7 mënyra të mëdha të të dhënave mund të revolucionarizojnë jetën deri në vitin 2020

Disclosure: Mbështetja juaj ju ndihmon të mbani sitin në punë! Ne fitojmë një tarifë referimi për disa nga shërbimet që rekomandojmë në këtë faqe.


7 mënyra të mëdha të të dhënave mund të revolucionarizojnë jetën deri në vitin 2020 - Header

Ndërsa njerëzimi lëviz gjithnjë e më shumë biznesin, argëtimin dhe komunikimin në internet, ne gjithashtu gjenerojmë sasi eksponenciale më të mëdha të të dhënave me secilin vit që kalon. Aq sa shumë, në fakt, kemi vështirësi të mbajmë gjurmët e tëra, e lëre më të organizojmë ose analizojmë. Mirësevini në epokën e Big Data, ku ekzabajtët e informacionit sot do të jenë së shpejti po aq të çuditshëm sa disqet e floppy të yesteryear.

Të dhënat e mëdha janë një minierë e mundshme ari

Edhe pse origjina e tij është disi e errët, ndikimi i Big Data është bërë i qartë. Me më shumë pajisje të lidhura në internet se kurrë më parë, njerëzimi gjeneron rreth 2.5 kuintilionë byte çdo ditë. Këto të dhëna përfshijnë jo vetëm trafikun e Internetit, por reagimet nga monitoruesit e automatizuar të trafikut, transaksionet financiare dhe ligjore, madje edhe teknologjinë globale të klimës që gjurmon tërmetet, akull polare dhe ngjarjet e motit.

Të gjitha këto informacione janë një minierë e mundshme e arit për përpjekjet tregtare, arsimore dhe humanitare, dhe nevoja për të krijuar, organizuar dhe analizuar grupe të mëdha të të dhënave është bërë shumë më tepër sesa një gërvishtje e thjeshtë që fluturon përmes eterit elektronik – Big Data është biznes i madh.

Kompanitë e specializuara në trajtimin e Big Data kanë dalë brenda natës në dukje për të përmbushur sfidat – dhe të përfitojnë nga mundësitë maksimale – të paraqitura nga enjtja globale e informacionit. Duke përdorur teknologji të përparuar të menaxhimit të bazave të të dhënave si Apache ™ Hadoop®, ndërmarrjet, universitetet, qeveritë dhe organizatat mjekësore po shohin përtej mbledhjes së informacionit për të përmirësuar linjat e tyre të poshtme ose për të përmirësuar efikasitetin.

Sa të dhëna të mëdha rritën informacionin duke kombinuar atë që mbledh

Me Big Data, është e mundur të koordinoni një numër të madh të të dhënave që mund të na ndihmojnë të kuptojmë më mirë fenomenet komplekse si moti dhe trafiku.

Dhe të grumbulluara dhe analizuar siç duhet, grupe të mëdha të të dhënave mund të na japin mundësinë për të zvogëluar koston e arsimit (falë fuqisë së shpërndarjes së informacionit në shkallë të gjerë, me vëllim të lartë në të gjithë “Net”), të rrisë efikasitetin dhe produktivitetin duke eleminuar tepricën e panevojshme dhe gabime, dhe madje të përmirësojë tregun e punës falë grupeve të të dhënave të lidhura që përputhen në mënyrë aktive gjuetarët e vendeve të punës me punëdhënësit që kërkojnë me padurim aftësitë e tyre specifike.

Dhe kjo është vetëm maja e ajsbergut të informacionit. Me hulumtimet tashmë në proces për të përdorur Big Data për të luftuar krimin, për të përmirësuar sigurinë në internet, dhe madje edhe për të parashikuar fatkeqësi (si ekonomike ashtu edhe natyrore) shumë kohë përpara se ato të ndodhin, ndryshimet e mëdha në mënyrën se si jetojmë ne ka të ngjarë të vazhdojnë të vijnë si të dhënat tona – dhe tona zotërimi i ndërlikimeve të saj – vazhdon të rritet.

