Një vështrim brenda qendrave të të dhënave amerikane

Disclosure: Mbështetja juaj ju ndihmon të mbani sitin në punë! Ne fitojmë një tarifë referimi për disa nga shërbimet që rekomandojmë në këtë faqe.


Nga Netflix në YouTube, dhe nga Facebook në Twitter, njerëzit në mbarë botën gëzojnë përmbajtje në World Wide Web duke përdorur faqet që filluan – dhe i bëjnë shtëpitë e tyre elektronike – në Shtetet e Bashkuara. Por, pak nëse, nëse ka, folks i konsiderojnë seriozisht qendrat nervore marramendëse, që humbasin këtë grup faqesh dhe përmbajtjesh.

Një vështrim brenda qendrave të të dhënave amerikane

Farë është një Qendër e të Dhënave?

Qendrat e të dhënave janë vendet fizike që mbajnë kompjuterët dhe pajisjet e tjera që formojnë shtyllën kurrizore të rrjetit të gjerë, të ndërlidhur që ne e quajmë “Internet”. Si konsumatorë të energjisë dhe burimeve të tjera, pak gjëra mund të krahasohen me oreksin e pavëmendshëm të qendrës mesatare të të dhënave.

Në Shtetet e Bashkuara, qendrat e të dhënave marrin gati 10 milion metra katror hapësirë ​​të bardhë, dhe konsumojnë 11.55 gigawat të energjisë çdo vit. (Tifozët e serisë Kthehu tek Ardhmëria do të shënojnë se kjo mund të fuqizojë afërsisht nëntë nga DeLoreans që udhëtojnë me kohë nga Brown Brown.)

Qendrat e të dhënave janë Hogs të Energjisë

Farë po ha kaq shumë fuqi dhe po merr gjithë atë hapësirë? Servers. Kompjuterët që mbushin mijëra qendra të të dhënave nëpër SH.B.A. janë shtëpi jo vetëm për burimet për megasites si YouTube, Google dhe Microsoft – gjigandi Redmond llogarit vetëm më shumë se një milion serverë – por media, faqet e internetit dhe të dhënat e tjera për vende të panumërta biznesi dhe personal.

Në mënyrë kolektive, Sh.B.A llogarit një pjesë të drejtë të gati pesë milion serverëve në përdorim për mjediset e biznesit në të gjithë botën.

Qendrat e të dhënave janë një pjesë e jetës së përditshme për këdo që përdor internetin (megjithëse një indirekt për shumicën). Dhe ndërsa titani i Internetit si Google (si dhe ekspertët e mjedisit) janë duke inkurajuar në mënyrë aktive njerëzit të rishikojnë nevojat e tyre aktuale të teknologjisë (dhe t’i hedhin qendrat e tyre të të dhënave në favor të zgjidhjeve më të centralizuara), ka të ngjarë që këto shtëpi të teknologjisë së lartë për informacionin dhe mediat tona do të vazhdoni të luani një pjesë kritike në përvojën tonë të përbashkët në internet për vitet në vazhdim.

Një vështrim brenda qendrave të të dhënave në SH.B.A.

Një vështrim brenda qendrave të të dhënave amerikane

Skedarët dixhital mund të mos marrin hapësirë ​​në shtëpinë tuaj, por gjithçka në internet ka një shtëpi fizike, diku në botë. Qendrat e të dhënave, disqe të mëdha në rrjetë, në thelb, të lidhura me Internetin, strehojnë këto të dhëna për të hyrë kudo në Internet, nga kudo në botë, ku një lidhje është e disponueshme.

Si funksionojnë qendrat e të dhënave

Serverët e shtëpive të Qendrave të të Dhënave që janë të ndërlidhura.

