Si të dyfishoni pëlqimet tuaja në Facebook në 5 minuta në ditë

Disclosure: Mbështetja juaj ju ndihmon të mbani sitin në punë! Ne fitojmë një tarifë referimi për disa nga shërbimet që rekomandojmë në këtë faqe.


Si të dyfishoni pëlqimet tuaja në Facebook në 5 minuta në ditë

Megjithë shqetësimet e fundit për një ulje të shtrirjes organike për përdoruesit e biznesit të saj, Facebook mbetet një pjesë e fuqishme dhe e rëndësishme e marketingut efektiv online dhe ndërveprimit social për shumë kompani. Me më shumë se 1.3 miliardë përdorues aktivë (680 milion prej të cilëve hyjnë në sit nga pajisjet e lëvizshme), gjigandi i mediave sociale është një minierë e mundshme për ari për markat që mund të përdorin aftësitë e tij – edhe nëse nuk janë të interesuar të paguajnë për të promovuar postimet e tyre. Grumbullimi i një numri më të madh të pëlqimeve në Facebook kërkon përpjekje dhe promovim të përkushtuar, por mund të dëshmojë se ia vlen përpjekja për kompanitë të gatshme të investojnë kohën dhe energjinë për të krijuar marrëdhënie reale me ndjekësit e tyre.

Ndarja aktive dhe e rregullt e përmbajtjes në faqen tuaj është një mënyrë e shkëlqyeshme për të bashkëvepruar me njerëzit që ju ndjekin (dhe gjithashtu rrit Edgerank tuaj, metrikun që përdor Facebook për të përcaktuar arritjen). Ashtu si me faqen e kompanisë suaj, cilësia e përmbajtjes që ndani në faqen tuaj në Facebook ka rëndësi. Për të inkurajuar ndërveprimin dhe shkëmbimin, sigurohuni që përmbajtja juaj të jetë me cilësi të lartë dhe e rëndësishme për interesat dhe nevojat e audiencës tuaj.

Fotografitë dhe përmbajtja tjetër vizuale janë një nga mënyrat më të fuqishme për tu shpërndarë në Facebook, duke gjeneruar 53 përqind më shumë pëlqime dhe 104 angazhim më të madh kur krahasohen me postimin mesatar të tekstit. Përsëri, rëndësia është e rëndësishme – kur një postim lidhet me identitetin personal të një përdoruesi ose shkaqet që ato mbështesin, nivelet e tyre të ndarjes ngjiten deri në 84 përqind.

Sidoqoftë nuk ka të bëjë vetëm me transmetimin dhe shpërndarjen. Për të maksimizuar shtrirjen tuaj (dhe pëlqimet) në Facebook, do të duhet të bashkëveproni shpesh (dhe me të vërtetë) me faqe të tjera, ndjekësit tuaj dhe partnerët e mundshëm. Të pëlqesh faqet, të komentosh postimet dhe të kontribuosh ekspertizën dhe njohuri për bisedat në vazhdim, mund të bëjnë mrekulli, pasi mund të adresojnë çdo reagim, pyetje ose shqetësim nga ndjekësit tuaj në një kohë të duhur. Ju gjithashtu mund të lidhni llogarinë tuaj në Facebook në Twitter për reposts automatikë dhe aksione, por mos harroni se Twitter është një mjedis shumë i ndryshëm, dhe përdoruesit e tij kanë pritshmëri dhe sjellje të ndryshme.

Facebook mund të shkojë drejt një modeli më agresiv të pagës për lojën për përdoruesit e biznesit të saj, por përdoruesit e përkushtuar dhe të kursyer mund të shfrytëzojnë ende potencialin e faqes për të rishikuar dhe shkëmbyer përmbajtje, të krijojnë një audiencë dhe të lidhen me fanbazën e tyre në median sociale. forcojnë pëlqimet e tyre ndërsa punojnë drejt suksesit në mediat sociale.

Dyfishoni pëlqimet tuaja në Facebook

Shikoni pjesën tjetër të kësaj serie dhe bëheni një qendër elektrike e mediave sociale!

