Sekretet e një Postimi në Blog Killer: Imazhe

Disclosure: Mbështetja juaj ju ndihmon të mbani sitin në punë! Ne fitojmë një tarifë referimi për disa nga shërbimet që rekomandojmë në këtë faqe.


Tashmë ju e dini se përmbajtja e hulumtuar mirë, me cilësi të lartë është shtylla kurrizore e një postimi në blog vrasës. Por mos e nënvlerësoni rëndësinë e një komponenti të fortë vizual kur jeni duke kompozuar azhurnimin tuaj të fundit dhe më të madh për audiencën tuaj

Truri i njeriut përpunon imazhe në aq pak sa 13 milisekonda – më pak se pulsi i një syri.

Një postim me një imazh është shumë më tërheqës për lexuesit e lumtur të kërcimit të Internetit sesa ai pa, dhe ka më shumë të ngjarë të shpërndahet edhe në mediat sociale.

Ashtu si me përmbajtjen tuaj të shkruar, imazhet që ju zgjidhni duhet të jenë origjinale, me cilësi të lartë dhe të kompozuara mirë. Asnjëherë mos përdorni fotografi që janë përdorur tashmë në postime të tjera në blogun tuaj, dhe nëse jeni duke marrë fotografitë tuaja, sigurohuni që ato të jenë të qarta, të ndritshme, të kthjellta dhe të kompozuara mirë. Një fotografi e nxituar nga telefoni juaj është i mirë për Twitter ose Instagram, por për postimet në blog, do të dëshironi të siguroheni që keni një showstopper.

Cilësia dhe qartësia janë po aq të rëndësishme nëse përdorni fotot e bëra nga të tjerët. Do të dëshironi gjithashtu të siguroheni që keni lejet e sakta për të përdorur foton që keni zgjedhur. Kuptimi dhe krahasimi i licencave të ndryshme të imazhit në dispozicion është i rëndësishëm, sepse edhe imazhet që bien nën licencat e lira mund të mos aprovohen për çdo lloj përdorimi.

Mënyra më e lehtë për të shmangur problemet me të drejtat e autorit është thjesht blerja e fotografisë që ju dëshironi nga ndonjë prej faqeve të fotografive me imazhe të panumërta — por meqenëse këto imazhe janë foto me aksione, atyre mund të ju mungojë origjinaliteti dhe pizazz-i që do t’ju ndihmojë të krijoni një blog të veçantë Post. Kur kërkoni për imazhe falas dhe origjinale që kanë pak ose aspak kufizime në përdorim, Creative Commons është një vend i mirë për të filluar. Vetëm sigurohuni që të rishikoni printimin e mirë — dhe gjithmonë jepni një citim ku kërkohet një.

Kur të jeni gati për të ngarkuar postimin tuaj në blogun më të ri të vrasësve, mos harroni se marrja kohë për të shtuar imazhin e duhur mund të bëjë një ndryshim të madh. Përdorimi i imazheve me cilësi të lartë, të rëndësishme për interesat e lexuesve tuaj, dhe të licencuar siç duhet mund të ndihmojnë postimet tuaja të kapin dhe shndërrojnë lexuesit në tifozë, ndjekës dhe klientë.

Si të shkruani një postim të suksesshëm në blog (Imazhe)

Shikoni pjesën tjetër të kësaj serie për më shumë sekrete vrasësish!

 • Sekretet e një Postimi Blog Killer
 • Sekretet e një Postimi Blog Killer: Përmbajtja
 • Sekretet e një Postimi Blog Killer: Referenca

Sekretet e një Postimi në Blog Killer: Imazhe

Paraqitja e postit tuaj në blog mund të krijojë ose prishë përvojën për lexuesit tuaj. Shtë e rëndësishme që të ndërmarrësh hapat e duhur kur zgjedh fotot e duhura për postimin tënd. Gjithçka, nga cilësia e figurës, deri tek vendosja e fotografive mund të ndikojë nëse lexuesit tuaj do të vazhdojnë të lexojnë postimin tuaj.

Numëron cilësinë

Cilësia e imazheve tuaja pasqyron cilësinë e blogut tuaj, kështu që kur zgjidhni imazhe sigurohuni që të kërkoni ato me cilësi të lartë.

 • Lista e kontrollit të imazhit me cilësi të lartë
  • i mprehtë
  • Ngjyra të ndritshme
  • Detaje të qarta dhe të qarta
  • Ekspozimi i mirë dhe ndriçimi
  • Përbërje e mirë
  • Asnjë detaj i paqartë apo kokrrizë
  • Asnjëherë nuk është përdorur në postimet e tua të tjera
 • Lexuesit kanë më shumë të ngjarë të lexojnë postimin tuaj nëse një imazh tërheq vëmendjen e tyre.
 • Më shumë aksione në Facebook:
  • Kur lexuesit ndajnë postimin tuaj ata u jepet mundësia që të përfshijnë një imazh, nëse imazhi është i shkëlqyeshëm, ka më shumë të ngjarë që ai të ndahet.

