Как да автоматизирате своите приставки за WorkdPress през 2020 г. [Съвет: Имайте резервен план]

Разкриване на информация Вашата поддръжка помага за поддържането на сайта! Печелим такса за препращане за някои от услугите, които препоръчваме на тази страница. 35 Приставки за поставяне на WordPress на Auto-Pilot


Воденето на блог отнема много време и писането за него е само половината от работата. Също така трябва да поддържате софтуера на вашия сървър, за да гарантирате, че е сигурен и бърз. За потребителите на WordPress това добавя безброй задачи към списъка със задачи, но пренебрегването на поддръжката може да остави хостинг акаунт отворен за атака.

Имайки това предвид, ето 35 приставки, които ще ви помогнат да стартирате блог на WordPress на автопилот.

Преди да започнеш

Пускането на WordPress на автопилот може да бъде рисковано. Приставките ще правят промени в кода и вашата база данни без ваше знание. Нужна е само една лоша настройка за повреждане на база данни или една неуспешна актуализация, за да деактивирате вашия сайт. Като такъв, трябва да имате резервен план, преди да започнете.

Много хостинг доставчици предлагат резервни копия за своите клиенти и те ще бъдат рекламирани като част от хостинг пакета. Но проверете дали планът ви включва резервни копия, до които можете да получите достъп. Понякога не можете всъщност да използвате архивите, които хостовете вземат; те се използват само в случай, че има проблем със собствените сървъри на хоста.

Дори и да сте абсолютно сигурни, че хостът ви осигурява добро качество, достъпни за потребителя резервни копия, добре е сами да настроите нещо. От една страна, може да отнеме повече време, отколкото бихте искали да накарате вашия хост да възстанови файловете си.

Независимо от това, трябва да създадете резервно копие и да го запишете някъде безопасно, преди да започнете автоматизиране на WordPress. Можете да намерите инструкции за архивиране на вашия сайт на уебсайта на WordPress.

Автоматизиране на WordPress публикации

Блогът всеки ден е чудесен начин за изграждане на трафик и постигане на класация на вашия сайт в Google. Но писането на добър пост може да отнеме часове. Някои отнемат няколко дни. Когато времето е малко, е естествено да се опитате да правите къси съкращения и да автоматизирате създаването на съдържание. Но получаването на приставка за автоматично създаване на съдържанието ви не е добра идея.

Има обаче техники и плъгини, които можете да използвате, за да премахнете напрежението от процеса на писане и да опростите създаването на съдържание.

