Bëhuni ISP-në tuaj private Sot

Disclosure: Mbështetja juaj ju ndihmon të mbani sitin në punë! Ne fitojmë një tarifë referimi për disa nga shërbimet që rekomandojmë në këtë faqe.


Bëhuni ISP-në tuaj private Sot

Nëse e urreni Ofruesin e Shërbimit tuaj të Internetit (ISP), nuk jeni patjetër vetëm.

ISP-të jo vetëm që janë ndër kompanitë me vlerësim më të dobët kur bëhet fjalë për shërbimin ndaj klientit, por shpesh janë fajtorë edhe për sjellje të qëllimshme si ngadalësimi i shërbimit tuaj dhe dhënia e të dhënave tuaja personale. Siç e tha Jordan Spencer Cunningham nga Nerdology.org, “Të gjithë ISP-të janë të këqij. Gjetja e ISP më pak e keqe është mashtrimi. ”

Fatkeqësisht, shumë zona nuk kanë shumë mundësi kur bëhet fjalë për zgjedhjen dhe zgjedhjen e ISP tuaj. Kjo sepse infrastruktura e kërkuar dhe rregulloret lokale krijojnë monopole natyrore dhe shpesh veprojnë si një pengesë për konkurrencën.

Disa thonë se mungesa që rezulton në zgjedhjen e konsumatorit është arsyeja pse ISP-të marrin vlerësime kaq të këqija. Ata thjesht nuk e bëjnë përpjekjen për të ofruar një shërbim të mirë sepse e dinë se klientët e tyre nuk kanë ku të shkojnë tjetër, nëse dëshirojnë të shkojnë në internet.

Por konsumatorët janë duke u bërë gjithnjë e më të vendosur për të zbuluar alternativat – dhe madje edhe të krijojnë vetë.

Ju keni dëgjuar ndoshta për Google Fiber, i cili mund të ofrojë shpejtësi deri në 100 herë shpejtësinë e brezit të gjerë themelor. Por për momentin, shërbimi është i disponueshëm vetëm në një grup qytetesh në të gjithë Shtetet e Bashkuara. Ndërsa Google nuk ka plane për të zgjeruar shërbimin, nuk di të thotë saktësisht se sa kohë do të zgjasë para se të vijë në zonën tuaj.

Disa qytete janë duke kapur frenat për veten e tyre, duke miratuar ligje për të ndërtuar infrastrukturën e tyre me brez të gjerë në mënyrë që ata të mund të marrin internet me shpejtësi të lartë, pa u dashur të merren me ISP-të e mëdha dhe shpejtësitë e tyre të ngadalta, shërbimin e keq të klientit dhe çmimet e larta.

Dëshironi të shpëtoni nga ISP-ja juaj lokale? Shikoni udhëzuesin më poshtë për të marrë një ide se çfarë përfshihen dhe si të filloni.

Si të filloni ISP1 tuaj

ps: A është ISP-ja juaj edhe hosti juaj në internet? Nëse dëshironi të hedhni ISP-në tuaj si hosti juaj – hidhini një vështrim rishikimeve në faqen tonë të internetit për të gjetur një vendbanim të ri për faqen tuaj të internetit.

Transkript për: Si të filloni ISP-në tuaj

A ju bën shërbimi i dobët në internet të dëshironi për një alternative për ISP-të e mëdha? Nëse po, nuk jeni vetëm. Shikoni këta pionierë që kanë ndërtuar ISP-në e tyre dhe si mund ta bëni vetë.

Përfitimet e ISP në shtëpi

 • Shërbimi personal – Nuk ka qendra thirrjeje.
 • Dobishme në situata emergjente kur kullat e qelizave të ISP-ve të mëdha nuk funksionojnë më.

