79 Безплатни тестове и услуги за подобряване на уебсайта Ви

Разкриване на информация Вашата поддръжка помага за поддържането на сайта! Печелим такса за препращане за някои от услугите, които препоръчваме на тази страница. Как управляваме отдалечен екип с Асана


След като уебсайтът ви се стартира, трябва да сте сигурни, че се представя най-добре. Това означава да проверите времето за зареждане, да се уверите, че няма грешки в кодирането и да се уверите, че той е индексиран в търсачките. Има редица тестове и услуги на уебсайтове, които могат да ви помогнат в това.

Ако посетите сами уебсайта си, за да го проверите, може да не получите ясна картина на основните грешки. Трудно е да се открият проблеми с кода или настройките за DNS на вашия регистратор, само от гледане на страницата в браузър. За да сте информирани, изпълнете ресурсите в тази статия, за да направите вашия сайт най-доброто, на което може да бъде.

Повечето инструменти в това ръководство са безплатни и няма да е необходимо да създавате акаунт, за да използвате по-голямата част от тях. Ако даден инструмент има платена версия, която може да си струва да се обмисли, ние сме го отбелязали в описанието.

Тест за скорост и производителност

Скоростта на вашия уеб сайт е важна. Ако дадена страница се зарежда бавно, посетителят може просто да се оттегли назад и вероятно ще загубите тази продажба на конкурент. Скоростта на вашия сайт може също да повлияе на класирането на вашата търсачка, така че е важно да провеждате чести тестове на уебсайтове, за да можете да настроите вашия сайт или хостинг план.

 1. Pingdom е добре известен тестер за скорост, който класира вашия сайт от 100 за ефективност. Незабавният му безплатен отчет ви дава скорост за зареждане на страницата ви за секунди. (Изисква регистрация. Без такса не се заплаща, ако абонаментът бъде анулиран в рамките на 30 дни.)
 2. Тестът за скорост на уебсайта на Uptrends ви позволява да изберете от кое място да тествате; изберете от десетки градове по целия свят.
 3. BasicState проверява вашия уебсайт на всеки 15 минути. Ако открие проблем, той докладва по имейл или текстово съобщение.
 4. WebSitePulse ви позволява да проверявате скоростта на уебсайта си от три континента.
 5. WebPageTest предоставя подробна статистика за скоростта на сайта, типовете MIME и други технически аспекти на скоростта на зареждане на вашия сайт.
 6. PageSpeed ​​Insights е официалният инструмент за проверка на скоростта на сайта на Google и ви предлага шанс да видите колко време отнема работата на Google за индексиране на вашите данни..
 7. WebsiteTest е друга проверка на скоростта, която отчита времето, необходимо за изобразяване и показване на вашия уебсайт.
 8. Site24x7 проверява наличието на уебсайт от повече от 50 места едновременно; можете да персонализирате местоположенията, които използва от полето за търсене. (Ограничени безплатни инструменти; обикновените акаунти идват с 30-дневна пробна версия без кредитна карта.)
 9. GTMetrix е проверка на скоростта с допълнителна функция: предлага конкретни съвети, които ще помогнат за подобряване на времето за зареждане. Ако се регистрирате, можете да записвате видеоклипове от зареждането на вашия сайт, така че да можете да определите кои елементи причиняват забавяне на страницата.
 10. Monitive е услуга за наблюдение на безпроблемно време с опростен и атрактивен интерфейс. (Безплатният му тест е изключително основен, но можете да надстроите срещу заплащане.)
 11. Dotcom Monitor проверява скоростта на вашия сайт от 23 места по целия свят.
 12. WhatsMyIp има HTTP тест за компресия.

Проверете вашия SEO

Търсачките използват ключови думи, за да определят темата на вашия уебсайт, и те използват тази информация, за да я класират за органични заявки за търсене. Важно е да видите уебсайта си през „очите“ на Google. Използвайте тези пулове, за да се уверите, че стратегията ви за оптимизация работи и открийте проблеми със структурата на страницата, които биха могли да причинят плъзгане на вашия ранг.

