Tech Hoarding: Изненадваща статистика и сериозни последствия

Разкриване на информация Вашата поддръжка помага за поддържането на сайта! Печелим такса за препращане за някои от услугите, които препоръчваме на тази страница. Технически набивки


Платформите за социални медии вече не са новости: от средата на 2000-те, Facebook, Twitter и YouTube демонстрират реална постоянна сила.

Тъй като тези мрежи са се развили, за да останат релевантни, така имат и вкусовете и тенденциите на техните потребители.

Бихте ли изтрили старо онлайн съдържание?

Още, в дигитален свят където всичко е записано, дълголетието може да бъде отговорност. Колко от нас се гърчат в минали публикации или снимки, знаейки, че са лошо отражение на настоящите ни неща?

Най-простото решение би могло да бъде изтриване на старо и неумело съдържание и някои експерти препоръчват да го направите.

Но наистина ли сте готови да разделите начини с тази съкровищница от думи и изображения? Бихте ли премахнали потенциално смущаващо съдържание от социалните медии, но запазете копие на компютъра или телефона си?

Попитахме 947 лица за начините, по които те съкровище или заличаване цифрово съдържание, както в социалните медии, така и на техните собствени устройства. Нашите открития разкриват какво ги притеснява най-много в техните цифрови истории, мерките, които предприемат, за да избегнат смущение и настроенията, които стоят зад техните решения.

Как вашият подход към дигиталното съхраняване се сравнява с този на обикновения потребител? Продължете да четете, за да разберете.

Съхранение на навици

Нашето дигитално съхраняване

Значителен процент от нашите респонденти съобщават, че никога не изтриват цифрово съдържание – нито в своите публични акаунти в социалните медии, нито на собствените си устройства. Наистина, 4 от 5 респонденти казват, че никога не премахват стари публикации, видеоклипове или снимки от социалните медии.

Това може да отрази трудността при пречистване на старо съдържание: например в Twitter и Facebook може да бъде трудно да изтривате публикации в големи партиди, без да използвате външни приложения. И все пак, имайки предвид скорошен низ от скандали със знаменитости, свързани с обидно съдържание в социалните медии, може да се очаква повече потребители да редактират редовно.

Освен това повечето от потребителите признаха, че не са деактивирали акаунти в социалните медии, които вече не използват. От тези, които преди са използвали Myspace, например, повече от две трети никога не са затваряли официално профилите си. Въпреки че е възможно да изтриете акаунта си в Myspace, дори ако сте загубили идентификационните си данни за вход, многостепенният процес може да удари мнозина като прекалено тежък.

Онези, които изтриха стари изображения и видеоклипове, обикновено чистиха съдържание от социалните медии, преди да го премахнат от своите устройства. Но повечето респонденти казаха, че никога не изтриват снимки или видеоклипове от техните устройства.

Може би достъпните опции за съхранение в облак правят възможно това запаметяване: с терабайтита памет, достъпни на ниски разходи, не е нужно да сте склонни към пространство на вашия смартфон.

Спомени, апатия и други мотиви за запазване

Защо се съхраняваме?

Защо хората се вкопчват в старо съдържание? На въпроса защо съхраняват дигитални материали на собствените си устройства, близо три четвърти от анкетираните заявиха, че не са склонни да изтриват спомени. Тази констатация подчертава интересен аспект от нашата дигитална ера: ние все повече свързваме паметта с цифровите артефакти, а не с нашите спомени.

Освен това 71% заявиха, че съхраняват съдържание на своите устройства за водене на записи. В крайна сметка цифровата документация може да бъде на видно място в бъдещи спорове – може да не е задължително да знаете кога тези „разписки“ ще ви бъдат полезни..

Що се отнася до запазването на съдържание в социалните медии, повечето респонденти също изразиха желанието си да запазят спомени. Но 55% от анкетираните казаха, че не са обмисляли да изтрият стари публикации или снимки. по същия начин, 54% смятат, че данните в техните социални медии не са особено чувствителни и по този начин не изисква изтриване.

Може би много от тези хора постоянно мислят за съдържание в социалните медии, създавайки наистина безобидни цифрови отпечатъци. И все пак, ние не винаги можем да разберем как миналите ни публикации могат да смущават или обиждат.

Ако публичните личности и големите корпорации могат да се натъкнат на прищявка в социалните медии, можем ли да се доверим на инстинктите си за начина, по който ще се възприемат нашите публикации?

Проблеми с миналото съдържание

Как цифровото съхраняване може да повлияе на живота ни

Много от анкетираните изразиха опасения, че тяхното онлайн съдържание може да бъде задържано срещу тях, а 10% са казали, че са се случвали в миналото. Това притеснение беше относително постоянно сред професионални, правителствени и романтични ситуации.

Още 22% от анкетираните в наемане на длъжности са заявили, че са решили да не наемат някого въз основа на съдържанието им в социалните медии.

