Beteja për Neutralitetin Neto

Disclosure: Mbështetja juaj ju ndihmon të mbani sitin në punë! Ne fitojmë një tarifë referimi për disa nga shërbimet që rekomandojmë në këtë faqe.


ISP-ja juaj dhe Beteja për Neutralitetin Neto

Gjykata e Apelit e Qarkut D.C. hodhi poshtë ankesat e fundit për neutralitetin e rrjetit; një fitore e madhe për ofruesit e brezit të gjerë, dhe një vështrim ogurzi për një të ardhme ku ISP-të kanë një kontroll edhe më të madh mbi median dhe komunikimet.

ISP-të janë duke fituar. Verge parashikon që gjërat do të përkeqësohen para se të përmirësohen.

Por, ka shpresë. Profesori i drejtësisë në Kolumbi, Tim Wu kohët e fundit njoftoi kandidaturën e tij për zyra në New York. Wu, i cili ka krijuar termin “neutralitet neto” konsiderohet një synim i zgjatur për zgjedhje, por kush është platforma që argumenton për një internet të hapur dhe do t’i kushtojë më shumë vëmendje debatit.

Si arritëm këtu? Në grafikun e mëposhtëm ilustrojmë betejën midis ofruesve të brezit të gjerë dhe internetit pasi e njohim:

ISP-net-neutralitetit

“Ashtu si ju jeni ajo që hani, si dhe çfarë mendoni varet nga informacioni që ju ekspozoheni.”
– Tim Wu, Master Switch: Ngritja dhe Rënia e Perandorive të Informacionit

ISP-ja juaj dhe Beteja për Neutralitetin Neto

Shfletimi, transmetimi, shkarkimi ose dërgimi i postës elektronike – këto janë të gjitha aktivitetet që mund të bëjmë në internet pa diskriminim.

Sidoqoftë, ofruesit e shërbimeve të internetit (ISP) dëshirojnë të krijojnë një internet Internet ’të rregulluar – ku ata mund të ngarkojnë çmime të ndryshme për lloje të ndryshme të trafikut. Shumë njerëz janë kundër idesë së ndërmarrjeve që kontrollojnë se në çfarë arrijnë, dhe kështu janë beteja mbi neutralitetin neto.