 • Dyfishoni ndjekësit tuaj të Pinterest-it në vetëm pesë minuta në ditë
 • Dyfishoni ndjekësit tuaj në Instagram në vetëm pesë minuta në ditë
 • Dyfishoni lidhjet tuaja të lidhura në vetëm pesë minuta në ditë
 • Dyfishoni ndjekësit tuaj në Twitter në vetëm pesë minuta në ditë

Dyfishoni pëlqimet tuaja në Facebook në vetëm 5 minuta në ditë

Ka më shumë se 1 miliard përdorues aktivë të Facebook në të gjithë botën, dhe ky numër rritet vazhdimisht. Nëse nuk e keni tashmë kompaninë tuaj në Facebook, tani është koha për t’u bashkuar. Ndiqni këto këshilla për të rritur pëlqimet dhe lidhjet tuaja në Facebook.

Bëni Lidhjet

 • Lidheni me administratorë të tjerë të faqes në Facebook me një demografi të ngjashme me tuajat dhe më pas promovoni me ta.
  • Për shembull, pronarët e dyqaneve të akullores mund të lidhen dhe të kryqëzojnë promovimin me një dyqan picash afër tyre pasi që ata me siguri kanë të njëjtët klientë.
 • Ftoni pajtimtarët tuaj me email përmes emailit, sigurojuni atyre një përshkrim dhe një nxitje për të pëlqyer faqen tuaj.
  • Sipas HubSpot, 80% e përdoruesve të mediave sociale preferojnë të lidhen me markat përmes Facebook.

Ndani përmbajtjen

 • Ndani përmbajtjen me fansat tuaj në mënyrë që ata ta ndajnë atë me miqtë e tyre.
  • Sa herë që publikoni diçka në blogun tuaj, ndajeni në Facebook.
  • Ndani përmbajtje origjinale dhe foto bindëse që janë të përshtatshme për audiencën tuaj dhe do t’ju tërheqin vëmendjen.
   • Sipas Ipsos, fotot janë lloji më i popullarizuar i përmbajtjes që ndahet në mediat sociale, me 43% të të anketuarve të anketuar që tregojnë se e bëjnë këtë.
  • Postoni shpesh për diçka me lajme të vlefshme dhe të rëndësishme për lexuesit tuaj.
 • Mbani në mend këto gjetje nga një studim i New York Times kur merrni parasysh llojin e përmbajtjes që postoni:
  • 49% e përdoruesve të mediave sociale ndajnë përmbajtje që u lejon atyre të informojnë të tjerët për gjërat për të cilat interesohen dhe kanë potencialin të ndryshojnë mendime ose të inkurajojnë veprime.
  • 68% e përdoruesve të mediave sociale ndajnë përmbajtje në mënyrë që t’u japin miqve të tyre një sens më të mirë se kush janë dhe për çfarë kujdesen.
  • 84% e përdoruesve të mediave sociale ndajnë përmbajtje që u lejon atyre mbështetje për shkaqet për të cilat kujdesen.

Behu aktiv

 • Komentoni në faqet e tjera ku audienca juaj e synuar tashmë po bën biseda.
  • Filloni duke i pëlqyer faqet, pastaj mbani një vëmendje në postimet e tyre që shfaqen në burimin tuaj të lajmeve.
  • Sigurohuni që komentet tuaja të shtojnë bisedën dhe t’ju ndihmojnë të krijoni marrëdhënie.
  • Përdorni lehtë kur e bëni këtë, nuk doni të kaloni asnjë rresht dhe të mërzitni pronarët e tjerë të faqeve.
 • Ndani dhe etiketoni faqen tuaj të biznesit nga llogaria juaj personale në Facebook.
 • Nëse organizoni ndonjë ngjarje live, bëni shumë fotografi, atëherë inkurajoni fansat tuaj që ta etiketojnë veten e tyre.
 • Ofroni zbritje ose speciale për fansat tuaj.

Lidhje në Twitter

 • Lidhni faqen tuaj në Facebook me llogarinë tuaj në Twitter.
 • Postimet tuaja në Facebook automatikisht do të postohen në llogarinë tuaj në Twitter.
  • Ju mund të zgjidhni atë që postohet (statusi azhurnohet, fotografi, lidhje etj.)
  • Facebook do të shkurtojë postimin tuaj në mënyrë që të përshtatet 140 karakteret në Twitter.
 • Nëse vendosni ta bëni këtë, mbani mend se Twitter është krejtësisht i ndryshëm nga Facebook dhe kërkon menaxhim tjetër përveç lidhjes së të dyve.

