A duhet të keni besim në internet?

Disclosure: Mbështetja juaj ju ndihmon të mbani sitin në punë! Ne fitojmë një tarifë referimi për disa nga shërbimet që rekomandojmë në këtë faqe.


A mund t’i besosh Internetit?

Sa i besoni Internetit?

Me siguri nuk e dini sa i besoni internetit

Nëse ju pëlqen shumica e përdoruesve të Internetit, ju jeni duke besuar në internet me jetën tuaj.

Mendoni për këtë: Pra, shumë detyra janë shumë më të përshtatshme falë Internetit. Tani mund të menaxhoni llogaritë tuaja bankare pa vendosur asnjëherë këmbë në një degë lokale, të paguani faturat e shërbimeve tuaja pa blerë pulla ose pa marrë kontrolle të humbura në postë, dhe menjëherë të mbani kontakte me familjen dhe miqtë në mbarë botën.

Të dhënat private nuk do të qëndrojnë domosdoshmërisht private

Por ekziston një shkëputje tregtare: duhet të keni besim se të dhënat tuaja do të mbahen të sigurta. Dhe kjo është duke pritur shumë.

Mos harroni të gjitha informacionet që keni shpërndarë privatisht në internet me kompani si banka juaj, ndërmarrjet e shërbimeve dhe shërbimet e tjera? Ekzistojnë gjithashtu të gjitha informacionet personale që mund të keni shpërndarë në mënyrë private përmes emailit privat, mesazheve në Facebook, DM-ve në Twitter ose mediave sociale.

Ju ndoshta keni ndarë datën tuaj të lindjes, adresën tuaj, planet e udhëtimit, numrat e kartave të kreditit, të ardhurat tuaja, fotot personale, dhe ndoshta edhe informacionet personale si çështje shëndetësore ose gjëra të tjera që dëshironi të mbeteni sekrete.

Servicedo shërbimi që përdorni, nga ofruesi juaj i postës elektronike, në bankën tuaj, deri te shërbimet e mediave sociale, ju besohet informacioni juaj.

Kujt mund t’i besosh?

A e kanë fituar atë besim? Duke parë lajmet kohët e fundit, është e vështirë të bësh dakord. Nga ndjeshmëria e zemrës së sigurisë, deri te hakerat që synojnë bizneset, të famshëm dhe individë të tjerë, duket se nuk ka asnjë vend të garantuar të sigurt në internet për të dhënat tuaja personale.

E megjithatë me jetën dhe të dhënat tona gjithnjë e më shumë duke lëvizur në re, siguria është një çështje më e rëndësishme se kurrë.

Shkëputja e rrjetit plotësisht nuk është një mundësi për shumicën prej nesh. Pra, çfarë mund të bëni për të mbajtur të sigurt informacionin tuaj personal?

Për fat të mirë, ka veprime që mund të ndërmerrni për të mbrojtur informacionin tuaj personal. Por kërkon që të informoheni. Shikoni më poshtë për të zbuluar se sa të rrezikuara janë informacioni juaj dhe disa këshilla nga hakerat se çfarë mund të bëni për të mbrojtur veten.

Mund-Ju-Trust-the-internet

Mund të keni besim në internet

Shanset janë njëra prej pajisjeve ose llogarive tuaja janë bllokuar. Nëse po, nuk jeni vetëm. 75% e njerëzve tashmë kanë ose do t’i kenë të dhënat e tyre të komprometuara gjatë jetës së tyre.

Kush është hakuar?

 • 90% e bizneseve do të kenë shkelje të të dhënave brenda një viti.
 • Në vitin 2012, numri i sulmeve të raportuara në Departamentin Amerikan të Sigurisë së Brendshme u rrit me mbi 50%, shumica që merreshin me sulme bërthamore dhe të energjisë.
  • Sulmet ishin për shkak të mungesës së metodave të duhura të kriptimit dhe aftësisë së hakerave gjithmonë duke qenë një hap përpara ekspertëve të sigurisë.
  • 198 sulme u sollën në vëmendjen e tyre.
   • 82 sulme ndaj sektorit të energjisë
   • 29 sulme në sektorin e ujit
   • 7 sulme ndaj bimëve kimike
   • 6 sulme ndaj centraleve bërthamore

Me zemër

Sulmi më i fundit, i cili ka ndodhur në 7 Prill 2014, është përmendur si Heartbleed. Zemra e zemrës u zbulua për dy vjet dhe preku shumë kompani dhe klientë.