7 mënyra të mëdha të të dhënave mund të revolucionarizojnë jetën deri në vitin 2020

7 mënyra të mëdha të të dhënave mund të revolucionarizojnë jetën deri në vitin 2020

Me evolucionin e Internetit ka ardhur një sasi e madhe e të dhënave. Në fakt, IBM raportoi se 90% e të dhënave në botë sot janë krijuar vetëm në dy vitet e fundit. Sot, ne krijojmë 2.5 kuintilionë byte të të dhënave çdo ditë, dhe inovatorët po zbulojnë mënyra për t’i përdorur ato të dhëna në përdorim të mirë. Tregu i madh i të dhënave pritet të ketë një vlerë prej 50 miliardë dollarë deri në vitin 2017, nga 5 miliardë dollarë në vitin 2012.

Manipulimi i të dhënave të mëdha jo vetëm që paraqet një mundësi për të dhënë një ndikim të rëndësishëm ekonomik, por gjithashtu ka të ngjarë të revolucionarizojë jetën tonë.

1. Uebfaqet dhe aplikacionet do të jenë më të sigurta (dhe më funksionale)

Të dhëna të mëdha mund të përdoren për të identifikuar dhe ndjekur sjelljet mashtruese për të përmirësuar sigurinë e faqeve të internetit.

Në vitin 2012…

 • 63% e pronarëve të faqeve të internetit nuk e dinë se ishin hakuar.
 • Mbi 90% nuk ​​kanë vërejtur ndonjë aktivitet të çuditshëm në faqen e tyre.
 • Rreth gjysma e zbuluar që faqja e tyre ishte hackuar kur e vizituan atë dhe morën një shfletues ose paralajmërim të motorit të kërkimit.

Të dhëna të mëdha parashikohet të sjellin shikueshmëri të re në atë që po ndodh brenda rrjetit të një kompanie dhe si burimet e jashtme të të dhënave mund të ndihmojnë në parashikimin e sulmeve të ardhshme.

Ekspertët parashikojnë që të dhënat e mëdha do të sjellin shkallëzim dhe performancë më të mirë në informacionin e sigurisë dhe menaxhimin e ngjarjeve (SIEM) me aftësinë për të analizuar llojet e reja të të dhënave dhe rritjen e shpejtësisë së analizës.

Themeluar nga ish-inxhinierët e Google, Sift Science (SiftScience.com) lufton mashtrimin me mësimin e makinerive në shkallë të gjerë – sisteme që mund të mësojnë nga të dhënat për të njohur modelet e sjelljes mashtruese bazuar në shembujt e kaluar.

 • Sot, sistemi mund të zbulojë deri në 90% të mashtrimit që ndodh në faqet dhe shërbimet.
 • Klientët përfshijnë Airbnb, Uber dhe Listia, midis vendeve të tjera në internet, rrjetet e pagesave dhe faqet e tregtisë elektronike.

Një program tjetër i mësimit të makinerive, MLSec (MLSec.org) përdor algoritme të mbikëqyrura të të mësuarit për të identifikuar rrjetet që janë shtëpi për aktorët me qëllim të keq. Sistemi ka qenë i saktë në 92-95% të rasteve të testuara.

2. Të gjithë mund të kenë qasje në arsimin e lartë

Sh.B.A ka një çështje të hendekut të talenteve. Në vitin 2012, ajo pa numrin më të madh të hapjeve për punë në gati 4 vjet, ndërsa 22 milion njerëz ishin të papunë ose të papunë.

Megjithatë, kostot e shkollimit në kolegj janë rritur dy herë më shpejt se kostot e kujdesit shëndetësor dhe 4 herë më shpejt sesa Indeksi i Pricemimeve të Konsumatorit.

Sot, disa programe online si Coursera (courseera.org), Venture Labs (venture-labs.org), Khan Academy (khanacademy.org), dhe Universiteti Big Data (BigDataUniversity.com) po bëjnë kurse nga universitete kryesore në dispozicion falas.

Këto programe po testojnë gjithashtu efektivitetin e një arsimi kolegj.

Dhe ata po ofrojnë kurse që janë të zbatueshme për mjedisin e teknologjisë së lartë të sotme.