 • 1934 – Fitoni për Neutralitetin: Akti i Komunikimeve në Sh.B.A i jep autoritetit Komisionit Federativ të Komunikimeve (FCC) për të rregulluar komunikimet ndërshtetërore dhe të huaja, duke siguruar që ato të mbeten të arritshme për të gjithë.
 • 1980 – Fitoni për ISP-të: Politika e Komisionit Federal të Komunikimeve të Komisionit Federal (FCC) të Kombeve të Bashkuara krijon rregulla të ndara për shërbimet “themelore” (siç janë linjat telefonike, linjat ajrore dhe rrugët) dhe shërbimet e “përmirësuara” të komunikimit (çdo gjë që kombinon një shërbim bazë me një kompjuter ). Shërbimet e zgjeruara u përjashtuan nga rregullimi federal.
 • 1989: Tim Berners-Lee propozon konceptin e World Wide Web.
 • 1992: Audio dhe video e parë e shpërndarë në internet.
 • 1996 – Fitues për ISP-të: Kongresi Amerikan miraton Aktin e Telekomunikacionit. Shërbimet “Themelore” dhe të Avancuara “të ripërcaktuara si” Transportues Telekomunikues “dhe” Ofrues të Shërbimeve të Informacionit “. ISP-të mbeten të përjashtuara nga rregullat e zakonshme të transportuesit siç është neutraliteti.
 • 2002 – Fito për ISP-të: Broadband Cable e përcaktuar si shërbim informacioni, duke e çliruar atë nga rregulloret federale.
 • 2003: Profesori i drejtësisë Koha Wu shprehje “Neutralitet Neto”.
 • 2005 – Fito për Neutralitetin: Kryetari i FCC Michael Powell përcakton “Katër Liritë” e përdorimit të internetit.
  1. Qasja në përmbajtje ligjore
  2. Përdorni aplikacione
  3. Bashkangjit pajisjet personale
  4. Merrni informacione për planin e shërbimit
 • 2005 – Fito për ISP-të: DSL dhe wireless riklasifikuar si “shërbime informacioni”, duke hequr mbrojtjet e rëndësishme të lidhjes së konsumatorit.
 • 2007 – Fitore për ISP-të: ISP-ja e SHBA, Comcast akuzuar për ngadalësimin drastik të shpejtësive BitTorrent. Ajo fitoi çështjen e saj kundër FCC në 2010 sepse nuk ishte një “ofrues i telekomunikacionit” dhe kështu nuk i nënshtrohej rregullave të Internetit të Hapur.
 • 2009 – Fitojnë për Neutralitetin: BE miraton legjislacionin që thotë se kushdo që nënshkruan një kontratë me një ISP duhet të informohet për gjerësinë e bandës ose kufizimet e shpejtësisë në lidhje.
 • 2009 – Fitore për Neutralitetin: Akti Amerikan i Rimëkëmbjes dhe Rinvestimit Amerikan i Obamës bën thirrje për 7.2 miliardë dollarë investime në infrastrukturën e brezit të gjerë me një përcaktim të hapjes.
 • 2010: Disa operatorë në Mbretërinë e Bashkuar të akuzuar për bllokimin e ndarjes P2P dhe transmetimit të videos.
 • 2010: ISP në Mbretërinë e Bashkuar, BT kufizon përdorimin e kohës së pikut të iPlayer të BBC dhe YouTube.
 • 2010: US ISP Verizon dhe Google përpiqen të shkurtojnë një marrëveshje e cila dënohet nga grupet e neutralitetit neto.
 • 2012 – Fitoni për Neutralitetin: Uebfaqe të tilla si reddit dhe Wikipedia tërheq vëmendjen e publikut duke nxirë faqet e tyre në protestë ndaj SOPA dhe Protect faturat e IP për të diskutuar nga Kongresi.
 • 2012 – Fitore për Neutralitetin: Parlamenti i BE thotë se kompanitë e telekomunikacionit po “bllokojnë trafikun” dhe kërkon legjislacionin e neutralitetit.
 • 2013 – Fito për Neutralitetin: Pas presionit të madh nga grupet e interesit publik, AT&T ndalon bllokimin e aplikacionit FaceTime.
 • 2013: ISP në Mbretërinë e Bashkuar, Portokalli zbulon se e bën Google të paguajë trafikun e kërkimit.
 • 2013 – Fitojnë për Neutralitetin: Netflix përbën 30% të konsumit të gjerësisë së bandës së Sh.B.A. Shërbimi i saj i transmetimit tani është duke u “mbytur” ndërsa kërkon të negociojë një marrëveshje me ISP-të.
 • 2014 – Fitojnë për Neutralitetin: BE miraton rregullore për të forcuar neutralitetin neto.
 • 2014 – Fitues për ISP-të: Rregulloret sulmohen menjëherë nga shoqatat kryesore të tregtisë telekomunikuese, duke pretenduar se ato do të krijojnë konfuzion ligjor, deformojnë konkurrencën dhe pengojnë inovacionin.
 • 2014 – Fitojnë për ISP-të: Rregullat e Internetit FCC Open të rrëzuara nga gjykata gjatë betejës me Verizon, me kritikët që thonë se ata mbajnë liritë e biznesit të ofruesve të internetit. Në mënyrë efektive ISP-të tani mund të ngarkojnë uebfaqe si Facebook, Amazon dhe Google për të arritur tek klientët e tyre.
 • 2014 – Fito për Neutralitetin: 1 milion + Amerikanët nënshkruajnë peticione që kërkojnë që FCC të riklasifikojë shërbimet e brezit të gjerë si një shërbim telekomunikues dhe kështu t’i nënshtrohet rregullimit të përbashkët të transportuesit.

Për momentin, asnjëra palë nuk duket afër se të mbështetet. Derisa kjo situatë të zgjidhet në mënyrë të kënaqshme, e ardhmja e një interneti të lirë dhe të hapur mbetet në diskutim. ” … Ka disa qëllime më thelbësore në peizazhin e komunikimit sesa ruajtja dhe mirëmbajtja e një Interneti të hapur dhe të fortë ”. – Ish Kryetari i FCC Julius Genachowski “Kushdo që pret të përdorë tubat falas është arra!” – Edward Whitacre, AT&T

burimet

 • theverge.com
 • computerhistory.org
 • fcc.gov
 • livescience.com
 • whatisnetneutrality.org
 • kotaku.com
 • techlaw.org
 • thinkbroadband.com
 • washingtonpost.com
 • extremetech.com
 • arstechnica.com
 • wired.com
 • nationaljournal.com
 • techcrunch.com
 • wsj.com
 • gpo.gov
 • transition.fcc.gov
 • techlawjournal.com
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map