Неограничен хостинг: Какво представлява уловът?

Разкриване на информация Вашата поддръжка помага за поддържането на сайта! Печелим такса за препращане за някои от услугите, които препоръчваме на тази страница. Неограничен хостинг: Какво е уловът?


Нека да започнем с очевидното: не можете да получите нещо за нищо и всъщност няма такова нещо като неограничено, добре, нищо – особено не за нещо, за което плащате.

Местата на шведска маса, които можеш да ядеш, разчитат, че ще се напълниш след чиния или две, настрана кухите крака, ядещи с висок метаболизъм настрана. И дори тогава някои места ще влязат, когато почувстват, че са загубили достатъчно пари в голям ядящ.

Хостинг доставчиците не са изключение. Каква по-добра маркетингова тактика от предлагането на неограничен хостинг? Какъв уеб издател не би искал да се възползва от това? Дръжте, сега, преди да избягате и да се запишете за неограничен хостинг акаунт и да се забъркате. Нека да разгледаме какво всъщност означава неограничен хостинг и какво наистина получавате за парите си.

Какво е неограничен хостинг?

Почти всеки доставчик на хостинг услуги там предлага неограничен хостинг план и те ще разполагат с функции като неограничено дисково пространство и неограничена честотна лента. Звучи твърде добре, за да е вярно, нали? Е, да и не.

По-голямата част от издателите избират споделени хостинг планове по няколко причини. Те са рентабилни и обикновено само сайтове, които имат големи проблеми със сигурността или голям обем на трафик, наистина се нуждаят от посветен хостинг. Но средният блогър може да се справи отлично със споделен хостинг.

Един търговски сървър може да притежава хиляди акаунти. Реалното количество дисково пространство, заето от един сайт, често е доста ниско. Ето как на първо място може да съществува споделен хостинг и защо той може да бъде предоставен на толкова ниска цена. Шест или седем долара на месец за хостинг може да ви накарат да се чудите как на земята хостинг доставчикът е възможен чрез печеливш. Умножете, че дори само с 1000 акаунта, след това с 12 месеца, след това с броя сървъри, които може да има хост … виждате как се добавя.

Това е наистина повече от това да накарате да се чувствате сякаш постигате страхотна сделка. Представете си как бихте се почувствали, ако хост каза, че можете да имате само 50 GB дисково пространство. Всеки път, когато качвате нещо ново на сайта си, трябва да наблюдавате колко място току-що заемате и колко сте останали. С нарастването на сайта ви може дори да стигнете до това, че трябва да изтриете по-стари елементи, за да освободите място за нови. Каква караница би била!

Но ако домакин ви каже, че вашето пространство е неограничено, можете да се отпуснете. Можете да качвате каквото пожелаете, когато пожелаете и да не се обсебвате от това колко място заемате. И нека си признаем, наистина ли бързате да се регистрирате за акаунт, ако хостът каже: „Неограничен хостинг! Е, докато не използвате твърде много ресурси и тогава или ще трябва да платите повече пари, или ние ще ви отрежем! ​​“ Е, те казват това. Това е само в Общите условия (TOS), а не в маркетинговите материали.

Така че, когато хост предлага неограничено дисково пространство и честотна лента, подобно на този ресторант за шведска маса, който можете да ядете, това е твърде разумното предположение, че вероятно така или иначе няма да използвате много. Всъщност това, което всъщност означава, когато хост казва, че предоставят „неограничен хостинг“, е, че не поставят ограничение на дисковото пространство или честотната лента.

Уловът

Разбира се, че има улов, но преди да вдигнете всички оръжия срещу своя домакин, за да ви подведе, помислете за това: Всеки, който се сблъска с улова в неограничен хостинг, няма кой да обвинява освен себе си.

Вие четете това право. Ето защо.

Уловката е, че ако се регистрирате за неограничен хостинг план и след това продължите да използвате тонове честотна лента, като предлагате поточно видео, хостинг на огромни фотоалбуми или със знанието, че сайтът, който ще хоствате, вижда много трафик на ежедневно, вече сте нарушили TOS на повечето хостинг доставчици. Не ги прочетохте ли? Е, отново, това е твоя вина.

