Sa para duhet një Designer Web për një kosto themelore të faqes në internet?

Disclosure: Mbështetja juaj ju ndihmon të mbani sitin në punë! Ne fitojmë një tarifë referimi për disa nga shërbimet që rekomandojmë në këtë faqe.


Planifikoni të filloni një faqe në internet? Shtë e vërtetë që një uebfaqe mund të jetë falas për të filluar, por nëse pret ndonjë lloj kthimi për përpjekjet tuaja – pavarësisht nëse është e ardhura nga reklama, shitjet e aksioneve ose klientët me pakicë – e vërteta është që ju të merrni atë që paguani.

Cilat janë të gjitha kostot e fshehura për fillimin e një faqe në internet, dhe sa mund të presësh të paguash për secilën?

Në minimum, ju duhet të investoni në emrin tuaj domain dhe host. Në varësi të llojit të emrit të domain që ju zgjidhni, kostot mund të shkojnë nga vetëm 10 dollarë në vit, në qindra apo edhe miliona!

Opsionet për mbajtjen e faqes në internet ekzekutojnë gamën në çmim gjithashtu. Për një faqe të re, pritja e përbashkët është ndoshta e mjaftueshme. Por ndërsa trafiku juaj fillon të rritet, kështu edhe nevojat dhe buxheti juaj i pritjes. Ndërsa pritja e përbashkët mund të jetë aq e ulët sa 50 dollarë në vit, zhvendosja në një VPS (server privat virtual) ose një server i dedikuar mund të përplasë me lehtësi etiketën e çmimeve vjetore në mbi 1.000 $.

Pas zgjedhjes së domenit tuaj dhe pritjes, është koha të merrni parasysh hartimin tuaj në internet. Ndërsa ekzistojnë mundësi të panumërta për tema falas, duhet të merrni parasysh një dizajn premium ose porosi nëse dëshironi që faqja juaj e internetit të dalë nga turma.

Hartimet me porosi të uebit mund të kushtojnë diku nga disa qindra deri në dhjetëra mijëra dollarë. Gjetja e një stilisti të mirë të uebit mund të jetë një sfidë, por përdorimi i një siti rishikimi si Cila kompani e dizajnit të uebit do t’ju mundësojë të gjeni një projektues që do të punojë për të përmbushur nevojat tuaja brenda buxhetit tuaj.

Pasi të përcaktohet dizajni juaj, do të duhet të mbushni uebfaqen tuaj me përmbajtje dhe mundësisht të filloni një blog. Ju mund t’i shkruani të gjitha vetë, por mund të jetë më me kosto efektive të punësoni një shkrimtar profesionist, i cili di se si t’i angazhojë vizitorët tuaj për të arritur qëllimet tuaja. Në varësi të standardit tuaj të cilësisë, ju mund të shpenzoni sa më pak se 1 $ në një faqe për folësit jo-vendas, deri në 100 dollarë në faqe ose më shumë për shkrimtarët e aftë.

Për shkak të të gjitha opsioneve në dispozicion, është e vështirë të vendosni një çmim për të filluar një uebfaqe të re. Mimi varet nga nevojat, pritjet dhe buxheti juaj. Mënyra më e mirë për të filluar mund të jetë duke vendosur për një kufi të përgjithshëm buxhetor dhe duke dhënë përparësi se cilat shpenzime janë më të rëndësishmet për ju.

Sidoqoftë ju vendosni, në fund të fundit është se merrni atë që paguani.

Shënim i redaktuesve – Faleminderit për cilën kompani për Web Design. WWDC mban një bazë të dhënash prej mbi 7000 agjencish për krijimin e faqeve në të gjithë botën, dhe na siguroi statistikat mesatare të kostos fillestare për zhvillimin e uebit të përdorur në grafikun më poshtë:

Sa kushton një faqe në internet?

Sa kushton një faqe në internet?

Ne të gjithë e dimë që një faqe në internet është kritike për suksesin e biznesit sot, por një gjë që është e vështirë të përcaktohet është se sa do t’ju kushtojë të keni një të ndërtuar. Gjeni se si të caktoni buxhetin tuaj për një projekt të dizajnit në internet, dhe çfarë të konsideroni.

Emri i Domainit

Do faqe në internet ka nevojë për një emër domain-i për t’u pritur në internet. Mund të blini ose një emër të ri domain, ose të blini një që është regjistruar për një kohë.

