Oferta në kohë reale: Everythingdo gjë që duhet të dini

Disclosure: Mbështetja juaj ju ndihmon të mbani sitin në punë! Ne fitojmë një tarifë referimi për disa nga shërbimet që rekomandojmë në këtë faqe.


Ofertimi në kohë reale ose RTB është mënyra se si bëhet blerja dhe shitja e inventarit të reklamave, bazuar në përshtypjet. I gjithë operacioni mund të krahasohet me atë se si funksionojnë tregjet financiare sepse RTB zhvillohet në platformat e shkëmbimit të reklamave. Ky proces dinamik i ofertave lejon reklamuesit të bëjnë oferta për përshtypjet; nëse oferta fitohet, shpallja e blerësit do të shfaqet menjëherë në faqen e botuesit.

Oferta në kohë reale: Everythingdo gjë që duhet të dini

Popullariteti i RTB mund të shpjegohet me përfitimet që u jep të gjitha palëve të përfshira në proces. Të gjithë — reklamuesi (blerësi), botuesit dhe agjensitë e reklamave — del fitues.

Fushatat e reklamave në internet mund të shohin përfitimet e mëposhtme nga RTB:

 • Më shumë zhurmë për kokën tuaj
 • Menaxhimi i rendimentit
 • Të dhëna vepruese
 • Mundësitë e rakordimit
 • Optimizimi krijues
 • Përmirësimi i performancës së përgjithshme

Dy nga shkëmbimet më të mëdha dhe më të njohura të reklamave që aktualisht janë në dispozicion janë shkëmbimi i reklamave DoubleClick i Google dhe FBX i Facebook. Të dy janë shkëmbime në kohë reale që lejojnë reklamuesit të blejnë reklama në shkëmbimet që përdorin në shënjestër përdoruesit bazuar në historinë e shfletimit të tyre të mëparshëm, në internet.

Megjithëse RTB kishte vite të mëdha në të kaluarën, disa janë optimistë se më e mira është akoma për të ardhur për këtë proces të tenderimit në vitin 2014. Ata besojnë se reklamat e pasura me media do të marrin në skenë qendrore, të përcaktuar me kopje reklamash që janë fleksibile dhe të synuara. Edhe faqet e mediave sociale do të jenë më të përshtatshme për RTB duke e bërë inventarin e tyre (lexoni: listat e audiencës së palëve të para dhe të tretë) të arritshme për shkëmbimet e reklamave. Platformat anësore të kërkesës ose DSP-të mund të ofrojnë vetëm metrikë të reja për ndikimin e konvertimeve direkte, si dhe dukshmërinë e reklamave të ekranit në njohjen e markës së një kompanie.

Por nuk janë të gjitha. Modeli i ofertave CPM mund të shohë reformë në vitin 2014, në mënyrë që videoja e ofertuar të shohë mundësi më të lira dhe më të drejtpërdrejta të konvertimit. Më në fund, marrëveshjet e tregut privat bëhen më të zakonshme, domethënë botuesit duhet të bëjnë më shumë nga përmbajtja e tyre premium në dispozicion për më shumë reklamues.

Tashmë një punë e madhe në botën e reklamave tani, RTB është vendosur vetëm të nxehet në të ardhmen e afërt.

Do gjë që ju duhet të dini rreth Ofertave në kohë reale

Gjithçka që duhet të dini në lidhje me tenderimin në kohë reale

Ofertat në kohë reale (RTB) lejojnë pronarët e faqeve të internetit të shesin përshtypjet e reklamave (shikimet) përmes një platforme të shkëmbimit të reklamave. Impressiondo përshtypje shitet ndërsa bëhet e disponueshme, në kohë reale. Platforma lejon reklamuesit të rregullojnë automatikisht ofertën e tyre bazuar në ndryshimin e kushteve të tregut, dhe lejon reagime të performancës. Gjeni si funksionon dhe si mund të filloni.

Farë është ofertimi në kohë reale?

