Si të automatizoni prizat tuaja për workpress në vitin 2020 [Këshillë: Keni një plan rezervë]

Disclosure: Mbështetja juaj ju ndihmon të mbani sitin në punë! Ne fitojmë një tarifë referimi për disa nga shërbimet që rekomandojmë në këtë faqe. 35 shtojca për të vendosur WordPress në Auto-Pilot


Drejtimi i një blogu kërkon kohë, dhe të shkruash për të është vetëm gjysma e punës. Ju gjithashtu duhet të mirëmbani programin në serverin tuaj për të siguruar që është i sigurt dhe i shpejtë. Për përdoruesit e WordPress, kjo shton punë të panumërta në listën e detyrave, por neglizhimi i mirëmbajtjes mund të lërë një llogari pritjeje të hapur për të sulmuar.

Me këtë në mendje, këtu janë 35 shtojcat që do t’ju ndihmojnë të ekzekutoni një blog të WordPress në pilot-automatik.

Perpara se te fillosh

Drejtimi i WordPress në auto-pilot mund të jetë i rrezikshëm. Pluginat do të bëjnë ndryshime në kodin tuaj dhe bazën e të dhënave tuaja pa dijeninë tuaj. Duhet vetëm një cilësim i keq për të korruptuar një bazë të dhënash, ose një azhurnim të dështuar për të çaktivizuar faqen tuaj. Si i tillë, duhet të keni një plan rezervë përpara se të filloni.

Shumë ofrues pritjeje ofrojnë kopje rezervë për klientët e tyre, dhe këto do të reklamohen si pjesë e paketës së pritjes. Por kontrolloni që plani juaj të përfshijë kopje rezervë që mund të përdorni. Ndonjëherë, nuk mund të përdorni në të vërtetë kopjet rezervë që marrin hostet; ato përdoren vetëm në rast se ka ndonjë problem me serverat e hostit.

Edhe nëse jeni plotësisht të sigurt që hosti juaj ofron kopje rezervë të cilësisë së mirë, të arritshme nga përdoruesit, është një ide e mirë të vendosni diçka vetë. Për një gjë, mund të duhet më shumë kohë nga sa dëshironi të merrni hostin tuaj për të rivendosur skedarët tuaj.

Pavarësisht, duhet të krijoni një kopje rezervë dhe ta ruani diku të sigurt përpara se të filloni automatizimin e WordPress. Ju mund të gjeni udhëzime për kopjimin e faqes tuaj në faqen e internetit të WordPress.

Automatizimi i postimeve në WordPress

Blogimi çdo ditë është një mënyrë e shkëlqyeshme për të ndërtuar trafikun dhe për të marrë renditjen e faqes tuaj në Google. Por shkrimi i një postimi të mirë mund të zgjasë orë. Disa zgjasin disa ditë. Kur koha është e shkurtër, është e natyrshme të përpiqeni të bëni shkurtime të shkurtra dhe të automatizoni krijimin e përmbajtjes. Por marrja e një shtojce për të krijuar automatikisht përmbajtjen tuaj nuk është një ide e mirë.

Sidoqoftë, ka teknika dhe shtojca që mund t’i përdorni për të hequr dorë nga procesi i shkrimit dhe për të rregulluar krijimin e përmbajtjes.

