Lajmëtarët e çastit: Whatfarë ka ndodhur me ICQ, AIM & MSN?

Disclosure: Mbështetja juaj ju ndihmon të mbani sitin në punë! Ne fitojmë një tarifë referimi për disa nga shërbimet që rekomandojmë në këtë faqe.


Nëse keni përjetuar ngritjen e mesazheve të menjëhershme në vitet 1990, “ICQ” dhe “AIM” dhe “A / S / L” mund të jenë shumë nxitës të nostalgjisë.

IMing me miqtë dhe të huajt në internet nuk ishte vetëm argëtuese dhe emocionuese, por revolucionare: megjithëse marrim një komunikim të menjëhershëm si të dhënë sot, ardhja e mesazheve të çastit ndryshoi mënyrën se si njerëzit komunikojnë përgjithmonë.

BI: Para Internetit

Para epokës së Internetit, thirrjet telefonike ishin e vetmja formë e menjëhershme e komunikimit në dispozicion për shumicën e njerëzve. Thirrja jashtë zonës tuaj, ndonjëherë edhe në qytetin tjetër, mund të rezultojë në tarifa të mëdha në distanca të gjata, dhe ndërlikimet e vendosjes së bisedave me më shumë se dy pjesëmarrës e bënë që nuk ia vlen të shqetësohet për shumicën.

Por me ardhjen e World Wide Web dhe mesazheve të menjëhershme në vitet 1990, papritmas dikush me një lidhje interneti mund të bisedonte menjëherë me njerëz në mbarë botën, vetëm për koston e pajtimit të tyre mujor në Internet. Nuk ka rëndësi nëse i keni takuar ata më parë apo edhe i keni njohur emrat e vërtetë të njëri-tjetrit; vetëm se të dy keni pasur akses në rrjetin e ri botëror.

Gjërat kanë ndryshuar – përsëri

Që atëherë, mënyra se si ne komunikojmë ka ndryshuar përgjithmonë (dhe bëhen plot akronime edhe më shumë: LOL, ROFL, BRB, TTYL, dhe më shumë).

Sot, mesazheve të menjëhershme i është dashur një rrugë e gjatë. Dhomat e bisedave dhe programet IM u kanë dhënë vend aplikacioneve të smartphoneve si Facebook Messenger ose WhatsApp, ose mediave sociale si Twitter për të transmetuar mesazhet tona të menjëhershme për të gjithë për t’i parë. Në vend të thjesht tekstit, ne menjëherë mund të ndajmë dokumente, video, imazhe dhe më shumë. Me Skype dhe Google Hangouts, ne mund të kalojmë përtej mesazheve të çastit në video konferenca në kohë reale, duke shtuar një shtresë tjetër në komunikimin e menjëhershëm modern.

Si filloi revolucioni? Cilat kompani arritën sukses dhe famë me IMing, dhe çfarëdo që ndodhi me AIM dhe ICQ? Ndiqni afatin kohor më poshtë për të ndjekur ngritjen dhe rënien e atyre gjigandëve të mesazheve të menjëhershme, dhe se si ata udhëheqën revolucionin e komunikimit të menjëhershëm.

the-rritje-dhe-bien-e-çastit-dërguarve

Rritja dhe rënia e lajmëtarëve të çastit

Interneti ka shndërruar jetën tonë në një numër gati të pafund mënyrash – blerje, lajme, takime, LOLcats – dhe një nga më domethëniet duhet të jetë lidhja e njerëzve përmes shërbimeve të mesazheve të çastit. Por si kanë ndryshuar IM-të me kalimin e viteve?

ICQ

 • 1996
  • Nisur nga kompania Isreali Mirabilis. Isshtë shërbimi i parë i mesazheve të çastit për PC.
 • 1998
  • 10m përdorues
  • AOL fiton ICQ.
 • 2002
  • 4.4 milion përdorues
 • 2004
  • 20 milion përdorues
 • 2009
  • 47.3m përdorues
 • 2010
  • 42m përdorues
  • AOL shet ICQ në Digital Sky Technologies për 187.5 milion dollarë, më pak se gjysma e 407 milion që pagoi në 1998.
 • 2011
  • 30.8m përdorues
 • 2012
  • 20.5
 • 2013
  • 12.3 milion

AIM

 • 1997
  • AOL Instant Messenger (AIM) lëshohet nga AOL në maj 1997 dhe është i pari që unë ofroj atë që është dhënë tani, lista e miqve. Përdor gjithashtu bisedën zanore edhe përpara Skype. Ajo rritet me shpejtësi dhe hap rrugën për shërbimet e ardhshme të mesazheve të çastit.
 • 2004
  • 36 milion përdorues
 • 2005
  • 53m përdorues
 • 2007
  • 63m përdorues
 • 2008
  • 27 milion përdorues
 • 2009
  • 30 milion përdorues
 • 2011
  • 12m përdorues
 • 2012
  • 4m përdorues

Yahoo

 • 1998
  • Fillon me emrin Yahoo Pager
 • 2001
  • 11 milion përdorues
 • 2002
  • 12.4 milion përdorues
 • 2003
  • 17m përdorues
 • 2005
  • 18.2m përdorues
 • 2006
  • 19.3m përdorues
  • Ndërveprueshmëria e Yahoo dhe Microsoft kanë një ndërveprim midis shërbimeve I, i pari i këtij lloji midis dy ofruesve globalë të IM.
 • 2007
  • 62m përdorues
 • 2009
  • 122.6m përdorues
 • 2012
  • Yahoo drejton shërbimin duke hequr dhomat e bisedave publike, të cilat u integruan me Yahoo Messenger.

