26 burime për të mësuar marketingun hyrëse sot

Disclosure: Mbështetja juaj ju ndihmon të mbani sitin në punë! Ne fitojmë një tarifë referimi për disa nga shërbimet që rekomandojmë në këtë faqe. 26 burime hyrëse për marketing për fillestarët


Marketingu në hyrje sjell vizitorët në faqen tuaj të internetit dhe ju lejon të tregtoni te njerëzit pa teknikat e shitjes së vështirë. Ky është një avantazh i madh për bizneset e reja, sepse konsumatorët gjithnjë e më shumë e shohin marketingun në dalje si një telash që duhet të shmanget.

Duke përdorur një marketing hyrje, ju mund të shmangni thirrjen e ftohtë dhe nuk duhet të provoni njerëzit për të blerë. Në vend të kësaj, ju krijoni një mjedis ku përmbajtja tërheq audiencën.

Koncepti kryesor me hyrje është tërheqja e njerëzve brenda, në vend se të shtyni mesazhin tuaj drejt tyre. Nëse përmbajtja juaj është e mrekullueshme, dhe kanalet tuaja të mediave sociale po arrijnë njerëzit e duhur, do të filloni bisedat që çojnë në shitje.

Përgatitni Themelet

Para se të filloni me marketing në hyrje, duhet të bëni disa hulumtime. Në këtë hap të parë, ju do të mbledhni të dhëna dhe do të shikoni në konkurs.

 1. Përcaktoni qartë qëllimet tuaja. A doni më shumë vizitorë në faqen tuaj të internetit? Më shumë pajtimtarë të buletinit? Marzhet më të mira të fitimit? ROI më mirë për marketing? Nëse nuk keni një objektiv të qartë, do ta keni të vështirë të përqendroheni. Qëllimet duhet të jenë realiste për biznesin tuaj, dhe të rëndësishme për mesazhin tuaj.
 2. Vendosni se si do ta matni suksesin. Ju nuk mund të filloni një fushatë hyrëse për marketing pa përdorur analitikë. Farë do të matni për të kuptuar nëse fushata juaj hyrëse po funksionon? Google Analytics është mirë për fillestarët; nëse keni para për të shpenzuar, ka mjete që dizajnojnë posaçërisht për punën.
 3. A kanë konkurentët tuaj pikë të dobëta? Analizoni përmbajtjen e tyre dhe praninë e mediave sociale dhe kuptoni se ku mund të përfitoni. Të shkosh në pika të dobëta është shumë më pak sfiduese sesa të përpiqesh të bësh betejë në zonat ku konkurruesit tashmë dominojnë.
 4. Cili është buxheti juaj? Marketingu në hyrje është i lirë, por në mënyrë të pashmangshme do të duhet të bësh burimin e jashtëm. Kërkoni njerëz për të cilët mund t’i delegoni, dhe lini mënjanë si fondet ashtu edhe kohën për ta marrë atë si duhet.

Planifikimi i Strategjisë suaj të SEO

SEOCube

SEO është një komponent i marketingut hyrëse. Nuk mund të funksionojë magji në vetvete, por keni nevojë për një strategji koherente të SEO për të mbështetur pjesën tjetër të përpjekjeve tuaja.

 1. Bëni hulumtime fjalen. Zgjidhni terma të rëndësishëm për klientët tuaj dhe përpiquni të mendoni si ata. Google AdWords mund t’ju japë të dhëna të pasura që do t’ju ndihmojnë të gjeni fjalë kyçe me konkurrencë të ulët.
 2. Implementimi i një harte në sit. Ndërsa nuk është i detyrueshëm, përmirëson shanset që të gjithë përmbajtja juaj të indeksohet nga Google. Shumica e platformave, si WordPress, mbështesin gjenerimin automatik të hartës përmes shtojcave. Provoni hartat e faqeve Google XML për fillestarët.
 3. Matni shpejtësinë e faqes tuaj. Shpejtësitë e tepërta të ngadalta i irritojnë njerëzit dhe renditja juaj do të vuajë si rezultat. Sigurohuni që faqja juaj të jetë e shpejtë duke zgjedhur një kompani të mirë për mbajtjen e faqeve në internet, ekzekutimin e shtojcave të caching dhe ngritjen e një CDN.

Krijimi i përmbajtjes

Nëse dëshironi të tërheqni vizitorë dhe të drejtoni shitjet, keni nevojë për përmbajtje. Jo vetëm çdo përmbajtje: përmbajtje e përshtatur, interesante dhe me cilësi të lartë.