 1. WPeMatico: приставките за автоматично блокиране вземат съдържание от RSS емисия и го публикуват в блога ви. Това не е техника, която трябва да се използва за повечето уебсайтове, но има ограничени ситуации, при които плъгин като WPeMatico може да бъде полезен. Например, можете да използвате RSS емисия от един сайт, за да дублирате публикации в друг, при условие че имате канонични връзки. Това може да ви помогне да изградите блог за сътрудничество или общност от няколко подсайтове.
 2. WP RSS агрегатор: плъгините на агрегатора създават блог, като импортират съдържание от комбинация от различни източници, ефективно привличане на публикации от гости от допринасящи сайтове. Това е подобно на автоблогирането. WP RSS Aggregator ви позволява да настройвате пъти за публикуване на базата на емисия. Той е подобен на WPeMatico, но няма функции за маркетинг или кампания.
 3. Групови изображения към публикации: ако искате да създадете публикации за снимки, които сте направили, или парчета от портфолио, които сте създали, груповите изображения към публикациите са идеални. Изберете изображенията, които искате да качите, задайте маркерите, типовете публикации и категории, след което качете. Приставката ще създаде нова публикация за всяко изображение и след това можете да влезете и да редактирате всяко, за да добавите останалото съдържание. Това улеснява автоматично създаване на блогове от фотоалбуми, стокови снимки или инфографика.
 4. Auto Post Scheduler: съдържанието на график е чудесен начин да актуализирате автоматично блога си. Можете да пишете публикации преди време и след това да ги пускате на живо в предварително определени часове. Но ако имате много съдържание за публикуване, планирането на всичко може да стане уморително и сложно. Този плъгин се грижи за него вместо вас. След като имате публикации в чернови, ще ги накара да публикуват на случаен принцип. Той също може да публикува на случаен принцип стари публикации, ако искате да рециклирате старо съдържание. Има един недостатък: той работи само ако посетителите редовно зареждат страници на вашия сайт, тъй като той трябва да стартира WP-Cron, за да работи.
 5. Автоматично попълване на дата за публикуване: ако насрочвате много публикации, проследяването на бъдещите дати на публикацията може да бъде объркващо. Този плъгин автоматично изчислява дата на публикуване въз основа на публикациите, които вече сте попаднали на опашката.
 6. Автоматично маркиране на публикации: добавянето на маркери към публикация може да бъде досадно. Много от нас просто забравят да го направят. Ако блогвате често, маркирането може да отнеме много време. Автоматичното публикуване на маркери може да направи всички тежки повдигания за вас: просто посочете ключовите си думи и го оставете да работи.
 7. Автоматичен алтернативен текст: тази приставка автоматично попълва алт текст за вашите изображения. Той използва API на Cognitive Services Computer Vision на Microsoft, за да сканира автоматично картината и да направи предположение за най-добрия алт текст. За да работи това, плъгинът трябва да бъде активиран, когато качите изображението. Той не може да прилага alt текст със задна дата към изображения в медийната библиотека.
 8. Автоматичен NBSP: полезен малък плъгин, който вмъква нечупливи интервали във вашето съдържание, като използвате изрази, които сте определили. Използвайте го, за да запазите имена, заглавия и други сродни думи на един и същ ред за подобряване на четенето.
 9. Автоматично Paginate публикации: разбиването на публикации в страници може да бъде болка. Тази приставка търси кратък код в съдържанието ви, където искате страницата да се раздели, създава нови страници за всеки раздел и автоматично създава номера на страниците за секциите.
 10. Миниизображение на Magic Post: автоматично създава представено изображение за вашата публикация чрез сканиране на безопасни източници. Удобно е, ако често забравяте да добавите представено изображение или нямате време да намерите и качите изображенията ръчно. Прецизната информация за лицензирането не е ясна, но разработчикът казва, че сканира Google Images, Pixabay и Flickr.
 11. WP тръби: този плъгин за автоматизация се справя с много от задачите по-горе в един плъгин, така че той заобикаля риска някои евентуални плъгини в крайна сметка да противоречат помежду си. WP Pipes се базира на концепцията, която стои зад Yahoo! Pipes – инструмент за автоматизация, който позволява на всеки да комбинира различни социални емисии и акаунти и върши доста добра работа по автоматизирането на някои от задачите, свързани с писането на съдържание. WP Pipes се справя с автоматичен импорт, автоблогиране, социално публикуване, подкасти, емисия на сайта и интеграция на bbPress.

Автоматизиране на архивирането на WordPress

Резервните копия работят най-добре, ако са автоматизирани, така че не е необходимо да влизате и ръчно да създавате резервно копие. Имате избор да архивирате до същия сървър, на който е вашият сайт, или да архивирате на друг сървър или облачен доставчик. Архивирането до друг сървър или доставчик е най-сигурният залог, защото сте защитени, ако целият ви сървър се понижи. Но това може да означава, че трябва да плащате такси за съхранение на архивните си файлове.

 1. Updraft Plus: архивира както WordPress файлове, така и неговата база данни. По-специално, той може да архивира всеки по различен график. Безплатната версия поддържа архивиране на различни вкусове на Amazon S3, плюс Dropbox, Rackspace Cloud, Google Drive или Cloud Storage, DreamHost DreamObjects и OpenStack (Swift). Плъгинът също може да архивира на имейл и чрез FTP.
 2. Резервно копие на база данни на WP: тази приставка създава резервно копие само на вашата база данни, а не на вашите файлове, но поддържа FTP, имейл, Dropbox и Google Drive. Ако нямате място за място за съхранение, това е по-добре от нищо.

Автоматизиране на споделянето на социални медии в WordPress

Когато става въпрос за автоматично публикуване на блогове в страниците на социалните медии, потребителите на WordPress са разглезени за избор. Създателите на WordPress са създали собствен плъгин – Jetpack – който може да се справи с много социални канали за вас. Ако имате нужда от по-широк избор от опции за социални медии, няма да останете разочаровани.

