Ja pse askush nuk e beson faqen tuaj te internetit

Disclosure: Mbështetja juaj ju ndihmon të mbani sitin në punë! Ne fitojmë një tarifë referimi për disa nga shërbimet që rekomandojmë në këtë faqe.


7 arsyet që njerëzit nuk e besojnë në faqen tënde

Ka miliona biznese me reputacion në internet. Për fat të keq, ekzistojnë gjithashtu një numër i konsiderueshëm i vendeve të mashtrimit, të dizajnuara për asgjë më shumë se çmim mashtrimi apo edhe vjedhje. Klientët e mundshëm duhet të luajnë detektiv para se të harxhojnë para në internet. A po i ndihmon faqja juaj e internetit këtyre vizitorëve të marrin vendimin e duhur në lidhje me kompaninë tuaj?

Nëse faqja juaj në internet po jep të gjitha sinjalet e gabuara, mund të dëmtojë biznesin tuaj. Përdoruesit mund të vizitojnë faqen tuaj, dhe pastaj të shkojnë në faqen e një konkurrenti sepse ata thjesht nuk janë të sigurt për kompaninë tuaj.

Farë e bën të besueshëm një faqe në internet?

Anydo uebfaqe e re zakonisht do të trajtohet me dyshim, sepse biznesi nuk ka histori tregtare ose komente. Studimet kanë treguar që deri në tre të katërtat e njerëzve u besojnë faqeve të internetit më shumë kur shohin rishikime. Nëse dëshironi të rritni besimin, ky është një inteligjent pa mend.

Në një faqe interneti për mashtrim, përmbajtja ka të ngjarë të hidhet së bashku. Disa informacione mund të mungojnë, si një faqe e besueshme “Rreth Nesh”. Nëse artikujt tuaj janë të mbushur me gabime drejtshkrimore dhe gramatikore, vizitorët do të supozojnë se kuptohet se ju biznesi nuk është profesionist.

Përveç përmbajtjes cilësore, vizitorët kërkojnë gjithashtu shenja që një biznes në internet është aktiv. Shumica e bizneseve të ligjshme përpiqen ta mbajnë faqen e tyre të internetit aktuale për të pasqyruar marrëveshjet e tyre të fundit dhe për t’u siguruar që ato gjenerojnë përmbajtje të freskët. Bizneset e besueshëm dhe uebfaqet e e-commerce janë vazhdimisht në modë, dhe shumica bëjnë një përpjekje për të siguruar që ata nuk duken mirë në kompjuterat e desktopit, por në pajisjet moderne si tabletat dhe telefonat.

Nëse një sit ka një dizajn të modës së vjetër, është një shenjë e sigurt që nuk është aktualizuar për një kohë të gjatë. Dhe nëse dikush kontrollon blogun tuaj, ata do të nervozohen nëse azhurnimi juaj i fundit u postua disa vjet më parë. Mund të jetë një shenjë që biznesi është braktisur.

Sigurimi i Dëshmisë

Bizneset legjitime janë të hapura se kush janë. Scammers zakonisht punojnë shumë për të mbuluar gjurmët e tyre dhe fshehur identitetin e tyre. Ata shpesh fshehin detajet e regjistrimit të tyre në mënyrë që të mos mund të gjenden. Një biznes i ligjshëm duhet të bëjë gjithçka që mund të jetë në dispozicion të klientëve të mundshëm: publikoni kanalet e tij të mediave sociale (Facebook, Twitter, etj), të nxjerrë në pah informacionin dhe vendndodhjen e tij të kontaktit dhe të jetë i përgjegjshëm ndaj pyetjeve. Nëse nuk ndodh, mund të dëmtojë seriozisht biznesin e saj.