 • Serverët janë në thelb kompjuterë, pa periferikësh
  • Asnjë monitor
  • Asnjë tastierë
  • Pa miun
 • Serverat lidhen me Internetin përmes një lidhjeje rrjeti, duke përdorur një adresë të Protokollit të Internetit (IP).
  • Një adresë IP është një identifikues unik për të gjithë kompjuterët e lidhur në Internet – kompjuteri juaj ka një të tillë.
   • Me IPv4, Interneti kishte gjithsej 4,3 miliardë adresa unike.
   • Me IPv6, Interneti tani ka gjithsej 340 adresa të pavendosur unike.
    • Kjo është 340 trilion trilion trilion adresë unike.
  • Një adresë IP është:
   • Katër numra, secila prej të cilave përmban një deri në tre shifra, me një pikë të vetme (.) Që ndan secilin numër ose grupin e shifrave.
   • Secili nga katër numrat mund të shkojë nga 0 deri në 255
    • Shembull: 253.169.0.1
  • Adresat IP janë statike ose dinamike.
   • Statik: Asnjëherë mos ndrysho IP IP-të e serverit nuk ndryshojnë kurrë.
    • Zbuloni informacione si:
     • kontinent
     • vend
     • Qarku dhe qyteti në të cilin ndodhet një kompjuter
     • Ofruesi i Shërbimit të Internetit (ISP) që shërben kompjuterin e veçantë
     • Detaje teknike, përfshirë vendndodhjen e saktë të kompjuterit
   • Dinamik: Ndryshoni në mënyrë periodike, janë detyra të përkohshme çdo herë që një kompjuter lidhet me Internetin.
 • Informacioni i ruajtur në serverë është i ndarë në “pako” për t’u transmetuar në kompjuterin tuaj përmes Internetit.
 • Procesi përmbyset kur ngarkoni informacione në një uebfaqe.

Kostoja dhe modeli i qendrës së të dhënave

Qendrat e të dhënave mund të dizajnohen në konfigurime gati të pakufizuara për t’iu përshtatur nevojës së kërkesës së serverit.

 • Bazuar në Mesataren Kombëtare të Sh.B.A-së 2013:
  • Një qendër e të dhënave 1 histori (16.5 metra lartësi) me 22.500 metra katror hapësirë ​​në dysheme duke përdorur muret e rimesove me rimeso me tulla:
   • Puna e Unionit
    • 232.36 $ / për këmbë katrore pa tarifa kontraktori dhe sipër
    • 310,78 $ / për këmbë katrore me tarifa dhe sipër
    • Kostoja totale për të ndërtuar: $ 6.992.700
   • Punë jo-bashkimi
    • 214.51 $ / për këmbë katrore pa tarifa kontraktori dhe sipër
    • 286.90 dollarë / për këmbë katrore me tarifa dhe sipër
    • Kostoja totale për të ndërtuar: $ 6.455.300
   • Qendrat e të dhënave të Hewlett-Packard (HP) na tregojnë disa opsione të projektimit.
    • Qendra e tyre e të dhënave Wynyard, e vendosur në Anglinë veriperëndimore, përmban:
     • Dizajn i qëndrueshëm që përfshin ujërat e shiut në sistemin e ftohjes,
     • Sistemi i ftohjes së ajrit falas
    • Qendra e tyre e të dhënave Tulsa, OK përdor:
     • Një provë tornado, çati reflektuese.
     • Një sistem ftohës uji që lejon qendrën të funksionojë për tetë orë pa përdorur një fabrikë ftohjeje.
   • Qendrat e të dhënave të Google, të vendosura në të gjithë botën, përdorin teknikat e mëposhtme të projektimit:
    • Serverat vendosen sa më afër përdoruesve të jetë e mundur për të shpërndarë informacionin shpejt.
    • Serverët janë caktuar për të maksimizuar efektivitetin e sistemeve të ftohjes.
     • Në Belgjikë, Google përdor një sistem të ftohjes së ujit që merr ujë nga një kanal aty pranë.
     • Në Gjeorgji, Google trajton ujërat e zeza për përdorim në sistemin e tyre të ftohjes.
     • Në Dublin, Irlandë, Google përdor një sistem ftohjeje që përdor ajrin në natyrë, sesa një sistem të brendshëm.
     • Në Finlandë, ajri i freskët dhe ajri i detit në natyrë përdoren për të ftohur qendrën e të dhënave.
    • Qendrat e të dhënave janë krijuar për të përdorur 50% më pak energji elektrike për të furnizuar serverët, në krahasim me qendrat e tjera të të dhënave.
     • Përdorimi global i energjisë nga qendrat e të dhënave të Google përfaqëson 1 deri 1.5% të përdorimit global të energjisë elektrike nga të gjitha qendrat e të dhënave.
      • Google është përgjegjës për rreth 0.01% të përdorimit global të energjisë.
     • Në vitin 2012, 34% e përdorimit të energjisë të Google erdhën nga burime të rinovueshme.
      • 22% vjen nga energjia e rinovueshme Google ose blen direkt ose prodhon vetë.
      • 12% vijnë nga burime tashmë në rrjet.
      • 68% e mbetur është neutralizuar nga projektet e kompensimit të karbonit.
    • Google përdor qendrat e tyre të të dhënave për të fuqizuar sistemin e tyre operativ Chromium (OS)
     • Kompjuterët që drejtojnë sistemin operativ Chrome kanë gjithçka të ruajtur në internet, sesa vetë kompjuteri.
      • Kjo lejon zëvendësimin e thjeshtë nëse kompjuteri juaj prishet.

