Топ 10 цифрови номади (и номадски двойки) – Напуснете състезанието с плъхове

Разкриване на информация Вашата поддръжка помага за поддържането на сайта! Печелим такса за препращане за някои от услугите, които препоръчваме на тази страница. Цифрови номади


Интернет направи по-лесно от всякога да започнете независим от местоположението виртуален бизнес или да намерите работа, която може да се направи от всяка точка на света. Дигиталните номади са приключенските души, които се възползват изцяло от тази нова реалност, като стават пълен пътешественици. Ако се интересувате сами да станете цифров номад или просто сте любопитни за феномена, няма недостиг на личности, блогове и уебсайтове в социалните медии, управлявани от цифрови номади – посветени на предоставянето на вдъхновение и ценна представа.

В този куриран списък ще представим десет цифрови номади и номадски дуове, които са уникално интересни и предоставят полезна информация за амбициозни цифрови номади и любопитни читатели..

Дан Андрюс и Иън Шон

Дан Андрюс и Иън ШонДан и Ян съосновават бизнес за електронна търговия и дизайн на продукти през 2007 г. От самото начало целта им беше да създадат бизнес, който да увеличи свободата им, а не да ги обвърже с бюро, офис или сграда. Те изградиха този бизнес в продължение на осем години и след това го продадоха през 2015 г. Tropical MBA е блог и подкаст, където Дан и Иън споделят своя опит в изграждането на бизнес, създаден да направи възможно независимостта на местоположението.

Това, което прави Tropical MBA специално, е, че той е фокусиран върху предприемачеството специално за цифрови номади. Въпреки че има много блогове и подкасти, които помагат на предприемачите да изградят бизнес, не много от тях са създадени с цел да помогнат на предприемачите да изградят печеливш бизнес, като в същото време преследват свободата на времето и независимостта от местоположение.

Предприемаческите цифрови номади ще получат много вдъхновение и поглед от Tropical MBA. Най-добрите начини да бъдете в крак с Дан и Иън са да четете техния блог, да ги следвате в Twitter и да се абонирате за техния подкаст.

 • Уебсайт: Tropical MBA
 • Twitter: @TropicalMBA

Дерек “Скитащ граф” Барон

Дерек Барон - скитащ графДерек Ърл Барон минава покрай дигиталния мениджър „Скитащ граф“ и той е по-възрастен държавник на пространството за цифрови номади, който е на път от Y2K. Това означава, че Ърл е на път за около 6000 дни. През това време той е посетил близо 100 страни.

Граф е най-добрият дигитален номад: бездуховен, оптимистичен и необезпокояван. Той изпадна в пътуване случайно и успя да остане на пътя чрез комбинация от усилена работа и гъвкавост. Пътуванията му започват, когато той напуска Съединените щати на тримесечно следдипломно пътуване и просто никога не се успокоява. Причудлив и искрено сърдечен, блогът на Earl е чудесно четиво.

По време на своето пътуване Ърл е направил малко от всичко: работил е за различни круизни линии, печелил е пари като заместващ учител в Бостън, преподавал е английски в Тайланд, печелел доходи с онлайн маркетинг, изпълнявал е различни други роли и най-наскоро стартира собствена тур тур компания с име на Wandering Earl Tours.

Вижте граф, ако искате да видите цифров номад, който наистина живее мечтата. Най-добрият начин да го последвате е да прочетете блога му (Започнете с публикацията за времето, когато беше отвлечен в Бангладеш!) И да го последвате в Twitter.

 • Уебсайт: Скитащ граф
 • Twitter: @WanderingEarl

Дейв Бускил и Дебра Корбейл

Дейв Бускил и Дебра КорбейлДейв и Дебра, бивши професионалисти във филмовата индустрия, бяха запалени пътешественици за няколко години, преди най-накрая да се потопят и да станат пълноценни дигитални номади през 2008 г. Оттогава те са били в над 100 страни и са посетили всички седем континента – да, дори лагерират в Антарктида. Днес Дейв и Дебра са печелившите пътешественици блогъри, а The Planet D е уебсайтът, където документират приключенията си по целия свят и поддържат стремеж към цифрови номади мотивирани.

Ако искате да бъдете пътуващ блогър, The Planet D може да ви помогне в две отношения. Първо, уебсайтът е спечелил няколко награди през последните няколко години, така че е чудесен пример за пътуване в блогове за подражание. Второ, Дейв и Дебра споделят много практически съвети как да водят успешен блог за пътуване; като четете планетата D, ще се учите от двама от най-добрите хора в бизнеса.

