Строител на уебсайтове на Gator: Нашият първи поглед към строителя на сайтове на HostGator

Разкриване на информация Вашата поддръжка помага за поддържането на сайта! Печелим такса за препращане за някои от услугите, които препоръчваме на тази страница.


Искате бързо да получите уебсайта си онлайн? Не искате да се забърквате с кодирането? Не искайте да харчите много пари?

Тогава новият създател на уебсайтове на HostGator, Gator
, може да е точно това, което търсите. Можете да имате страхотно изглеждащ уебсайт онлайн за по-малко от час само за няколко долара на месец.

планове за уебсайт на gator

По-долу ви превеждам през процеса на използване на Gator – от създаването на акаунт до публикуването на сайт. Тогава ще ви покажа най-добрите алтернативи като Squarespace, Wix и WordPress.com в случай, че Gator не е подходящ за вас.

Какво е Gator?

Gator е ан лесен за използване, цял в едно строител на сайтове предназначени за бизнеса да стартира и работи с уебсайт за нула време.

Има 6 прости стъпки за получаване на уебсайта Ви онлайн:

 1. Регистрирайте се за акаунт
 2. Изберете шаблон
 3. Ориентирайте се
 4. Използвайте Gator
 5. Потърси помощ
 6. публикувам

Това е!

Регистрация за вашия Gator акаунт

HostGator ще ви преведе през процеса на регистрация за акаунт.

Започнете да създавате

Първата страница, на която идвате, има запознаване с Gator
. Заслужава си да разгледате тези страници, за да добиете представа какво може да направи Gator. Но когато сте готови, щракнете върху бутона „Започнете да създавате“.

Изберете име на домейн

След това ще бъдете помолени да изберете име на домейн за вашия нов уебсайт. Ако изберете 12- или 24-месечен план, ще го направите получавате безплатно име на домейн.

име на домейн gator

Освен това, ако вече имате име на домейн, което искате да използвате с новия си уебсайт, можете да го свържете с вашия нов сайт. Просто кликнете върху Свържете вашия домейн. След това въведете съществуващото си име на домейн.

Създай профил

Можете или да използвате еднократно влизане, свързвайки или профила си в Google или Facebook, или можете да предоставите имейл адреса си и защитена парола.

Накрая ще трябва да изберете абонаментен план. Gator предлага три опции и като нов абонат автоматично ще получите 50% отстъпка от първоначалните си такси.

Създай профил

Разгледайте

Въведете данните си за плащане и се уверете, че вашата поръчка е правилна.

След като приключите процеса на касата, сте готови да изградите своя уебсайт!

Избор на вашия шаблон

Един от най-големите предимства на използването на Gator е способността да изгради красив уебсайт без да е необходимо да вършите работата по дизайна сами.

Gator предлага редица професионално проектирани шаблони които можете да използвате. Всички предоставени опции са (по подразбиране) отзивчиви, така че вашият сайт гарантирано изглежда добре, независимо от устройството, което посетителят ви използва..

Веднага след като настроите акаунта си и платите абонамента си, ще бъдете подканени да изберете тема за първия си уебсайт.

Изберете шаблон

Когато сте решили тема, която харесвате, щракнете редактиране за да продължите.

(Ако искате да промените темата на вашия сайт в Gator в по-късен момент, можете да използвате тази функция, за да визуализирате вашия сайт, използвайки новата тема, преди да се ангажирате.)

Да се ​​ориентираме

Ако за първи път използвате Gator, ще бъдете подканени да вземете (Много полезно!) кратка обиколка което ви показва къде се намират всички настройки, от които се нуждаете.

Обиколка на уебсайта

Използване на Gator Builder

Изображенията по-долу няма да са точно като това, което виждате, но трябва да са близки.

Редактиране на вашите страници

Ако имате няколко страници за вашия уебсайт, можете да превключвате между тези страници в редактора, като използвате основната лента за навигация, разположена в горната част.

Основна навигация

Добавяне на елементи

За всяка дадена страница можете да добавите голямо разнообразие от елементи, за да показвате информация на потребителите си. Има бутони, формуляри, интеграции на трети страни (като PayPal), изображения, карти, медийни плейъри и други.

Добавете елементи

Добавяне на нови страници

Ако искате да добавите напълно нови страници към вашия уебсайт, можете да го направите с помощта на Страници ■ площ.

Управление на страници

Можете да създадете страница напълно от нулата или да копирате съществуваща страница, така че да не започнете от нулата.

Организиране на вашите страници

Докато Страници областта ви позволява да създавате нови, Секции област ви позволява да разделите вашите новосъздадени (или съществуващи) страници в различни секции.

Използването на различни секции улеснява организирането на вашето съдържание и показва визуални сигнали които помагат на посетителите ви за навигация.

Проектиране на вашия уебсайт

Със сигурност можете да използвате темата си такава, каквато е, но все пак можете да направите промени в различни дизайнерски елементи, така че да я направите отразява вашите вкусове и естетика.

Персонализирайте вашата тема

Можете да коригирате неща като:

 • Фоновият вид
 • Цветовете, използвани за различни елементи на страницата
 • Fonts
 • Текстов стил

Създайте блог

Gator не се зарежда като цялостна система за управление на съдържанието (CMS), но определено има много функции, които обикновено бихте намерили в една.