Ku të shikoni

Sa më lehtë që të duket, nuk mund të bësh thjesht ndonjë imazh që gjen në një kërkim në Google, duhet të kuptosh se cilat imazhe mund dhe nuk mund të përdorësh dhe çfarë është një imazh i mbrojtur nga të drejtat e autorit.

 • E drejta e autorit përdoret për të mbrojtur veprat origjinale të autorësisë.
 • Sapo të shkruani postimin tuaj në blog, ose të merrni një imazh, ajo që po krijoni është e mbrojtur nga të drejtat e autorit, pavarësisht nëse është publikuar apo jo.
 • Ligjet e të drejtave të autorit lejojnë që krijuesi të shpërndajë foton përmes shitjes ose transferimit.
 • Kur kërkoni përmes fotove, gjithmonë lexoni printimin e mirë dhe dini se çfarë lloji të së drejtës së autorit ka imazhi.
 • Ekzistojnë shumë lloje të licencave, por këto janë ato që duhet të kuptoni kur kërkoni një foto për postimin tuaj në blog:
  • Creative Commons
   • Një organizatë jofitimprurëse e ngriti këtë gjë për të lejuar fotografët që lehtë të licencojnë punën e tyre.
   • Imazhet nuk janë gjithmonë në dispozicion për përdorim komercial.
   • Nuk duhet të paguani për të përdorur një imazh.
   • Ju duhet të siguroni një kredi fotografike.
  • Royalty Free (RF)
   • Do t’i gjeni këto në faqet e fotografive në magazinë dhe vetëm duhet të paguani licencën për t’i përdorur ato një herë.
  • Fusha publike
   • Asnjë licencë apo blerje për foto në fusha publike.
   • Fotografi ka zgjedhur të vendosë punën e tyre në domenin publik, për të gjithë t’i përdorin.

Si të shmangni çështjet e të drejtave të autorit:

 • Një mënyrë e thjeshtë për të shmangur çdo problem është të përdorni një faqe fotografish me fotografi që, me pagesa, ju lejon të kërkoni dhe përdorni imazhe të mbrojtura nga të drejtat e autorit..
  • Kini kujdes kur përdorni këtë lloj siti, fotot zakonisht janë jorigjinale dhe jo gjithmonë të cilësisë më të lartë.
   • Shutterstock.com
   • iStockphoto.com
   • Gettyimages.com
  • Creativecommons.org është një mënyrë e lirë për të gjetur foto.
   • Ju mund të kërkoni në Flickr, Google, Yahoo, Pixabay dhe faqet e tjera të fotografive për foto bazuar në llojin e licencës që po kërkoni.
  • Kërko Compfight.com, një bazë të dhënash të dedikuar për të ndihmuar blogerët të gjejnë foto për postimet e tyre.
   • Ky mjet i kërkimit Flickr ju lejon të kërkoni nëpër foto, por ju ende duhet të siguroheni që të zgjidhni licencën e duhur dhe t’i atribuoni siç duhet fotografit.

Krijoni imazhin tuaj

Nëse nuk mund të gjeni fotografinë e duhur për postimin tuaj, shtoni disa origjinalitet në të dhe krijoni tuajin.

 • Përdorni një foto që keni marrë, ose bëni një foto posaçërisht për postimin tuaj.
  • Përdorni këto këshilla themelore kur bëni fotografitë tuaja:
   • Ndriçimi: Bëni fotot tuaja afër dritës natyrale, por jo në rrezet e diellit direkte.
   • Props: Përdorni propozime për të treguar një histori, por sigurohuni që ta mbani të thjeshtë.
   • Sfondi: Nëse jeni duke bërë fotografi në shtëpinë tuaj, sigurohuni që së pari të pastroni! Krijoni sfondin tuaj me një bord të posterave të bardhë, dërrasën e dërrasave ose diçka të ngjashme.
   • Këndet: Bëni fotografi nga çdo kënd dhe zgjidhni cilën ju pëlqen më së miri.
  • Shtoni një pamje nga ekrani për të ndihmuar në shpjegimin e asaj që po diskutoni.
   • Kini kujdes me ndryshimin e madhësisë, mos e bëni të vështirë. Madhësia e imazheve në mënyrë të barabartë (50%, 25%).
   • Mos i trego të gjitha shiritat e veglave, faqeshënuesve dhe informacione të tjera të panevojshme në pamjen tënde të ekranit. Mbajeni sa më gjenerik dhe të thjeshtë.
  • Përdorni një imazh që keni vizatuar.