 1. Реактивни раници: този плъгин прави социалното споделяне лесно, благодарение на своя модул за рекламиране. Просто свържете социалните си акаунти и изпращайте публикации автоматично на оторизирани канали, когато те са публикувани. Можете дори да го настроите да разпознава маркер и само да публикувате автоматично съдържанието, което има този маркер. Jetpack има много други полезни функции; ще ви трябва WordPress.com
  потребителско име и парола, за да ги използвате.
 2. Автоматичен плакат в социалните мрежи: този плъгин предлага избор от 22 различни социални мрежи, така че можете да разпространявате съдържанието си още по-широко.
 3. WP към буфер: закача във вашия Buffer акаунт, което ви позволява да поставите на опашка съдържание, публикувано. Това ви позволява да публикувате статии, когато желаете, като същевременно използвате графика си за максимално излагане.

Автоматизирано управление на коментарите в WordPress

Ако имате включени коментари за публикации или страници, вероятно получавате смесица от законна обратна връзка и спам. Без правилните приставки зоната „под линията“ може да бъде магнит за неприятни публикации и злоупотреби. Но ако пренебрегнете секцията за коментари, в крайна сметка може да откриете, че блогът ви е дезактивиран за публикуване на спам връзки и това в крайна сметка може да навреди на класирането ви. Управлението на коментарите може да бъде болка, но има някои лесни начини да ограничите спама и да ускорите процеса.

 1. Akismet: този плъгин трябва да бъде инсталиран на всеки блог, който кани коментари. Той филтрира известни спамери и лоши IP адреси, като помага да се спре потока от безполезна или вредна обратна връзка.
 2. Интеграция на WordPress ReCaptcha: добавянето на поле за reCaptcha във формата за коментари е много ефективен начин за скрининг на автоматизирани спам съобщения. Този плъгин reCaptcha предлага обикновена система за насочване и щракване или традиционно поле за въвеждане на код. Работи с формуляри за регистрация, вход и коментар, както и с bbPress, BuddyPress, AwesomeSupport, WooCommerce и Ninja Forms.
 3. Автоматично одобряване на коментари: Ви позволява да включите в бели списъци определени коментатори, за да сте сигурни, че техните коментари винаги се публикуват. Този плъгин работи, дори ако сте включили ръчно одобрение на коментари в областта си за настройки.
 4. Автоматичен планиращ коментар: с тази приставка вашият WordPress блог може също така автоматично да одобрява коментари в произволни моменти. Тъй като не можете да модерирате коментари, преди да бъдат публикувани, този плъгин трябва да се използва заедно с надежден плъгин за филтър за спам за коментари (като Akismet).

Автоматизиране на управление на базата данни на WordPress

Ако не знаете какво правите, не се препоръчва да се забърквате с базата данни на WordPress. Но има моменти, когато се изисква почистване, за да се поддържа безпроблемно функционирането на сайта ви. Докато добавяте и премахвате приставки или съдържание, вашата база данни на WordPress се раздува и голяма част от тези данни могат да бъдат премахнати, за да се оптимизира работата на вашия сайт. Не забравяйте да настроите този резервен плъгин, преди да инсталирате някой от тези помощници за автоматизация на база данни.

 1. WP оптимизиране: това е инструмент за почистване на вашата база данни WordPress. Той може да премахне редакции след публикации, изтрити коментари и съдържание и да оптимизира вашата база данни, без да е необходимо да използвате phpMyAdmin. Има и функция за планиране на избраните задачи за почистване, за пълна автоматизация. Можете също да изберете да запазите данните за няколко седмици, преди да бъдат почистени.
 2. По-добре изтрийте ревизията: всеки път, когато редактирате публикация или страница, WordPress записва ревизия, така че можете да се върнете към по-стара версия, ако направите грешка. С течение на времето може да стигнете до хиляди ревизии, претрупващи вашата база данни. Рисковано е да се опитате да изчистите редакциите ръчно, така че приставката Better Delete Revision се справя всичко с вас.
 3. Автоматична смяна на домейни: автоматично актуализира името на вашия домейн в WordPress. Това е удобно, ако сте се преместили на нов хост и премахвате необходимостта да се забърквате с кода или случайно да се заключите от таблото си за управление.