 1. WPeMatico: plugins autoblogging marrin përmbajtje nga një burim RSS dhe i publikojnë në blogun tënd. Kjo nuk është një teknikë që duhet të përdoret për shumicën e faqeve të internetit, por ka situata të kufizuara ku një shtojcë si WPeMatico mund të jetë e dobishme. Për shembull, ju mund të përdorni RSS në një faqe për të kopjuar postimet në një tjetër, duke supozuar se keni lidhje kanonike në vend. Kjo mund t’ju ndihmojë të ndërtoni një blog bashkëpunues ose të komunitetit nga disa nën-site.
 2. Agregatori RSS WP: plugins agregat krijojnë një blog duke importuar përmbajtje nga një kombinim i burimeve të ndryshme, duke tërhequr në mënyrë efektive postimet e miqve nga faqet kontribuese. Kjo është e ngjashme me autoblogging. Agreguesi WP RSS ju lejon të shkulni kohën e postimit në bazë të burimeve ushqimore. Shtë e ngjashme me WPeMatico, por nuk ka karakteristika të marketingut ose fushatës.
 3. Imazhe me shumicë tek postimet: nëse doni të krijoni postime në lidhje me fotot që keni marrë, ose pjesë portofoli që keni krijuar, Bulk Images to Posts është ideale. Zgjidhni imazhet që doni të ngarkoni, vendosni etiketat, llojet e postimeve dhe kategoritë, pastaj ngarkoni. Shtojca do të krijojë një postim të ri për çdo imazh, dhe pastaj mund të futeni brenda dhe të redaktoni secilën për të shtuar pjesën tjetër të përmbajtjes tuaj. Kjo e bën të lehtë krijimin e blogeve automatikisht nga albumet e fotografive, fotot e aksioneve ose infografikat.
 4. Programi automatik i postimit: caktimi i përmbajtjes është një mënyrë e shkëlqyeshme për ta mbajtur blogun tuaj të azhurnohet automatikisht. Ju mund të shkruani postime para kohe, dhe pastaj t’i bëni ata të shkojnë drejtpërdrejt në kohë të paracaktuar. Por nëse keni shumë përmbajtje për të postuar, caktimi i gjithçkaje mund të bëhet i lodhshëm dhe i ndërlikuar. Kjo shtojcë kujdeset për të për ju. Pasi të keni postime në draft, do t’i vendosni ata të publikojnë rastësisht. Mund të ribotojë postimet e vjetra rastësisht, nëse doni të ricikloni përmbajtjen e vjetër. Ekziston një downside: funksionon vetëm nëse keni vizitorë që ngarkojnë rregullisht faqe në faqen tuaj, pasi duhet të ekzekutojë WP-Cron për të punuar.
 5. Mbushës automatik i datës së postimit: nëse planifikoni shumë postime, mbajtja e shënimeve të datave të ardhshme të postimit mund të jetë konfuz. Kjo shtojcë llogarit automatikisht një datë postimi, bazuar në postimet që keni marrë tashmë në radhë.
 6. Tagger Automatic Post: shtimi i etiketave në një postim mund të jetë i lodhshëm. Shumë prej nesh thjesht harrojnë ta bëjnë atë. Nëse bëni blog shpesh, etiketimi mund të marrë shumë kohë. Tagger Automatic Post Tagger mund të bëjë të gjitha ngritjet e rënda për ju: thjesht specifikoni fjalët tuaja kryesore dhe lereni të shkojë në punë.
 7. Tekst automatik alternative: kjo shtojcë automatikisht plotëson tekstin alt për imazhet tuaja. Përdor API-në Vizioni i Shërbimeve Njohëse të Microsoft për të skanuar automatikisht figurën dhe të bëjë një supozim sa i përket tekstit më të mirë alt. Që kjo të funksionojë, shtojca duhet të aktivizohet kur ngarkoni figurën. Nuk mund të zbatohet teksti alt në mënyrë retrospektive për imazhet në Bibliotekën e Medias.
 8. NBSP automatike: një shtojcë e vogël e dobishme që fut hapësira jo të thyer në përmbajtjen tuaj, duke përdorur fraza që përcaktoni. Përdorni për të mbajtur emra, tituj dhe fjalë të tjera të lidhura në të njëjtën linjë për lexueshmëri të përmirësuar.
 9. Posto automatikisht Postimet: prishja e postimeve në faqe mund të jetë një dhimbje. Kjo shtojcë kërkon për një kod të shkurtër në përmbajtjen tuaj ku dëshironi të ndahet faqja, krijon faqe të reja për secilën pjesë, dhe automatikisht krijon numra faqesh për seksionet.
 10. Thumbnail Magic Post: krijon automatikisht një imazh të paraqitur për postimin tuaj duke skanuar burime të sigurta. Shtë e dobishme nëse shpesh harroni të shtoni një imazh të paraqitur, ose nuk keni kohën për të gjetur dhe ngarkuar imazhet me dorë. Informacioni i saktë i licencimit është i paqartë, por zhvilluesi i saj thotë se skanon Google Images, Pixabay dhe Flickr.
 11. Tuba WP: kjo shtojcë automatizimi trajton shumë nga detyrat e mësipërme në një shtojcë, kështu që merr rrezikun që disa shtojca përfundimisht të bien ndesh me njëra-tjetrën. Tubat WP bazohet në konceptin prapa Yahoo! Tuba, një mjet automatizimi që i lejonte kujtdo që të kombinojë prurjet dhe llogaritë e ndryshme sociale, dhe bën një punë mjaft të mirë të automatizimit të disa prej detyrave të përfshira në shkrimin e përmbajtjes. Tubat WP merren me importe automatike, autoblogging, postime sociale, burime podcast, krijimin e sitit dhe integrimin bbPress.