Thelbësore për t’i mbajtur ato drejtimin

Që Interneti të funksionojë në mënyrë korrekte, qendrat e të dhënave duhet të funksionojnë gjatë gjithë kohës. Për ta realizuar këtë, qendrat e të dhënave duhet:

 • siguri
  • Për të mbrojtur pajisjet dhe të dhënat e ruajtura në të, asnjë masë e sigurisë nuk anashkalohet.
   • Kamerat janë të gjitha brenda dhe jashtë qendrave të të dhënave.
   • Qasja e punonjësve është e kufizuar në fusha të caktuara.
   • Punonjësit duhet të përdorin identifikimin e gjurmëve të gishtërinjve për të hyrë në ndërtesë.
   • Sistemet e sigurisë janë krijuar për të zbuluar lëvizjen e serverëve bazuar në dridhje.
   • Zonat janë të ndara për tu mbrojtur nga sulmet në vetë ndërtesën.
   • Rojet e sigurisë janë në ambientet 24/7 për të kufizuar qasjen.
   • Dyert lejojnë vetëm një person në të njëjtën kohë, për të parandaluar personat e paautorizuar që të “thërrasin” brenda.
   • Muret mund të jenë të veshura me Kevlar për të shtuar mbrojtje shtesë nga elementet dhe sulmet.
 • Lidhshmëria
  • Qendrat e të dhënave duhet të kenë një mënyrë për t’u lidhur me Internetin.
  • Metodat e lidhjes ndryshojnë në varësi të madhësisë dhe llojit të qendrës së të dhënave.
  • Qendrat e të dhënave marrin me qira hapësirë ​​për klientët, dhe klienti zgjedh të dhënat / lidhjen që ata dëshirojnë.
   • Web hosting funksionon në këtë mënyrë që ju si klient të keni një vend për të vendosur faqen tuaj në internet.
  • Që nga korriku 2013, Microsoft ka më shumë se një milion serverë për të ofruar shërbimet e tyre.
   • Kjo është më pak se Google, i cili kishte 900,000 në 2011.
   • Duke supozuar se çdo server kushton 1.000 dollarë për t’u ekzekutuar, kjo është të paktën një miliard dollarë në vit, dhe pa llogaritur ndërtimin e vetë qendrave të të dhënave.
 • Sistemet e ngrohjes / ftohjes / ventilimit
  • Serverat duhet të mbahen në një temperaturë optimale për të siguruar që ato funksionojnë pa probleme dhe nuk funksionojnë keq.
  • Ajri duhet të lëvizë lirshëm për të mbajtur serverët në gjendje të pacenuar.
  • Shumë qendra të të dhënave përdorin sisteme ftohjeje uji për koston dhe efikasitetin e tyre.
 • Mbrojtje nga zjarri
  • Miliona dollarë pajisje me vlerë ulen në secilën qendër të të dhënave.
  • Metodat e mbrojtjes nga zjarri janë zbatuar për të parandaluar ndërtimin nga zjarri, për të mbrojtur pajisjet dhe të dhënat mbi të.
   • Punonjësit duhet të respektojnë protokollin e rreptë, të tilla si të mos lënë një kuti kartoni afër dhomës së serverëve.
   • Muret e zjarrit janë ndërtuar për të parandaluar përhapjen e zjarrit nga dhoma në dhomë, në mënyrë që nëse zjarri fillon, dëmtimi është i kufizuar në shtrirje.
   • Agjentët e pastër dhe sistemet e gazit inertë favorizohen mbi sistemet e spërkatësve me bazë uji për të shmangur dëmtimin e pajisjeve dhe rrezikun e elektricitetit.
 • Fuqia e vazhdueshme
  • Energjia komunale nga rrjetet e energjisë elektrike do të futet në ndërtesë përmes pikave të shumta nga nënstacionet e veçanta.
   • Kjo siguron furnizim me energji të veçantë nëse një është ndërprerë.
  • Një furnizim i pandërprerë me energji elektrike (UPS) siguron që energjia elektrike mund të kalohet pa probleme në një furnizim sekondar nëse fillestari dështon.
   • bateritë
    • Një qendër gjermane e të dhënave SAP përdor bateri bllok në ndërtesë për të aplikuar energji për 15 minuta.
     • Ky është koha e mjaftueshme për të filluar gjeneratorët.