 • Kush u prek
  • Një vlerësim 2/3 i Internetit.
  • Uebfaqet që drejtojnë kriptimin SSL dhe serverët që ekzekutojnë softuerin Nginx dhe Apache.
  • Disa site të prekur përfshijnë:
   • Airbnb
   • Pinterest
   • NASA
   • Creative Commons
   • Instagram
   • Pinterest
   • Tumblr
   • Google (përfshirë Gmail)
   • Etsy
   • Netflix
 • Ajo që u arrit
  • Hakerat mund të kenë qasje në informacione private që njerëzit hynë në faqet e internetit të prekura, emailet e aplikacioneve dhe IM.
 • si?
  • Sipas një siti që u krijua për të ndihmuar në trajtimin e Heartbleed, gabimi “komprometon çelësat sekret të përdorura për të identifikuar ofruesit e shërbimeve dhe për të koduar trafikun, emrat dhe fjalëkalimet e përdoruesve dhe përmbajtjen aktuale… Për sa kohë që versioni i prekshëm i OpenSSL është në përdorim, ai mund të abuzohet. “
 • Mbroni veten nga zemra
  • Nëse merrni njoftim nga faqet që përdorni se ato së fundmi kanë bërë një azhurnim të sigurisë, duhet të:
   • Ndryshoni fjalëkalimet tuaja.
   • Shikoni llogaritë tuaja personale nga afër për të paktën një javë.

  Nuk janë vetëm djemtë e mëdhenj

  Kur ne mendojmë që kompanitë të hakohen, zakonisht kompanitë e mëdha duhet të vijnë në mendje së pari. Sidoqoftë, nuk është kështu.

  Bizneset e Vogla

  • Kompanitë me më pak se 250 të punësuar përbëjnë 31% të sulmeve të synuara në vitin 2012.
  • FEMA ka deklaruar se 40 deri në 60 përqind e bizneseve të vogla kurrë nuk rihapen pas një katastrofe të dhënash.
  • Një në pesë biznese të vogla bie viktima e krimit në internet çdo vit
   • Prej tyre, 60% dalin nga biznesi brenda gjashtë muajve pas një sulmi.

  Kompanitë e mëdha

  • Sipas një studimi të bërë nga Cisco:
   • Të 30 kompanitë më të mëdha shumëkombëshe në botë që ata rishikuan kishin softuer me qëllim të keq në të gjitha ato.
   • Të gjithë ata gjithashtu kishin trafik në faqet që dihet që prijnë një program të keq dhe infektojnë kompjuterët e korporatave përmes shfletuesve të tyre.
   • 92% e kompanive kishin trafik që çon në faqet pa përmbajtje, të cilat zakonisht presin edhe veprimtari dashakeqe.
  • Hulumtimet kanë treguar gjithashtu se ka trafik në vendet e qeverisë ose ushtarake nga kompani që nuk bëjnë biznes me ta.
   • Shtë e mundur kjo do të thotë që kriminelët po përpiqen të rrëmbejnë rrjetet e korporatave dhe të shkelin qeverinë / rrjetet ushtarake.

  Si e bëjnë ata?

  • Sulmet e fundit tregojnë se hakerat po synojnë infrastrukturën e Internetit.
   • Kjo u jep atyre kontroll mbi një pjesë të madhe të Internetit.
  • Hakerët po synojnë serverët e emrave të domain, qendrat e të dhënave dhe serverët e pritjes së uebit.
   • Duke kompromentuar vetëm një server të hostit në internet, hakeri mund të infektojë mijëra pronarë të faqeve dhe faqeve të internetit.
  • Duke synuar hakerat e infrastrukturës janë në gjendje të krijojnë überbots dhe t’i përdorin ato për të ofruar softuer të dëmshëm, të fillojnë mohimin e sulmeve të shërbimit dhe të dërgojnë spam.
   • bberbotët përdoren nga hakerat për të tejkaluar infrastrukturën dhe për të ofruar viruse dhe spam të tjerë.