Automatizimi i kopjeve rezervë të WordPress

Rikthimet funksionojnë më mirë nëse ato janë të automatizuara, kështu që nuk keni nevojë të regjistroheni dhe të krijoni vetë kopjimin. Ju keni zgjedhjen e kopjimit të të njëjtit server që është në faqen tuaj, ose rezervimi i një serveri tjetër ose ofruesi i cloud. Rikthimi në një server ose ofrues tjetër është basti më i sigurt, sepse jeni i mbrojtur nëse i gjithë serveri juaj shkon poshtë. Por kjo mund të thotë që ju duhet të paguani tarifat e ruajtjes për skedarët tuaj rezervë.

 1. Updraft Plus: rezervon të dy skedarët WordPress dhe bazën e të dhënave të tij. Veçanërisht, mund të mbështesë secilën në një orar tjetër. Versioni falas mbështet kopjim për aromat e ndryshme të Amazon S3, plus Dropbox, Rackspace Cloud, Google Drive ose Cloud Storage, DreamHost DreamObjects dhe OpenStack (Swift). Shtojca gjithashtu mund të rezervojë në email, dhe përmes FTP.
 2. Rezervimi i bazës së të dhënave WP: kjo shtojcë rezervon vetëm databazën tuaj, dhe jo skedarët tuaj, por mbështet FTP, email, Dropbox dhe Google Drive. Nëse jeni i shkurtër në hapësirën e ruajtjes, kjo është më mirë se asgjë.

Automating WordPress Sharing Media Media Sharing

Kur bëhet fjalë për postimin e blogeve automatike në faqet e mediave sociale, përdoruesit e WordPress janë të prishur për zgjedhje. Prodhuesit e WordPress kanë krijuar shtojcën e tyre – Jetpack – e cila mund të trajtojë shumë kanale sociale për ju. Nëse keni nevojë për një përzgjedhje më të gjerë të opsioneve të mediave sociale, nuk do të zhgënjeheni.

 1. Jetpack: kjo shtojcë e bën të lehtë ndarjen sociale, falë modulit të saj të Publikimit. Thjesht lidhni llogaritë tuaja sociale dhe dërgoni postime automatikisht në kanalet e autorizuara kur ato publikohen. Ju madje mund ta vendosni për të njohur një etiketë, dhe vetëm të postoni automatikisht përmbajtjen që ka atë etiketë. Jetpack ka shumë karakteristika të tjera të dobishme; do t’ju duhet një WordPress.com
  emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin për t’i përdorur ato.
 2. Poster automatik i rrjeteve sociale: kjo shtojcë ofron një zgjedhje prej 22 rrjeteve të ndryshme sociale, kështu që ju mund ta përhapni përmbajtjen tuaj edhe më gjerë.
 3. WP te Buffer: fiksohem në llogarinë tuaj Buffer, duke ju lejuar të radhitni përmbajtjen që është postuar. Kjo ju lejon të postoni artikuj sa herë që dëshironi, ndërsa ende përdorni programin tuaj Buffer për ekspozimin maksimal.

Automatizimi i menaxhimit të komenteve të WordPress

Nëse keni komente të aktivizuara për postime ose faqe, ju me siguri merrni një përzierje të feedback-ut legjitim dhe spam. Pa shtojcat e duhura, zona “poshtë vijës” mund të jetë një forcë tërheqëse për postet e bezdisshme dhe abuzimet. Por nëse e neglizhoni seksionin e komenteve tuaja, përfundimisht mund të zbuloni se blog-u juaj nuk është i lejuar për publikimin e lidhjeve spam, dhe kjo përfundimisht mund të dëmtojë renditjen tuaj. Menaxhimi i komenteve mund të jetë një dhimbje, por ka disa mënyra të thjeshta për të frenuar spam dhe për ta bërë procesin më të shpejtë.