Най-добрите начини да бъдете в крак с Дейв и Дебра са да прочетете блога и да ги следвате в Twitter.

 • Уебсайт: Планетата D
 • Twitter: @ThePlanetD

Джоди Етенберг

Колин РайтДжоди Етенберг е бивш адвокат, който се е занимавал с пълен работен ден и блогър за храна. Подобно на някои други в този списък, Джоди никога не е възнамерявал да стане дигитален номад. Тя си възнамерява да прекара една година в пътуване и просто никога не се прибира. Блогът й „Legal Nomads“ стартира като личен акаунт за пътуванията й и беше предназначен за семейството и приятелите му. Въпреки това, докато пътуванията и блоговете й продължиха, тя започна да привлича все по-голяма читателска аудитория и реши да превърне личния си блог в бонафиден ресурс за храна и пътуване.

Джоди е трябвало да се справи с различни здравословни проблеми: от целиакия до денга треска до хронична болка. Това й дава възможност да пише ефир на реализъм, докато се занимава с диетични проблеми и хронични медицински състояния на пътя.

Ако искате да научите повече за храната на света, блогът на Джоди е длъжен да прочетете. Въпреки че има много блогове за пътуване в интернет, не много прекарват толкова време, фокусирани върху яденето на страхотна храна, докато са на чужда земя. Най-добрите начини да следвате Джоди са чрез нейния блог и акаунт в Instagram.

 • Уебсайт: Юридически номади
 • Instagram: LegalNomads

Матю “Номадски Мат” Кепнес

Матю Кепнес - Номад МатМатю Кепнес, по-известен като Номад Мат, вероятно е най-известният дигитален номад днес. Уебсайтът му привлича над милион посетители месечно и той е автор на най-продаваните в New York Times. Мат тръгна на пътя през юли 2006 г. и оттогава пътува в над 80 страни, всички от своя собствена стотинка.

С аудитория, голяма колкото Мат, възможностите за спонсорство са в изобилие. И все пак Мат отказва да приеме спонсорирани пътувания. Това означава, че той плаща пътя си навсякъде, където отиде. Резултатът е, че когато четете блога на Мат, получавате реални сметки за това, което може да очаква средната цифрова номада, когато е на път.

Уебсайтът на Мат е един от най-полираните блогове за пътуване наоколо, но това не означава, че му липсва автентичност. Блогът на блога е „Пътувайте по-добре. По-евтино. По-дълго “и съдържанието на Мат е създадено, за да помогне на цифровите номади да направят точно това: да останете на пътя и да останете на бюджет. Най-добрите начини да следвате Мат е да прочетете блога му и да го следвате във Facebook.

 • Уебсайт: Сайт за пътуване на Nomadic Matt
 • Facebook: Nomadic Matt

Нива на питер

Нива на питерPieter Levels е цифров номад и производител на цифрови продукти. Той е създал няколко забележителни продукта в дигиталното пространство на номадите, включително Nomad List, Remote OK и Colive. По едно време през 2014 г. той стартира като луд и стартира 12 цифрови продукта за 12 месеца. Именно през това време Питер скочи в светлината на цифровите номади, когато някои от проектите му започнаха да привличат широко внимание.

Не много отдавна, за шока на мнозина в дигиталното пространство на номадите, беше съобщено, че Питер се установява отново. Самият Питер обаче свали този слух. Днес Питер продължава да управлява продукти, предназначени за дигитални номади и носи своя постоянен личен опит като дигитален номад в начинанието.

Ако сте създател на дигитални продукти – уебсайтове, уеб-базирани приложения и т.н., и искате да измислите как да се възползвате от техническото си творчество, за да излезете от кутия, няма по-добър дигитален наставник, който да следвате от Pieter. Най-добрите начини да следвате Питер е чрез неговия блог и Twitter акаунт:

 • Уебсайт: Level.io
 • Twitter: @levelsio

Натали Сисън

Натали СисънНатали Сисън, AKA – предприемачът по куфар, е писател, оратор, онлайн маркетинг, предприемач и дигитален номад. Тя е на път от 2010 г. и посети повече от 70 страни, като същевременно ръководи печеливш онлайн бизнес.

Натали вярва, че предприемачите трябва да изграждат предприятия, които поддържат техния начин на живот, а не да поемат живота им, а тя използва себе си като пример за вида на свободата, която предприемачеството може да създаде. Натали често пише и говори за убеждението си, че свободата е право, а не привилегия и това, което тя вярва, че всеки може да постигне.