BigDataUniversity.com është duke përdorur të dhëna të mëdha për të mësuar të dhëna të mëdha, duke ofruar mësime se si të përdorin teknologjitë e mëdha të të dhënave si Hadoop.

Me 400+ kurse falas nga 83 institucione arsimore, Coursera ka zhvilluar një platformë arsimore në shkallë të madhe të të dhënave.

 • Ajo ofron kuize interaktive në ligjërata që janë në sinkron me çdo student dhe sigurojnë reagime të menjëhershme dhe kujtesë para se një student të ketë shansin të mbetet prapa.
 • Mbi 4 milion studentë janë regjistruar dhe disa kurse arrijnë në dhjetëra mijëra njerëz.

3. Ulja e një pune do të bëhet më e lehtë

Me më shumë se 80 milion vizitorë unikë dhe 1.5 miliardë kërkime për punë në muaj, në të vërtetë.com ofron qasje të lehtë në disa nga informacionet që janë mahnitëse për punëdhënësit dhe punëkërkuesit.

Për shembull, përdoruesit mund të përdorin bazën e të dhënave në të vërtetë për të përcaktuar nëse aftësitë e tyre janë në kërkesë, cilat tregje janë më konkurruesit, ku punëdhënësit punësojnë për grupet e tyre të aftësive, etj..

4. Rrugët do të jenë më të sigurta

Aksidentet automobilistike janë shkaku kryesor i vdekjes tek njerëzit e moshës 16-19 vjeç në SH.B.A..

75% e këtyre aksidenteve nuk kanë asnjë lidhje me drogën ose alkoolin.

Me të dhëna të mëdha, shkencëtarët dhe kompjuterët mund të bëjnë parashikime të arsyeshme se si makinat dhe drejtuesit e tyre do të sillen në rrugë.

Intel është duke punuar në teknologji që lejojnë makinat të komunikojnë përmes shkëmbimit të të dhënave kështu që shoferet do të jenë në gjendje të shohin 3 vetura para, pas dhe secilës anë të tyre në të njëjtën kohë.

 • Makinat e shkëmbimit të të dhënave do të jenë në gjendje të parashikojnë ngjarjet e ardhshme për të shmangur aksidentet.
 • Ata do të zbulojnë nëse një shofer po pret përpara, po sheh poshtë, ose ka një filxhan kafe.

Ford po zhvillon sisteme automjeti në infrastrukturë dhe automjete në automjet që paralajmërojnë drejtuesit e ngjarjeve të trafikut potencialisht të rrezikshëm, siç është kur një makinë është gati të shpejtojë me një dritë të kuqe.

Makina me veturë e Google përdor përdorimin e të dhënave në industrinë e automjeteve në një nivel krejt të ri.

5. Ne do të parashikojmë të ardhmen për biznes më të zgjuar

Tani organizatat mund të përdorin më shumë të dhëna nga më shumë burime për të bërë vlerësime të shpejta dhe më të sakta.

Hadoop (hadoop.apache.org) është platforma e softuerit me burim të hapur që kompanitë kryesore po përdorin për të analizuar malet e të dhënave që ata prodhojnë në lidhje me sjelljen e përdoruesit dhe operacionet e tyre.

 • Përdoruesit e Hadoop përfshijnë Facebook, eBay, Etsy, Yelp, Twitter, Salesforce.com, Imazhe Skybox, Disney, dhe shumë më tepër.
 • Firma e studimit të tregut IDC parashikon që Hadoop do të vijë me 813 milion dollarë në vitin 2016, megjithëse ky numër ka të ngjarë të jetë shumë i ulët.

Ardhmëria e Regjistruar (RecordedFuture.com) ndihmon bizneset të parashikojnë rreziqe dhe të përfitojnë nga mundësitë përmes algoritmeve të zgjuara që zhbllokojnë sinjalet parashikuese nga muhabet në internet. Ai madje mund të parashikojë demonstrime të planifikuara.

Të dhënat mund të shfrytëzohen për të parashikuar rrjedhën e zhvillimit teknologjik, për të shmangur befasinë teknologjike dhe për të marrë vendime të informuara në lidhje me teknologjinë.

