7 Genius adoleshentë që bënë miliona

Disclosure: Mbështetja juaj ju ndihmon të mbani sitin në punë! Ne fitojmë një tarifë referimi për disa nga shërbimet që rekomandojmë në këtë faqe.


7 adoleshentë brainiac që e bënë atë më të madh para 21-vjeç

Shtë stereotipi fillestar i mijëvjeçarit të ri: një sipërmarrës i ri adoleshent, fillimi i parë i të cilit shet për miliona, duke lejuar që i riu të dalë në pension para se të mund të votojnë ligjërisht.

Këto histori të reja suksesi marrin gjithë vëmendjen e mediave, por e vërteta është se shumica e sipërmarrësve të suksesshëm janë më të vjetër se sa mendoni: Sipërmarrësit e suksesshëm janë mesatarisht 40 vjeç. Në të vërtetë ka dy herë më shumë sipërmarrës të suksesshëm mbi 50 sesa ka nën 25 vjeç.

Sipërmarrësit e vjetër shpesh kanë përfitimin e përvojave të industrisë me dekada. Ata gjithashtu kanë vite arsimimi, rrjete më të krijuara, aftësi shumë të zhvilluara dhe ekipe menaxhuese përvoje.

Në fakt, përfitimet e moshës dhe përvojës duket se japin të gjitha avantazhet kur bëhet fjalë për sipërmarrjen.

Farë ju bën të pyesni saktësisht se si këta adoleshentë rrahin shanset për t’u bërë sipërmarrës shumë të suksesshëm në një moshë kaq të re. Cilët faktorë kanë të përbashkët të gjithë për të kontribuar në sukseset e tyre?

Ju mund të mendoni se një arsim i lartë i lartë ose arsimi me gradë të lartë do të ishte një parakusht për suksesin e fillimit. Dhe do të keni të drejtë për disa prej tyre: Brian Wong, themeluesi i Kiip.me, anashkaloi katër nota në shkollë dhe u diplomua në Universitetin e Kolumbisë Britanike kur ishte vetëm 18 vjeç.

Por kjo prirje nuk vlen për çdo histori suksesi adoleshenti. Në fakt, Chris Phillips, themeluesi i Dot5Hosting, JustHost dhe JustCloud, mezi e kalon klasën e studimeve të biznesit në shkollë – megjithatë kjo nuk e ndaloi atë të shiste kompaninë e tij për miliona para se të kthehej 18 vjeç.

Edhe stereotipi i mijëvjecarëve duke qenë i suksesshëm me faqet e internetit dhe aplikacionet nuk qëndron i vërtetë për të gjithë: Megjithëse shumë nga këta adoleshentë të suksesshëm shkuan në mënyrë stereotipike për fillimin e aplikacioneve me emra si Kiip.me, Summly (tani dini si Yahoo News Digest pas ajo u shit në Yahoo për 30 milion dollarë), adoleshentë të tjerë filluan më shumë biznese tradicionale si një shërbim për riparimin e kompjuterit, apo edhe duke shitur karrige zyre.

A është thjesht fat, apo flakërimë? Apo kanë pasur këta fëmijë diçka ndryshe që i veçoi dhe i lejoi të kishin sukses?

Pavarësisht se cili është shkaku, këta adoleshentë krijuan biznese të suksesshme që kapeshin në miliona para se të ishin edhe të rritur ligjërisht. Shikoni tregimet e tyre më poshtë dhe lexoni fjalët e tyre se si e kanë bërë atë në botën e lavamanit ose të notit të fillimeve.

7-Brainiac-Teens

Transkript: 7 adoleshentë brainiac

Sipas fondacionit Kauffman, mosha mesatare e sipërmarrësve të teknologjisë së parë është 39, por disa kanë arritur ta bëjnë atë të madh shumë më parë. Këta sipërmarrës filluan herët dhe bënë miliona kur ishin adoleshentë.