 1. Akismet: kjo shtojcë duhet të instalohet në çdo blog që fton komente. Ai filtron spammers të njohur dhe IP të këqij, duke ndihmuar për të penguar rrjedhën e reagimeve jo të dobishme ose të dëmshme.
 2. Integrimi i WordCress ReCaptcha: shtimi i një fushe reCaptcha në formularin e komenteve tuaja është një mënyrë shumë efektive për të kontrolluar mesazhet e spamit të automatizuar. Kjo shtojcë reCaptcha ofron një sistem të thjeshtë pikë-dhe-klikimi, ose një fushë tradicionale të hyrjes së kodit. Punon me regjistrime, hyrje dhe forma të komenteve, si dhe bbPress, BuddyPress, AwesomeSupport, WooCommerce dhe Forma Ninja.
 3. Miratimi i komenteve automatike: ju lejon të vendosni lista të komentuesve të caktuar për t’u siguruar që komentet e tyre gjithnjë publikohen. Kjo shtojcë funksionon edhe nëse keni miratimin e komentit manual të aktivizuar në zonën tuaj të Cilësimeve.
 4. Programuesi automatik i komenteve: me këtë shtojcë, blogu juaj WordPress gjithashtu mund të aprovojë automatikisht komente në momente të rastit. Meqenëse nuk mund të moderoni komentet para se të publikohen, kjo shtojcë duhet të përdoret së bashku me një shtojcë të besueshme të filmit spam të komenteve (si Akismet).

Automatizimi i menaxhimit të bazës së të dhënave WordPress

Nëse nuk e dini se çfarë jeni duke bërë, messing me bazën e të dhënave WordPress nuk rekomandohet. Por ka raste kur kërkohet një pastrim për ta mbajtur faqen tuaj të funksionojë pa probleme. Ndërsa shtoni dhe hiqni shtojcat ose përmbajtjen, baza e të dhënave tuaja WordPress bëhet e fryrë, dhe shumë prej këtyre të dhënave mund të hiqen për të optimizuar performancën e faqes tuaj. Mos harroni të keni vendosur atë shtojcë rezervë para se të instaloni ndonjë prej këtyre ndihmësve të automatizimit të bazës së të dhënave.

 1. WP Optimizoni: ky është një mjet pastrimi për bazën e të dhënave tuaj WordPress. Mund të heqë rishikimet e postimit, komentet dhe përmbajtjen e prishur dhe të zgjedh bazën e të dhënave tuaja pa qenë e nevojshme të përdorni phpMyAdmin. Ekziston gjithashtu një veçori për të planifikuar detyrat e pastrimit që keni zgjedhur, për automatizim të plotë. Ju gjithashtu mund të vendosni të ruani të dhënat për disa javë para se ato të pastrohen.
 2. Më mirë Fshij Revizionin: sa herë që redaktoni një postim ose faqe, WordPress ruan një rishikim, kështu që mund të ktheheni te një version më i vjetër nëse bëni një gabim. Me kalimin e kohës, ju mund të përfundoni me mijëra revizione që rrëmbejnë bazën e të dhënave tuaja. Yshtë e rrezikshme të përpiqeni të pastroni rishikimet me dorë, kështu që shtesa më e mirë për të përmirësuar revizionin i trajton të gjitha për ju.
 3. Ndryshuesi automatik i domenit: azhurnon automatikisht emrin e domenit tuaj në WordPress. Kjo është e dobishme nëse jeni zhvendosur në një host të ri, dhe largon nevojën për të rrëmuar me kodin, ose rastësisht mbyllur veten nga pulti juaj.

Automatizimi i azhurnimeve të kodit WordPress

Që nga versioni 3.7, WordPress ka pasur skriptin e tij automatik të azhurnimit të integruar në thelb. Do të aplikojë automatikisht lëshimet kryesore. Nëse dëshironi të instaloni versione të vogla, mund të shkulni cilësimet me shtojcat.

 1. Menaxher i Azhurnimeve të Lehta: kjo shtojcë ndërtohet në funksionalitetin thelbësor në WordPress, duke shtuar azhurnime automatike për temat dhe shtojcat (të gjitha, ose një përzgjedhje). Ju gjithashtu mund të vendosni të instaloni lëshime të vogla dhe azhurnime të zhvillimit, si dhe azhurnime në skedarët e përkthimit. Me rëndësi, gjithashtu ju lejon të çaktivizoni të gjitha azhurnimet automatike dhe të çaktivizoni postat elektronike të njoftimit që zakonisht WordPress i dërgon kur azhurnon vetë.
 2. Përditësime automatike të prizave: një mënyrë e thjeshtë për të mbajtur azhurnuar shtojcat tuaja. Mund të çaktivizoni azhurnimet për shtojcat individuale dhe të merrni njoftime me email kur azhurnohen shtojcat.
 3. Viti automatik i të drejtave të autorit: një shtojcë e thjeshtë por e dobishme që e mban vitin në deklaratën e të drejtave të autorit për të mbështetur automatikisht.
 4. Updater: azhurnon shtojcat, temat dhe kodin thelbësor në WordPress. Ka edhe modalitetin manual dhe automatik.