Si të ndërtoni ISP-në tuaj

Nëse përdorni një rrjet Wi-Fi ose fibër, do t’ju duhet të adresoni më poshtë:

 • A është e realizueshme në zonën tuaj?
 • Gjeni nëse ka kërkesë të mjaftueshme dhe nëse ka kompani që do të shesin bandwidth.
  • Do shtet amerikan ka furnizuesit e tyre të brezit.
  • Sigurohuni që po blini nga një burim i njohur.
  • Gjeni një listë të ofruesve të bandës me gjerësi bandë me shumicë në wispdirectory.com.
  • Konsideroni punësimin e një menaxheri të projektit IT për të vlerësuar dhe negociuar me furnizuesit
 • Konsideroni të merrni trajnime për ndërtimin e një rrjeti.
  • Shkëmbimi Wireless Broadband (bbwexchange.com) ofron një program trajnimi për njerëzit që konsiderojnë ndërtimin e një rrjeti pa tel.
 • Merrni fonde – A ka ndonjë grante në dispozicion për ju?
  • Financimi në Sh.B.A mund të jetë i disponueshëm përmes Programit të Kredisë në Farm Bill dhe Granteve të Lidhjes së Komunitetit.
  • Ndihma shtetërore është në dispozicion në Mbretërinë e Bashkuar.

Opsioni 1: Shërbime me qira dhe vendosni kabllot tuaja me fibër

 • Kontrolloni nëse është e mundur në zonën tuaj.
 • Angazhoni avokatët të merren me shirita të kuq.
 • Bleni ose merrni me qira teknologjinë e kërkuar (Teknologjia e ndërrimit të fibrave në shtëpi).
 • Vendosja e kabllove është punë e gjerë dhe e shtrenjtë.
  • Do të duhet të blini vetë fibrën tuaj dhe më pas ta keni hedhur.
  • Kostot do të shkojnë sipas juridiksionit, por është një mundësi e shtrenjtë.
  • Në Lyddington, në Mbretërinë e Bashkuar, i gjithë projekti erdhi me gati 120,000 dollarë.
 • Vendosni llogore.
  • Mikro-llogaritja mund ta bëjë atë më të shpejtë dhe më të lehtë.

Opsioni 2: Ndërtoni një rrjet Wi-Fi

 • Më e lirë sesa vendosja e kabllove me fibra.
 • Shkëmbimi BBW ofron një zgjidhje të gardianit që do të shërbejë 60 – 100 përdorues për 50,000 dollarë.
 • Kërkesat e harduerit:
  • Elementi 1: Blerja dhe Dorëzimi i Broadband (tre opsione):
   • Bleni një lidhje T1 [Një lidhje T1 është një kanal i transmetimit të të dhënave që mund të transferojë 1.544 Mbit / s.] Kushton rreth 1.000 dollarë në muaj.
    • Më e mira për rrjet më të vogël.
   • Nëse T1 është e pamundur për shkak të fshatrave, në vend të kësaj investoni në downlink me satelit të shkallës tregtare.
   • Rrjeti më i madh: investoni në DS3 [DS3 është një mjet për transmetimin e të dhënave me anë të të cilit mund të transmetoni deri në 45MBit / s.] Me kosto efektive nëse keni nevojë për kapacitetin e 3+ T1s.
  • Elementi 2: Antena e stacionit bazë për të transmetuar gjerësinë e brezit (tre opsione):
   • Rrjeti i vogël: Një antenë me një pamje të qartë për pikat e hyrjes
   • Rrjeti më i madh Opsioni 1: Pika të shumta të hyrjes secila ushqehet nga T1
   • Opsioni 2 më i madh i rrjetit: Rrjeti i rrjetës (opsioni më i lirë)
  • Pajisjet e kërkuara nga klientët e rrjetit:
   • T1 që shpërndan një brez të gjerë
   • Ruter (për të ofruar paketat e të dhënave)
   • Kabllot e kabllove dhe faturimit të Ethernetit
   • Injektor Ethernet
   • Kabllo Cat5 në pikën e hyrjes në natyrë (në kutinë e çertifikuar me ajër NEMA ose CE e çertifikuar në Evropë) e cila përmban radio pa tel
   • Kabllo koaksiale e cila bart frekuencën e radios në antenë. Antena pastaj transmeton sinjal.

Pioneers ISP Homebrew

Löwenstedt, Gjermani (BBNG)

 • Fshat i vogël i izoluar me një popullsi prej 640.
 • Ndërtoi një rrjet me shpejtësi të lartë 2 km
 • 925 pajtimtarë premtuan një minimum prej 1,345 $ (1000 €) secila.
 • Kostoja totale: 1,077,476 dollarë (800k €)
 • Rrjeti është dhënë me qira për fitim.