  Humbjet më të mëdha të të dhënave

  playstation

  • 77 milion njerëz u prekën në Prill 2011.
  • Detajet personale, përfshirë informacionin e kartës së kreditit, u vodhën.
  • Rreth 171 milion dollarë u humbën për shkak të hakut.
   • Kjo shumë erdhi në formën e ndërprerjes për shërbimin PS3, numrin e lojërave të kompensuara për kohën e ndërprerjes, koston e përmirësimeve të sigurisë, etj..
  • Farë u mësua: Ndryshimi i fjalëkalimeve për sisteme të ndryshme u tregua shumë i rëndësishëm.

  objektiv

  • Afro 70 milion klientë të synuar u prekën nga 27 deri në 15 dhjetor.
  • Hakerat vodhën:
   • Të dhënat e koduara të PIN-it
   • Emrat e klientëve
   • Numrat e kartave të kreditit dhe debitit
   • Data e skadimit të kartës
   • Kodi i futur në shiritin magnetik të kartave
  • Më vonë në janar, u konstatua se komprometuan gjithashtu adresa e shtëpisë, emrat, adresat e postës elektronike dhe numrat e telefonit.
  • Shërbimet komplimente të monitorimit të kredisë u janë dhënë klientëve të synuar, pavarësisht nëse ata janë prekur apo jo.
  • Humbjet, gjobat dhe kostot e mundshme pritet të arrijnë në 400 milion dollarë deri në 1.1 miliardë dollarë.
  • Farë u mësua: Brokeshtë përhapur që Target e dinte për sulmin 12 ditë para se t’u thoshte asgjë konsumatorëve – shkëmbimi i informacionit më parë mund të kishte ndihmuar që të kishin më pak njerëz të prekur.

  TJ Maxx / Marshalls

  • 7 milion karta krediti dhe debiti u komprometuan në 2003.
  • Hakerat përdorën teknologji që u mundësonte atyre të vidhnin të dhënat e kartave gjatë procesit të miratimit, kur të dhënat u transmetohen lëshuesit të kartelave pa kriptim.
  • Bankat u është dashur të rishikojnë kartat tek klientët si masa paraprake kundër mashtrimit të mëtejshëm.
   • Disa raste u zbuluan aq larg sa Suedia dhe Hong Kong.
  • Farë u mësua: Kujtimi për të kontrolluar deklaratat e kartës së kreditit të paktën javore, ndihmoi disa konsumatorë që të kapnin heret herët, me para shumë minimale të vjedhura.

  qerpiç

  • 38 milion njerëz u prekën nga shkelja e të dhënave në vjeshtën e vitit 2013.
  • 40 gigabajtë të burimit të Adobe u vodhën dhe të dhënat e përdoruesit u komprometuan, duke përfshirë:
   • Emrat
   • kredi & numrat e kartës së debitit
   • Informacioni i hyrjes
  • Farë u mësua: Me shumë programe të ndryshme të Adobe të arrihen, rëndësia e të pasurit fjalëkalime të ndryshme për secilin program është parësore.

  Kujdes!

  Në konferencat e sigurisë kompjuterike Black Hat dhe DefCon hakerat paraqesin gabimet dhe dobësitë e fundit që ata kanë zbuluar. Këtu janë disa nga gjërat që duhet të mbajmë më shumë vëmendje në të ardhmen.