Nick D’Aloisio

Age:

 • Mosha kur bëri miliona: 17
 • Mosha aktuale: 18

Para bërës:

 • Në mënyrë të përmbledhur, një aplikacion që përmbledh lajmet e ditës në 400 karaktere ose më pak.
  • Një version i mëparshëm i këtij aplikacioni për përmbledhje të lajmeve u quajt Trimit, ai debutoi në App Store në vitin 2011 kur Nick ishte vetëm 15 vjeç.
   • Ajo tërhoqi vëmendjen e Li Ka-shing, njeriu më i pasur i Azisë, dhe Nick mori një investim prej 300,000 $ farërash nga ai përmes Horizons Ventures.
  • Ai shiti Summly në Yahoo për 30 milion dollarë në 2013 në moshën 17 vjeç.

Po tani?

 • Ai aktualisht punon me kohë të plotë për Yahoo si një menaxher i produkteve në zyrën e tyre në Londër.
 • Ai është ende në ekuivalentin e shkollës së mesme në Mbretërinë e Bashkuar dhe ende nuk ka vendosur nëse ai do të shkojë në kolegj, do të qëndrojë me Yahoo, ose do t’i bëjë të dyja.

E dinit?

 • Një ditë Nick do të donte të përdorte disa nga paratë e shitjes së Summly për të qenë një investitor engjëll.

Brian Wong

Age:

 • Mosha kur bëri miliona: 19
 • Mosha aktuale: 22

Para bërës:

 • Brian themeloi Kiip.me në 2010, një platformë e reklamimit celular që ofron shpërblime për përdoruesit e lojërave dhe aplikacioneve kur ata arrijnë një nivel të ri ose arritje.
 • True Ventures investoi 200,000 dollarë në Brian dhe platformën e tij, duke e bërë atë personin më të ri që ka marrë ndonjëherë financim të kapitalit të sipërmarrjes.
 • Që nga janari 2014, ekipi i Kiip ka mbledhur 15.4 milion dollarë.

Po tani?

 • Brian është ende CEO i Kiip dhe vazhdon të ecë përpara kompanisë.
  • Në vitin e kaluar Kiip ka partnerizuar me VivaKi, SparkReel dhe Nativo.

E dinit?

 • Brian ishte aq i përparuar në shkollë sa që kaloi katër nota dhe u diplomua në Universitetin e Kolumbisë Britanike kur ishte 18 vjeç.
 • Në moshën 19 vjeç (dhe para se të fillonte Kiip) Brian zhvilloi zhvillimin e biznesit në Digg.
  • Ndërsa atje ai lëshoi ​​Aplikacionin Digg Android Mobile.

Juliette Brindak

Age:

 • Mosha kur ajo bëri miliona: 16
 • Mosha aktuale: 25

Para bërës:

 • Juliette së pari filloi të punojë në Miss O dhe Friends kur ajo ishte 10 vjeç.
  • Ajo vendosi ta bënte atë një faqe në internet kur motra e saj e vogël ishte gati të fillonte shkollën e mesme.
 • Ajo e nisi faqen kur ishte 16 vjeç.
  • Ashtë një vend ku vajzat mes tyre të flasin, të botojnë tregimet e tyre, të marrin kuize dhe të kërkojnë këshilla nga bashkëmoshatarët e tyre.

Po tani?

 • Juliette ende drejton MissOandFriends.com e cila vazhdon të rritet.
  • Sajti pranon më shumë se 10 milion vizita mujore dhe ka vlerë rreth 15 milion dollarë.

E dinit?

 • Maxine Clark, CEO e Workshop-it-Bear Workshop, është modeli i rolit të Juliette.
  • Këshilla më e mirë që ajo u dha ishte nga Maxine, “Bëhu një sfungjer, njomje gjithçka.”

