Bëhuni Një Përdorues i Fuqisë Google në Minuta. Ja si

Disclosure: Mbështetja juaj ju ndihmon të mbani sitin në punë! Ne fitojmë një tarifë referimi për disa nga shërbimet që rekomandojmë në këtë faqe.


si-të-të-a-google-pushtetit përdorues

Sshtë një zhgënjim i njohur për shumicën prej nesh: Ju shkruani termat e kërkimit tuaj të saktë, specifik në Google dhe prisni të gjeni atë që ju nevojitet në faqen e parë.

Në vend të kësaj, ju jeni përballur me miliona rezultate të kërkimit, dhe lidhjet e para janë kaq shumë të palidhura nga muri, ju pyesni veten nëse keni kopjuar diçka.

Por termat e kërkimit tënd janë të sakta, kështu që pse Google nuk e di se çfarë po kërkon? Dhe si mendoni të pakësoni miliona rezultate të parëndësishme?

Megjithëse Google vazhdon të përmirësojë algoritmet e tyre, ka ende shumë terma që stimojnë motorin e kërkimit. Pa kontekst, është e vështirë për Google të di saktësisht se çfarë po kërkon, veçanërisht nëse kërkimi juaj është shumë specifik.

Për fat të mirë, Google ka disa këshilla dhe truket e fshehura për të kërkuar që do t’ju ndihmojnë të gjeni shpejt saktësisht rezultatet që po kërkoni.

Vetëm duke mësuar disa mashtrime formatimi dhe pikësimi, ju mund t’i tregoni Google se si lidhen termat e kërkimit tuaj, ose të përjashtoni disa fjalë ose fraza. Ju gjithashtu mund të zvogëloni kërkimin tuaj me kritere si vendndodhja ose çmimi, ose të përdorni Google për të kërkuar brenda një faqe interneti të vetme.

Nëse ende nuk po merrni rezultatet e nevojshme, Google ka disa veçori të tjera pak të njohura që mund të zgjerojnë kërkimin tuaj. Webmasterët mund të gjejnë lehtësisht imazhe për faqet e internetit dhe bloget e tyre me Google Images, dhe studiuesit duhet të vizitojnë vetëm Google Books ose Google Scholar për të kërkuar përmes botimeve të shtypura dhe letrave kërkimore në çdo fushë.

Kërkimet më të shpejta dhe më të sakta nuk janë përfitimi i vetëm për tu bërë një përdorues i energjisë në Google. Google gjithashtu ka disa funksione të fshehura që mund t’i zhbllokoni me pyetjen e duhur të kërkimit, duke përfshirë llogaritjet dhe konvertimet, kuotat e aksioneve dhe rezultatet sportive, dhe shfaqjet e filmave dhe statuset e fluturimit. Me kërkimin e duhur, mund të merrni rezultate të menjëhershme duke ju treguar motin e tanishëm dhe kohën e lindjes së diellit dhe të perëndimit të diellit, ose shpejt të kërkoni përkufizimin e një fjale dhe të merrni një përkthim në një nga dhjetëra gjuhë të disponueshme.

Me kohën që kurseni si përdorues të energjisë në Google, madje do të jeni në gjendje të futeni në një lojë të Atari Breakout në Google Images. Thjesht ndiqni hapat më poshtë për të zbuluar se si!

Si-të-të-a-google-pushtetit përdorues

Si të jesh një përdorues i fuqisë Google

Motorët e kërkimit janë shtylla kurrizore e përdorimit tonë të përditshëm të internetit. Ne të gjithë i përdorim ato pothuajse çdo ditë – por jo të gjithë janë të vetëdijshëm për këshillat dhe truket e fshehura në dispozicion që do t’ju ndihmojnë të përmirësoni rezultatet dhe shpejtësinë e kërkimit tuaj.

Këtu janë disa tregues që do t’ju kursejnë Googling – si të Google “.

Operatorët e kërkimit

Ja se si të përfitoni sa më shumë nga kërkimet tuaja të përditshme në Google.

Kërkoni fraza të sakta

 • “Kërko”
 • Nëse po kërkoni një frazë të saktë, përdorni thonjëza.
 • “Le ta hanë tortë”

Përjashtoni një fjalë

 • -kërko
 • Shtoni një gyp para një fjale për të përjashtuar një term kërkimi. Kjo është e dobishme nëse jeni duke kërkuar për një fjalë me disa kuptime.
 • fillimi -movie

Kërkoni brenda një siti

 • site:
 • Merrni rezultate nga fusha të caktuara. receta
 • site: theguardian.com

Kërko të ngjashme

 • të lidhura:
 • Gjeni faqe me përmbajtje të ngjashme me një URL që tashmë e dini.
 • lidhur: visual.ly

Kërkoni fjalë në tekst

 • allintext:
 • Gjeni faqe ku të gjitha termat shfaqen në tekst.
 • allintext: pushime pazare të nxehta
 • intext:
 • Gjeni faqe ku njëra term shfaqet në tekst, dhe termat e tjerë shfaqen diku tjetër në dokument (p.sh. titulli ose URL)
 • john lennon intext: mëlçia

