5 Gjërat që Mund të mos i dini Për Kushtet e Shërbimit tuaj

Disclosure: Mbështetja juaj ju ndihmon të mbani sitin në punë! Ne fitojmë një tarifë referimi për disa nga shërbimet që rekomandojmë në këtë faqe.


Që nga sherri i fundit i TwitPic mbi kushtet e tij të shërbimit, i cili pa kompaninë e prapambetur nga një TOS agresive që i ndalonte përdoruesit e saj të rishitnin fotografi që kishin ngarkuar në shërbim, një vëmendje e madhe e re është përqëndruar në kontratat dhe marrëveshjet që nënshkruajmë çdo koha kur regjistrohemi me një shërbim të ri.

Shtë një fakt i jetës që shumica prej nesh nuk lexon kushtet tona të shërbimit kur regjistrohemi për një llogari të re pritëse – një vendim që mund të na kushtojë shtrenjtë në planin afatgjatë.

Unë me siguri mund të them se ka shumë mundësi në kushtet e tua të tanishme të shërbimit që nuk e kupton se është aty. Nëse ndonjëherë ekziston një mosmarrëveshje ligjore midis jush dhe hostit tuaj, këto mund të kthehen për t’ju ndjekur; ju mund të keni nënshkruar më shumë të drejta sesa keni menduar.

Cilat janë disa nga gjërat e varrosura në TOS-in tuaj? Këtu janë pesë gjëra që do të gjeni pothuajse në të gjitha TOS dhe ato që nënkuptojnë për ju në rast të një mosmarrëveshjeje ligjore.

1. TOS-i juaj është një kontratë detyruese

Gjëja e parë që duhet të mbani mend për një TOS është që ajo është një kontratë detyruese. Në Shtetet e Bashkuara, Nënshkrimet Elektronike në Global and National Trade Act (Akti ESIGN) e bëjnë atë në mënyrë që të mund të nënshkruani kontratat në mënyrë elektronike me çdo gjë që tregon një qëllim për të nënshkruar..

Kështu, për shembull, kur shënoni kutinë për të “pajtuar kushtet e shërbimit” ju po nënshkruani kontratën njësoj sikur nënshkrimi juaj fizik të ishte në të.

Nëse do të kishte ndonjë mosmarrëveshje në lidhje me përmbajtjen e TOS, çështja do të ishte për ju ose të tregoni që kontrata nuk është e vlefshme ose që kërkesat e tyre ishin më shumë se sa dikush mund të ishte pranuar në mënyrë të arsyeshme në rrethana.

Ky, në një gjendje ligjore, është një rast shumë i vështirë për tu bërë.

2. TOS-i juaj është një licencë e të drejtave të autorit

Kur krijoni vepra të reja, qoftë fjalë, imazhe, filma, audio, etj., Në përgjithësi bëheni mbajtës i të drejtave të autorit në ato vepra. Së bashku me këtë vjen një grup i të drejtave ekskluzive që posedoni vetëm ju, si mbajtës të së drejtës së autorit. Këto të drejta përfshijnë të drejtën për të riprodhuar një vepër, të drejtën për ta shfaqur / kryer atë publikisht dhe të drejtën për të përgatitur vepra derivative.

Sidoqoftë, për të qenë në gjendje të presë veprat tuaja dhe t’i shfaqë ato tek vizitorët, hosti juaj ka nevojë për leje të caktuara nga ju ose licencë. Si i tillë, çdo TOS ka një licencë të së drejtës së autorit të vendosur në të, ku ju i jepni hostit disa të drejta të kufizuara për punën tuaj.

Kjo është përgjithësisht mirë, por disa hoste mund të jenë shumë të interesuar, si në rastin e TwitPic, dhe të kërkojnë shumë më tepër të drejta nga sa u duhen në të vërtetë.

3. Pritësi juaj nuk jep asnjë garanci (ose shumë pak)

TOS (ose dokumentet e lidhura) është aty ku pritësi juaj përshkruan detyrimet e tyre ndaj jush dhe premtimet e tyre. Fatkeqësisht, me siguri do të zbuloni se ato premtime janë shumë pak dhe shumë larg.

Jo vetëm që në kohën e duhur garanton një mit, por gjithashtu hosti juaj nuk mund të mbahet përgjegjës për humbjen e biznesit, të dhënave dhe dëmeve të tjera që mund të pësoni nëse shërbimi i tyre dështon.

Me pak fjalë, nëse serveri shpërthen së bashku me kopjet rezervë dhe ju humbni gjithçka në faqe, hosti juaj nuk ju detyrohet asgjë më shumë se, ndoshta, shlyerja e kontratës tuaj.

4. Ju, megjithatë, dëmshpërbleni hostin tuaj

Por aty ku ushtria juaj mbron veten nga të gjitha dëmet që mund t’ju sjellin, ata gjithashtu mbrohen nga të gjitha dëmet që ju i shkaktoni.

Pothuajse të gjitha kushtet e shërbimit kërkojnë që përdoruesi të “dëmshpërblejë” ose të kompensojë hostin për çdo humbje që mund të pësojë. Kjo është veçanërisht e vërtetë nëse bëni ndonjë gjë për të cilën ata mendojnë se janë jashtë kushteve të shërbimit.

Nëse, për shembull, një skenar që ekzekutoni në llogarinë tuaj shkakton dëme fizike në server, ju mund të mbani përgjegjësi për riparimet. Po kështu, nëse disi shkakton padinë e ushtrisë tuaj, ju mund të mbani përgjegjësi për dëmet dhe shpenzimet ligjore.