Cameron Johnson

Age:

 • Mosha kur bëri miliona: 15
 • Mosha aktuale: 29

Para bërës

 • Ai kishte shumë mënyra për të fituar para kur ishte i ri, por krijuesi i tij i madh i parave ishte surfingprizes.com, një shërbim reklamash që vendos reklama lëvizëse në krye të shfletuesve të internetit.
  • Kur ishte 15 vjeç, ai sillte 400,000 dollarë çdo muaj.
  • Ai shiti kompaninë dhe emrin kur ishte 19 vjeç.
 • Ndërsa ishte në kolegj ai filloi CertifikateSwap, ai gjithashtu shiti këtë kompani kur ishte 19 vjeç, por për një shumë prej gjashtë shifrash.

Po tani?

 • Ai aktualisht udhëton në kolegje, shkolla të mesme dhe angazhime të tjera folëse në të gjithë botën.
  • Ai synon të fuqizojë rininë duke i inkurajuar ata të kenë sukses në mënyrën e tyre.

E dinit?

 • Para se të mbaronte shkollën e mesme, pasuritë e tij të kombinuara ishin me vlerë më shumë se 1 milion dollarë.
 • Në kohën kur ai ishte 21 Kameron kishte krijuar tashmë më shumë se 12 kompani me bazë në internet, u këshillua për kompani Fortune 500 dhe kishte shkruar një libër.
 • Ai ishte një garues në shfaqjen e lojës Big Give in Oprah

Chris Phillips

Age:

 • Mosha kur bëri miliona: 17
 • Mosha aktuale: 29

Para bërës

 • Kur Chris ishte 17 vjeç, ai filloi një kompani të mbajtjes në internet dhe tregtisë elektronike të quajtur Dot5hosting.
  • Kur ishte 18 vjeç, ai shiti 90% të kompanisë për rreth 3 milion dollarë dhe vazhdoi të drejtonte Dot5hosting për të paktën tre vjet.

Po tani?

 • Chris ka filluar shumë kompani të tjera, përfshirë Just Host dhe Just Cloud.
 • Ai gjithashtu ka filluar të investojë në ndërmarrjet fillestare.

E dinit?

 • Ai mezi e kaloi klasën e tij të studimeve të biznesit në nivelin A (shkollë të mesme), qartë që nuk ndikoi në të.

Sean Belnick

Age:

 • Mosha kur bëri miliona: 14
 • Mosha aktuale: 27

Para bërës

 • Sean filloi BizChair.com, një sit që shet karrige zyre, kur ai ishte 14 vjeç.
  • Me një investim 500 dollarë, kryesisht të shpenzuar për reklamim, ai fitoi një fitim pas shitjes së parë.
  • Pas pesë vjetësh Sean vlerësoi se kompania kishte sjellë 30 milion dollarë.

Po tani?

 • Sean dhe njerku i tij Gary drejtojnë aktualisht BizChair.com.
  • Akoma po funksionon me më shumë se 165 të punësuar dhe mbi 500,000 klientë.

E dinit?

 • Përvoja e tij e parë me krijimin e faqes në internet ishte krijimi i një faqe në internet South Park për mikun e tij.
 • Kur ai ishte vetëm një fëmijë, ai shiti kartat Pokemon në eBay për tre muaj dhe bëri rreth 3.500 dollarë.

Tyler Dikman

Age:

 • Mosha kur bëri miliona: 17
 • Mosha aktuale: 29

Para bërës

 • Mësuesit e Tyler e dinin që ai ishte në kompjuter në mënyrë që ata të vinin tek ai për riparime dhe të ndihmonin me kompjuterët e tyre.
  • Ai vendosi të vraponte me të dhe nisi CoolTronic kur ishte 15 vjeç.

Po tani?

 • CoolTronic është ende duke u bërë i fortë dhe tani ofron shërbime për bizneset e vogla, si dhe individët.
 • Tyler gjithashtu themeloi LoungeBuddy, e cila është një platformë që përqendrohet në sallat e aeroportit.

