Reklama në internet për SMB: Gjithçka që ju nevojitet për të filluar sot

Disclosure: Mbështetja juaj ju ndihmon të mbani sitin në punë! Ne fitojmë një tarifë referimi për disa nga shërbimet që rekomandojmë në këtë faqe.


“Nëse e ndërtoni, ata do të vijnë” mund të kenë punuar në film Fusha e ëndrrave, por nëse kjo është motoja juaj reklamuese biznesi juaj nuk do të zgjasë shumë. Pavarësisht nëse biznesi juaj i vogël është online ose jashtë linje, ju duhet të komunikoni ekzistencën tuaj para audiencës tuaj të synuar nëse doni të shesni ndonjë gjë.

Udhëzues për Reklamim Online për Bizneset e Vogla

“Fjala e gojës është gjithçka që ju nevojitet” është një tjetër reklamë e tmerrshme për biznesin tuaj. Fjala e gojës mund të ju mbajë në jetë në fillim, por do t’ju kufizojë kur bëhet fjalë për rritjen e biznesit tuaj në një afat të gjatë. E vërteta e trishtuar është se klientët kanë tendencë të flasin shumë më tepër për përvojat e këqija sesa ato të mira.

Apo është “Vendndodhja, vendndodhja, vendndodhja” klithma juaj për biznesin tuaj me tulla dhe llaç? Pas një kohe do të zbuloni se lokacioni nuk është gjithçka. Ndërsa sigurisht që ka një ndikim, bizneset mund të kenë sukses ose të dështojnë në çdo vend. Shtë më mirë të mos mbështeteni në vendndodhjen për t’ju sjellë të gjithë biznesin tuaj.

Konkurrenca është e ashpër atje. Si pronar i një biznesi të vogël, ju jeni kundër jo vetëm bizneseve të tjera të vogla, por gjigandëve si Amazon, Target, Walmart dhe eBay. Ndërtimi i një produkti ose shërbimi të shkëlqyeshëm thjesht nuk është i mjaftueshëm; keni nevojë për reklama efektive për të mbijetuar.

Për fat të mirë, Interneti ka bërë që të arrijë audiencën tuaj të synuar, pavarësisht se ku mund të jenë, shumë më të lehtë dhe më të lirë se më parë. Në vend që të shpenzoni qindra ose mijëra në një reklamë televizive ose në një reklamë në faqet e verdha, mund të shpenzoni vetëm disa reklama me para në faqet e internetit dhe mediat sociale.

Por bota e reklamave në internet mund të jetë dërrmuese për një pronar të zënë të biznesit të vogël për të lundruar. A duhet të investoni në reklama në Google AdWords ose Facebook? Sa duhet të bëni ofertë? Dhe kjo nuk do të hyjë në të gjitha zhargon dhe akronimet konfuze që duhet të dini për të blerë një reklamë, si CPM, CTR, PPC.

Kjo është arsyeja pse ne kemi bashkuar këtë udhëzues grafik për të filluar me reklamat në internet. Kontrolloni bazat më poshtë, në mënyrë që të përqendroheni në marrjen e fjalës për biznesin tuaj të vogël!

online-reklamat-opt

Dorëshkrim: Udhëzues për Reklamim Online për Bizneset e Vogla

Reklamimi në internet mund të jetë dërrmues, por nuk duhet të jetë. Përdorni këtë udhëzues të shpejtë për fillestar për të mësuar më shumë rreth opsioneve të ndryshme të reklamimit, kështu që ju mund të tërheqni trafik të ri dhe klientë në faqen tuaj të internetit.

Bazat

Para se të filloni një fushatë, duhet të kuptoni disa nga termat më të zakonshëm të përdorur në industri.