 • Domenet e markave të reja do të kushtojnë rreth 10-15 dollarë në vit, në varësi të regjistruesit dhe TLD.
  • Registrar është kompani si GoDaddy, BlueHost, etj.
  • TLD i referohet: .com, .org., .Net
 • Domenet e moshës mund të kushtojnë qindra, apo edhe miliona dollarë.
  • Mimi varet nga shumë faktorë përfshirë:
   • Mosha e domenit
   • Keywords
  • shembuj:
   • SEO.com: shitur për 5 milion dollarë në 2007
   • Beer.com: shitur për 7 milion dollarë në 2004
   • Hotels.com: shitet për rreth 11 milion dollarë në 2001
  • Do të paguani një tarifë domeni çdo vit për të mbajtur domenin, i cili ndryshon në varësi të regjistruesit.

Kostoja totale (vlerësimi): $ 10 / vit – qindra, mijëra, dhe madje edhe miliona dollarë.

Web Hosting

Everydo faqe në internet ka nevojë për mbajtjen në internet që të jetë në internet. Projektuesi / zhvilluesi juaj i uebit mund të ju ndihmojë të siguroni mbajtjen në internet, por kjo zakonisht nuk përfshihet në tarifat e projektimit dhe zhvillimit.

 • Shared: Shumë faqe në internet janë pritur në të njëjtin server.
  • Mendoni për një server si një ndërtesë apartamentesh.
  • Secili “apartament” merr hapësirën dhe adresën e tij të internetit, por ju jeni të mbërthyer me çfarëdo që ju jep ndërtesa e apartamentit.
  • Mënyra me kosto efektive për të pritur një faqe në internet.
   • Kaloni sa më pak që 3,95 $ / muaj
 • Server Virtual Privat (VPS): Shumë faqe në internet janë pritur në të njëjtin server, por secila llogari merr më shumë kontroll, e ngjashme me atë që ofrojnë serverët e dedikuar.
  • Ju jeni akoma duke e ndarë serverin, kështu që ju të merrni një “apartament”, por ju keni lirinë të bëni atë që dëshironi me apartamentin.
  • Më e shtrenjtë se pritja e përbashkët, por ju jep më shumë kontroll mbi mjedisin e pritjes.
   • Presin të shpenzoni të paktën 29,99 $ / muaj.
 • Server i dedikuar: Ju jeni nën kontrollin e serverit.
  • Ju merrni ndërtesën tuaj të apartamenteve dhe jeni në kontroll të plotë të saj.
  • Ju zgjidhni atë softuer për të ekzekutuar, sa faqe në internet për të pritur, etj.
  • Serverët e përkushtuar janë më të mirët për faqet që trafikohen shumë dhe kanë nevojë për siguri shtesë.
  • Serverët e përkushtuar janë mënyra më e shtrenjtë për të pritur një faqe në internet.
   • Presin të shpenzoni të paktën 99,99 $ / muaj

Kostoja totale (vlerësimi): 47.40 $ / vit – 1,199.88 $ / vit

Dizajnimi dhe Zhvillimi

Kostot mund të ndryshojnë dukshëm në varësi të fushës së punës së kërkuar.

 • dizajni
  • A do të funksionojë një temë e bërë para? (Gama e çmimeve: Falas 100 ~ $)
   • Kjo është më kosto-efektive sesa diçka që do të kërkojë modifikim të rëndë, ose diçka që do të duhet të ndërtohet nga toka lart.
    • Temat e personalizuara: 500 deri në 3000 dollarë
  • A keni grafikë dhe pamje, apo do të duhet që projektuesi të sigurojë ato gjithashtu?
   • Nëse projektuesi duhet ta sigurojë atë, mendoni se sa do të duhet të sigurojnë ato.
    • Fotografia / grafika e aksioneve mund të jetë e kushtueshme, në varësi të madhësisë që ju nevojitet. Presin të paguajnë rreth 15 deri në 20 dollarë për një imazh, por imazhet e tjera do të kushtojnë më shumë.
     • (1.60 $ deri 1,67 $ / kredi, imazhe mesatarisht 6-15 kredi) në varësi të bibliotekës së aksioneve që përdorni.
 • përmbajtje
  • Sa faqe të përmbajtjes do t’ju duhet faqja juaj e internetit?
   • A po e siguroni atë, apo do të duhet që projektuesi ta bëjë atë?
  • A do ta transferoni me shkrim tek një shkrimtar kopjues, ose do ta shkruani vetë?
   • Nëse e shkruani vetë, a keni kohë dhe aftësi?
  • Cilësia e përmbajtjes do të ndryshojë në varësi të kujt punësoni, dhe kostoja ndryshon me cilësinë.
   • Altoparlantët e pavarur anglezë do të shkruajnë për rreth 1 ~ / faqe
   • Agjensitë mund të paguajnë $ 100 + faqe
 • Funksionaliteti (Zhvillimi)
  • Keni nevojë për më shumë sesa formë të thjeshtë kontakti?
  • A do të të duhet një forum?
  • A doni të përfshini një blog?
  • A do të jetë në internet faqja juaj e bazuar në anëtarësim?
  • A doni që faqja juaj të japë përmbajtje dinamike?
   • Përmbajtja që është personalizuar për secilin vizitor?
    • shembull: faqja fillestare e com është personalizuar bazuar në historinë e blerjes.
  • A do të keni nevojë për një platformë ecommerce?
  • A do të duhet që faqja juaj e internetit të jetë në përputhje me cilindo platformë të palëve të treta?
 • Kostot shtesë mund të bëhen për azhurnimet dhe mirëmbajtjen e faqes në internet.