 1. Инструменти за уеб администратори ви показват как точно се показва сайтът ви в индекса на Google; удобен, ако искате да ощипате външния му вид.
 2. Nibbler прави много за справяне с проблеми с вашия уебсайт. Той проверява вашите вътрешни връзки към подмножество страници, за да се увери, че имат описателен текст на връзката, а не неща като „щракнете тук“. Отчетът му заглавия създава облак от тагове от ключовите думи на заглавието ви, така че можете да проверите дали съдържанието ви е правилно представено. Nibbler проверява и средния брой на думите на вашите страници и броя на входящите връзки, които имате, и редица фактори, включително връзки към акаунти в социалните медии, количеството съдържание на вашия уебсайт, вашите изображения и колко лесни са страниците отпечатате. Имайте предвид, че той тества само 5 страници, но ви дава известна представа за потребителското изживяване, което предлагате, без да плащате за заплащане за тестване на живо на потребители. И накрая, той оценява вашия уебсайт от 10, като разглежда вътрешни връзки, мобилна съвместимост, качество на кода, заглавия, заглавия на страници и формат на URL на 5 примерни страници.
 3. SEO SiteCheckup има лесен за използване интерфейс и ви показва практически начини да подобрите резултата си.
 4. Chkme предоставя кратък основен отчет за структурата на вашия сайт.
 5. IsMyBlogWorking отчита редица полезни статистически данни, които могат да повлияят на вашия SEO, включително подробности за вашия robots.txt, списъци с търсачки, CMS версия, скорост на сайта и RSS емисия.
 6. WooRank анализира мета описанията на вашия сайт, заглавията, ключовите думи и други компоненти, за да види къде могат да бъдат направени подобрения.
 7. PlugInSEO изпраща безплатно редовни доклади за SEO на вашия имейл адрес и показва незабавни отчети за SEO проблеми на вашия сайт.
 8. Инструментът за проверка на SEO оптимизация на PowerMapper проверява насоките на Google, Yahoo и Bing, както и общите препоръки за най-добри практики. PowerMapper има и проверка за съвместимост, която предупреждава за несъответствия в определени браузъри. Проверката му включва настолни браузъри от IE7 нататък. Можете също да видите дали вашият сайт има проблеми със спазването на W3C стандарти. И сравнява вашия сайт с Usability.gov стандартите и избира страници, които нарушават неговите указания.
 9. Site Analyzer предоставя процентни оценки за SEO, съдържание, дизайн, производителност и достъпност и представя подобрения в удобен контролен списък. Той също така създава удобна графика за обзор, показваща проблемите, върху които трябва да работите.
 10. SEO анализатор на уеб страници ви позволява бързо да проверявате своите заглавия, мета описание, ключови думи и други. Също така предоставя подробна статистика за вашите вътрешни и външни връзки, сок за връзки и маркери за изображения.
 11. SEOCentro разполага с набор от SEO пулове, включително анализатор за оптимизация, анализатор на тагове, проверка на плътността на ключовите думи и инструмент за предлагане на ключови думи.
 12. Намерено извършва канонична проверка на домейна, за да се увери, че уебсайтът ви се намира на същия URL адрес, използвайки WWW и не-WWW адреси.
 13. Screaming Frog е настолно приложение, което осигурява пълен одит на сайта. Ако харесвате много подробности относно връзките, изображенията и кода, това е инструментът за вас.

Прецизирайте съдържанието си

Съдържанието е сърцето и душата на уебсайт. Ако е тънък или лошо структуриран, няма да успее да въведе трафика, от който се нуждаете. Съдържанието трябва да бъде написано като се има предвид хората, но въпреки това то се нуждае от правилните компоненти, за да се гарантира, че търсачките разбират как да го индексират и че се зарежда бързо. Използвайте тези проверки за сканиране на дублирано съдържание, плагиатство и съдържание, което е трудно за четене.

 1. Word2CleanHTML ви позволява да събличате странно форматиране на Word от съдържанието, преди да го поставите в CMS, така че да не се свързвате със странни символи или форматиране.
 2. Copyscape сканира мрежата за дублирани формулировки, така че можете бързо да видите дали някой открадва вашето съдържание. Той открива точни копия, а също и близки съвпадения, които могат да показват плагиатство или въртене.
 3. Siteliner бързо намира дублиращо се съдържание в собствения ви уебсайт и изважда прекъснати връзки, средния брой думи на страница и броя на връзките на вашите страници.
 4. Clarity Grader сканира съдържанието ви за четене. (Изисква се да се регистрирате за 7-дневна безплатна пробна версия, за да я използвате.)
 5. Проверката за плагиатство SmallSEOTools ви позволява да проверявате статии за завъртано съдържание; идеално е, ако наемете писател на свободна практика и искате да проверите, че работата им е уникална, преди да я публикувате.
 6. Анализаторът на плътност на ключовите думи на SEOBook ви позволява да видите колко често вашите ключови думи се появяват на страница. Не преоптимизирайте, тъй като неестественото количество ключови думи ще затрудни съдържанието ви трудно.
 7. Online Broken Link Checker предоставя лесни тестове на уебсайтове за неработещи връзки. То определя точното им местоположение в HTML, което прави премахването или коригирането наистина много лесно.
 8. Тестът за четимост от Juicy Studio предлага редица тестове на уебсайтове, използвайки индекса Gunning Fox, скалата на Flesch-Kincaid и тестовете за ниво на оценка и обяснява как да интерпретирате резултатите от различните тестове. Ако сте начинаещ, това е чудесно място за начало.
 9. Четенето дава възможност за резултати за Flesch Kincaid, Gunning Fog, SMOG, Coleman Liau и Автоматизирана четимост, както и приблизителна минимална възраст за читателя и броя на сложните думи във вашето съдържание.
 10. Четене-Резултат сканира съдържанието и предоставя оценка Flesch Kincaid Reading Ease. Съдържанието трябва да се сканира страница по страница в безплатната версия, но можете да извършвате групово сканиране, ако станете член на плащането.
 11. CSS Drive ви позволява да компресирате CSS код, за да подобрите времето за зареждане.