Автоматизиране на актуализациите на кода на WordPress

От версия 3.7 WordPress има свой собствен скрипт за автоматично актуализиране, вграден до ядрото. Той автоматично ще прилага големи издания. Ако искате също да инсталирате второстепенни версии, можете да настроите настройките с плъгини.

 1. Лесен мениджър за актуализации: този плъгин надгражда основната функционалност в WordPress, като добавя автоматични актуализации за теми и приставки (всички или избор). Можете също да изберете да инсталирате малки издания и актуализации за разработки, както и актуализации на файлове за превод. От съществено значение е също така, че ви позволява да деактивирате всички автоматични актуализации и да деактивирате имейл съобщенията, които WordPress обикновено изпраща, когато се актуализира.
 2. Автоматични актуализации на приставките: прост начин да поддържате актуализираните си приставки. Можете да деактивирате актуализации за отделни приставки и да получавате известия по имейл, когато плъгините се актуализират.
 3. Година на автоматично авторско право: прост, но полезен плъгин, който поддържа годината в изявлението ви за авторски права на подножието да се актуализира автоматично.
 4. Updater: актуализира плъгини, теми и основния код в WordPress. Има както ръчен, така и автоматичен режим.

Автоматизирано управление на съдържанието на WordPress

Запазването на старо съдържание свежо може да бъде трудно, докато създавате публикации в блога си. Ето няколко приставки, които ще ви помогнат да идентифицирате грешки или прекъснати връзки.

 1. Проверка на прекъсната връзка: мъртвите връзки казват, че вашият блог изглежда остарял и може да смути потребителите, които търсят информация. WordPress може да автоматизира процеса на проверка на връзката вместо вас. Той ви уведомява чрез администраторския екран или имейл, ако на вашия сайт се намерят мъртви връзки. Можете също така да изберете да показвате прекъснати връзки, използвайки различен CSS клас автоматично, така че има визуална улика, че те може да не работят. Това ви купува известно време за ръчен преглед и промяна на прекъснатите връзки.
 2. Счупена проверка на връзки за Youtube: същото като горепосоченото, но специално за видео-тежки сайтове и има за цел да предотврати показването на видеоклипове, които вече не работят.
 3. Утвърден: частично автоматизира процеса на проверка за грешки във вашия код. Можете да валидирате съдържание от таблото за управление на WordPress, спестявайки ви да посетите друг сайт и ръчно да поставите URL адреса. Той не коригира автоматично кода ви, но ще подчертае проблемите, които трябва да коригирате.
 4. Debug: автоматично показва информация за отстраняване на грешки в WordPress с този плъгин.
 5. Прост автоматичен линкер: сканира списъка ви с предварително дефинирани ключови думи и връзки и след това автоматично ги замества със свързаните версии, където и да се показват. Това е удобен начин за добавяне на ретроспективно връзки към съдържание или подобряване на вътрешната връзка в по-стари публикации.
 6. Карта на WP в реално време: генерира карта на сайта, която можете да поставите в дадена страница и автоматично я актуализира, когато се добави ново съдържание към сайта. Забележка: тази приставка не създава карта на XML сайт.

Автоматизиране на защитата на WordPress

Инфекцията с зловреден софтуер може да дойде от всякакви места, от хакерски плъгин до груба атака на вашата страница за вход в WordPress. Премахването на злонамерен софтуер не е задача за слабите хора; просто намирането на източника на инфекцията може да бъде проблематично.

 1. GotMLS: автоматично сканира за злонамерен софтуер на вашия уебсайт, а също така автоматично кръпва файлове в WordPress, които могат да бъдат уязвими за атака. Ако се намери подозрителен код, GotMTLS може да почисти засегнатите файлове автоматично.
 2. Wordfence: отчети за трафик и хакове на живо, автоматично откриване на заплахи и защитна стена, която актуализира правилата си за сигурност в движение. Този плъгин също добавя двуфакторна автентификация и сканира за уязвимостта на Heartbleed.

резюме

Автоматизирането на WordPress може да елиминира голяма част от изморителните задачи на администратора, които идват с воденето на блог. Единственото нещо, което не можете надеждно да автоматизирате, е създаването на качествено съдържание. За това ще ви трябва човешка помощ. Но автоматизирането на други задачи може да ви даде повече време за това.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map