A mund të mbijetoni jetën si një moderatore në FaceBook?

Disclosure: Mbështetja juaj ju ndihmon të mbani sitin në punë! Ne fitojmë një tarifë referimi për disa nga shërbimet që rekomandojmë në këtë faqe.


Ndonjëherë pyes veten pse YouTube ka komente kaq të tmerrshme?

Duket sikur komuniteti i komentuesve është i përbërë nga trollet më të këqija në internet. Ata janë aq të këqij, YouTube është quajtur “një katastrofë e komenteve në një shkallë të paparë”.

Po pse YouTube? Shumë njerëz shikojnë video në internet, dhe shumica prej tyre nuk janë xhiro (shpresojmë). Ka shumë të tjera të rrjeteve të tjera sociale dhe platforma për ndarjen e përmbajtjes në internet me po aq përdorues, dhe madje shumë me demografi të ngjashme.

E vërteta është, shumë prej atyre vendeve të tjera do të ishin njësoj si YouTube, nëse nuk do të ishin për moderatorët me përmbajtje profesionale.

A mund të mbijetoni jetën si një moderatore në FaceBook?

Ndërsa Interneti është një gjë e mrekullueshme, anonimiteti që ai ofron ndonjëherë mund të sjellë më të keqen tek njerëzit. Fenomeni madje ka një emër: “efektin e disinibicionit në internet”, ku anonimiteti rrit sjelljen joetike. Për dallim nga jeta reale, anonimiteti i Internetit mbron njerëzit nga pasojat e sjelljes së keqe, siç janë humbja e miqve ose fitimi i një reputacioni të keq.

Shumë faqe interneti përpiqen të sigurojnë mjedisin më të mirë të mundshëm për përdoruesit e tyre, në mënyrë që njerëzit të vazhdojnë të kthehen në sit. Ata duan që vizitorët e tyre të ndjehen të sigurt dhe të mos i ekspozohen përmbajtjeve të papërshtatshme.

Për ta bërë këtë, shumë prej tyre përdorin moderatorë të përmbajtjes profesionale për të renditur përmbajtjen e raportuar dhe të flamuruar dhe të vendosin se çfarë është e papërshtatshme.

Moderimi i mediave sociale është një biznes që lulëzon. Ka shumë firma që specializohen në të, të cilat shpesh ua transferojnë punën lirë punëtorëve në Indi, Filipine dhe vende të tjera me një kosto më të ulët jetese. Megjithatë, ka shumë moderatorë të përmbajtjes në shumë vende, me maturantët e fundit të kolegjit që përbëjnë pjesën më të madhe të tyre në Shtetet e Bashkuara.

Sa moderatorë kërkon që Facebook të ndjehet i sigurt?

Tronditëse, një e treta e gjithë fuqisë punëtore të Facebook.

Ju mund të mendoni se e keni keq kur ushqimi juaj në Facebook është plot me artikuj clickbait dhe Candy Crush fton. Por moderatorët e përmbajtjes profesionale e kanë atë shumë, shumë më keq. Nuk është çudi që ata shpesh vuajnë nga PTSD, dhe zgjasin vetëm një mesatare prej dy muajsh në punë.

Po pyesni saktësisht se çfarë ndodh kur raportoni diçka në ushqimin tuaj në Facebook? Ja se si njerëzit që qëndrojnë pas makinës kujdesen për të.

Moderimi i Facebook: Ana e errët e rrjeteve sociale

Moderimi i Facebook: Ana e errët e rrjeteve sociale

Edhe pse ti’duke u mërzitur çdo ditë nga videot virale, kërkesat e Candy Crush dhe titujt e clickbait, Facebook mund të ishte një vend shumë më i keq. Një ushtri e moderatoreve filtron nëpër më të keqen e njerëzimit që postohet çdo ditë… kështu që ju don’duhet të.

Facebook gjeneron një trafik masiv

Moderimi i Facebook është një punë e madhe. le të’Shikoni një sy në madhësinë e mahnitshme të Facebook-ut.

 • 35 miliardë përdorues aktivë çdo muaj
 • 5 miliardë pëlqime çdo ditë
 • 864 milion llogari ditore
 • 5 profile të reja të krijuara çdo sekondë
 • 83 milion profile të rreme totale
 • 300 milion ngarkime fotografish çdo ditë
 • 75 miliardë postime të ndara çdo ditë
 • Koha mesatare 20-minutëshe në sit çdo vizitë
 • Minutedo minutë:
  • 510 komente të postuara
  • 293,000 statuse të azhurnuara
  • 136,000 fotografi të ngarkuar

Kush moderon përmbajtjen në Facebook?