Sa serverë përdorin markat kryesore?

 • Kontrollimi i Facebook-ut tuaj përfshin ndonjë nga një vlerësim i 180,000 serverëve.
 • Ato video të adhurueshme për kotele në YouTube nuk mund të ndaleni së shikuari drejtimin në disa prej 900,000 serverëve të Google.
 • Përdorimi i Amazon Cloud për të transmetuar muzikë përfshin përdorimin e një prej 450,000 serverëve të llogaritur.
 • Të luani lojëra Xbox One me Xbox Live përfshin përdorimin e një prej 300,000 serverëve.
  • Kjo është pothuajse fuqia llogaritëse në të gjithë botën e disponueshme në 1999.

burimet

 • Isfarë është një server i qendrës së të dhënave në internet & Si punon? – smallbusiness.chron.com
 • Farë është një adresë IP? – whatismyipaddress.com
 • Interneti Tani ka 340 Trilion Trilion Trilion Adresa – money.cnn.com
 • Vlerësimet e Kostos së Ndërtimit për Qendrën e të Dhënave Kompjuterike në Kombëtare, SH.B.A. – reedconstructiondata.com
 • 7 Hartime të Qendrës Inovative të të Dhënave – cio.com
 • 10 Rregullat e Google për Dizajnimin e Qendrave të të Dhënave – gigaom.com
 • Fotografia e Madhe – google.com
 • Whatfarë është sistemi Google Chrome? – youtube.com
 • 5 Gjërat thelbësore që mbajnë drejtimin e një qendre të të dhënave – techopedia.com
 • Një Udhëzues për Sigurinë Fizike për Qendrat e të Dhënave – datacenterjournal.com
 • 19 Mënyrat për të Ndërtuar Sigurinë Fizike në një Qendër të Dhënash – csoonline.com
 • Microsoft tani ka një milion serverë – më pak se Google, por më shumë se Amazon, thotë Ballmer – extremetech.com
 • Shtypja efektive e zjarrit në qendrat e të dhënave kërkon një planifikim të kujdesshëm nga FM-të – pajisjetnet.com
 • Si funksionon një Qendër e të Dhënave – sapdatacenter.com
 • Facebook vlerësohet të jetë duke ekzekutuar 180.900 serverë – tomshardware.com
 • Vlerësimi: Cloud Amazon mbështetur nga 450,000 serverë – datacenterknowledge.com
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map