Fitimi i besimit të një vizitori fillon shumë kohë përpara se ata të bëhen ndonjëherë klient. Dhe shumë kompani me reputacion dëmtojnë veten e tyre me uebfaqet e tyre. A është kjo rasti me faqen tuaj të internetit? Mësoni për 7 arsyet që njerëzit nuk besojnë në faqen tuaj të internetit – dhe çfarë mund të bëni për ta rregulluar atë.

7 arsyet që njerëzit nuk e besojnë në faqen tënde

7 Arsyet që njerëzit nuk i besojnë faqes tuaj të internetit

Përdoruesit nuk merren me faqet e internetit që nuk u besojnë, kjo është arsyeja pse krijimi i besimit midis vizitorëve tuaj është i rëndësishëm. Megjithatë, ka shumë mënyra se si faqet e internetit sabotojnë vetë kur bëhet fjalë për sigurimin e besimit. Këtu janë disa nga gabimet më të zakonshme që bëjnë faqet e internetit dhe si t’i rregullojnë ato.

Shenjat e faqeve të internetit të pabesueshme

Do përdorues ka standardet e tij ose të saj për ato që përbëjnë një sit “të besueshëm”. Sidoqoftë, ka disa gjëra për të cilat shumica e njerëzve pajtohen që ata të mos përfshijnë një faqe në internet:

 • Pak informacione se kush qëndron pas faqes (# 1)
  • Uebfaqet me një faqe të munguar ose të dobët “Rreth Nesh” ndjehen impersonalë, dhe kështu, më pak të besueshëm
  • Asnjë informacion kontakti
   • I bën përdoruesit të mendojnë se faqja në internet po fsheh diçka
    • Artistët e mashtrimit ndonjëherë do të krijojnë faqe të rreme ose mashtruese për të marrë informacione personale
   • Një studim nga Universiteti Southampton zbuloi se kjo është një nga arsyet më të rëndësishme që njerëzit zgjedhin një faqe interneti mbi një tjetër
 • Regjistrimi i Emrit të Domainit Privat (# 2)
  • Shumë uebfaqe kanë informacionin e tyre për emrin e domain të fshehur nga pamja publike
  • Kjo e bën faqen e internetit të duket e dyshimtë
   • Bizneset me reputacion janë të hapura se kush janë dhe si të kontaktojnë
 • Politika e dobët e intimitetit (# 3)
  • Uebfaqet që nuk diskutojnë qartë se çfarë bëjnë ata me informacionin e përdoruesit, do ta largojnë vetëdijen për sigurinë
   • Qendra Kombëtare e Informacionit të Mashtrimit bëri një studim dhe përcaktoi që:
    • 25% e njerëzve nuk blenë asgjë në internet vitin e fundit nga frika se do të vidhnin informacionet e tyre
    • Njerëzit janë më të interesuar për sigurinë në internet sesa:
     • Kujdesit shëndetësor
     • krim
     • Tatimet
 • Përmbajtja standarde (# 4-7)
  • Dizajni jo-profesional i faqes në internet (# 4)
   • Sipas studiuesve të Universitetit Stanford, lexuesit shpesh do të marrin një vendim mbi besueshmërinë e një faqe në internet bazuar në pamjen vizuale vetëm
   • Një faqe në internet që duket sikur është krijuar në vitet 90 mund të mos duket e besueshme
    • Shenjat e modelimit të dobët përfshijnë:
     • Teksti rrotullues, i fryrë ose lëvizës
     • Imazhe me cilësi të ulët
     • Letra ndezëse
     • Shkronja të vogla
     • Lundrimi i paqartë
     • Ngjyra garash
  • Përmbajtja e azhurnuar jo rrallë (# 5)
   • Likeështjet si lidhjet e prishura dhe artikujt “Të fundit” të shkruar disa vjet më parë sinjalizojnë që një faqe në internet:
    • Shtë joprofesionale
    • Beenshtë braktisur
     • Vizitorët mund të pyesin nëse faqja është akoma në biznes
  • Shumë reklama (# 6)
   • Lexuesit nuk kanë gjasa t’i besojnë faqeve të internetit ku reklamat:
    • Vazhdimisht pop up
    • Mblodhi tekstin në faqe
 • Koha e gjatë e ngarkesës (# 7)
  • Uebfaqet që ngarkojnë ngadalë ndjehen më pak profesionistë
  • Përdoruesit mund të mendojnë se njerëzit që qëndrojnë pas kësaj faqe në internet nuk dinë se çfarë bëjnë