Уебсайтът на Натали – „Куфар предприемач“ е нейният бизнес – или поне голяма част от него така или иначе. Предприемачът на куфар е основата на работата, която Натали прави, помагайки на други цифрови номади да изградят печеливши онлайн бизнеси, които дават възможност за живот на местоположението и независимост. Ако сте бизнес-настроен и искате да изградите печеливш онлайн бизнес, който може да ви помогне да избягате от състезанието с плъхове, куфарът предприемач може да ви помогне да направите това.

Най-добрите начини да бъдете в крак с Натали е да разгледате уебсайта на Suitcase предприемач и да го следвате в Twitter.

 • Уебсайт: Куфар Предприемач
 • Twitter: @SuitcasEpreurur

Надин Сикора

Надин СикораВидеограф, блогър и дигитален номад Надин Сикора посети близо 50 страни през последните 5 години. Истински пътешественик и блогър, Nadine създава забавни и проницателни видеоклипове и статии, които описват храната, преживяванията и красотата, предлагани от всяка дестинация, която посещава.

Надин е нещо от знаменитост в YouTube. Каналът й съществува от преди да стане номадски и ранното съдържание попада солидно в жанрите на комедията и сатирата. Надин използва своя опит в създаването на забавни видеоклипове за YouTube и резултатът е, че пътуващите видеоклипове на Надин са едни от най-добрите и забавни, които ще намерите.

Най-добрите начини да следвате Надин е да се абонирате за нейния канал в YouTube и да прочетете блога й.

 • Уебсайт: Хей Надин
 • YouTube: Хей Надин

Колин Райт

Колин РайтКолин Райт е писател, оратор и пълен пътешественик. Той също така управлява YouTube канал, обширни блогове и изнесе шепа TEDx разговори. Дори да спрем там, ние просто докосваме върха на айсберга. По принцип, ако включва пътувания, социални медии, писане или говорене, Колин вероятно го е направил.

Колин има уникален подход за пътуване. Той се мести на ново място на всеки три или четири месеца и оставя читателите си да гласуват къде трябва да отиде следващия – те избират страната, той избира града. Както можете да си представите, предвид липсата на планиране, не винаги е лесно да настроите помещения за настаняване. Така между дългосрочен престой на места, избрани от неговите последователи, Колин предприема краткосрочни пътувания с влак и автобус.

Колин е опитен пътешественик на пълен работен ден, който може да каже много за минимализма и печеленето на пари отвсякъде. Най-добрите начини да следите Колин са чрез неговия блог, YouTube канал и акаунт в Twitter:

 • Уебсайт: Начин на живот на изгнанието
 • YouTube: Колин Райт
 • Twitter: @ColinIsMyName

Джейсън и Ники Уин

Джейсън и Ники УинДжейсън и Ники Уин станаха дигитални номади, когато търгуваха в своя висок градски начин на живот в Далас за RV и открития път. Първоначално идеята е била да пътувате из Съединените щати, за да намерите най-доброто място, за да се установите за постоянно. Уви, те така и не успяха да намерят идеалното място и скоро решиха, че дори САЩ не са достатъчно големи, за да задоволят скитането си. Така те търгуваха в RV за платноходка и станаха щатни дъски с планове да плават по моретата в търсене на приключения.

Защо трябва да следвате Уин? Е, за начало, те са забавни! Блогът им подробно описва реални преживявания по пътя из Съединените щати и хроникира прехода им към моряци на пълен работен ден. Техният акаунт в Instagram ще ви вдъхнови да продължите да работите върху бягството си от състезанието с плъхове, а техният канал в YouTube ще ви даде практически съвети за това как да тръгнете на път по-рано от по-късно.

 • Уебсайт: Отидохте с Уийнс
 • YouTube: Отидохте с Wynns
 • Instagram: the_wynns

Присъединяване към цифровите номади

Никога не е имало по-добро време от настоящето да изградим независим от местоположението доход и да видим света. С вдъхновението, прозрението и напътствията на тези цифрови номади ще разполагате с всички необходими умения, за да разберете как и вие можете да напуснете състезанието с плъхове.

Всички изображения, използвани с разрешение със следното изключение. Изображение на Матю Кепнес, изрязан от @nomadicmatt в @NYTTravelShow от Стефан Красовски. Лицензиран под CC BY 2.0.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map