tuaja automatike.

Në përgjithësi, VirtualSpirits ju jep shumë mundësi për t’i përshtatur chatbot-it të tyre me markën dhe qëllimet tuaja.

Biseda për mbledhjen e informacionit

Chatbots të dizajnuar për të mbledhur të dhëna mund të japin informacion të vlefshëm për ju në lidhje me vizitorët e faqes tuaj. Për shembull, ju mund t’i kërkoni vizitorëve tuaj pyetje se çfarë lloj produktesh ata duan të shohin në dyqanin tuaj. Ose nëse jeni një bloger, një chatbot mund të flasë me lexuesit tuaj se çfarë lloj postimesh u pëlqen më së miri. Chatbots mund të përdoren gjithashtu për të mbledhur adresa të postës elektronike për krijimin e një liste postare.

4. Mblidhni.chat

Collect.chat është krijuar posaçërisht për mbledhjen e të dhënave nga vizitorët e faqes suaj të internetit. Duke përdorur këtë chatbot, ju mund të mblidhni reagime dhe mendime të klientit, të cilat do t’ju mundësojnë t’i pajisni më mirë ato që dëshirojnë. Dizenjoni dhe shkruani chatbot-in tuaj duke përdorur një ndërfaqe të thjeshtë drag-and-drop. Ju mund ta bëni atë të duket si të doni dhe të thoni atë që dëshironi.

Për shembull, pyesni vizitorët e faqes suaj se si ju pëlqen navigimi i faqes tuaj ose cilat mendojnë për çmimet e dyqaneve tuaja. Të dhënat tuaja të mbledhura më pas shfaqen vizualisht përmes i Collect.chatanaliza n-thellësi. Duke përdorur këto të dhëna, ju mund të përmirësoni shërbimet tuaja për të përmbushur nevojat e klientëve tuaj.

Instalimi i Collect.chat është i lehtë. E vetmja gjë që duhet të bëni është të kopjoni dhe ngjitni një copë kodi në faqen tuaj të internetit.

mbledh.chat botNe na pëlqyen opsionet Collect.chat, siç shfaqet në këtë demonstrim.
Emocionet e klikueshme janë një plus.

Ndërfaqja themelore e bisedës është në dispozicion për të falas. Sidoqoftë, ky plan falas do të kufizojë përgjigjet tuaja në 30 në muaj. Nëse e arrini këtë kufi ose dëshironi tipare më të integruara, siç janë njoftimet me email kur merrni një përgjigje, merrni parasysh Collect.chat planet e paguara.

5. Gobot

Gobot është një chatbot që përdoret për të kërkuar automatikisht adresat e postës elektronike nga vizitorët e faqes suaj të internetit. Përdorni chatbot për të paraqitur vizitorët tuaj me forma, sondazhe ose sondazhe për mbledhjen e informacionit të vlefshëm. Shtesa chatbot gjithashtu vepron si shërbim i automatizuar i klientit dhe një programues i takimeve. Ju do të duhet një llogari e paguar Gobot për të përfituar nga disa nga këto karakteristika.

gobot chatbot

Qëllimi i Gobot është të mbajë vizitorët në faqen e internetit të cilët përndryshe do të linin faqen tuaj dhe nuk do të ktheheshin më. Në vend të kësaj, ju lejon të mblidhni postat e tyre elektronike, kështu që ju mund t’i ushqeni ata në pagimin e klientëve përmes fushatave të marketingut. Lidhni Gobot me MailChimp ose AWeber për të ndërtuar automatikisht listën tuaj të postës elektronike.

Gobot ju jep mundësi të përdorimit të tyre shabllone të shkruara paraprakisht ose mundeni shkruaj skriptin tënd chatbot. e tyre ndërtues bot-drag-and-drop e bën të lehtë zhvillimin e skripteteve inteligjente për t’u përgjigjur klientëve tuaj me.

Mund edhe artizanale mesazhe në shënjestër të paraqitet në chatbot-in tuaj bazuar në faqet që vizitorët tuaj po shikojnë ose pikën në një faqe ku ata kanë lëvizur. Ndizni Gobot-in tuaj për të filluar një bisedë me një klient pasi të kenë qenë në faqen tuaj të internetit për një kohë të paracaktuar.