Уверете се, че уебсайтът ви е достъпен

Насоките за достъпност на уебсайтове помагат да се направи интернет използваем за потребители с увреждания. Това може да включва хора със зрителни проблеми, като ослепяване или хора, които затрудняват използването на мишка. Важно е да запомните, че никой инструмент не може напълно да замести човешки зрител, но комбинация от тестове на уебсайтове ще покаже къде се крият потенциалните проблеми.

 1. Синтия казва, че сканира вашия уебсайт и ви казва дали съдържанието е достъпно. Той измерва спрямо раздел 508 от Закона за рехабилитация и W3C WCAG стандартите.
 2. AChecker сканира вашия HTML за проблеми с достъпността, като се фокусира върху съдържанието.
 3. Color Oracle е десктоп приложение, което симулира цветна слепота, което ви позволява да видите графиката на уебсайта си през очите на цветно-сляп посетител.
 4. WAVE избира области с нисък контраст на вашия уебсайт; те могат да затруднят четенето на връзки и бутони за хора със зрителни увреждания.
 5. Цветното колело за достъпност ви позволява да избирате цветови комбинации, които ще улеснят уебсайта ви за слепоцветни хора.
 6. Инструменти за разработчици за достъпност е разширение на Google за вашия браузър. Той добавя панели за достъпност към инструментариума за програмисти по подразбиране в Chrome.
 7. Acrobat DC на Adobe включва функция, която ви позволява да сканирате PDF документи за проблеми с достъпността. Това е удобно за всеки бизнес, който предлага файлове, брошури или формуляри за изтегляне, които могат да се изтеглят.
 8. ax Developer Tools е приставка за Firefox, която сканира уебсайтове за проблеми с достъпността.
 9. NoCoffee е разширение за Chrome, което ви позволява да разглеждате уебсайта си в различни режими: ниска острота, чувствителност с нисък контраст, слепота на цветовете или възпрепятствано визуално поле. (Директна връзка към плъгин: инсталирайте NoCoffee.)

Проверете съвместимостта в различни браузъри за настолни компютри

Проверявате ли уебсайта си в различни браузъри, само за да проверите дали той прави правилно? През последните години браузърите станаха по-съвместими със стандартите, но много от вашите зрители биха могли да използват стари браузъри или операционни системи, до които нямате достъп. Уверете се, че всеки, който посещава вашия сайт, може да го използва и да изглади проблеми със съвместимостта на браузъра с тези инструменти.

 1. NetRenderer ви позволява да проверите как ще изглежда уебсайтът ви във версии на Internet Explorer от 5.5 до 11. Рядко се намират в употреба по-стари версии, но някои посетители ще останат с тях, така че е най-добре да разрешите колкото се може повече грешки.
 2. BrowserShots предоставя скрийншоти за това как сайтът ви се показва в различни браузъри и в различни операционни системи. Това е чудесен начин да разберете какво вижда конкретен посетител, когато съобщава за проблеми с вашия уебсайт.
 3. BrowserStack показва съвместимост с уебсайтове за повече от 700 различни браузъри и версии на браузъра. Можете да генерирате скрийншоти за различни платформи; проверката включва мобилни и настолни устройства. (Трябва да се регистрирате за безплатна пробна версия.)

Проверете вашите DNS записи

Системата за имена на домейни (DNS) позволява на вашия компютър да намери всеки сайт в мрежата. За да бъдат напълно видими, вашите DNS записи трябва да бъдат правилни, но получаването на правилни настройки може да бъде предизвикателство за начинаещи и нетехници. Записите на DNS включват също критични данни, които гарантират, че вашият имейл акаунт работи правилно, така че е наложително да сканирате DNS периодично и всеки път, когато разменяте уеб хостове.