Në të vërtetë, nikoqirët rrallë zbatojnë këtë pjesë të TOS-it të tyre, por nëse ndonjë gjë që keni bërë u shkaktoi dëme serioze atyre, mund të jeni të sigurt se ata do të ndërmarrin veprime për të kërkuar kompensim.

5. TOS-i juaj mund të ndryshojë, shpesh pa paralajmërim

Së fundi. shumica e kushteve të shërbimit kanë një klauzolë që e lejon nikoqirin, në mënyrë të njëanshme, të azhurnojë TOS. Kjo do të thotë që TOS me të cilin jeni dakord sot mund të mos duket asgjë si ai që është në fuqi vite tani.

Pritësit kanë nevojë për këtë aftësi sepse gabimet shpesh gjenden në TOS, një shërbim i ri do të thotë që pritësi duhet të sigurojë të drejta shtesë ose një ligj i ri kërkon shtimin e më shumë zbulimeve / mohimeve. Sidoqoftë, kjo fuqi mund të abuzohet me lehtësi.

Disa host do të kenë klauzola në TOS-in e tyre që kërkon që ata t’ju njoftojnë për ndryshimet dhe ju jep një shans të zgjedhni (zakonisht duke fshirë llogarinë tuaj brenda X numrit të ditëve). Megjithatë, të tjerët nuk kanë asnjë njoftim.

Natyrisht, është më mirë të jesh i kujdesshëm ndaj ushtrive që nuk ofrojnë asnjë paralajmërim për ndryshimet TOS pasi ekziston një rrezik i vërtetë që gjërat mund të ndryshojnë për më të keqen pa e ditur as ti!

Vija e poshtme

Duke marrë parasysh se sa janë shumica e kushteve të shërbimit dhe sa prej tyre duhet të pajtohemi për të krijuar një sit, nuk është për t’u habitur që shumica e tyre shkojnë pothuajse plotësisht të palexuara. Në fakt, në rastin TwitPic, TOS “i keq” ishte në internet për gati një javë para se dikush të vinte re dhe të tërhiqte vëmendjen për të.

Sidoqoftë, ky rast i veçantë ilustroi pse është e rëndësishme të jesh i vetëdijshëm për atë që është në TOS-in tënd dhe të paktën të jesh në gjendje të skremohemi shpejt përmes tyre dhe të nxjerrim pikat kryesore.

Nëse nuk e bëni këtë, mund të gjeni se keni nënshkruar një kontratë që ju jep më shumë të drejta sesa keni menduar dhe një që ju përcakton për dhimbje koke serioze ligjore përgjatë rrugës.

5 Shkelje të çuditshme të TOS-it për të cilat mund të akuzoheni

Këtu janë pesë shkelje TOS që ju mund të kapeni pa dashje.

1. Konkurset dhe Konkurset

Shumë nikoqirë ndalojnë konkurset, veçanërisht ato të mbështetura nga një çmim parash. Ndonjëherë kjo vjen nën termin shumë të gjerë TOS të kufizimit të ‘lojërave të fatit’ ose ‘llotarisë’.

Konkurset e vogla me siguri nuk do të kenë rëndësi, por nëse pritësit tuaj kanë nevojë për një justifikim për t’ju dhënë këpucën, konkursi juaj mund të jetë kashtë i fundit.

2. Hotlinking i imazhit

Pritësit nuk dëshirojnë që ju të krijoni klonin tuaj Photobucket në një llogari të përbashkët “të pakufizuar” të pritjes. Pra, mos ofroni butona dhe banderola.

Fatmirësisht, unazat në internet dhe reklamat e banderolave ​​po bëhen më pak të njohura gjithsesi, por gjithmonë përpiquni t’i bindni njerëzit të shkarkojnë përmbajtje sesa të lidhen me të.

3. Kopje rezervë personale

Përdorimi i llogarisë tuaj të programeve rezervë është një zonë gri. Disa pritës janë në rregull me ju duke përdorur një shërbim të tipit webdisk, ndërsa të tjerët nuk ju pëlqen të postoni kopje rezervë në serverat e tyre fare.

Pritësit, si një shërbim, janë më të interesuar në faqet e pritjes sesa skedarët. Kjo për shkak se faqet në internet marrin pak hapësirë ​​të diskut, por përdorin një sasi të mirë të brezit; kopjet rezervë janë e kundërta. Nuk është me të vërtetë ato për të cilat janë dizajnuar planet pritëse.

4. Lista e postës

Pritësit shpesh nuk duan të debatojnë për spam. Ata thjesht parandalojnë të gjitha listat dhe anashkalojnë plotësisht argumentin.

Nëse doni një listë postimesh, jeni më mirë të përdorni një shërbim si MailChimp sesa të përpiqeni të pritni vetë.

5.

Shumica e hosteve kanë një klauzolë në TOS-in e tyre që u lejon atyre të ndryshojnë politikën në çdo kohë pa ndonjë njoftim.

Ajo që lejohet sot mund të mos jetë nesër.

Fondacioni Elektronik Kufitar nisi një shërbim, TOS Back, për të ndjekur dokumentet TOS. Ata zbuluan se termat ndryshohen shumë më shpesh nga sa i kuptojnë njerëzit.

Si të shmangni një problem TOS

Nëse hosti juaj dëshiron të shkurtojë llogarinë tuaj, ata mund dhe dëshirojnë. Ata gjithashtu mund t’ju detyrojnë të azhurnoni. Nuk ka asnjë mënyrë të sigurt për ta shmangur këtë.

Zgjedhja e planit të duhur të kapaciteteve për nevojat tuaja është mënyra më e mirë për të siguruar që të qëndroni brenda kufijve tuaj dhe të shmangni flamurin si një klient me rrezik.

Postimi i fundit i azhurnuar: Mars 2015

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map