MSN

 • 1999
  • Fillon MSN Messenger, duke u ofruar klientëve një mënyrë për të “shkëmbyer mesazhe në internet dhe email me më shumë se 40 milion përdorues të MSN Hotmail.”
 • 2001
  • 31.9m përdorues
 • 2002
  • 15.7m përdorues
 • 2003
  • 100m përdorues
 • 2004
  • 115 milion përdorues
 • 2005
  • 155m përdorues
  • Skedarët e parë të animacionit ‘wink’ të animuar me bazë Flash janë shtuar në MSN Messenger – një pararendës i emojis dhe animacioneve të sotme.
 • 2006
  • 240 milion përdorues
  • MSN Messenger ri-reklamohet si Windows Live Messenger.
 • 2007
  • 294 milion përdorues
 • 2008
  • 235m përdorues
 • 2009
  • 330m përdorues
 • 2010
  • 300 milion përdorues
 • 2011
  • 330m përdorues
  • Blerja e Skype nga Microsoft e vë në rrezik të ardhmen e Windows Live Messenger.
 • 2012
  • 100m përdorues
  • Windows Live Messenger njofton se është shkrirë me Skype dhe ndërprerjen e saj vijuese.
 • 2013
  • Kalimi i Windows Live Messenger në Skype bëhet gjatë gjithë Prillit 2013 një gjuhë, në të njëjtën kohë, duke filluar me anglisht dhe duke përfunduar me Portugez Brazilian në 30 Prill.

skype

 • 2003
  • Skype është themeluar si një shërbim i mesazheve të çastit që përfshin gjithashtu mundësinë për të komunikuar me një kamerë në internet dhe mikrofon.
 • 2005
  • Pas disa viteve të para të suksesshme, eBay blen Skype për rreth 2.5 miliardë dollarë.
 • 2009
  • 105m përdorues
  • eBay shet 65% të Skype në Silver Lake, Andreessen Horowitz dhe Bordin e Investimeve të Planit Pensional të Kanadasë për 1.9 miliardë dollarë.
 • 2010
  • 145 milion përdorues
 • 2011
  • 170m përdorues
  • Microsoft njofton se ka blerë Skype në një marrëveshje me vlerë 8.5 miliardë dollarë.
 • 2012
  • 250 milion përdorues
 • 2013
  • 280m përdorues
 • 2014
  • 300 milion përdorues

Google

 • 2005
  • Google lëshon Google Talk, i cili shihet si një përpjekje për të rivalizuar popullaritetin e MSN Messenger dhe AIM.
 • 2006
  • 3.5m përdorues
 • 2008
  • 5 milion përdorues
 • 2013
  • Google njofton se do të bashkojë dhe zëvendësojë shërbimet e tij të ndryshme të bisedave, të cilat përfshijnë Google Talk, Google+ Messenger dhe Google+ Hangout video. Kjo sinjalizon fundin për Google Talk.

WhatsApp

 • 2009
  • 1m përdorues
  • WhatsApp lëshon për telefonat inteligjentë si një mënyrë për të shkruar tekstin, dhe për të dërguar video dhe audio falas. Menjëherë pas fillimit, Apple përfshin njoftime push në pajisjet e tij.
 • 2010
  • 10m përdorues
 • 2012
  • 200 milion përdorues
 • 2013
  • 250 milion përdorues
  • Suksesi i WhatsApp dhe shërbimi i tij falas i bisedimit të menjëhershëm, raportohet se kushtoi ofruesit e telefonit celular 32.5 miliardë dollarë në tarifat e teksteve në 2013.
 • 2014
  • 500 milion përdorues
  • Facebook njofton se do të WhatsApp për 19 miliardë dollarë.

Shënim: këto shifra vijnë nga një varg burimesh, disa prej të cilave janë spekulative. Disa kompani mund të mos zbulojnë shifrat e sakta dhe / ose t’i fryj ato të tingëllojnë tërheqëse.