Повечето TOS-та на домакините казват почти едни и същи неща. Повечето от тях ясно посочват какво означава „неограничен“ и НЕ означава, а това не означава буквално неограничен. Това означава, че няма наложено ограничение, докато активността на вашия сайт не натоварва сървъра, което означава, че ще премествате ресурсите, които споделяте, с всеки друг издател, който има сайт на този сървър.

Споделянето на сървър с други означава, че трябва да играете честно. Опитът да стартирате сайт, който наистина се нуждае от огромна част от честотната лента в споделен хостинг план, който струва само седем долара на месец, не е интелигентно бизнес решение. Може да успеете да стигнете по този начин за малко, но когато хостът види задръстванията и плъзне на сървъра и провери, той ще открие вашата активност и ще предприеме действия.

Какво се случва, ако използвам твърде голяма честотна лента?

Може да загубите вашия сайт. Не наистина. Ако вашият хост открие, че сте се възползвали от вашия “неограничен” план, той може да деактивира вашия сайт и да ви откаже достъп до хостинг акаунта ви, като ефективно ви заключва и прави невъзможно да получите достъп до файловете на вашия сайт (ако имате не сте ги подкрепили другаде, което всъщност трябва да направите така или иначе).

Ако имате късмет, хостът ще бъде достатъчно благосклонен да ви даде време за събиране на вашите файлове, преди да ги изтрие напълно, но не е нужно. Нарушихте TOS; хостът изобщо не трябва да ви обмисля.

Как мога да избегна загубата на моя сайт?

Регистрирайте се за правилния вид хостинг акаунт на първо място. Използвайте инструмент за сравняване на хостинг и въведете какво искате да похарчите, колко дисково пространство и честотна лента смятате, че вашият сайт ще се нуждае, както и всички други фактори, които се отнасят за вашия сайт. Това ще ви помогне бързо и лесно да определите кои хостове предлагат това, от което се нуждаете. Няма да ви се налага да прекарвате толкова време, като прескачате от хостинг сайт към хостинг сайт, за да научите какво е на разположение и ще знаете от самото начало дали избраният от вас хост ще може да приюти вашия сайт.

Дори и да започнете с малък сайт, но имате планове той да се разраства с течение на времето, внимавайте да изберете неограничен план. Ако нещата наистина излитат, може да надраснете този план, преди да го знаете. Вместо да рискувате вашия сайт да се понижава и да загубите тази инерция, изберете план, който ви позволява да добавяте дисково пространство и честотна лента, докато вървите.

И това може да падне на глухи уши, но наистина трябва да прочетете TOS на вашия домакин. Единственото по-лошо от това да бъдете свален от сайта ви за нарушение, е да знаете, че би могло да се избегне с малко самообразование.

Пример: Проблемът с неограничения хостинг

Хостинг акаунти рядко са напълно неограничени – въпреки казаното от замъгляването.

За жабите

През юли 2010 г. Frogpants, мрежа от популярни технически ориентирани подкасти, падна.

Сайтът се хоства заедно с още 13 души в хостинг акаунт за $ 7 / месец „неограничен“.

Frogpants е голяма мрежа с интензивна лента. Макар че технически в рамките на правата му да се тълкува “неограничен” хостинг като неограничен, реалистично, никога не би се получило..

Неограничено означава ограничено

Frogpants вероятно използваше доста голяма честотна лента. И за да защити своите клиенти, BlueHost просто трябваше да го прекъсне без предупреждение съгласно документа за условията на услугата.

Bluehost се оказа в ситуация, в която трябваше или да ядоса и да прекъсне един клиент, или да рискува да ядоса безброй други клиенти, като остави услугата им да се влоши.

Неограничен брой хостинг клиенти могат да бъдат изключени поради редица фактори, включително:

 • Висока употреба на FTP – честотна лента или пространство.
 • Излишен имейл употреба – например използване на споделен хост с ниска цена за корпоративен имейл.
 • Нарушаване на „Неограничен“ ограничение – когато хост каже, че неограничено е ОК, с изключение на определени дейности (като медиен хостинг).

Учене на урока

Ясно е, че всеки, който се нуждае от неограничен хостинг, трябва да прочете условията и правилата на своите домакини.

В този случай никой не е победител, но „неограничен” хостинг е вграден в индустрията и едва ли ще се промени. Поради това зависи от хостинг клиента, за да се увери, че той разбира границите на „неограничен“.

Последната актуализация на страницата: март 2015 г.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map