Ако се интересувате от управление на динамично съдържание, блогът може да бъде добра опция. Можеш добавете блог към новосъздадения си уебсайт използвайки Блог раздел.

В допълнение към избора на персонализиран дизайн за вашия блог, областта за управление на блога ви позволява да преглеждате написаните от вас публикации, както и да стартирате нова публикация.

Е-търговия

За първокласни потребители можете да използвате Gator за създайте основен сайт за електронна търговия това ще бъде свързано с началната ви страница.

магазин

анализ

След като публикувате вашите страници, Gator автоматично събира основни данни за вашите посетители. Той събира информация за неща като:

 • Брой показвания на страници
 • Общ брой посещения
 • Брой уникални посетители
 • Степен на отпадане
 • Средна продължителност на посещение

Управление на акаунти и сайтове

За достъп до административната зона за вашия уебсайт и вашия акаунт в Gator, отидете на управлявам.

Управление на сайта

Тук ще намерите неща, включително (но не само):

 • История на вашите действия за запазване
 • Вашите интеграции в социалните медии
 • Вашите настройки за електронна търговия
 • Пренасочвания на URL адреси
 • Изпращане на формуляри

Запазване на историята

Една от основните характеристики на Gator, която искам да отбележа, е нейната основен контрол на версиите.

Като отидете на Запазване на историята раздел на управлявам област, можете да видите списък на всички времена, когато сте запазили сайта си след извършване на промени. Това са точките, към които можете да се върнете, ако някога се наложи на по-късна дата.

Ако никога преди не сте запазвали сайта си, ще бъдете подканени да зададете URL адреса на страницата първия път, когато го запазите.

Версия за контрол

Визуализация на вашия уебсайт

Във всеки момент по време на процеса на изграждане на сайт можете да визуализирате промените си.

Можете също да видите вашия уебсайт с помощта на функция за предварителен преглед.

Mobile Preview

Можете да превключвате напред и назад между визуализации за мобилни устройства и настолни компютри по всяко време.

Получавам помощ

Ако се забиете и се нуждаете от помощ, щракнете върху Помогне бутон, разположен в горния десен ъгъл на прозореца на редактора.

В допълнение към възможността да се свържете с някой от екипа за поддръжка на Gator чрез чат на живо, билет за поддръжка или телефон, можете да прегледате базата от знания на Gator.

Gator база знания

публикувам!

Сега всичко, което трябва да направите, е да напишете страниците за вашия уебсайт. Gator се грижи за останалите.

Алтернативи на Gator

Ако Gator не изглежда съвсем подходящ за вас, можете да избирате още много. Ето някои от най-добрите:

 • Squarespace
  е страхотен, всичко в едно строител на сайтове. Той е особено интересен за тези, които имат уебсайтове за електронна търговия. Но поддържа други видове сайтове като блогове. Интерес за всички собственици на уебсайтове са изключителните шаблони на Squarespace.
 • WordPress.com
  е най-добрият избор, ако търсите безплатен конструктор на уебсайтове. Основният план включва всичко, което трябва да станете и да стартирате. Но ще трябва да преминете към платен план, за да премахнете рекламата в WordPress и да използвате собственото си име на домейн. WordPress също е добър вариант, тъй като е лесно да преместите вашия сайт към друг хост.
 • Wix
  е много подобен на Gator по характеристики. Известно е особено с лекотата си на употреба. Плюс това, той предлага безплатна версия, така че можете да го изпробвате. (Безплатната версия поставя реклами на вашия сайт, така че вероятно не искате да го използвате дългосрочно.)
 • GoDaddy’s GoCentral
  създателят на уебсайт е много гладък и можете да го изпробвате, без дори да въвеждате кредитна карта. Можете да създадете и работи уебсайт много бързо с него.
Уебсайт строител
Bandwidth
съхранение
Най-ниската цена
SquarespaceUnmeteredUnmetered$ 12.00
WordPress.comUnmetered6 GB$ 5.00*
Wix2 GB3 GB$ 11.00*
GoCentralUnmeteredUnmetered$ 5.99
* Wix и WordPress.com също предлагат безплатен основен план.

Често задаван въпрос

Gator идва ли с всичко необходимо за изграждането на уебсайт?

Да, Gator е всичко в едно създател на сайтове, така че не е нужно да се притеснявате за имена на домейни, уеб хостинг, придобиване на инструменти за изграждане на сайтове и т.н. Всичко, което трябва да направите, е да се регистрирате, да изберете тема, да направите малки редакции и публикувам!

Може ли Gator да се използва за сайтове за електронна търговия?

В най-добрия случай Gator може да се използва за малки сайтове за електронна търговия с малък обем. Gator обаче не е съвместим с PCI, така че ще трябва да сте сигурни, че спазвате всички подходящи разпоредби.

резюме

Gator е интуитивен
, и дори новаците могат да създадат страхотен уебсайт с съставителя за плъзгане и пускане. Документите за поддръжка могат да бъдат по-добри, но с 24/7 поддръжка, която ви е на разположение, винаги можете да получите вашите въпроси.

Ако търсите бързо, лесно и евтино начин да станете и да работите с уебсайт за вашия бизнес, Gator by HostGator със сигурност е вариант, който трябва да обмислите.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map