Ndërmarrjet që gjenerojnë rrjedhë të vazhdueshme të të dhënave të mëdha të pa strukturuara mund të përdorin DataTorrent (DataTorrent.com) për të përpunuar, monitoruar, analizuar dhe vepruar mbi të. Në vend që të ofrojë përpunimin e serisë që Hadoop tashmë e bën të mundur, DataTorrent synon të analizojë në kohë reale dhe alarmet përmes tekstit, postës elektronike dhe metodave të tjera.

Të dhënat gjithashtu mund të minohen për të përmirësuar shërbimin ndaj klientit dhe përvojën e përdoruesit duke monitoruar tendencat e përdorimit.

Shitësit me pakicë si shitjet, çmimet, të dhënat ekonomike, demografike dhe moti i Wal-Mart dhe Kohl kanë të dhëna për të rregulluar mallrat e shitjes nga dyqani dhe parashikojnë kohën e duhur të shitjeve të dyqaneve.

6. Ne do të parashikojmë motin & mbrojnë mjedisin

Everydo milje e vijës bregdetare evakuohet me një kosto prej rreth 1 milion dollarë.

Nga viti 1980-2010, 99 ngjarje të lidhura me klimën dhe motin shkaktuan dëme 726 miliardë dollarë.

Nisja e misionit të përbashkët satelitor polar në 2018 do të përdor teknologjinë dhe të dhënat e sensorëve për të parashikuar rrugën e uraganeve dhe stuhive me përmirësim të konsiderueshëm, duke lejuar një planifikim më të mirë.

Sipas CNBC News, analiza e madhe e të dhënave po e kthen supozimin e meteorologjisë së djeshme në një shkencë më precize dhe parashikuese.

Divizioni i Deep Thunder i IBM përdor modelimin e madh të motit të të dhënave për të parashikuar ngjarje afatshkurtra për klientët në një gamë të industrive përfshirë shërbimet, transportin dhe bujqësinë, dhe qeveritë komunale.

Deep Thunder po drejton një projekt në Rio de Janeiro për të parashikuar më mirë përmbytjet dhe parashikuar se ku rrëshqitjet e rrëmujave mund të shkaktohen nga stuhi të mëdha.

EarthRisk Technologies (EarthRiskTech.com) ka zhvilluar një model të ri për parashikimin e motit deri në 42 ditë përpara. Modeli identifikon modelet e motit bazuar në mbi 82 miliardë llogaritjet dhe 60 vjet të dhëna. Pastaj i krahason ato modele me kushtet aktuale dhe përdor analiza parashikuese.

Në dimrin e 2011-2012, shumë tregtarë të gazit natyror rritën çmimet, duke pritur që të jetë e ftohtë. Modelet e EarthRisk treguan se atmosfera nuk ishte duke e vendosur veten për një probabilitet të lartë të motit të ftohtë, duke i lënë klientët të pozicionoheshin vetë për të fituar para kur çmimet e gazit natyror ranë.

Analizat e të dhënave po përdoren për të luftuar krimin mjedisor, nga gjurmimi i tregtimit të paligjshëm të substancave të rrezikshme deri në zbulimin e tregtisë së maceve të mëdha të rrezikuara siç janë tigrat në Azi.

Agjensia e Hetimit të Mjedisit (EIA) po përdor të dhëna të mëdha për të pikturuar një pamje më të veçantë të eko-kriminelëve të sotëm, duke treguar lidhje midis grupeve kriminale në dukje të pa lidhur dhe aktiviteteve të paligjshme.

7. Shëndetësia do të jetë më efikase, efektive & përshtatur

Sipas McKinsey & Kompania, rreth 50-70% e të gjitha risive varen të paktën pjesërisht nga kapja ose integrimi i të dhënave të vetë klientëve, në vend se thjesht analitika e jashtme.

Sot, 80% e të dhënave mjekësore janë të parregulluara dhe klinikisht të rëndësishme.

Nëse industria amerikane e kujdesit shëndetësor përdorte të dhëna të mëdha në mënyrë krijuese dhe efektive për të nxitur efikasitetin dhe cilësinë, sektori mund të krijonte më shumë se 300 miliard dollarë në vlerë çdo vit. ? kjo do të ishte në formën e zvogëlimit të shpenzimeve me rreth 8%.