В тези случаи снимките и текстовите публикации бяха най-честите форми на проблемно съдържание. От друга страна, липсата на онлайн профил може да възпира бъдещите работодатели с надеждата да потвърдят вашите пълномощия, така че излъсканото присъствие в социалните медии вероятно е най-добрият подход.

Интересно е обаче, че конфликтите, свързани със съдържание в социалните медии, могат да бъдат по-често срещани извън професионалната област. Респондентите, които използваха съдържанието си в социалните медии срещу тях, най-вероятно казват, че приятели или значителен друг го възприели с тях.

Разбира се, има широк спектър от такива поведения, като се започне от добронамерено дразнене до тормоз и дори изнудване.

Защита и поверителност

Най-добрите методи за запазване на онлайн съдържанието

Повечето хора взеха активен подход, за да се защитят онлайн, като 77% казват, че са предпазливи за това, което качват в онлайн платформи. Интересното е, че Бейби Бумърс е най-вероятно да съобщят за подобна предпазливост, въпреки някои проучвания, които сочат, че младите американци са по-предпазливи от опасностите в интернет.

Допълнително, 70% от хората казват, че позволяват само на приятели и семейство да виждат акаунта си. През последните години Facebook въведе серия от нюансирани контроли за поверителност, позволявайки на потребителите да ограничат кой може да вижда минали и бъдещи публикации. Twitter работи на по-лесен принцип, което позволява на потребителите да правят туитовете си „обществени“ или „защитени“ (видими само за последователите).

Двадесет и шест процента заявиха, че блокират хора, които се опитват да запазят съдържание, което са качили. Snapchat, например, може да уведомява потребителите, когато някой е направил екранна снимка на тяхното съдържание, което ви позволява да решите дали да блокирате движението им напред.

Във Facebook обаче всеки, който може да види вашите снимки, също може да ги изтегли и може да не знаете кога някой е запазил изображение, което сте публикували.

Millennials и Gen Xers бяха далеч по-склонни от Baby Boomers да блокират хора, които са се опитали да запазят съдържанието си в социалните медии, което предполага, че по-възрастните потребители може да не са подложени на този риск.

Пруденция срещу Параноя: Намиране на средна основа

Нашите констатации илюстрират широко разпространеното безпокойство относно количеството дигитално съдържание, съхранявано на нашите устройства и социални медии. Използвайки тези технологии от известно време, много от нас се опасяват, че старите грешки в преценката могат да се върнат да ни преследват.

И все пак, този проект също доказва колко много ценим трайния запис, който предлагат нашите устройства и социални медии. Ако искаме да запишем топли спомени, може да се наложи да се съобразим и с някои съжаления.

Както ясно демонстрират нашите респонденти, е възможно да се възприеме обмислен и балансиран подход към вашия цифров отпечатък. Има много начини да изчистите и лекувате съдържанието си, без да псувате изцяло социалните медии.

Надяваме се, че ще прегледате тактиките, представени в това проучване, и ще помислите дали те могат да работят за вас. Вземете обмислен подход към вашето онлайн присъствие и можете да се притеснявате по-малко от това да обидите или да направите грешно впечатление.

В WhoIsHostingThis.com ние помагаме на всички видове организации да вземат обмислен и ефективен подход за работа с техните уебсайтове. Точно както старото съдържание може да омаловажи присъствието ви в социалните медии, така лошата производителност на сайта може да развали впечатлението на потребителите за вашия бизнес.

Вижте нашите експертни отзиви и ръководства и вижте как можем да ви помогнем да постигнете скорост.

Методология и ограничения

За това проучване използвахме платформата на механичните турци на Amazon, за да проучване 947 души за тяхното използване на технологии. Всички отговаряха на условията да вземат анкетата, но тези, които не успяха да проверят въпроса за проверка на вниманието, който беше разположен приблизително на средата на анкетата, бяха дисквалифицирани и отговорите им до този момент бяха изключени.

Демографска информация

пол

 • Мъже: 431
 • Жени: 511
 • Други: 5

Поколение

 • Най-голямо поколение (родено преди 1928 г.): 1
 • Мълчаливо поколение (родено 1928 до 1945 г.): 5
 • Бейби Бумер (Роден 1946 до 1964): 117
 • Поколение X (Роден от 1965 до 1980 г.): 254
 • Хилядолетник (Роден от 1981 до 1997 г.): 541
 • Поколение Z (роден след 1998 г.): 29

Социална медия

 • Притежатели на публични акаунти: 294
 • Притежатели на частни акаунти: 653

Ограничения

Изводите, до които стигнахме в това проучване, се основават на данни от самоотчитане. Този вид данни има присъщи ограничения, включително, но не само преувеличение и избирателна памет.

Споделете нашата работа

Имате ли приятели или близки, които наистина трябва да обмислят да почистят социалните си медии? Не се колебайте да споделите този проект с тях или с други читатели, които биха могли да се заинтересуват от нашите резултати. Моля, свържете се отново към тази страница, когато споделяте нашето съдържание, за да приписваме справедливо нашия екип.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map