Mesazhimi i Vërtetë Privat: 7 Aplikacione për të Encryptuar Chatet tuaja

Disclosure: Mbështetja juaj ju ndihmon të mbani sitin në punë! Ne fitojmë një tarifë referimi për disa nga shërbimet që rekomandojmë në këtë faqe.


Mesazhimi i Vërtetë Privat: 7 Aplikacione për të Encryptuar Chatet tuaja

A janë mesazhet me tekst private dhe të sigurta? Apo janë të prekshëm nga sytë e prishur?

Duke pasur parasysh lajmet kohët e fundit, është e sigurt të supozojmë se nuk janë ashtu.

Beenshtë zbuluar se Agjencia e Sigurisë Kombëtare mbledh vite me radhë mesazhe me tekst – deri në 200 milion në ditë. Ata mbledhin gjithçka që munden nga këdo që munden, nga telefonat në të gjithë globin. Vetëm duke analizuar mesazhet tuaja të tekstit, ata mund të ekstrapolojnë me kë po flisni, sa shpesh dhe për çfarë, vendndodhjen tuaj në çdo kohë të caktuar dhe madje edhe informacione të mbledhura në lidhje me transaksionet tuaja financiare.

Ata madje mund të ndihmohen nga aplikacione të dizajnuara pa kujdes në smartphone tuaj. Shumë të ashtuquajturat “aplikacione të rrjedhshme” janë shfrytëzuar nga organizatat qeveritare për të minuar të dhëna edhe më të ndjeshme në lidhje me përdoruesit e tyre. Një numër befasues i aplikacioneve më të njohura të mesazheve janë të pasigurt, pasi krijuesit e tyre vendosin përdorueshmëri dhe veçori mbi sigurinë dhe privatësinë e përdoruesve të tyre.

Aplikacionet e tjera janë duke korrur qëllimisht informacionin tuaj, duke përfituar nga privilegjet dhe lejet që ju jepni kur ato janë instaluar. Një shembull i famshëm është aplikacioni i mesazheve në Facebook, i cili ndezi një stuhi polemike mbi të gjitha lejet që kërkoi aplikacioni pas instalimit. Meqenëse i gjithë modeli i biznesit i Facebook është ndërtuar në shitjen e të dhënave tuaja reklamuesve, pse nuk do të përpiqen të korrnin sa më shumë që të mundnin me një aplikacion të ri?

Polemika nuk zgjati shumë, megjithatë, dhe miliona njerëz vendosën të shkarkojnë programin sidoqoftë. Siç e di Facebook, shumica e njerëzve nuk u kushtojnë vëmendje shtypjes së mirë, dhe madje edhe nëse e bëjnë këtë, ata janë të gatshëm të tregtojnë të drejtën e tyre për privatësi në këmbim të komoditetit.

Por, çfarë nëse refuzoni të hiqni dorë nga privatësia juaj? Po sikur ta dini që të keni “asgjë për të fshehur” është një gabim i rrezikshëm dhe të kuptoni rreziqet e lejimit të informacionit personal të bien në duar të gabuara për t’u përdorur kundër jush?

Nëse doni të mbroni intimitetin tuaj gjatë mesazheve në smartphone tuaj, është thelbësore të përdorni një aplikacion të sigurt. Këtu janë shtatë aplikacionet më të mira që gjetëm që mund t’ju ndihmojnë të mbroni privatësinë tuaj.

Mesazhe të vërteta private

Mesazhimi i Vërtetë Privat: 7 Aplikacione për të Encryptuar Chatet tuaja

A janë të sigurta mesazhet tuaja me tekst dhe IM? Duke pasur parasysh njohuritë e programeve të gjera të mbikëqyrjes qeveritare që vazhdojnë të shpërthejnë dhe programet masive të ndjekjes që korporatat i përdorin për të mbajtur vlerat e konsumatorëve, është një pyetje e drejtë për të bërë. Ekzistojnë një numër aplikacionesh që mund të mbajnë mesazhe personale private, megjithëse ekzistojnë disa gjëra që duhet t’i mbani në mend para se t’i përdorni.