Citoni Fotografitë

Pavarësisht se ku i gjeni imazhet tuaja, gjithmonë duhet të jepni kredi aty ku pritet kredia.

 • Përfshirja e një kredie fotografike do t’i japë blogut tuaj një sens profesionalizmi.
 • Buroni artistin origjinal me një lidhje prapa në punën e tyre, ka shumë mënyra për ta bërë atë:
  • Fillimisht e ngarkuar nga emri i autorit / url ”(link)
  • Një kod i ngulitur i siguruar nga burimi i fotos
  • Kjo foto, “titulli i imazhit” është e drejta e autorit © 2011 autori-link dhe është në dispozicion nën një tip-atribut-këtu ”(link)
  • “Emri i autorit HT” (link)
  • “Përmes emrit të autorit / url” (link)
  • Një lidhje në postim që i referohet krijuesit origjinal.
  • Shtoni një përshkrim me tekstin dhe lidhjen.
  • Lidhuni drejtpërdrejt me licencën Creative Commons që po përdorni.

Madhësia e figurës

Madhësia e imazheve në blogun tuaj mund të ndikojë në shpejtësinë e ngarkesës së faqes tuaj dhe se si lexuesit tuaj e shikojnë postimin tuaj.

 • Rezolucion më i lartë = kohë më e gjatë e ngarkesës.
 • Një imazh me rezencë të ulët mund të ngarkohet më shpejt, por është me cilësi të ulët.
 • Madhësia e rekomanduar: 500 pixel
  • Kjo lejon që imazhi të ridimensionohet lehtë.
 • Rezolucioni i rekomanduar është midis 72 dpi dhe 96 dpi, çdo gjë më e lartë do të zgjasë më shumë për tu ngarkuar.
 • Për të shkurtuar kohën e ngarkesës në faqe, zvogëloni madhësinë e figurës tuaj pa ndikuar në cilësinë duke ngjeshur imazhet tuaja.
  • Kompresimi pa humbje i imazhit: heq disa të dhëna të figurës, por nuk ndikon në cilësinë e figurës.
  • Kompresimi i humbur i figurës: heq më shumë të dhëna dhe ul cilësinë e figurës.
  • Mjetet e kompresimit: SmushIT, Optimizer JPEG, Optimizer i Imazhit, TinyPNG

Vendosja e figurës

Aty ku vendosni foton tuaj gjatë gjithë postimit tuaj, mund të përcaktoni nëse lexuesit tuaj qëndrojnë të angazhuar dhe vazhdojnë të lexojnë, ose të shkoni në një sit tjetër.

 • Gjithmonë përqendro imazhe të mëdha.
 • Imazhet më të hollë gjithashtu duhet të jenë të përqëndruara (mund të korrni imazhe të mëdha poshtë për të kursyer kohën e ngarkesës).
 • Mbani imazhe të rreshtuara djathtas dhe majtas të vogla për të mos kapur tekstin pranë tij.
 • Vendosni një imazh sipër palosjes.
  • Kur lexuesit të lexojnë titullin dhe prezantimin tuaj, ata do të shohin një pjesë të një fotografie dhe lëvizin poshtë për të parë pjesën tjetër.
  • Atëherë ata kanë më shumë të ngjarë të lexojnë titullin nën atë foto, pastaj pjesën tjetër të artikullit.
 • Përdorni imazhe të mëdha për të ndarë në pjesët kryesore ose për të krijuar një ndikim.
  • Por përdorni ato me kursim, ato ngadalësojnë kohën e ngarkesës së faqes tuaj.

burimet

 • Si të Bëni Postimet e Blogut tuaj Mrekullueshëm të Bukur me Imazhe – incomediary.com
 • Udhëzuesi i plotë për përdorimin e imazheve në postimet në blogun tuaj – john.do
 • Përdorimi i drejtë i të drejtave të autorit dhe si funksionon për imazhet në internet – socialmediaexaminer.com
 • Liçensat e Fotografisë së Shpjeguara – Shpjeguar nga buxhetstockphoto.com
 • Marrja e fotove të duhura në Windows për Blogs ose Tutorials – hanselman.com
 • Këshilla për të bërë fotografi për blogun tuaj – sunnywithachanceofsprinkles.com
 • Momenti magjik: Sigurohuni që fotografitë tuaja të jenë të përshtatshme # 1 – fairyblogmother.co.uk
 • Mjetet më të mira falas për të kompresuar dhe optimizuar imazhet në blogun tuaj – spiceupyourblog.com
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map