Si rezultat, mund të mbledhni një listë të segmentuar të emailit bazuar në bashkëveprimet e njerëzve me faqen tuaj të internetit, duke lejuar marketing të synuar me email.

Chatbots për Facebook Messenger dhe WooCommerce

Bisedat e bisedave në Facebook Messenger integrohen me sistemin ekzistues të mesazheve në platformën e mediave sociale sesa të shfaqen në faqen tuaj të internetit. Këto janë të dobishme nëse keni një faqe në Facebook për biznesin tuaj. Chatbots të dizajnuar për të punuar me WooCommerce do të optimizohen për të punuar me këto dyqane WordPress.

6. WP Chatbot për Facebook Messenger

WP Chatbot për Facebook Messenger është një plug-in WordPress që dërgon lajme dhe azhurnime automatikisht për pajtimtarët përmes Facebook Messenger. Mesazhet në Facebook gëzojnë një shkalla e hapur prej 84%, duke rrahur emailet në këtë departament. Kjo e bën Chatbot për Messenger një shtojcë të dobishme për blogerët që duan mbaj pajtimtarët e tyre të azhurnuar me postimet e fundit.

Nën cilësimet për këtë shtojcë chatbot, ju mund të zgjidhni cilat lloje të postimit të WordPress dëshironi t’i dërgoni tek pajtimtarët. Ju mund t’i dërgoni shikuesit tuaj postimet e fundit në blog, produkte të reja të postuar në dyqanin tuaj ose faqe të reja në internet.

Për 0-10 pajtimtarët, ju mund ta përdorni këtë chatbot të dërguarit falas. Sidoqoftë, për të arritur më shumë pajtimtarë, do të duhet të blini një plan të paguar nga NewsBooster.

chatbots fjalëformuese

Për të instaluar këtë shtojcë, duhet të merrni një çelës API falas nga faqja e internetit e NewsBooster dhe ta vendosni atë në cilësimet e shtojcës. Pastaj, thjesht do të duhet të zgjidhni Faqen e Facebook nga të cilën dëshironi të dërgoni mesazhe. Ju gjithashtu do të duhet të konfiguroni ku ta vendosni widget-në e pajtimit në uebfaqen tuaj, në mënyrë që vizitorët e sitit të regjistrohen për të marrë mesazhet tuaja automatike.

7. ChatX.ai

Kjo shtojcë chatbot, e disponueshme në anglisht dhe rumanisht, është krijuar për të punuar në dyqanin tuaj WooCommerce në shërohen karrocat e braktisura. Një “karrocë e braktisur” i referohet një transaksioni në internet që blerësi nuk arriti ta kryejë. “Shërimi i braktisur i karrocës” i referohet taktikave dhe teknologjisë së marketingut të dizajnuara për të arritur dhe bindur atë person për të përfunduar arkëtimin e tyre. Shtesa e ChatX.ai mbledh informacione në Facebook nga njerëzit kur shtojnë një artikull në karrocën e tyre, dhe pastaj u dërgon atyre një mesazh në Facebook nëse nuk arrijnë të kryejnë arkëtimin.

Gjashtë orë pasi një klient braktis një karrocë në dyqanin tuaj, ata marrin një mesazh përmes Facebook Messenger për t’i kujtuar ato në artin e tyre. Kjo mesazh uron klientin tuaj për zgjedhjen e artikullit të tyre dhe i inkurajon ata të vazhdojnë të kontrollojnë.

ChatX është falas vetëm derisa të arrini një sasi të caktuar shitjesh. Sapo të mbarojë kjo gjyq, ChatX ju ngarkon 2% të vlerës nga karrocat e blerjeve që ata marrin për ju. Meqenëse do t’i kishit humbur këto të ardhura pa shërbimin e tyre, ky është një çmim i drejtë për të paguar.