  • Makina me telekomandë – Hacking në automjete marrëzie autonome do të jetë e pashmangshme.
   • Ne e kemi parë në kinema, por me më shumë makina që “lidhen” kjo së shpejti mund të jetë një realitet.
  • smartphones – Një pjesë e malware mund të shndërrojë një telefon në një “spyphone” që monitoron pronarin dhe gjithçka që ata bëjnë – media, komunikimet dhe vendndodhja.
   • Verizon “femtocells” janë kuti të vogla që përdoren për të zgjeruar shërbimin e qelizave, ato u hakmorën nga studiuesit e sigurimit në iSEC Partners për të përgjuar thirrjet dhe çdo të dhënë tjetër të dërguar në rrjet si tekste, imazhe dhe histori të shfletimit.
  • Shtëpi të zgjuara – Shumë gjëra në shtëpi mund të shndërrohen në një pajisje të zgjuar (diçka që mund të lidhet në internet) për shkak të sensorëve të lirë.
   • Kamerat shtëpiake përdoren gjithashtu për të spiunuar njerëzit, përfshirë kamerat e sigurisë, të cilat mund të jenë të paafta ose të shndërrohen në një pajisje mbikëqyrje të largët.
  • Pompa insuline – Pompat që përdorin diabetikët për të gjetur sheqerin në gjak mund të hakohen.
   • Hakeri mund të zgjedhë sinjale pa tela të përdorura për të kontrolluar pompën, të korruptojë udhëzimet dhe të dërgojë komandat e ndryshuara në makinë.

  Këshilla nga Hakerët

  • Disaktivizoni Javascript në AdobeReader, sepse hakerat shpesh futin malware në dokumente PDF.
  • Instaloni NoScript në shfletuesin tuaj Firefox – lejon që vetëm faqet e internetit të besuara të ekzekutojnë Javascript.
  • Përdorni dy shfletues të uebit – një vetëm për aktivitete të ndjeshme (si bankimi në internet), vetëm në rast se shfletuesi tjetër infektohet.
  • Kur bisedoni në internet, përdorni një shërbim të mesazheve rekord, i cili ju mundëson të identifikoni të gjithë që ndodhin në një bisedë, duke e bërë të pamundur të përgjoni.
   • Pidgin dhe Kopete janë dy shërbime të mesazheve që mund të përdoren për bisedat e rekordeve.
  • Përdorni fjalëkalime të ndryshme nga bankar se sa bëni për llogaritë tuaja të përditshme.

  burimet

  • Hacker Hits në fuqinë dhe qëllimet bërthamore të SH.B.A. me spiked në vitin 2012 – para.cnn.com
  • Hakerët vënë një sy të Bull në biznesin e vogël – pcworld.com
  • T.J. Vjedhjet e Maxx besuan hackin më të madh ndonjëherë – nbcnews.com
  • Sony vlerëson 171 milion dollarë humbje nga PSN Hack – wired.com
  • Rrjeti PlayStation i Hacked, Informacione Personale me 77 Milione Llogari të Arritura – gizmag.com
  • Adobe Humb rekordet e blerësve 2.9 Mil, Kodi i Burimit – usatoday.com
  • Analisti sheh kosto të shkeljes së të dhënave të synuara që kapin 1 miliard dollarë – twincities.com
  • 2.9 Milionë Konsumatorë Adobe Hit në Shkelje të të Dhënave të mëdha – mashable.com
  • Shkeljet më të mëdha në botë – dataisautaut.net
  • Fed heton duke shkelur të dhënat e synuara – usatoday.com
  • Shihet synimi që humbasin klientët në shkeljen e të dhënave të kartave – bloomberg.com
  • Pesë hakmarrjet më të frikshme që i pamë javën e kaluar – cnn.com
  • 10 Hackaries Scariest – cio.com
  • Shkencëtarët demonstrojnë sistemin më të dobët për kriptimin kuantik – npr.org
  • Statistikat tregojnë pse WordPress është një synim i popullarizuar i hackerëve – wpwhitesecurance.com
  • Si ta Mbani Webcam-in tuaj Që të Hacked – pcunleashed.com
  • Të frikësuar nga një Hack Online Fjalëkalimi? Ja se si ta ndihmoni parandalimin – abine.com
  • Si i mbrojnë hackerët nga pengimi – huffingtonpost.com
  • Raporti: Supozoni se keni qenë hacked – blogs.wsj.com
  • Gabim i përhapur i enkriptimit, i përzemërt në zemër, mund të kapë fjalëkalimet tuaja – mashable.com
  • Zemra me zemër do të bëhet më keq, dhe do të ngadalësojë internetin në një zvarritje – washingtonpost.com
  • Lista e Zemrave të Zemërta: Fjalëkalimet që duhet të ndryshoni Tani – mashable.com
  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
   Like this post? Please share to your friends:
   Adblock
   detector
   map