 • Paguaj për Klikim (PPC)
  • Sipas këtij modeli, reklamuesit zgjedhin një shumë maksimale që ata janë të gatshëm të paguajnë sa herë që një përdorues klikon në reklamën e tij.
 • Kostoja për Klikim (CPC)
  • Kjo i referohet kostos së secilit klikim që një reklamues paguan pasi një përdorues të klikojë një reklamë në fushatën e tij PPC.
   • shembull: Nëse një reklamues bën oferta deri në 1 $ për një fjalë kyçe në fushatën e tij PPC, por fiton ofertën me 0.99 $, atëherë CPC bëhet 0.99 $.
 • Kostoja për veprim (CPA)
  • Payfarë paguajnë reklamuesit kur klikimi i reklamave të tyre çon në veprim, siç është shitja.
 • Kostoja për mijëra (CPM)
  • Kostoja për 1000 përshtypje reklamash (tregon) – jo klikime.
   • shembull: Nëse norma është 2 $ për 1000 përshtypje, reklamuesit paguajnë atë shumë, pavarësisht se sa herë u klikua reklama.
 • Klikoni përmes vlerësimit (CTR)
  • Një krahasim i numrit të njerëzve që shikojnë reklamat tuaja, në krahasim me numrin e njerëzve që klikojnë reklamat tuaja – të shprehura si përqindje.
 • Shkalla e konvertimit: Përdoret për të krahasuar numrin e përgjithshëm të vizitorëve në uebfaqe me qëllimin e përgjithshëm të reklamës.
  • Kjo mund të jetë:
   • Pagesa e klientëve
   • Pajtimtarët e rinj
   • Përdorues të rinj
 • Reklamimi kontekstual: Reklamuesit krijojnë reklama që shfaqen më pas në faqet e internetit që kanë përmbajtje të synuar për përmbajtjen e reklamës.
  • shembull: Nëse një reklamues drejton një reklamë për faqen e tij të internetit që shet shushunjat e qenve, reklama e tij mund të shfaqet në çdo numër të faqeve në internet brenda rrjetit të reklamave që diskutojnë për qentë, dhe më saktësisht, shushunjet e qenve.
 • Kthimi i investimeve (ROI)
  • Vlerëson performancën dhe mat fitimin duke e ndarë fitimin me koston.

Reklamimi i mediave sociale

Reklamoni produktet / shërbimet tuaja në faqet e internetit të mediave sociale si Facebook dhe Twitter.

Këtu është një vështrim në procesin themelor për Facebook dhe Twitter.

 • Sapo të filloni, ekzistojnë një larmi opsionesh për të zgjedhur për të rregulluar plotësisht fushatën tuaj.
 • Reklamat në Facebook: Reklamat e paraqitura në shiritin anësor të një llogarie në Facebook kur një përdorues është regjistruar.
  • Që nga korriku 2014, kishte 1.5 milion reklamues aktivë në Facebook.
   • ROI për reklamuesit me pakicë në Facebook është 152%.
  • Advertisers:
   • Zgjidhni për të promovuar një postim në faqen / profilin e tyre, ose në një faqe në internet.
   • Zgjidhni kush do të synojë bazuar në një numër demografik, duke përfshirë:
    • moshë
    • gjini
    • vend
    • interesat
   • U thuhet se deri ku mund të arrijë reklama.
   • Vendosni një buxhet, çdo ditë ose maksimumin e jetës.
    • Reklamuesit mund të drejtojnë reklamën në një grup të caktuar data, ose të zgjedhin ta drejtojnë reklamën vazhdimisht derisa të arrihet buxheti.
   • Zgjidhni të paguani për klikime ose për përshtypjet.
  • Pros:
   • Me kosto efektive (1 $ në ditë shpenzimet minimale)
   • Përdoruesit e Facebook nuk janë mbingarkuar me reklama
   • Shumë mundësi për audiencë me porosi
  • Cons:
   • Investimi në “tifozë” në Facebook nuk përkthehet gjithmonë te klientët
   • Koha që merr
 • Reklamat në Twitter: Reklamat e paraqitura në shiritin anësor të një llogarie në Twitter kur një përdorues është regjistruar.
  • Reklamuesit mund të zgjedhin të promovojnë:
   • Profilet
   • Tweets
   • Trendet (hashtags)
  • Mund të caktojë një buxhet ditor për fushatën, dhe reklama ndalon së funksionuari kur buxheti plotësohet.
  • Reklamuesit ofrojnë çmimin maksimal që ata janë të gatshëm të paguajnë, por shpesh akuzohen shumë më pak.
  • rekuizitë:
   • Auditori automatik i synuar
   • Përdoruesit mund të bashkëveprojnë me reklamën (retweet, klikoni, përgjigjeni, etj.)
  • Cons:
   • Audienca e synuar nuk është gjithmonë e rëndësishme
   • Përdoruesit mund të anashkalojnë për shkak të shpërqendrimit të burimeve të tyre në Twitter

Google Adwords

Bazuar në një model PPC, reklamuesit vendosin një buxhet, ose shumën maksimale të parave që ata janë të gatshëm të shpenzojnë në ditë, dhe një ofertë maksimale për CPC.