 1. WhatsMyDNS ви позволява да проверите дали името на вашия домейн се разпространява напълно чрез сканиране на сървъри по целия свят. Това е удобно, ако току-що сте преместили хостове и искате да гарантирате, че промените в сървъра ви за имена са напълно копирани.
 2. Инструментът за DNSCheck на Pingdom извършва шест теста на уебсайтове във вашите настройки на DNS, за да се увери, че няма грешки във вашата зона.
 3. Uptrends предлага удобен DNS отчет, който бързо сканира SOA, NS, A, MX и TXT записи.
 4. IntoDNS предлага изчерпателен доклад за всеки аспект на DNS на вашия уебсайт и ясно подчертава грешките или аспектите, които могат да бъдат подобрени.
 5. ViewDNS предлага съединител от DNS инструменти за уебмастъри. Проверете дали вашият сайт не работи, достъп до вашите DNS записи или намерете всички сайтове, споделящи вашите сървъри на имена. Можете също да проверите дали вашият сайт е блокиран в Китай или Иран.

Уверете се, че вашият сайт изглежда страхотно на мобилни устройства

Мобилните устройства се увеличават в брой, така че трябва да се уверите, че уебсайтът ви изглежда добре на телефони и таблети. Това радва посетителите и прави вашия сайт по-лесен за използване. Google също класира сайтовете, подходящи за мобилни устройства, по-високи от сайтовете, които не са оптимизирани за мобилни устройства, така че е добра идея да провеждате щателни проверки всеки път, когато ощипвате темата си..

 1. Google Mobile-Friendly Test определя дали вашият сайт изглежда добре на мобилни устройства.
 2. MobiReady ви показва как изглежда вашият сайт на различни видове мобилни устройства.
 3. Screenfly ви показва как изглежда вашият уебсайт при различни резолюции на екрана. Можете да изберете конкретни устройства, за да видите точно какво виждат потребителите в прозореца на браузъра си.
 4. MobileTest.me показва вашия уебсайт в мобилен емулатор; изберете от редица устройства и операционни системи. Можете да взаимодействате със сайта си точно както бихте го направили, ако наистина го преглеждате на това устройство, така че имате пълен преглед в реално време как се показва.
 5. Отзивчивият дизайн тестер на BrowserStack ви показва как изглежда уебсайтът ви на различни устройства. Завъртете през пейзажен и портретен режим и направете екранни снимки на вашия сайт, както се показва на това устройство. (За да го използвате, трябва да се регистрирате за безплатна пробна версия.)
 6. iPadPeek ви позволява да сърфирате в мрежата с помощта на виртуален iPad или iPhone.
 7. AmIResponsive показва бърз преглед на URL адрес в четири различни размера на екрана.
 8. Моделът за проверка на мобилни устройства на W3C предлага основен тест за мобилни устройства.

Проверете и коригирайте грешки в кода

Грешките в кода могат да причинят хаос на вашия уебсайт, като повлияят на неговото оформление, функционалност или скорост. Дори и да сте компетентен кодер, можете неволно да въведете грешки, когато инсталирате нови теми и плъгини. Тези пулове бързо ще сканират вашите HTML, CSS и скриптови езици, за да изберат грешки при валидиране за няколко секунди.

 1. HTML Validator Pro е тестер за качество за вашия сайт; сканира HTML кода на сайта, за да се увери, че е валиден. Той също така проверява правописа, когато сканира вашия сайт.
 2. Услугата за проверка на CSS W3C проверява вашия жив CSS код за грешки.
 3. Има и услуга за валидиране на W3C за HTML, XHTML, SMIL и MathML.
 4. HTML Tidy автоматично сканира HTML файлове за потенциални подобрения.
 5. JSFiddle предоставя тестове на уебсайтове на вашия JavaScript, HTML и CSS проактивно, преди да ги разгърнете на вашия сайт. Въведете кода си в различните скриптови полета и го тествайте в реално време, след което копирайте получените скриптове на вашия сайт, когато сте готови.

Измервайте потребителския опит и използваемостта

Мнението на уеб администратора за собствения им уебсайт често варира значително от мнението на посетителя. Потребителското изживяване (UX) е от ключово значение за разбирането колко приятен е уебсайтът ви, докато използваемостта е мярка за това колко лесно е да се изпълни задача. UX и използваемостта са сложни, така че много от тези услуги използват истински хора.

