Vrazhdësi në lidhje me nevojat tuaja të brezit? Ja se si të bëjmë matematikën

Disclosure: Mbështetja juaj ju ndihmon të mbani sitin në punë! Ne fitojmë një tarifë referimi për disa nga shërbimet që rekomandojmë në këtë faqe.


Një nga sfidat e ngjitësit në gjetjen e një zgjidhje pritëse është përcaktimi se sa gjerësi i serverit do t’ju duhet faqja juaj. Kur krahasoni planet e pritjes, gjerësia e bandës (së bashku me hapësirën e ruajtjes) bëhet shumë më e rëndësishme.

Për dallim nga hapësira e ruajtjes, e cila lehtë mund të kontrollohet duke fshirë ose shkarkuar përmbajtje sipas nevojës, gjerësia e bandës kërkon fleksibilitet dhe llogaritje delikate. Ju nuk dëshironi të paguani më shumë se sa keni nevojë, por gjithashtu nuk dëshironi t’i largoni klientët ose të merreni me gjobat ndonjëherë të rëndësishme për të tejkaluar shumën tuaj të caktuar.

Pra, sa gjerësi bande keni nevojë? Nëse jeni të gatshëm të investoni pak kohë dhe llogaritje për ta kuptuar këtë, mund të balanconi si gjerësinë e bandës ashtu edhe buxhetin tuaj.

Gjerësia e bandës sipas numrave

Nëse po krijoni një sit të ri, llogaritja e gjerësisë së bandës tuaj është diçka e shtënë në errësirë. Qasja më e mirë është të mbani shënime të kujdesshme të veprimtarisë së faqes tuaj për muajt e parë pasi ajo të shkojë drejtpërdrejt, në mënyrë që të përcaktoni përdorimin tuaj aktual mujor, dhe të rregulloni llogarinë tuaj në përputhje me rrethanat.

Për faqet më të krijuara, llogaritja e gjerësisë së bandës tuaj është e lehtë:

 1. Vlerësoni madhësinë mesatare të faqes tuaj, në kilobajt (KB). Nëse nuk e dini, përdorni testin e kohës së ngarkesës së Pingdom në disa faqe dhe merrni mesataren.

 2. Shumojeni këtë vlerë me numrin mesatar mujor të vizitorëve.

 3. Shumëzoni rezultatin nga hapi 2. me numrin mesatar të shikimeve të faqeve për vizitorë.

Mbani në mend se llogaritjet tuaja duhet të përfshijnë secilën nga faqet tuaja të hostuara në server. Nëse (për shembull) ekzekutoni dymbëdhjetë fusha në të njëjtën llogari, merrni kohën për të shtuar madhësitë e faqeve, vizitorët dhe shikimet e faqeve në të gjitha fushat. (Nëse matematika nuk është kostumi juaj i fortë, MarbleHost ka një mjet bazë që mund të ndihmojë. Ai madje konverton përgjigjen përfundimtare në GB, duke e bërë atë të dobishëm për të përcaktuar se sa bandë duhet të blini pa pasur nevojë të mbani dhjetoret.)

Këto llogaritje të thjeshta duhet t’ju japin një ide se sa gjerësia e bandës mund të prisni të përdorni, por kërkohet pak më shumë matematikë. Bazuar në ndarjen tuaj të përdorimit vetëm në këto vlerësime të përafërta nuk do t’ju japin tërë pamjen; do të duhet të faktoni në sfida dhe mundësi të botës reale.

Lënia e dhomës për t’u rritur

Shumica e faqeve nuk përdorin shumë bandwidth. Nëse nuk pritni skedarë të mëdhenj të mediave ose bëni shumë transmetime, zakonisht mund të merrni me nën 10 GB në muaj. Për shembull, një blog modestisht i popullarizuar me 1000 vizitorë në ditë, një madhësi faqesh 100 kb dhe 2 shikime në faqe për çdo vizitor mesatarisht do të duhet vetëm rreth 8.5 GB bandwidth në muaj.

Sigurisht, këto numra janë vetëm një vlerësim, dhe ato vlejnë vetëm këtu dhe tani. Meqenëse nuk doni të ndryshoni planet ose hostet çdo herë që të dhënat tuaja zhvendosen, ju duhet të planifikoni për të ardhmen dhe t’i jepni vetes hapësirë ​​- dhe arsye – të rriten.

Disa faktorë mund të ndikojnë në gjerësinë e brezit që faqja juaj konsumon.

 1. Ndryshimet e planit: Nëse ndryshoni paraqitjen e faqes tuaj, mund të rritni madhësinë e faqes tuaj dhe të përdorni më shumë bandwidth.

 2. Rritja e trafikut: Me çdo fat, trafiku në faqen tuaj do të rritet.

 3. Dhoma për tu rritur: Ndërsa shtoni më shumë faqe, zakonisht rritet edhe numri i shikimeve të faqeve, veçanërisht ato nga merimangat e motorit të kërkimit. Dhe nëse doni të shtoni më shumë domene, zakonisht është shumë më e përshtatshme dhe e përballueshme për ta bërë këtë me llogarinë tuaj ekzistuese sesa duke krijuar një të re.

 4. Rrëshqitjet në komunikacion: Rrëshqitjet e papritura të trafikut, si ato të shkaktuara nga faqet e lajmeve sociale, mund të bëjnë që përdorimi i gjerësisë së bandës të dyfishohet, apo edhe të trefishohet, në një muaj të vetëm.

Në shumë mënyra, zgjedhja e gjerësisë së bandës është shumë si blerja e druve të zjarrit, ku rregulli i përgjithshëm është të mblidhni sa më shumë që ju nevojitet, dhe pastaj ta dyfishoni ose trefishoni atë. Me gjerësi bande, ju do të dëshironi të shumëzoni nevojën tuaj të parashikuar pesë ose edhe dhjetëfish.

Megjithëse nuk mund të përdorni kurrë më shumë sesa një pjesë e ndarjes suaj, do t’ju kurseni faturat e tepërta edhe nga trafiku më i rëndë. Plus, pasi që gjerësia e brezit shtesë është jashtëzakonisht e përballueshme kur futet në një plan shërbimi (sigurisht më i lirë sesa pagesa e tepricave ose kostoja e mbylljes së faqes tuaj gjatë një periudhe kulmore), ia vlen edhe çmimi. Duke blerë gjerësi bande shtesë (dhe shumë prej tij), ju nuk jeni thjesht duke provuar të ardhmen pritjen tuaj, por edhe blerjen e paqes së mendjes që vjen nga të ditur se do të jeni të përgatitur për çdo gjë që vjen në rrugën tuaj.

Vazhdoni me postime si kjo duke u pajtuar në burimin tonë RSS, ose duke ndjekur @WhoIsHosting në Twitter.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map