 • Ekosistemi RTB ka tre pjesë:
  • Reklamuesit: Blerësit
   • Platforma anësore e kërkesës (DSP)
   • Mjet që automatizon blerjen e reklamave në internet në emër të reklamuesve
   • DSP’Vendosni parametrat e blerjes së fushatave dhe monitoroni performancën e fushatës.
   • Shkëmbimet: Këto krahasohen me bursën, por për reklamuesit.
    • Mjet softuerik që lidh reklamuesit dhe botuesit
     • Lehtëson blerjen e inventarit të ekranit në kohë reale përmes ankandeve.
      • Ankandet zhvillohen në milisekonda para një faqe të ngarkuar.
    • Përmes këtyre ankandeve, botuesi mund të maksimizojë çmimin për inventarin e tyre ndërsa reklamuesit mund të blejnë përshtypje individuale me çmime që pasqyrojnë çdo përshtypje’vlera e fushatës.
   • Botuesit: Pronarët e faqeve të internetit: Shitësit
    • Botuesi siguron inventarin.
    • Disa botues mund të përdorin Platformat Supply Side (SSP) për të ndihmuar në menaxhimin më të mirë dhe shitjen e inventarit të tyre.
     • SSP është e ngjashme me DSP.
     • Reklamuesit përdorin SSP për të maksimizuar çmimin e shitjes së përshtypjes, ndërsa tregtarët përdorin DSP.
  • RTB ju lejon të bëni ofertë për hapësirë ​​reklamash te një botues’Uebfaqja në mënyrë që reklama juaj të shfaqet ndoshta kur faqja në internet ngarkon.
   • Pricemimi maksimal është caktuar para se të fillojë ofertat.
   • Fito përshtypjet në 0.01 $ mbi ofertuesin më të lartë.
    • nëse “Reklamuesi A” ofertat $ 2,00 CPM dhe “Reklamuesi B” ofron 1.50 $ CPM, “Reklamuesi A” do të fitojë përshtypjen në 1.51 $ CPM
     • CPM i referohet “Kostoja për mijëra” përshtypjet
      • Një përshtypje është çdo herë që reklama jote shfaqet, dhe jo të klikohet.
   • Reklamuesit mund të vendosin vlerën në secilën mundësi për të blerë një reklamë në kohë reale.
    • Kjo maksimizon shpenzimet e tyre për reklamim.
  • RTB po përdoret gjithnjë e më shumë në inventarin e primeve për shkak të kërkesës së reklamuesit dhe të ardhurave më të larta që po jep për botuesit.

  RTB thjeshtuar:

  1. Botuesi siguron një inventar për shkëmbimin e reklamave, i cili është përgjegjës për mbajtjen e një ankandi. DSP bën oferta në emër të reklamuesve.
  2. Oferta’vlera s bazohet në vlerën e përshtypjes, siç përcaktohet nga reklamuesi’Parametrat e vendosur brenda DSP. Procesi i tenderimit siguron që çdo përshtypje shitet me një çmim maksimal të diktuar nga kërkesa e tregut në kohë reale.
  3. Pasi të përfundojë oferta, fituesi zgjidhet dhe shpallja i serviret botuesit’në faqen e internetit.

  Kush e përfiton RTB-në?

  • agjencitë
   • Më shumë kontroll mbi performancën e fushatës
   • Shpenzime më efikase
   • Rezultate më të mira, më të synuara për klientët
  • Advertisers
   • Synimi më i ngushtë
   • Asnjë përshtypje të humbur
  • botuesit
   • Të ardhura shumë më të larta nga inventari pasi blerësit maksimizojnë vlerën e përshtypjeve

  Si përfiton RTB?

  • Shpenzimet bëhen më efikase
   • Meqenëse përshtypjet janë në mënyrë të konsiderueshme më të synuara, shpenzimet shkojnë shumë më tej dhe qëllimet e fushatës arrihen më shpejt.
  • Zbuloni tendencat e reja
   • Meqenëse tani mund të mësoni për fushatën tuaj në nivelin e përshtypjeve, mund të zbuloni trendet dhe depërtimet në një mënyrë të re – si për klientët tuaj më të mirë ashtu edhe për ata më të këqij.

  burimet

  • Një hyrje në bazat e ofertave në kohë reale (RTB) – faqet e internetit
  • Përshtypje kosto-për-mijëra (CPM) – mbështetje.google.com
  • Ofertimi në kohë reale: Itfarë është dhe pse ka rëndësi – clickz.com
  • WTF është një platformë furnizuese-anësore – digiday.com
  • 5 Parashikime në lidhje me ofertat në kohë reale në vitin 2014 – searchenginewatch.com
  • Shpjegimi i ofertave në kohë reale – acuityads.com
  • Protokolli i Ofertave në DoubleClick Ad Exchange, në kohë reale – developers.google.com
  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
   Like this post? Please share to your friends:
   Adblock
   detector
   map