 • Reklamuesit bëjnë ofertë për fjalë kyçe të rëndësishme për faqen e internetit / produktin / shërbimin e tyre.
  • Sa herë që bëhet një kërkim me atë fjalë kyçe, Google zgjedh një grup reklamash nga ato që renditen mjaft lart në ofertë.
   • Reklamat zgjidhen në një numër faktorësh, duke përfshirë:
    • Shuma e ofertës: Shuma që ju jeni të gatshëm të paguani për reklamën.
    • Nota e Cilësisë: Një vlerësim i rëndësisë së një reklamë bazuar në fjalët kyçe, faqen e uljes dhe vetë reklamën. Një rezultat me cilësi më të lartë mund të tejkalojë një shumë më të lartë të ofertës.
  • Reklamuesit fitues paguajnë vetëm kur klikohet reklama e tyre.
  • Reklama ndalon së funksionuari kur buxheti është i goditur.
 • Në vitin 2012, Google Adwords kishte më shumë se 1.2 milion përdorues.
 • rekuizitë:
  • Lehtë për të matur fushatën tuaj (CTR, konvertimet, shkalla e konvertimit, CPC, CPA, ROI, etj.)
  • Paguani vetëm për klikime, jo vetë reklamën
  • Përdoruesit marrin reklama më të rëndësishme për shkak të ankandit të reklamave
  • Në shënjestër të lartë
  • Ka maksimumin
 • Cons:
  • Reklama të vogla (3 rreshta + URL-ja juaj)
  • Kosto e lartë për fjalë kyçe në kërkesë
  • Kohë kohë për fillestarin

Oferta në kohë reale (RTB)

Bëni automatikisht ofertë në shfaqjet e reklamave përpara se të ngarkohet një faqe në internet.

 • Botuesit (pronarët e faqeve të internetit) u shesin përshtypjet (shikimet) reklamave reklamuesve duke përdorur një sistem ankandi në kohë reale për të marrë pagesën më të lartë të mundshme për ato pamje.
 • Një platformë e kërkesës (DSP) mban inventarin e reklamave dhe automatizon ofertat e reklamuesit.
  • Ofertat bëhen në kohën kur duhet të ngarkohet një faqe në internet.
  • Oferta fituese ka reklamën e tyre të shfaqur pasi të ngarkohet faqja e internetit.
 • Kjo qasje funksionon për reklamuesit, agjensitë dhe botuesit sepse:
  • Ofron më shumë kontroll mbi fushatën
  • Ofron shënjestrim më të ngushtë
  • Mban shpenzime efikase
  • Maksimizon të ardhurat për botuesin
 • Rrjetet që ofrojnë RTB përfshijnë:
  • OpenX
  • SiteScout
 • Pros:
  • Bleni një audiencë të synuar
  • Reklamuesit mund të kenë çmime të ndryshme për përdoruesit e veçantë
  • Performanca e përmirësuar
 • Cons:
  • Kërkon monitorim
  • Inventari i reklamave nuk është i garantuar

Shfaq reklamën

Reklamoni përmes grafikëve në faqet në internet, në aplikacione, postë elektronike, etj.

 • Gjithashtu, të njohur si “reklama të banderolave”, këto reklama vijnë në një larmi madhësish, të cilat janë zgjedhur nga Zyra Ndërvepruese e Reklamave (IAB).
 • Ato mund të përfshijnë:
  • tekst
  • Logo
  • Fotografitë
  • video
 • Reklamat në ekran mund të jenë shumë të synuara për të arritur më mirë demografinë tuaj.
 • Sipas comScore, 8% e përdoruesve të internetit përbëjnë 85% të klikimeve të reklamave në ekran.
 • Rrjetet e reklamimit të ekranit përfshijnë:
  • Clicksor: Një rrjet reklamimi kontekstual që ofron modele CPC, CPM, dhe CPV.
  • Chitika: Një rrjet reklamash që shfaq reklama vetëm për përdoruesit e synuar.
  • Advertising.com: Arrijnë rreth 183 milion përdorues të vlerësuar me këtë rrjet.
   • Reklamuesit duhet të kërkojnë më shumë informacion për të zbuluar se cilat mundësi janë në dispozicion.
   • Mimi ndryshon në varësi të fushatës.
  • Google AdWords: Platforma e reklamave PPC.
 • Pros:
  • Vizualisht tërheqës
  • Mundësia për audiencën e synuar
  • Ndiqni dhe vlerësoni me lehtësi fushatat
 • Cons:
  • Shpesh injorohet sepse njerëzit e dinë që janë reklama
  • Disa programe softuer i bllokojnë ato

retargeting

Kjo teknologji e bazuar në cookie lejon kompanitë që “në mënyrë anonime” të ndjekin “audiencën e tyre në internet.