 1. Njihni audiencën tuaj. Nëse audienca juaj do banane, mos shkruaj përmbajtje për portokall. Kuptoni se çfarë duan njerëzit dhe u jepni atyre vlera reale. Mos harroni të përqëndroheni te klienti juaj ideal – jo frutat e varur të ulët që kurrë nuk do të shpenzojnë.
 2. Diversifikoni përmbajtjen tuaj. Përdorni artikuj, video, podcast dhe ebooks për të përhapur mundësinë tuaj midis llojeve të ndryshme të përdoruesve. Vendosni disa nga buxheti juaj për të punësuar freelancer që mund të zhvillojnë përmbajtje që është jashtë zonës tuaj të rehatisë.
 3. Arrijnë personalisht. Marketingu në hyrje është efektiv sepse flet direkt me njerëzit. Mos u automatizo: angazho. Sigurohuni që kanalet e mediave tuaja sociale të monitorohen, dhe ju përgjigjeni për të gjitha komentet në blogun tuaj. Gjithashtu, sigurohuni që të jeni gjithmonë të akredituar si autorë në postimet që shkruani, në mënyrë që njerëzit ta lidhin emrin tuaj me përmbajtje cilësore.
 4. Krijoni me ide origjinale të përmbajtjes. Në mënyrë kolektive, ne ngarkojmë miliarda artikuj në internet çdo ditë. Do të keni nevojë të shfaqni shumë ide dhe ide shumë unike nëse dëshironi që përmbajtja juaj të vlerësohet.
 5. Hartoni një strategji. Strategjia juaj e përmbajtjes është kulmi i të gjitha përpjekjeve tuaja kërkimore. Vendosni se çfarë do të mbuloni, sa shpesh ju do të postoni dhe si do të përdorni përmbajtjen tuaj për të tërhequr vizitorët drejt faqes tuaj. Krijoni një kalendar blog dhe synoni të publikoni përmbajtje shpesh për të krijuar interes në faqen tuaj. Presin të kaloni disa orë në muaj duke zgjatur dhe formësuar strategjinë tuaj.
 6. Ricikloni përmbajtjen. Marrja e përmbajtjes me cilësi të mirë mund të jetë e shtrenjtë, por ju mund të ri-përdorni idetë tuaja në mënyra të ndryshme për ta bërë investimin tuaj të shkojë më tej. Konsideroni ta shndërroni një postim të shkëlqyeshëm në një video, një shfaqje rrëshqitëse, letër të bardhë, ose infografike – ose flisni për të në podcast ose vlog tuaj të përjavshëm.
 7. Punoni në thirrjen tuaj për të vepruar. Shtë mirë të marrësh shumë vizitorë në përmbajtjen tënde, por që normalisht nuk do të paguajnë faturat. Përqendrohuni në zhvillimin e një thirrje të fortë për veprim në mënyrë që vizitorët tuaj të nxiten të kryejnë një aktivitet të dëshiruar. Referojuni qëllimeve që keni identifikuar në fazat e planifikimit.
 8. Provoni përdorueshmërinë tuaj në faqen e internetit. Sigurohuni që shtresat rreth përmbajtjes tuaj u japin përdoruesve tuaj një përvojë të shkëlqyeshme. Kontrolloni paraqitjen, navigimin dhe shpejtësinë e sitit për të siguruar që nuk po vendosni pengesa midis vizitorëve dhe përmbajtjes.
 9. Eksperimentoni me pop-ups. Disa njerëz janë çaktivizuar përmes formularëve të pajtimit me email, por të dhënat vërtetojnë se ato funksionojnë. Testoni përmbajtjen tuaj me dhe pa pop-up, për të parë se çfarë funksionon më mirë për faqen tuaj.
 10. Instaloni plugins për ndarjen. Bëni shumë të lehtë për lexuesit tuaj të ndajnë përmbajtjen tuaj në faqet sociale.

Duke bërtitur me zë të lartë

Tani ju keni strategjinë tuaj të përmbajtjes, është koha ta vini planin në veprim. Në mënyrë që njerëzit t’i lexojnë përmbajtjet tuaja, ju duhet të krijoni lidhje shoqërore dhe të tregtoni biznesin tuaj përtej cepit tuaj të vogël të internetit..