Wickr

nisur:

 • Qershor 2012

Krijuar nga:

 • Nico Shitet
 • Robert Statica
 • Kara Coppa
 • Chris Howell

Në dispozicion në:

 • android
 • mollë

kosto:

 • falas

përfitimet:

 • Nuk kërkon që përdoruesit të ngarkojnë listën e kontakteve të tyre
 • Përdoruesit mund të vendosin kohort automatik të destruksionit në mesazhe nga 1 sekondë deri në 6 ditë
 • Bisedoni me deri në 10 persona në një kohë në një grup
 • Mesazhet e fshira fshihen nga hard drive i pajisjes
 • Përdoruesit mund të fshijnë metadata nga mesazhet e tyre
 • 100% pa reklama

Të metat e mundshme:

 • Mund të bisedojë vetëm me përdoruesit e tjerë të aplikacionit Wickr
 • Kriptografia e Wickr nuk është bërë me burim të hapur, në mënyrë që forca e saj të monitorohet nga palët e jashtme
 • Përdoruesit që kanë harruar fjalëkalimin e tyre do të jenë të bllokuar nga llogaria e tyre
  • Wickr është duke punuar në një mënyrë që përdoruesit të ndryshojnë fjalëkalimin e tyre, por prapë do t’u kërkojë atyre të dinë fjalëkalimin e tyre fillestar

E dinit?

 • Wickr mbështet 23 gjuhë
 • Me emrin Aplikacioni Zyrtar i Forumit të Lirisë në Oslo
 • Wicker ka ofruar një dhuratë prej $ 100,000 për këdo që mund të gjejë një gabim që ndikon në integritetin e sistemit të tyre

Cryptocat

nisur:

 • 2011

Krijuar nga:

 • Nadim Kobeissi

Në dispozicion në:

 • PC
 • mollë

kosto:

 • falas

përfitimet:

 • Kriptimi është me burim të hapur dhe mund të rishikohet
 • Përdoruesit mund të dërgojnë skedarë të koduar tek njëri-tjetri
 • Mesazhet Cryptocat praktikojnë siguri të përsosur përpara
 • Nëse dikush hakon sistemin në të ardhmen, mesazhet e kaluara nuk do të ishin të lexueshme
 • Përdoruesit e Facebook mund të përdorin Cryptocat për të pasur biseda të koduara me përdoruesit e tjerë të Facebook + Cryptocat

Të metat e mundshme:

 • Mund të kodojë vetëm mesazhe midis përdoruesve të Cryptocat
 • Aplikacioni nuk maskon adresën IP

E dinit?

 • Duke marrë një rezultat të përsosur nga Vlerësimi i Mesazheve të Sigurta i Fondacionit Elektronikë Liria
 • Në vitin 2013, qeveria iraniane bllokoi qytetarët nga hyrja në Cryptocat
 • Renditet e para (së bashku me Threema dhe Surespot) nga Grupi Gjerman PSW për aplikacione të sigurta të mesazheve

Threema

nisur:

 • 2012

Krijuar nga:

 • Martin Blatter
 • Manuel Kasper
 • Silvan Engelermeer

Në dispozicion në:

 • Amazona
 • android
 • mollë
 • Windows Phone

kosto:

 • $ 1.99

përfitimet:

 • Ad-free
 • Asnjë të dhënë mesazhesh nuk është ruajtur në serverat e Threema
 • Përdoruesit mund të bisedojnë në mënyrë anonime
 • Me siguri gjen miq duke koduar listën e kontakteve
 • Përdoruesit mund të verifikojnë ID e përdoruesve të tjerë duke skanuar kodet e tyre QR
  • Një përdorues mund të konfirmojë që çelësi publik që ata kanë për një individ është i saktë duke skanuar kodin QR të atij personi
 • Mesazhet me kode me ngjyra u tregojnë përdoruesve se sa të sigurt mund të jenë që një përdorues tjetër është ai që pretendojnë se janë

Të metat e mundshme:

 • Kriptografia nuk është me burim të hapur
 • Nëse përdoruesit humbasin çelësin / kodin privat të tyre, ato nuk mund të rikthehen
 • Vetëm një ID e Threema mund të shoqërohet me një pajisje të vetme

E dinit?

 • Serverët e aplikacionit janë të vendosura në Zvicër, ku është krijuar programi kompjuterik
 • Në shkurt 2014, shkarkimet e Threema u dyfishuan në 24 orë
 • Kjo ndodhi menjëherë pas blerjes së WhatsApp nga Facebook

Teksti i heshtur (pjesë e rrethit të heshtur)

nisur:

 • 2012

Krijuar nga:

 • Phil Zimmermann
 • Mike Janke
 • Jon Callas
 • Vic Hyder
 • Vincent Moscaritolo

Në dispozicion në:

 • android
 • mollë

kosto:

 • Planet e Rrethit Silent variojnë nga 9,95 $ / muaj në 39,95 $ / muaj

përfitimet:

 • Keyselësat privatë ruhen në pajisjet e përdoruesit dhe jo në serverët e Qetë
 • Përdoruesit mund të dërgojnë skedarë deri në 100 MB që kodifikohen automatikisht nga shërbimi
 • Mesazhet mund të vendosen në vetë-shkatërrim pasi të ketë kaluar një kohë e caktuar
 • Mesazhet gjithashtu mund të fshihen me dorë nga të dy pajisjet nga dërguesi në çdo kohë
 • Mesazhet janë të siguruara dhe të koduara nga fundi në fund
 • Keyselësat e rinj të kriptimit krijohen për secilën bisedë, dhe pastaj shkatërrohen

Të metat e mundshme:

 • Aplikacioni mund të përdoret vetëm nga pajtimtarët Silent Circle
 • Përdoruesit e Teksteve të Heshtura mund të komunikojnë vetëm me përdoruesit e tjerë të Teksteve të Qetë
 • Kriptimi nuk është me burim të hapur

E dinit?

 • Dy prej bashkëthemeluesve të kompanisë janë ish-Marinë Vula
 • Phil Zimmermann u përfshi në Sallën e Famshme të Internetit
 • Ai krijoi Intimitet Pretty Good (PGP), një metodë e kriptimit të postës elektronike

TextSecure

nisur:

 • 2010

Krijuar nga:

 • Moxie Marlinspike (AKA Matthew Rosenfeld)
 • Stuart Anderson

Në dispozicion në:

 • android

kosto:

 • falas

përfitimet:

 • Kriptimi është me burim të hapur
 • Përdoruesit mund të bisedojnë në grup
 • Mesazhet janë të koduara në vend
 • Mund të zbulojë automatikisht nëse marrësit e mesazheve janë përdorues të TextSecure

Të metat e mundshme:

 • Ndonjëherë ka probleme për të dërguar imazhe / video / klipe audio
 • Nëse fjalëkalimi i një përdoruesi ruhet në telefon, tekstet e reja do të shfaqen me tekst të thjeshtë në qendrën e njoftimeve
 • Kjo do t’i lejonte përdoruesit A ​​të mashtrojë përdoruesit B në dërgimin e një mesazhi të destinuar për Përdoruesin A tek një përdorues i tretë pa dijeninë e përdoruesit B

E dinit?

 • WhisperSystems, kompania që qëndron pas TextSecure, përbëhet vetëm nga dy persona:
  • Moxie Marlinspike
  • Stuart Anderson
 • WhisperSystems bashkëpunoi me WhatsApp në nëntor 2014 për të koduar mesazhet e përdoruesve nga parazgjedhja duke përdorur protokollin e tyre të TextSecure
 • Miliarda mesazhe të koduara dërgohen çdo ditë përmes këtij partneriteti
 • TextSecure u përdor nga disidentët egjiptianë në 2011

surespot

nisur:

 • 2014

Krijuar nga:

 • Adam Patacchiola
 • Cherie Berdovich

Në dispozicion në:

 • android
 • mollë

kosto:

 • falas

përfitimet:

 • Ad-free
 • Kriptimi është me burim të hapur
 • Përdoruesit nuk kanë nevojë të krijojnë një llogari me adresën e tyre të postës elektronike ose numrin e telefonit
 • Karakterizon encryption fund-në-fund
 • ID të shumta janë të mundshme në të njëjtën pajisje
 • Mesazhet zanore janë në dispozicion

Të metat e mundshme:

 • Fjalëkalimet nuk mund të rivendosen ose rivendosen
 • Nuk praktikon siguri perfekte përpara
 • Mund të komunikojë vetëm me përdoruesit e tjerë të surespot-it

Telegram biseda sekrete

nisur:

 • 2013

Krijuar nga:

 • Nikolai Durov
 • Pavel Durov

Në dispozicion në:

 • android
 • mollë
 • Windows Phone

kosto:

 • falas

përfitimet:

 • Ad-free
 • Kriptimi është me burim të hapur
 • Përdoruesit mund të bisedojnë me deri në 200 njerëz në një grup
 • Mesazhet mund të vendosen me një kohëmatës automatik të shkatërrimit
 • Mesazhet janë të koduara nga fundi në fund
 • Përdoruesit mund të bisedojnë, të dërgojnë mesazhe multimediale ose të ndajnë skedarë

Të metat e mundshme:

 • Përdoruesit duhet të zgjedhin të komunikojnë përmes bisedave sekrete

E dinit?