Qasja në të dhënat e pacientëve ndihmon kujdestarët të marrin një qasje të bazuar në prova për mjekësinë.

Qendra Mjekësore Beth Israel Deaconess në Boston po hedh një aplikacion smartphone që u jep kujdestarëve vetë-shërbim të qasjes në 200 milion pika të të dhënave rreth 2 milion pacientë.

Me më shumë se 150,000 veteranë të regjistruar, Programi Milion i Veteranëve i Departamentit të Sh.B.A-së po përdor mostra gjaku dhe informacione të tjera shëndetësore nga veteranët për të studiuar se si gjenet ndikojnë në shëndetin e një personi.

Asthmapolis bashkon të dhënat e përdorimit të inhalatorit të mbledhura përmes një gjurmuesi të aktivizuar GPS me informacionin e CDC për të ndihmuar mjekët të zhvillojnë plane të trajtimit të personalizuar dhe mundësi parandalimi të vendndodhjes.

mHealthCoach nxit të dhënat për të mbështetur pacientët me ilaçe të kujdesit kronik përmes një sistemi ndërveprues. Mund të përdoret gjithashtu për të identifikuar pacientët me rrezik më të lartë dhe për t’u dhënë atyre mesazhe dhe kujtesë të synuara.

Rise Health merr në dispozicion pasurinë e të dhënave të pacientëve dhe e harmonizon atë me qëllimet e secilit ofrues për të përmirësuar kujdesin shëndetësor në të gjitha dimensionet dhe të krijojë njohuri të reja.

Të dhënat e mëdha lejojnë që inovacioni të zhvillohet me shpejtësi më të madhe. Për shembull, Projekti i Gjenomit Njerëzor, i cili zgjati 13 vjet, tani mund të përfundojë në orë.

burimet

 • Si ndërmarrjet mund të përdorin të dhëna të mëdha për të përmirësuar sigurinë – darkreading.com
 • Ish-Googlers Launch Sift Science, Një Mashtrim-Luftimi i Sistemit për Uebfaqet, Mbështetur nga 5.5 milion dollarë në Financim nga Sheshi i Unionit, Raundi i Parë, YC & Të tjerët – techcrunch.com
 • 63% e pronarëve të faqeve të internetit nuk e dinë se si u hakuan – zdnet.com
 • Projekti i Mësimit të Makinerisë Shikon përmes të dhënave të mëdha të sigurisë – darkreading.com
 • Nëse makinat mund të flisnin, aksidentet mund të jenë të shmangshme – ted.com
 • Lidhja e talentit me arsimin në shkallën masive – blog.linkedin.com
 • 10 Sitet e Mëdha të të Dhënave për tu parë – Foreignpolicy.com
 • DataTorrent mbledh 8 milion dollarë për të sjellë Big Data nga në kohë reale tek “Tani” – sipërmarrje.com
 • “Të dhëna të mëdha” mund të parashikojnë motin deri në 40 ditë në të ardhmen – venturebeat.com
 • Të dhëna të mëdha dhe Analitika Ndihmuese për Mbrojtjen e Maceve të Mëdhenj – newswatch.nationalgeographic.com
 • Përdorni të dhëna të mëdha për të parashikuar sjelljet e klientëve tuaj – blogs.hbr.org
 • Parashikimi i motit me të dhëna të mëdha dhe dimensioni i katërt – ndalon.com
 • Musings e Profesioneve të Fillimit – blog.startupprofessionals.com
 • Të dhëna të mëdha: Kufiri tjetër për inovacionin, konkurrencën dhe produktivitetin – mckinsey.com
 • Kompanitë e të dhënave të mëdha përpiqen të tejkalojnë Kaosin e Nënës së Natyrës – cnbc.com
 • 6 Analitika e të Dhënave të Mëdha Përdorni Rastet për IT të Kujdesit Shëndetësor – cio.com
 • Historia e Hadoop: Nga 4 nyje në të ardhmen e të dhënave – gigaom.com
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map