Red Hook, Brooklyn (Fiber Brooklyn)

 • Dy vëllezër u ushqyen me ISP të mëdha dhe ndërtuan një rrjet në një çati të dyqaneve ushqimore.
 • 100 llogari tregtare dhe disa banesa.
 • Kur uragani Sandy u godit, Brooklyn Fiber ishte rikthyer dhe po vraponte përpara se të rikthehej mbulimi i telefonit celular.
 • Përparësitë e forta deri në 1 GB të dedikuara në të gjithë.

Lancashire, Angli (Broadband për Veriun Rural – B4RK)

 • Përkundër fshatrave, brezi i gjerë me shpejtësi të lartë është thelbësore për çdo biznes përfshirë bujqësinë.
  • Për shembull, mbushni formularin bankar në internet dhe internet
 • Kërkoi nga pronarët e tokave që të shtronin rrjetin përmes tokës së tyre për të shmangur koston e gërmimit të rrugëve.
 • Rritur 853,710 $ (500k) nga aksionarët.
 • Gërmoni 180km llogore.
 • Abonimi është 50 dollarë në muaj.
 • Ofron lidhje 1 GB (më mirë se shumë qytete).

Broadband Rajonal Qendror i Illinois

 • Jo për organizatat fitimprurëse që operojnë me brez të gjerë rajonal.
 • Bënë 103 milje kabllo me fibër optike.
 • Mori 18 milion dollarë në Grante Federale plus financim shtetëror dhe privat.
 • Vendosni sepse alternativa ofronte tarifa absurde dhe shërbim impersonal.

Në SH.B.A. ka mbi 400 rrjete të telekomit në pronësi publike ose pjesërisht. Për shembull:

 • Rrjetet e Pavarësisë Monmouth, bashkëpunuese, jo për fitime, ISP lokale që ofrojnë një brez të gjerë me shpejtësi të lartë në Oregon.
 • Greenlight Dunnellon Communications i shërben popullatës së vogël prej 1,746 që jetojnë në Dunnellon, Florida.
  • Një kredi bankare e vitit 2010 e financoi ndërtesën me 100 milje fibër në zonë duke siguruar një brez të gjerë të shpejtë dhe mundësi të rritura ekonomike.
 • Athinë, Greqi (Rrjeti metropolitik pa tel)
  • Pavarësisht se kanë një rrjet të rrjedhës kryesore, Athinasit vendosën të krijojnë rrjetin e tyre rrjetë pasi është më i shpejtë dhe i orientuar drejt komunitetit.
   • 30 herë më shpejt sesa rrjeti kryesor.
  • Më shumë se 1.000 përdorues.

Tani është e njohur që lidhja me shpejtësi të lartë është thelbësore për ekonominë e komunitetit, kujdesin shëndetësor dhe kohezionin social. Duhet një njohuri teknike teknike dhe shumë solidaritet i komunitetit, por ndërtimi i rrjetit tuaj është i mundur.

burimet

 • Fshatarët gjermanë ndërtojnë rrjetin e vet të brezit të gjerë – thelocal.de
 • Shërbim i Internetit me Shpejtësi të Lartë për Red Hook, Bizneset e Brooklyn – bkfiber.com
 • Harta e Rrjetit të Komunitetit – muninetworks.org
 • Rreth Nesh – axcessontario.com
 • Fibër MInet – minetfiber.com
 • wilsonnc.org
 • Qytetet rurale të irrituara nga Telekomi i Madh janë Vetëm Ndërtimi i Internetit të tyre – huffingtonpost.com
 • Greenlight FL – muninetworks.org
 • Si ta mbani NSA-në nga kompjuteri juaj – motherjones.com
 • Ndërtoni Internetin Tuaj me Rrjetëzim në Rrjetin Mobile – technologyreview.com
 • Whatfarë është gjerësia e bandës? – wisgeek.com
 • Si të filloni ISP tuaj – techradar.com
 • Metoda e re e mikrotensionimit e bën më të lehtë dhe më të lirë për vendosjen e fibrave – teliasonera.com
 • Dorëzimi me Broadband në Mbretërinë e Bashkuar – gov.uk
 • bbwexchange.com
 • Si të rritni shpejtësitë rurale të brezit të gjerë – techradar.com
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map