Mënyrat për të rritur besimin

 • Humanizoni faqen
  • Përdoruesit nuk lidhen me faqet e internetit, ato lidhen me njerëzit që fshihen pas atyre faqeve të internetit
  • Një uebfaqe e humanizuar duhet:
   • Keni një seksion të fuqishëm “Rreth Nesh”
    • Tregoni historinë e biznesit ose grupit tuaj në këtë pjesë
    • Fotografi dhe video tipare të njerëzve, ose përdorues të tjerë ose punonjës
   • Ofroni informacione të hollësishme të kontaktit
    • Në përgjithësi, duhet të keni një faqe “Na Kontaktoni”
    • Gjithashtu: jepni informacionin bazë të kontaktit në fund të secilës faqe
     • Adresë
     • Numri i telefonit
     • Email
   • Përdorni datat, bylines dhe faqet e autorit
 • Mos fshihni kush zotëron fushën tuaj
  • Normalisht, informacioni për regjistrimin e domain është publik
   • Regjistruesit ofrojnë produkte si WhoisGuard të cilat fshehin informacionin e kontaktit të pronarit të faqes së internetit
    • Bërja e kësaj zvogëlon nga besimi i përdoruesit
  • Përdorni informacionin e kontaktit publik të biznesit tuaj
 • Jini të ndërgjegjshëm në lidhje me privatësinë e vizitorëve
  • Përdoruesit kujdesen për informacionin e tyre privat, prandaj tregohuni transparent në lidhje me atë për të cilin do të përdoren
   • Një politikë e mirë është të mbledhë informacionin e klientit vetëm pasi lidhet me shërbimet tuaja
   • Shkëmbimi i informacionit të klientit me palët e treta mund të cenojë besimin e konsumatorit në biznesin tuaj
   • Përdoruesit kujdesen për atë që ju bëni me informacionin e tyre
    • Përdoreni atë me mençuri, ose rrezikoni të humbni besimin e tyre
  • Keni një politikë të spikatur të intimitetit
   • Mos e bëj atë tepër të komplikuar
   • Shumica e përdoruesve thjesht pëlqejnë të dinë që ju keni një të tillë
 • Siguroni përmbajtje të shkëlqyeshme
  • Dizajni profesional i faqes në internet
   • Një faqe në internet që duket profesionale do të shkojë shumë përpara për të fituar besimin e klientëve
   • Veçanërisht:
    • Mbajeni faqen tuaj të palodhur
    • Prishni faqet e tekstit me fotografi dhe tërhiqni citate për t’i mbajtur gjërat tërheqëse
    • Bëni lehtë navigimin
     • 40% e përdoruesve nuk kthehen në faqet ku ata kishin një përvojë të parë negative
    • Përdorni mirë ngjyrat
     • Punësoni me ngjyra të ndritshme me kursim
      • E kuqe ose portokalli për butonat CTA (Thirrje për veprim)
      • Blu për lidhje
  • Redaktoni si duhet
   • Merrni kohën për të kaluar dhe korrigjuar kopjen në secilën faqe
   • Një uebsajt që është plot me shkrime dhe gramatikë të dobët do të dalë si spammy dhe i pabesueshëm
 • Shkurtoni kohën e ngarkesës
  • Optimizoni imazhet
   • Ulja e madhësive
   • Vendosni caching në mënyrë që imazhet statike të shkarkohen vetëm një herë
  • Zvogëloni faqen e sipërme si të panevojshme
   • JavaScript
   • CSS
   • plugins
  • Merrni një paketë më të shpejtë të pritjes
  • Përdoruesit e WordPress mund të instalojnë
   • Shtojca “Google Analytics by Yoast” për të parë se çfarë po bën që faqet e tyre të shkarkohen ngadalë
   • Pluginët si “WP Super Cache” krijojnë cache të faqeve në mënyrë që shfletuesit të mos duhet të krijojnë faqe sa herë që e shohin
 • Përfitoni nga mediat sociale
  • “Prova sociale” janë të dhëna që tregojnë se një faqe ka shumë tifozë në Facebook, ndjekës në Twitter, etj
  • Facebook dhe Twitter po rriten shpejt, ndërsa vendet për t’i rekomanduar bizneset të tjerëve
   • Njerëzit kanë tendencë të besojnë atë që njerëzit e tjerë përdorin / lexojnë / blejnë
 • Kërkoni (dhe publikoni) dëshmitë
  • Videot ose dëshmitë e shkruara nga njerëzit që kanë përdorur një shërbim, kanë blerë një produkt ose kanë marrë informacion të vlefshëm nga një faqe në internet, rritin besueshmërinë e një siti në sytë e njerëzve të tjerë
  • Sigurohuni që të përfshini emrin dhe fotografinë e personit me shqyrtimin e tyre për të treguar se është e ligjshme
  • Përdorni rishikimet e klientëve
   • 85% e klientëve lexojnë vlerësimet në internet të bizneseve lokale
   • Përdoruesit po lexojnë më pak komente para se të bëjnë një blerje sesa kanë pasur në vitet e kaluara
    • 67% lexojnë 6 ose më pak
   • 73% thanë që leximi i vlerësimeve pozitive të klientëve i bëri ata të besojnë më shumë kompanive
   • 79% e njerëzve u besojnë rishikimeve në internet aq sa rekomandimet personale
   • 51% e amerikanëve i besojnë përmbajtjes së krijuar nga përdoruesi (UGC) më shumë se gjithçka tjetër në një faqe interneti