 1. TryMyUI ви предлага възможността да наблюдавате истински човек, използващ вашия сайт. Вие плащате такса за всеки потребител, който посещава, а в замяна получавате аудио и видео запис на техния опит. Можете също така да създадете въпросник, който потребителят да попълни. (Можете да получите един потребителски тест като пробен период безплатно.)
 2. UsabilityHub ви дава възможност да уловите първото впечатление на посетителя за вашия сайт с помощта на своя инструмент FiveSecondTest. Той също така предлага тестове за първо кликване, навигация и A / B дизайн, както и възможността за събиране на отзиви във въпросник. Основните тестове на уебсайтове са безплатни (необходима е регистрация), предлага се и професионална версия.
 3. LuckyOrange записва видео на посещението на всеки потребител, така че можете да видите точно какво са гледали и колко далеч са превъртели надолу по страницата. Целта е да се избират проблемни области, където хората да се забият или да се смущават на вашия сайт. (Изисква регистрация.)

Съберете статистически данни за ефективността на вашия сайт

За да подобрявате непрекъснато уебсайта си, проверявайте често статистическите си данни и отчети. Анализ ви казва какво се е случило в миналото, така че да можете да го ощипвате и подобрите въз основа на доказателства. Вероятно имате инсталиран поне един пакет статистически данни, но е добре да имате поне два работещи един до друг, тъй като всеки от тях дава малко по-различна картина.

 1. Google Analytics е безплатният инструмент за уеб анализ, който всеки собственик на сайт трябва да използва. Инсталацията отнема няколко минути, но въпреки това събира огромно количество данни за поведението на потребителите и статистическите данни на сайта.
 2. LuckyOrange разполага с инструмент Heat Maps, който открива местоположението на всяко щракване или докосване. Тя визуализира тези визуално над оформлението на вашия уебсайт, така че можете да видите нещата, които хората кликват върху повечето – и областите, които се игнорират. (Безплатна пробна версия е достъпна.)
 3. WordPress има собствен инструмент за статистика, който предлага данни за съдържанието и ефективността на вашия сайт. Това е чудесен начин да видите кои публикации се представят добре и кои не успяват да получат сцепление. Тези статистики могат да бъдат включени незабавно, ако използвате WordPress.com
  . За да ги използвате при самостоятелно инсталирано WordPress инсталиране, просто инсталирайте приставката JetPack и я закачете до безплатна WordPress.com
  сметка.
 4. Statcounter събира богата на данни статистика и ги отчита в реално време. Това е безплатно за малки уебсайтове с по-малко от 9 000 зареждания на страница на ден, въпреки че сте ограничени до достъпа до подробни данни само от последните 500 посетители.
 5. Ако използвате AdWords, трябва да използвате отчета за условията за търсене в AdWords заедно с инструментите си за анализ. Той предоставя подробности за ключовите думи, които хората са използвали, когато са кликнали върху реклама на PPC. Това е съществен доклад за всеки, който използва AdWords, тъй като ви позволява да виждате неподходящи търсения и да ги превръщате в отрицателни ключови думи.

Пазете сайта си в безопасност

Сигурността на уебсайта е на последно място в нашия списък, но не би трябвало да е замислена. Тясната сигурност е от първостепенно значение, за да предотвратите хакерите и да предотвратите появата на вашия IP адрес в черен списък за спам.

 1. Sucuri сканира вашия уебсайт за вреден зловреден софтуер и ви уведомява дали вашият сайт е бил в черен списък. Той също така ще провери дали вашият софтуер е остарял.
 2. Защо няма катинар? помага за диагностициране на проблеми със SSL сертификатите и предоставя списък на несигурни елементи на вашия сайт.
 3. ScanMyServer предоставя тестове на уебсайтове за злонамерен софтуер, SQL инжекции и XSS.
 4. WebCheck.Me ви уведомява, ако вашият сървър не е конфигуриран правилно, а също така сканира за вируси и зловреден софтуер.
 5. Unmask Parasites ви предупреждава, ако намери скрити връзки за злонамерен софтуер, които често са много трудни за намиране.

Непрекъснато подобрявайте уебсайта си

Трудно е да се управлява уебсайт и много от тези тестове на уебсайта отнемат време, за да се изпълнят. Но колкото по-рано започнете да измервате успеха, толкова по-рано ще забележите сериозни проблеми. Това би могло да има огромна разлика в начина, по който посетителите ви възприемат, и би могло да помогне за увеличаване на доходите ви и намаляване на вероятността от бедствие.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map