Ka midis 800-1,000 moderatorë të Facebook në të gjithë botën

 • Ato përbëjnë 1/3 e Facebook’fuqia punëtore me kohë të plotë
 • Ata flasin 24 gjuhë
 • Shumë pozicione transferohen nga vendet si India dhe Filipinet
  • Moderatorët në këto vende raportohet se mund të bëjnë më pak se 1 dollarë në orë
 • Shumë të diplomuar të fundit të kolegjit në SH.B.A. bëhen moderatorë të Facebook
  • Ata munden’të gjejnë punë në fushat e tyre
  • Ata po kërkojnë përparim
 • Punësimi mesatar për një moderator në Facebook është vetëm 3-6 muaj
  • Ata fitojnë paga të ulta
  • Moderatorët shpesh largojnë nga trajtimi i përmbajtjes shqetësuese
  • Një psikolog ka sugjeruar që disa moderatorë mund të vuajnë nga një formë e orderrregullimit të Stresit Post-Traumatik (PTSD)

Errësira përballë Moderatorëve

Contentfarë përmbajtje bëhet e moderuar?

 • Seksualitet i papërshtatshëm
  • Pedofili
  • lakuriqësi
  • nekrofili
 • Përmbajtja grafike
  • Trupat e njeriut
   • prerjet e kokave
   • vetëvrasje
   • vrasjet
  • Abuzimi i kafshëve
 • Aktiviteti i paligjshëm
  • droga
  • Ngacmimet dhe kërcënimet
  • Dhuna në familje
 • Disa përdorues të Facebook mendojnë se moderimi i përmbajtjes është në kundërshtim.
  • Në rregull – thithkat e meshkujve
  • Jo mirë – ushqyerja me gji
  • Në rregull – lëngjet më trupore
  • Jo mirë – lëngjet trupore me një njeri të treguar

Si Moderohet në Facebook?

Partnerët në Facebook me organizata për të përmirësuar politikat dhe trajtimin e raporteve.

 • Bordi Këshillimor i Sigurisë
  • Këshilla për sigurinë e përdoruesit
 • Aleanca Kombëtare e Sigurisë Kibernetike
  • Edukon përdoruesit për llogari dhe sigurinë e të dhënave
 • Më shumë se 20 agjenci të parandalimit të vetëvrasjeve
  • litar shpëtimi
  • Samaritanët
  • AASARA

Procesi i raportimit:

Përdoruesit flamurojnë përmbajtjen që ata e konsiderojnë të papërshtatshëm duke klikuar në “Raporto / Shëno si Spam” opsion në postime

Përdoruesi pastaj kategorizon përmbajtjen si një nga sa vijon:

 • “Une don’ju pëlqen ky postim”
 • ngacmim
 • Fjalimi i urrejtjes
 • Të bllokuara
 • Seksualisht seksual
 • Dhuna apo sjellje të dëmshme
  • Kërcënimet e vandalizmit ose dhunës
  • Dhuna grafike
  • Përdorimi i paligjshëm i drogës
  • Vetë dëm ose përmbajtje vetëvrasëse

Algoritmi automatik

 • Llojet përmes raporteve përpara se një njeri i sheh ato.

Raportet kategorizohen dhe dërgohen në një ekip moderimi.

 • Kategoritë përfshijnë:
  • siguri
   • Dhuna grafike
  • Urrejtje dhe ngacmim
   • Fjalimi i urrejtjes
  • hyrje
   • Hështjet e hakerave dhe imponuesve
  • Përmbajtja abuzive
   • Seksualisht seksual

Ekipet e moderimit vendosin nëse përmbajtja shkel standardet e komunitetit.

Moderatorët kanë tre mundësi për përgjigje:

 • injoroj
 • fshini
  • Paralajmëroni posterin
  • Mund të çaktivizojë llogarinë
 • shkallëzohet
  • Përmbajtja e përshkallëzuar i përcillet një ekipi me qendër në Kaliforni
   • Moderimi me bazë në SHBA ndihmon me vendimet e kontekstit kulturor
   • Ekipi me qendër në Kaliforni mund të paralajmërojë autoritetet të merren me kërcënime dhe situata të rrezikshme

Shumica e raporteve shqyrtohen brenda 72 orëve.

Interneti është plot me përmbajtje fyese, dhe media sociale nuk është ndryshe. Facebook është një nga shumë rrjete sociale që përpiqet të pastrojë lajmet tona, në mënyrë që të mund të shijojmë fotografi për fëmijë dhe video qesharake, pa patur nevojë të filtrojmë përmes më të frikshmes që ka interneti..

burimet

 • 20 Statistikat më të vlefshme të Facebook – zephoria.com
 • Ana e errët e Facebook – telegrafi.co.uk
 • Historia e vërtetë prapa moderimit në Facebook dhe raportet e tua të vogla – theinternetoffendsme.wordpress.com
 • Punëtorët që i mbajnë Dick Pics dhe Beheadings nga Feed juaj në Facebook – wired.com
 • Puna e Tmerrshme e Moderatorëve në Facebook – gizmodo.com
 • Hfarë ndodh pasi të klikoni në “Raport” – facebook.com
 • Një ushtri e punëtorëve jashtë vendit vuan më keq në internet Kështu që nuk duhet të kesh – slate.com
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map