Shënim: ChatX.ai është në beta për t’u përdorur në Shopify me veçori shtesë shtesë. Për shembull, një klient mund t’i dërgojë botit një foto të një produkti që do të dëshirojë, dhe bot mund të përgjigjet me një nga produktet tuaja që është ndeshja më e afërt. Shpresojmë që tërësia e plotë e funksioneve të bëhet e disponueshme në WordPress pasi të dalë jashtë beta.

8. WooWBot WooCommerce Chatbot

WooWBot është një chatbot për të ndihmuar klientët në dyqanin tuaj WooCommerce në gjeni produktet që kërkojnë. Punon si një asistent automatik për vizitorët e faqes suaj të internetit. Kur plug-in është aktivizuar, WooWBot do të pozicionohet në këndin e poshtëm të djathtë ose në faqen tuaj të internetit. Përdoruesit mund të pyesin botin për produktet e dyqanit tuaj dhe ato do të drejtohen atje ku mund t’i gjejnë ato.

Thuaj që keni një dyqan e-tregti që shet pajisje kopshtarie. Konsumatorët mund të pyesin WooWBot nëse shisni farat e perimeve. Nëse e bëni këtë, bot do t’i tregojë klientit produktet e farës tuaj.

WooWBot pyet klientët se çfarë po kërkojnë, dhe më pas shfaq imazhe të klikueshme që përputhen me pyetjen. Ky është një tipar i zakonshëm i chatbots. Në këtë demonstrim, ne shkruajmë se po kërkojmë një “aparat fotografik kanoni” dhe WooWBot shfaq 3 opsione për ne.

Vendosni skriptet tuaja në fushat e tekstit në cilësimet e shtojcës për të rregulloje atë që do të thotë bot klientëve.

Aftësitë e mëtejshme për këtë shtojcë aktualisht janë duke u eksploruar nga zhvilluesit e botëve.

9. Messenger Giga – Express

E fundit, por jo më pak e rëndësishme, Giga Messenger është një plug-in chatbot popullor, i personalizueshëm, i përshtatshëm për Facebook Messenger. Kjo shtojcë ju lejon të ndërtoni chatbot-in tuaj dhe gjithashtu ju jep mjete për të menaxhuar plumbet dhe planet e marketingut. Krijoni skriptet dhe mesazhet tuaja chatbot që do t’u dërgohen automatikisht pajtimtarëve përmes Facebook Messenger.

Kur një klient bashkohet me një bisedë, Giga Messenger tërheq informacionin e tyre të kontaktit në menaxhimin e saj të integruar të marrëdhënieve me klientët (CRM). Kjo ju lejon të ndiqni me lehtësi rezultatet e mundshme.

Giga Messenger mbështet shumë lloje të mesazheve përfshirë tekstin, imazhet, videot dhe butonat. Kështu, për shembull, ju mund të dërgoni një mesazh në Facebook për pajtimtarët tuaj që përmbajnë një buton “Dyqani tani”. Giga Messenger mund të integrohet pa probleme edhe me WooCommerce.

Provojini ato!

Shtesat Chatbot mund të shtojnë një tjetër nivel profesionalizmi në faqen tuaj të internetit. Pavarësisht nëse jeni duke drejtuar një dyqan të tregtisë elektronike, një dyqan biznesi ose një blog të thjeshtë, chatbot mund të heqë dorë nga puna. Ata automatizojnë shërbimin e klientit, kështu që nuk do të duhet të shpenzoni kohë duke iu përgjigjur pyetjeve të thjeshta. Bloggerët mund t’i shohin ata të dobishëm për mbledhjen e adresave të postës elektronike për të ndërtuar një listë postare ose për të azhurnuar njerëzit në lidhje me postimet e reja përmes Facebook Messenger. Do individ ose kompani mund të përdorë chatbots për të pyetur vizitorët e tyre në faqen e internetit për reagime të vlefshme. Provoni disa prej këtyre shtesave chatbot dhe shihni se si mund të përmirësojnë uebfaqen tuaj të WordPress. Dhe më tregoni se si po veproni me aventurat tuaja në chatbot! Më pëlqen të dëgjoj se si po përparoni.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map