 • Ndihmon reklamuesit të arrijnë tek vizitorët që nuk e konvertojnë herën e parë kur shohin një reklamë.
 • Një pjesë e vogël kodi vendoset në faqen e internetit të reklamuesit.
  • Kur dikush viziton sitin, kodi lëshon një cookie të shfletuesit që ndjek përdoruesin.
  • Kur përdoruesi është duke kërkuar në ueb, cookie-ja lejon ofruesin e ritargimit dhe reklama do të shfaqet përsëri.
  • Kjo siguron që reklamat të shihen vetëm nga njerëz që kanë vizituar tashmë faqen e reklamuesit.
 • rekuizitë:
  • Reklamat shihen nga ata që tashmë janë njohur me markën tuaj.
  • Klientët e mundshëm mund të kthehen në faqen tuaj të internetit me një klik.
  • Reklamat janë të personalizuara, duke lejuar më shumë kreativitet.
 • Cons:
  • Disa njerëz nuk u pëlqen ndjenja e “ndjekur”.
   • Sipas Adobe, 60% e konsumatorëve mendojnë se kjo lloj reklame është një pushtim i intimitetit.

Rrjetet e tjera të reklamave

Reklamoni produktet / shërbimet tuaja përmes një numri shitësish të tjera.

 • AdBrite: Një rrjet i madh reklamash për motorë jo-kërkues që përdor të dy modelet CPC dhe CPM.
 • Kontera: Platforma e reklamimit në kontekst me tekst që vendos reklamat e reklamuesve si lidhje brenda tekstit të një faqe në internet.
 • InfoLinks: Një platformë reklamimi me tekst në tekst.
 • ContextWeb: Opsione fleksibël të ofertave me një opsion “emëro çmimin tënd”.
 • Clickcent: Rrjeti i reklamave kontekstuale ku paguani vetëm për trafikun unik që arrin në faqen tuaj të internetit. Mimi bazohet në atë që negocioni.

Kur zhyteni në reklamat në internet, eksperimentoni me një shumëllojshmëri të platformave dhe fushatave reklamuese për të kuptuar se çfarë funksionon më mirë për ju.

burimet

 • Farë është PPC? Mësoni bazat e marketingut pay-per-click (PPC) – wordstream.com
 • Marketingu i pagave-për-klikim: duke përdorur PPC për të ndërtuar biznesin tuaj – wordstream.com
 • Cila është reklama e kostos për veprim? – wordstream.com
 • Kostoja për mijëra, CPM – investopedia.com
 • Fjalori i kushteve të mediave reklamuese – smartbiz.com
 • Shkalla e konvertimit – techopedia.com
 • Reklamimi kontekstual: Isfarë është reklamimi kontekstual? – wordstream.com
 • Kthimi i Investimeve (ROI) – sipërmarrës.com
 • Kontrolloni dhe kuptoni Vlerësimin e Cilësisë – mbështetje.google.com
 • Nga Numrat: 35 Statistikat e Mrekullueshme të Reklamimit të Google – expandedramblings.com
 • 5 përfitimet kryesore të Google AdWords – hhellospark.com
 • Do gjë që duhet të dini në lidhje me ofertat në kohë reale – docs.google.com
 • Shkëmbimi i reklamave – openx.com
 • Ofertat në kohë reale për Reklamim në Afishim – mediative.com
 • Performanca e përmirësuar dhe zvogëlimi i mbeturinave të shikuara si përfitimet kryesore të ofertave në kohë reale – econsultancy.com
 • 5 mënyra të ofertave në kohë reale ndryshojnë nga blerjet direkte – marketingland.com
 • Farë është reklamimi në ekran? – ndihmë.yahoo.com
 • Banderolë standarde të uebit – designerstoolbox.com
 • Rrjetet më të mira të reklamave (Përditësimi 2014): Shfaq reklamën & Më shumë – monetizepros.com
 • 10 Statistika të Tmerrshme Rreth Reklamimit të Shfaqjes – blog.hubspot.com
 • Të mirat dhe të mirat e kanaleve të marketingut në internet – blog.socedo.com
 • 3 Përfitimet kryesore të reklamimit në ekran – thjeshti.fi
 • Afisho reklamat – Përparësitë & Disavantazhet – sazbean.com
 • Reklamoni në Facebook – facebook.com
 • Shpalljet në Twitter – business.twitter.com
 • Nga Numrat: 70 Statistikat e Mrekullueshme të Reklamave – expandedramblings.com
 • Shpalljet në Facebook: Të mirat & Kundër – thjeshtmeasured.com
 • Të mirat dhe të mirat e drejtimit të reklamave në Facebook – katiewagnersocialmedia.com
 • Reklamat në Twitter: Të mirat, të këqijat dhe gjithçka në mes – business2community.com
 • Farë është ribagimi dhe si funksionon? – retargeter.com
 • 25 Rrjeta Reklamimi për Bizneset Online – Praktikimommerce.com
 • Më e mira e vitit 2013: Interaktive & Integruar – adage.com
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map