Prit një konkurs

 • Nuk është falas, por mund të çojë në më shumë pëlqime në faqen tuaj.
  • Do të duhet të paguani për një aplikacion në Facebook për të drejtuar konkursin, por ato janë të lira dhe të lehta për t’u përdorur.
   • Disa aplikacione të njohura të konkursit përfshijnë Rafflecopter, Buildfire Promotion Wildfire dhe ShortStack.
  • Përdorni aplikacionin për të bërë garuesit si faqja juaj para se të hyni në konkurs.
  • Përdorni konkursin për të promovuar shërbimin ose produktin tuaj në një mënyrë argëtuese.
 • Sipas Kontest App, kohëzgjatja më e mirë për një konkurs është 25 ose 60 ditë.
 • Kategoritë më të njohura të çmimeve:
  1. Udhëtime
  2. argëtim
  3. muzikë
  4. teknologji
  5. mënyrë

Përdorni Reklamimin në avantazhin tuaj

 • Përdorni reklamën në Facebook për të gjeneruar më shumë pëlqime.
  • Sponsorizuara si Stories ju lejojnë të reklamoni faqen e biznesit tuaj për miqtë e atyre që tashmë kanë pëlqyer faqen tuaj.
  • Karakteristikat e rregullta të shënjestrimit në Facebook ju lejojnë të zgjidhni demografinë tuaj në vend të miqve të fansave tuaj.
  • Kur përdorni reklama në Facebook, sigurohuni t’i rrotulloni ato çdo ditë, normat e konvertimit mund të bien me 50% pas 24 orëve të para që reklama të rritet..
  • Supre Fashion Brand reklamoi në Facebook dhe fitoi 40,000 pëlqime.
 • Facebook analizoi 60 fushata reklamash dhe zbuloi se 70% kishin një kthim 3X (ose më të madh) në shpenzimet e reklamave.

Promovoni faqet tuaja në Facebook

Promovimi në internet, në email dhe në faqen tuaj është i rëndësishëm, por është gjithashtu e rëndësishme të promovoni offline.

 • Promovoni faqen tuaj në Facebook kudo!
  • Në dritaren e dyqanit tuaj:
   • Shfaqni një shenjë në dritaren e dyqanit tuaj duke inkurajuar klientët si faqja juaj.
  • Kartat e biznesit:
   • Përdorni një emër të thjeshtë të personalizuar të përdoruesit që është i lehtë për të tjerët të lexojnë dhe të kërkojnë në internet.
  • Advertising:
   • Shtoni lidhje ose informacione në faqen tuaj në Facebook për të gjitha llojet e reklamave (revista, gazeta, radio, TV).
  • Materiali i marketingut:
   • Përfshini informacionin tuaj të Facebok për të gjithë materialin tuaj të marketingut, përfshirë broshurat, revistat, posterat, paketat e mediave dhe materialin promovues.
  • Ngjarje:
   • Përfshini informacionin tuaj në Facebook për të gjitha materialet promovuese të përdorura në ngjarjen tuaj, pavarësisht nëse është një poster në stendën tuaj ose në fletushka që po shpërndani.
  • biseda:
   • Kur takoni njerëz të rinj, bëni lidhje të reja, keni thirrje telefonike ose takime, përmendni faqen tuaj dhe inkurajoni që ta pëlqejnë atë.

burimet

 • Reklama në Facebook – facebook.com
 • Infographic: 10+ gjëra që nuk i keni ditur për konkurset në internet – kontestapp.com
 • Cila është përmbajtja më e njohur që ndahet në mediat sociale? – socialmediatoday.com
 • Shumica (71%) e Përdoruesve Global të Internetit “Ndajnë” në faqet e mediave sociale – lpsos-na.com
 • Pse nuk duhet ta lidhni llogarinë në Facebook të kompanisë suaj në Twitter – socialmediatoday.com
 • 15+ statistika për të ditur para se të vraponi konkursin tuaj të radhës në media sociale [INFOGRAPHIC] – hubspot.com
 • 7 arsyet pse biznesi juaj ka nevojë për një faqe të ulur të ulur në Facebook – shero.com
 • 12 Zbulimi i Statistikave të marketingut në lidhje me Facebook për Biznes – hubspot.com
 • Numri i përdoruesve aktivë në Facebook ndër vite – yahoo.com
 • 20 mënyra për të rritur pëlqimet dhe angazhimet në Facebook – jeffbullas.com
 • 21 Mënyrat Krijuese për të Rritur Fanbase-in tuaj të Facebook – socialmediaexaminer.com
 • Aplikacionet e konkursit në Facebook – guavabox.com
 • 10 mënyra për të rritur Facebook-un tuaj në vijim – socialmediaexaminer.com
 • 8 mënyra të garantuara për të rritur arritjen e mediave sociale – hubspot.com
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map