Pavarësisht nëse drejtoni një biznes të madh apo një blog personal, besimi është një faktor kritik në suksesin tuaj. Siç tha Warren Buffett, “Duhen 20 vjet për të ndërtuar një reputacion dhe pesë minuta për ta shkatërruar atë.” Zhvillimi i besimit dhe mbajtja e tij ia vlen koha dhe përpjekja që vendosni në të.

burimet: inc.com, branded3.com, nbcnews.com, mobsyte.com, pixsym.com, websitetooltester.com, shortiedesigns.com, chromaticsites.com, socialmouths.com, baymard.com, blog.kissmetrics.com, searchengineland.com, elon.edu, blog.klout.com, brainyquote.com

burimet

 • 11 Taktika të thjeshta për të rritur besimin në internet
 • 10 faqet e internetit më të këqija që dëshironi të mos i keni parë
 • Frika e privatësisë në internet është e vërtetë
 • 6 arsyet pse njerëzit janë duke lënë faqen tuaj te internetit
 • Farë e bën të besueshëm një faqe në internet? 5 sinjalet kryesore të besueshmërisë
 • Shumë e ngadaltë në të gjithë bordin
 • 10 parimet kryesore të modelimit efektiv të faqes në internet
 • 16 mënyra për ta bërë faqen tuaj të internetit të shfaqet më e besueshme
 • Bërja e një faqe të ngadaltë paraqitet shpejt
 • Shpejtësia është një Vrasës: Ulja e kohës së ngarkesës rrit konvertimet
 • Studimi 2013: 79% e Konsumatorëve Besojnë Shqyrtimeve Online
 • Përmbajtja e gjeneruar nga përdoruesit kundrejt reklamimit
 • 10 Zakonet e përdoruesve të mediave sociale shumë të angazhuar
 • George Macdonald Citimi mbi besimin
 • Citime për besimin
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map