Automatizimi i menaxhimit të përmbajtjes së WordPress

Mbajtja e freskët e përmbajtjes së vjetër mund të jetë e vështirë pasi krijoni postime në blogun tuaj. Këtu janë disa shtojca për t’ju ndihmuar të identifikoni gabimet ose lidhjet e prishura.

 1. Kontrollues i lidhjeve të thyera: lidhjet e ngordhura e bëjnë që blogu juaj të mos jetë i vjetëruar, dhe mund të irritojë përdoruesit që kërkojnë informacion. WordPress mund të automatizojë procesin e kontrollit të lidhjeve për ju. Ju njofton përmes ekranit të administratorit ose emailit nëse lidhjet e vdekura gjenden në faqen tuaj. Ju gjithashtu mund të vendosni të shfaqni lidhjet e prishura duke përdorur një klasë të ndryshme CSS automatikisht, kështu që ka një të dhënë vizuale që ato të mos funksionojnë. Kjo ju blen ca kohë për të rishikuar me dorë dhe për të ndryshuar lidhjet e prishura.
 2. Kontrollues i lidhjeve të thyera për Youtube: njëjtë si më sipër, por posaçërisht për faqet me video të rënda, dhe synon të parandalojë që pronarët e faqeve të shërbejnë videot që nuk funksionojnë më.
 3. vërtetuar: automatizon pjesërisht procesin e kontrollimit të gabimeve në kodin tuaj. Ju mund të vërtetoni përmbajtjen nga pulti i WordPress, duke ju kursyer të vizitoni një sit tjetër dhe ngjitni manualisht URL-në. Ai nuk e rregullon automatikisht kodin tuaj, por do të nxjerrë në pah problemet që ju të rregulloni.
 4. rregulloj: automatikisht shfaq informacionin për debugim brenda WordPress me këtë shtojcë.
 5. Lidhës automatik i thjeshtë: skanon listën tuaj të fjalëve dhe lidhjeve të paracaktuara, dhe pastaj zëvendëson automatikisht ato fjalë kyçe me versionet e lidhura, kudo që ato shfaqen. Kjo është një mënyrë e dobishme për të shtuar në mënyrë retrospektive lidhjet lidhëse të përmbajtjes ose për të përmirësuar lidhjet e brendshme brenda postimeve më të vjetra.
 6. Harta e Reale e WP: gjeneron një hartë të faqes që mund të vendosësh brenda një faqe, dhe automatikisht e azhurnon kur shtohet përmbajtja e re në faqe. Shënim: kjo shtojcë nuk krijon një hartë të faqes XML.

Automating Security WordPress

Infeksioni me malware mund të vijë nga të gjitha llojet e vendeve, nga një shtojcë e hackuar në një sulm brutal të forcës në faqen tuaj të hyrjes në WordPress. Heqja e malware nuk është një detyrë për zemrat e dobëta; thjesht gjetja e burimit të infeksionit mund të jetë problematik.

 1. GotMLS: skanon automatikisht për malware në faqen tuaj të internetit, dhe gjithashtu automatikisht aranzhon skedarë në WordPress që mund të jenë të prekshëm nga sulmet. Nëse është gjetur kod i dyshimtë, GotMTLS mund të pastrojë skedarët e prekur automatikisht.
 2. Wordfence: raporte të trafikut të drejtpërdrejtë dhe hack, zbulimi automatik i kërcënimit dhe një firewall që azhurnon rregullat e tij të sigurisë gjatë fluturimit. Kjo shtojcë gjithashtu shton vërtetimin e dy faktorëve dhe skanon për cenueshmërinë e zemrës.

përmbledhje

Automating WordPress mund të eleminojë shumë nga detyrat e lodhshme të administratorit që vijnë me drejtimin e një blog. E vetmja gjë që nuk mund të automatizoni në mënyrë të besueshme është krijimi i përmbajtjes me cilësi të mirë. Për këtë, do t’ju duhet ndihma njerëzore. Por automatizimi i detyrave të tjera mund t’ju japë më shumë kohë për ta bërë atë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map