E dinit?

 • Ndërsa ishte akoma në shkollë të mesme dhe drejtonte një biznes Punonjësit e Tylerit, të cilët ishin edhe miqtë e tij, madje do të ndihmonin në pastrimin e dhomës së tij, të shëtiste qenin e tij dhe të ndihmonte nënën e tij rreth shtëpisë.

Mund të jenë të rinj, por kanë histori të shkëlqyera dhe këshilla edhe më të mira:

“Nëse keni një ide të mirë, ose mendoni se ka një hendek në treg, thjesht dilni dhe nxirrni atë sepse ka investitorë në të gjithë botën tani që kërkojnë kompani për të investuar në të.” – Nick D’Aloisio

“Vendos veten atje. Mos kini frikë nga refuzimi. Mos kini frikë të kërkoni asgjë. ” – Cameron Johnson

“Sa i përket të rinjve, kjo është një industri fenomenale. Ata janë të njëanshëm për të, nëse ndonjë gjë. Ata diskriminojnë kundër të moshuarve dhe jo të rinjve. ” – Connor Zwick

burimet

 • CES: Krijuesi i përmbledhur adoleshentë Nick D’Aloisio shpall projektin e ri – telegraf.co.uk
 • Krijuesi Summly Nick D’Aloisio: “Unë përpiqem të mbaj një nivel të përuljes” – theguardian.com
 • Si ka ndryshuar adoleshenti Nick D’Aloisio mënyra e leximit – online.wsj.com
 • Dreka me FT: Nick D’Aloisio – ft.com
 • Sipërmarrësit e Milionerëve adoleshentë – ndalon.com
 • Sipërmarrjet e vërteta investojnë në sipërmarrësin e vjetër 19 vjeçar Brian Wong – techcrunch.com
 • Fillimi i reklamave në lojë Kiip mbledh 4 milion dollarë nga Hummer Winblad, të tjerët – techcrunch.com
 • Brian Wong, CEO i Kiip, i njohur nga Forbes – huffingtonpost.ca
 • Fillimi i shpërblimeve celulare nga partnerët Kiip me Agjencinë Dixhitale VivaKi – techcrunch.com
 • Tregimet e Suksesit të Mbaruar nga Mituri i Mbaruar nga Adoleshentët – smallbusiness.foxbusiness.com
 • Connor Zwick, 19 vjeç, e lë Harvardin të përqëndrohet në kontrolluesin e lojërave në celular – huffingtonpost.com
 • Sipërmarrës të rinj: 8 Milionerë adoleshentë – smartbusinesstrends.com
 • Milioni i Parë: Cameron Johnson – ndalon.com
 • Biografia e Cameron Johnson – cameronjohnson.com
 • Cameron Johnson – buddytv.com
 • Cameron Johnson: The Serrep Entereneur – prezi.com
 • Fillimi i një Kompanie – seanbelnick.com
 • 12 Milionerë adoleshentë të vetë-prodhuar – siliconindia.com
 • Adoleshenti është vendosur të jetë milioner në internet – portsmouth.co.uk
 • Hyrja CEO e Justhost – webhostpark.com
 • Rrjetet e djemve në internet # 2M – pasqyrë.co.uk
 • Shërbime Cooltronics – cooltronics.com
 • Sipërmarrës i Vetë-bërë në moshën 15 vjeç – ss21global.com
 • Ka shumë të ngjarë të ketë sukses Tyler Dikman drejton llojin e biznesit të vogël fitimprurës Shumica e sipërmarrësve ëndërrojnë – para.cnn.com
 • Learnfarë mësoi një themelues i fillimit në mes kur ajo shkoi në kolegj – businessinsider.com
 • 12 Milionerë adoleshentë të vetë-prodhuar – siliconindia.com
 • Intervistë me Juliette Brindak – Themeluese e Miss O dhe Miqtë – retireat21.com
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map