 1. Përqendroni përpjekjet tuaja në rrjetet e duhura sociale. Nuk ka asnjë pikë për të kaluar 3 orë çdo ditë në Twitter nëse audienca juaj varet në LinkedIn. Shikoni mundësitë për të punuar në rrjete, konkurrentët tuaj kanë lënë pas dore.
 2. Menaxhoni vazhdimisht kanalet tuaja sociale. Për një klient, një llogari boshe dhe e padëshiruar e mediave sociale mund të sinjalizojë një kompani që nuk kujdeset për angazhimin. Në qoftë se nuk jeni ekspert i mediave sociale, administrimi i llogarive të ndryshme është ndoshta diçka për të transferuar informacionin, kështu që ju sulmoni çdo kanal në mënyrën më efikase të mundshme.
 3. Regjistrohu për reklama PPC. Shumica e bizneseve fillojnë me Google AdWords, por mund të provoni reklama Bing ose reklama në rrjetet sociale. PPC është një temë e madhe; përsëri, kjo mund të jetë diçka që duhet t’ia delegoni një eksperti nëse nuk keni kohë për të mësuar hile.
 4. Ndërtoni lidhje me përmbajtjen tuaj. Ndërtimi i lidhjeve është një temë e madhe dhe do të ishte e pamundur të mbuloni gjithçka këtu. Me pak fjalë, duhet të shikoni për të krijuar lidhje me cilësi të lartë nga burime të profilit të lartë, në mënyrë autentike, dhe pa asnjë formë pagese ose shkëmbimi. Moz ka botuar një Udhëzues të shkëlqyeshëm të fillestarëve për ndërtimin e lidhjeve për t’ju filluar.
 5. Vendosni një njoftim për shtyp. Do biznes mund të japë një lëshim për të shpallur një sipërmarrje të re.
 6. Angazhoni ndikuesit. Një ndikues është dikush që ka autoritet në një industri artikulare. Nëse mund të merrni influencues në bord për të ndarë përmbajtjen tuaj, ju keni një mënyrë potencialisht të vlefshme për të drejtuar trafik të ri në faqen tuaj. Twitter është një vend i shkëlqyeshëm për të gjetur dhe afruar ndikuesit dhe për të rritur bisedat.

Optimizimi dhe rafinimi

Ky kapitull i fundit nuk është fundi i udhëtimit tuaj për hyrje në marketing. Shtë faza ku i gjithë plani i marketingut hyrës së bashku bëhet. Do të matni suksesin tuaj, do të shihni nëse qëllimet tuaja po arrihen dhe i ktheni rezultatet përsëri në planin tuaj. Ndërsa vazhdoni të tregtoni faqen tuaj, do të gjeni mënyra të reja për të shkulur dhe optimizuar. E gjithë gjëja është rrethore.

 1. Test i ndarjes. Provoni thirrje të ndryshme në seksione veprimi, paraqitje të ndryshme dhe skema të ndryshme ngjyrash. Split provoni fushatat tuaja të AdWords, faqet e uljes dhe trafikun e lëvizshëm kundrejt desktopit. Ky lloj testimi ju lejon të shihni shpejt se çfarë po performon më mirë.
 2. Personalizoni fushatën tuaj të marketingut. Pasi të keni një audiencë, bisedoni direkt me secilin person. Personalizimi i hiperit largon me segmente të gjera dhe kërkon mënyra për të trajtuar njerëzit si individë dhe për të ofruar përmbajtje të personalizuara që ata duan.
 3. Rishikoni përmbajtjen e vjetër. Nëse keni postime të vjetra që funksionojnë mirë, kthehuni dhe punoni në to. Mbajini ato të freskëta dhe shkulni paraqitjen për të përmirësuar konvertimet. Nëse postimet e vjetra nuk performojnë ashtu siç e prisnit, rishkruajini ato, shtoni detaje dhe provoni t’i tregoni përsëri. Nuk ka asgjë të keqe në fshirjen e postimeve të vjetra që nuk janë të vjetra, për aq kohë sa të jeni të kujdesshëm për të mos hequr asgjë që po lëviz trafik organik.

Hapat e Vogël = Rezultate të shkëlqyera

Marketingu në hyrje funksionon mirë për bizneset sepse jep informacionin që klientët dëshirojnë, në mënyrën si dëshirojnë ta konsumojnë atë. Ajo kërkon pikat dhe problemet e tyre të dhimbjes dhe siguron përmbajtje që i adresohet secilit. Marketingu hyrës gjithashtu përmbyll gjithçka që ju nevojitet për të bërë publike një biznes në një paketë. Nëse menaxhohet si duhet, ai mund të turbocharge ROI marketing.

Ka dy marrje kryesore për të kujtuar kur po përdorni marketing për herë të parë. Një, investoni në marketing brenda për një afat të gjatë, dhe mos e braktisni atë nëse kërkon kohë për të ndërtuar. Së dyti, mos i shkurtoni qoshet e përmbajtjes dhe jini krijues kur planifikoni se çfarë të shkruani. Sa më shumë të shpenzoni, aq më kosto do të jetë dhe aq më shumë klientët tuaj do t’ju duan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map