Kostoja totale (vlerësimi): 200 – $ 10,000 $+

Mimet mesatare fillestare

WhoWebDesignCompany.com mban gjurmët e 7.382 ndërmarrjeve të dizajnit në internet në mbarë botën. Këtu janë çmimet mesatare fillestare për projekte të përbashkëta të zhvillimit të faqes në internet.

 • Kompanitë e Mbretërisë së Bashkuar
  • Mimet fillojnë nga faqja e internetit e broshurës 610 ((të dhëna nga 1452 kompani)
  • Mimet fillojnë nga faqja e internetit e menaxhuar me 1165 £ (të dhëna nga 1518 kompani)
  • Mimet fillojnë nga 1660 £ faqja e internetit e e-commerce (të dhëna nga 1472 kompani)
 • Kompanitë e Sh.B.A.
  • Mimet fillojnë nga faqja e internetit e broshurës 1190 $ (të dhëna nga 237 kompani)
  • Mimet fillojnë nga faqja e internetit e menaxhuar nga 2235 dollarë (të dhëna nga 226 kompani)
  • Mimet fillojnë nga faqja e internetit e e-tregtisë prej 2640 $ (të dhëna nga 231 kompani)

shembuj

 • Uebfaqja e Broshurës: 1,190 dollarë – 3000 dollarë+
  • Një uebfaqe e “Broshurës” i referohet një siti informativ themelor për biznesin tuaj.
  • Krijon një “prani në internet”
  • Në përgjithësi përfshin faqe për: Shtëpi, Rreth, Produkte / Shërbime dhe Kontakt
 • Uebfaqja CMS: 2,235 dollarë – 10,000 dollarë+
  • Për faqet e bazuara në anëtarësi, forume, blog ose faqe të tjera që përdorin një bazë të dhënash dhe / ose përmbajtje dinamike.
   • Në përgjithësi përfshin faqe për: Shtëpi, Rreth, Produkte / Shërbime dhe Kontakt
  • Plus: një dizajn i integruar CMS & programimi
  • (CMS-të Popullore: Joomla, Drupal, WordPress)
   • Funksionaliteti “Dynamic” u jep pronarëve të faqeve të internetit mundësinë të “identifikohen” dhe të bëjnë ndryshime në përmbajtjen e faqes.
 • Uebfaqja e Tregtisë elektronike: 2,600 dollarë – 10,000 dollarë+
  • Përfshinë “faqet e broshurave” themelore: Shtëpi, Rreth, Produkte / Shërbime, Kontakt
   • Funksionaliteti Plus eCommerce me:
   • Programe shportash për blerje:
   • Aftësia për të shtuar & azhurnoni produktet
    • Pranoni dhe paguani proceset (Kartat e Kredisë, Paypal, etj)

Shembuj të të dhënave të siguruara nga WhoWebDesign.com

Kostoja totale

Në varësi të vendimeve që ju merrni gjatë mënyrës sesi mund të planifikoni të shpenzoni qindra, apo edhe mijëra dollarë. Sasi të ulëta në fund vijnë nga hostimi i përbashkët me tema dhe grafika të bëra paraprakisht, shuma më të larta fundi vijnë nga hostimi i dedikuar dhe / ose dizenjimi dhe karakteristikat plotësisht të personalizuara dhe të kodifikuara plotësisht.

Ju merrni atë që paguani: çështje cilësore.

burimet

 • 15 nga fushat më të shtrenjta të të gjitha kohërave – thenextweb.com
 • Ndarja e përbashkët: Krahasoni Hosting – whoishostingthis.webstag.xyz
 • VPS Hosting: Krahaso Hostingin – whoishostingthis.webstag.xyz
 • Server i përkushtuar i serverit: Krahaso Hostingin – whoishostingthis.webstag.xyz
 • Si të përcaktoni një buxhet për faqen tuaj të re – ndalon.com
 • Sa Duhet një Kosto e Dizajnit të Uebit – webdesign.about.com
 • Llogaritësi i icingmimeve të Dizajnit në Ueb – designquote.net
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map