Sot, WhatsApp dhe Skype po mbizotërojnë tregun e IM. Ndërsa teknologjia vazhdon të përparojë, a do të qëndrojnë këto shërbime në shpejtësinë, ose do të dëshmojnë se kanë një jetëgjatësi të kufizuar si paraardhësit e tyre?

burimet

 • Skype Azhurnon skedarin IPO me të dhëna të plota 2010 – 247wallst.Com
 • ICQ po humbet përdoruesit – acf.ua
 • Messenger i Windows Live ka 330 milion përdorues aktivë – arstechnica.com
 • Google për të zgjeruar shërbimin e bisedave – Garticles.latimes.com
 • Projektin e Si të Shitet – arkivi.fortune.com
 • Facebook për të Blerë WhatsApp të Aplikimit të Mesazheve për 19bn dollarë – bbc.co.uk
 • Microsoft konfirmon marrjen e Skype – bbc.co.uk
 • Profili: Si lidhet Skype – bbc.co.uk
 • Skype dhe i dërguari që vijnë së bashku: Kapitulli tjetër – blogs.skype.com
 • 500,000,000 – blog.whatsapp.com
 • eBay për Shitje Skype Stake to Group të udhëhequr nga Silver Lake – bloomberg.com
 • WhatsApp tregon se si Transportuesit e Telefonit kanë Humbur në 33 Miliard dollarë – bloomberg.com
 • Tendencat e reja në tregun e Internetit: Një shembull i shanseve strategjike dhe rreziqeve – libra.google.co.uk
 • AOL hidhet në e-mail falas për të gjithë – cbsnews.com
 • Si funksionon Messenger Windows Live – kompjuter.howstuffworks.com
 • Raporti Vjetor i Grupit Mail.ru 2012 – corp.mail.ru
 • Raporti Vjetor i Grupit Mail.ru 2013 – corp.mail.ru
 • AOL &Amp; OpenID – 63 milion përdorues të AIM tani janë të aktivizuar me OpenID! Dhe Ndoshta një problem i lehtë sigurie… – përçmueseleloni.com
 • Mesazhet e çastit të Yahoo për t’u bërë Tipari më i shquar i Blackberry – djcoregon.com
 • Drejtori i Përgjithshëm i Skype, Tony Bates konfirmon 250 milion përdorues mujorë, bisedime mbi partneritetin dhe planet e ardhshme të Microsoft – engadget.com
 • Tregimi i Rags-to-Riches se si Jan Koum ndërtoi WhatsApp në Fëmijën e ri prej 19 miliardë dollarësh në Facebook – ndalon.com
 • Përdoruesit e mesazheve të MSN marrin atë që paguajnë – ndalon.com
 • Historia e gjatë e pronarëve të Skype-it dhe Rans: Në fund? – pasuri.com
 • Përdoruesit e WhatsApp marrin mesazhin – ft.com
 • Historia jonë në thellësi – google.com
 • Google Hangouts Merr BBM dhe WhatsApp me Mesazhe Falas-Platformë Falas – ibtimes.co.uk
 • një vjeshtë e vështirë për AOL&Rsquo;S AIM – investorplace.com
 • eBay për të Blerë Skype – investitor.ebay.com
 • Përdorimi i SH.B.A-së në shtëpi Shitet 41M – internetnews.com
 • AOL shet ICQ në Digital Sky Technologies – mashable.com
 • një histori e shkurtër e mesazheve të çastit – mashable.com
 • Windows Live Messenger – microsoft.com
 • Yahoo! Dhe Komunitetet e Mesazheve Globale të Urës Microsoft Bridge – microsoft.com
 • Microsoft vendosur të lëshojë MSN Messenger 7.0 Beta – networkworld.com
 • 300 milion përdorues të Windows Live Messenger, 1.5 miliardë biseda, 9 miliardë mesazhe – lajme.softpedia.com
 • ICQ tek Zhvilluesit e Aplikimit Ping – lajmet.cnet.com
 • AOL fiton firmë për mesazhe të çastit – lajme.cnet.com
 • Analiza e Ndarjes së Tregut në industrinë e sigurisë (qershor 2011) – opswat.com
 • Si funksionon bashkimi i Messenger Skype Windows Live Messenger – pallareviews.com
 • ICQ – princeton.edu
 • Tre nga katër persona në internet përmes aplikacioneve të bazuara në jo-shfletues, duke mjegulluar linjat midis desktopit dhe uebit, sipas Nielsen // NetRatings – prnewswire.com
 • Microsoft, AOL duke diskutuar mbi partneritetin, thonë burimet – seattletimes.com
 • AOL e merr atë të drejtë me AIM 2.0 të Hapur – Përqafon Meebo dhe eBuddy – techcrunch.com
 • Facebook në AIM është një hit: 1 milion përdorues – techcrunch.com
 • AOL merr një pjesë Bebo, një pjesë AIM, dëshiron të krijojë një shërbim qendror të jetesës – venturebeat.com
 • Skype godet 145 milion përdorues mujorë – voiceontheweb.biz
 • Microsoft blen Skype për 8.5 miliardë dollarë. Pse, saktësisht? – Wired.com
 • Qëndroni në kontakt me Yahoo! Pager – yhoo.client.shareholder.com
 • ICQ ofron Video Bisedë – zdnet.com
 • Ora e Countdown: Microsoft marshon drejt fazës së të dërguarit të tij – zdnet.com
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map