 • Telegrami ka 50 milion përdorues në muaj
 • Mbi 1 miliardë mesazhe dërgohen çdo ditë përmes Telegramit
 • Telegram ofron një dhuratë prej $ 300,000 për këdo që mund të prishë protokollin e tyre të enkriptimit
 • Buxheti i tyre prej 200,000 dollarë për 2013-2014 shkoi i padenjë

Siç thotë kriptografi dhe eksperti i sigurisë Bruce Schneier, “Ju nuk duhet t’i përdorni ato nëse jeta juaj është në rregull”. Por për këdo që dëshiron t’i mbajë mesazhet e tyre private pikërisht atë – aplikacionet e mesazheve të sigurta – janë të përshtatshme.

burimet

 • Wickr: A mund të ju ruaj Snapchat për të rriturit nga spiunët? – mashable.com
 • Tani mund të dërgoni mesazhe Wickr Vetë-Shkatërruese nga kompjuteri juaj – mashable.com
 • Wickr – itunes.apple.com
 • Wickr – Messenger Top-Sekret – wickr.com
 • Si funksionon Wickr – wickr.com
 • Aplikacioni i Sigurt i Mesazheve Shton 22 gjuhë për t’u dhënë më shumë njerëzve një zë privat – techcrunch.com
 • Krijuesi i App Encryption Cryptocat kërkon falje, gabon swats – pcworld.com
 • Cryptocat – chrome.google.com
 • Biseda private mund të jetë e lehtë dhe e arritshme – crypto.cat
 • Cryptocat synon përdorimin e thjeshtë të bisedave të koduara me lehtësi të përdorimit – pcworld.com
 • Shërbimi i Chat-it i Kriptuar ‘Cryptocat’ lëshuar Aplikacionin iOS – thehackernews.com
 • Tabela e rezultateve të sigurta të mesazheve – eff.org
 • Irani bllokon shërbimin e bisedave të koduara pavarësisht pretendimeve të lirisë së Internetit – mashable.com
 • Rezultatet e vlerësimit të të dërguarit tanë të shkëlqyeshëm – translate.google.com
 • Përgjigja Zvicerane për WhatsApp – translate.google.com
 • Zoti i Manor – përktheni.google.com
 • Tema – threema.ch
 • FAQ – luaj.google.com
 • Threema – amazon.com
 • Tema – threema.ch
 • Threema e konkurrencës në Whatsapp dyfishoi numrin e përdoruesve – translate.google.com
 • Një Sallë e Famerit në Internet dhe disa vula të marinës dëshirojnë ta bëjnë iPhone tuaj më të Sigurt – businessinsider.com
 • Vinnie Moscaritolo – linkin.com
 • planet & Mimet – heshtet.com
 • Philip Zimmermann – internethalloffame.org
 • Kostot e idealizmit: Rrethi i heshtur shpall Blackphone ultra-privat, jashtëzakonisht të shtrenjtë – pando.com
 • Aplikacioni Android synon të lejojë thirrjet telefonike celularë të provuara nga Wiretap – ndalon.com
 • Ndryshimi i kërcënimeve për privatësinë: Moxie Marlinspike në kërcënimet e privatësisë në Defcon – privacy-pc.com
 • Twitter Nabs Dy Djemtë Prapa Sistemeve të Pëshpëritjes së Fillimit të Sigurisë së Lartë – techcrunch.com
 • Teksti privat dhe Biseda për Android – whispersystems.org
 • TextSecure :: SMS / MMS private (për Android) – pcmag.com
 • Auditorët Gjeni Tekstin e Klientit të Encmuar të Sekretuar Siguria është e Sigurt – theregister.co.uk
 • Një auditim i sigurisë zbulon që aplikacioni i Sigurimit të Teksteve është i prekshëm nga sulmi i panjohur i ndarjes së çelësave – Securityaffairs.co
 • Sistemet e Pëshpëritura të Hapura – twitter.com
 • Hapni partnerët me sistemin Whisper me WhatsApp për të siguruar encryption fund-në-fund – whispersystems.org
 • Hakerët ndërtojnë aplikacione të kriptimit Android për Egjiptin – forbes.com
 • Messenger i Kriptuar Surespot – appannie.com
 • Shkolla e Intimitetit – shkollë-privacy.com
 • surespot – surespot.me
 • Messenger i Kriptuar Surespot – itunes.apple.com
 • FAQ dhe Mbështetje – surespot.me
 • Takoni Telegram, Një Aplikim i Sigurt i Mesazheve nga Themeluesit e VK, Rrjeti më i madh Social i Rusisë – techcrunch.com
 • Aplikime Telegram – telegram.org
 • Telegram – luaj.google.com
 • Telegrami arrin 1 miliardë mesazhe ditore – telegram.org
 • A mund t’i besoni Aplikacioneve të Mesazheve ‘Të Sigurt’? – copa.blogs.nytimes.com
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map