Kërkoni fjalët në titull

 • mbarë-emërtimi:
 • Gjeni faqe, titulli i të cilave përmban të gjitha fjalët në kërkim.
 • allintitle: rishikimi i madh i lebowski
 • intitle:
 • Gjeni faqe, titulli i të cilit përmban një fjalë të veçantë në titull, me terma të tjerë që shfaqen diku tjetër në dokument (p.sh. në tekst ose URL)
 • intitulli i gripit: ndihmë

Kërkoni për fjalë në URL

 • allinurl:
 • Gjeni faqe me pyetjen e kërkimit të përmendur në URL.
 • allinurl: lajme bbc

Gjeni lajme që lidhen me një vendndodhje të veçantë

 • Vendndodhja:
 • Përdoreni këtë në Google News për të gjetur histori që vijnë nga një vend i caktuar.
 • vendndodhja e princit george: auckland

Kërkoni për një filetype të veçantë

 • filetype: prapashtesë
 • Google do të kufizojë rezultatet në faqet që përfundojnë brenda
 • raporti vjetor 2014 filetype: pdf

Kërkoni për një varg numrash

 • ..
 • Ndan numrat me dy periudha për të parë rezultatet që përmbajnë numra në rangun e dhënë.
 • dslr 300 $ .. 500 dollarë

bosh

 • *
 • Një yll punon si një kartolinë e egër, dhe ju ndihmon të gjeni fjalën që mungon në një frazë.
 • ka një * që nuk shkon kurrë *

Do fjalë

 • OR
 • Nëse doni të gjeni faqe me një nga disa fjalë, përdorni një OR të kapitalizuar. Pa OR, rezultatet do të tregonin faqe që përmbajnë të gjitha termat.
 • olimpiada 2012 OSE 2016

Përveç shembujve të mësipërm, Google zakonisht nuk i njeh pikësimet dhe gramatikën. Sidoqoftë, shenjat e pikësimit dhe simbolet që funksionojnë në kërkimin Google përfshijnë:

 • + kur kërkoni gjëra të tilla si grupi i gjakut
 • @ kur kërkoni për etiketa sociale
 • & kur kërkoni për ide dhe fraza të lidhura fort
 • % kur kërkoni për vlera përqindje
 • $ kur kërkoni çmime
 • # kur kërkoni për temat e trendit që përdorin hashtags
 • kur kërkoni fjalë që janë të lidhura fort

Karakteristikat e Kërkimit Google

Google gjithashtu ka disa karakteristika të veçanta kërkimi që do t’ju ndihmojnë të gjeni ato që po kërkoni, më shpejt.

mot

 • mot
 • Brooklyn moti

Kuotat e aksioneve

 • APPL

Koha aktuale

 • kohë
 • melbourne kohë

Rezultatet e Sportit

 • mançester i bashkuar

agim & Times Sunset

 • muzg
 • muzg honolulu

kalkulatriçe

 • 91 * 4

conversions

 • 10 milje në km

Fjalor

 • përcaktoj
 • përcaktoni xhingoizmin

përkthime

 • përktheu në
 • përktheni pomme në anglisht

Statutet e fluturimit

 • BA 117

Paraqitjet e filmit

 • kinema
 • filmat M11EZ

Ndjekja e paketave

 • 1Z5615280351136446

Adresa IP

 • adresa IP
 • .. do t’ju japë adresën tuaj IP publike.

Dhe përveç përdorimit të termave të kërkimit, Google gjithashtu ju ofron një mori mënyrash të tjera për të kërkuar.

Truket e kërkimit Google – Një aplikacion i dobishëm për të përmirësuar kërkimet në Google dhe për të përfituar sa më shumë nga motori i kërkimit.

Google Images – ju lejon të kërkoni imazhe që lidhen me një fjalë ose frazë të veçantë. Ju gjithashtu mund të ngarkoni ose të lidhni një imazh për të mësuar më shumë rreth saj, ose imazhe të ngjashme.

Syze Google – ju lejon të kërkoni në internet duke përdorur kamerën e telefonit tuaj celular në vend të fjalëve. Thjesht merrni një fotografi të artikullit që dëshironi të kërkoni dhe shikoni rezultatet.

Trendet e Google – ju lejon të eksploroni temat e kërkimit në trend në Google dhe të shikoni se çfarë kërkojnë njerëzit e tjerë.

Librat Google – ju lejon të kërkoni dhe shikoni paraprakisht libra nga miliona botues në mbarë botën.

Google Scholar – lejon kërkimin tuaj për teza, abstrakte dhe artikuj.

Dhe për ata që thjesht duan të argëtohen, provoni disa nga këto terma kërkimi në Google:

 • bëj një rrotull fuçi
 • shtrembër
 • numri më i vetmuar
 • google në 1998
 • sfera e google
 • Arritja e Atarit

Për shumicën, Google është tashmë një burim tepër i dobishëm, por duke ndjekur këto mashtrime dhe këshilla, ju mund ta shndërroni atë në mjetin tuaj më të vlefshëm kërkimor.

burimet

 • Operatorët e kërkimit – mbështetje.google.com
 • Të gjitha këshilla dhe truket – google.com
 • Whatfarë kërkoi Bota në 2013? – google.co.uk
 • Karakteristikat e kërkimit – google.com
 • GoogleGuide: Duke e bërë kërkimin edhe më të lehtë – googleguide.com
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map