Idetë e Blogut: 49 copë të përmbajtjes me gjelbërim të përhershëm

Disclosure: Mbështetja juaj ju ndihmon të mbani sitin në punë! Ne fitojmë një tarifë referimi për disa nga shërbimet që rekomandojmë në këtë faqe.


Havefarë kanë të përbashkët bloget tuaja të preferuara? Pavarësisht nga tema dhe cilësia e përmbajtjes, ata pothuajse me siguri do të ndërtojnë një lexues duke botuar artikuj pa kohë: informacion të cilit lexuesit i referohen pa pushim, dhe artikuj që lidhin lexuesit e rinj gjatë gjithë kohës.

Kjo përmbajtje njihet si përmbajtje e përhershme. Ashtu si pishat që nuk humbasin kurrë ngjyrën e tyre, artikujt me gjelbërim të përhershëm mbeten të rëndësishme për vite.

Ndërtimi i Strategjive të Përgjithshme

Artikujt me gjelbërim të përhershëm duhet të formojnë shtyllën kurrizore të çdo blogu, përfshirë edhe tuajin. Por përmbajtja me gjelbërim të përhershëm nuk është e thjeshtë për tu kompozuar. Shumë bloge publikojnë përmbajtje afatshkurtra, të tilla si histori lajmesh, të cilat thjesht nuk do t’i sjellin lexuesit pasi tema të jetë “kapela e vjetër”.

Për të qenë me gjelbërim të përhershëm, përmbajtja duhet të shënojë një ose më shumë nga këto kuti:

 • Shumë “Google i aftë”: duhet t’i përgjigjet pyetjeve të zakonshme që janë vazhdimisht të rëndësishme për kërkuesit
 • Kohë interesante ka kaluar data e publikimit
 • Tërhiqeni në trafik vazhdimisht me muaj, apo vite
 • Mungesa e një date skadimi

Nëse është bërë si duhet, përmbajtja me gjelbërim të përhershëm është investimi më i mirë që mund të bëni. Ai ndihmon në Optimizimin e Motorit të Kërkimit (SEO), ndihmon në ndërtimin e lidhjeve dhe siguron që Google e sheh blogun tuaj si një burim informacioni cilësor.

Gjetja e ideve të gjelbërta

Ardhja me ide për të populluar kalendarin tuaj përherë të gjelbër të përmbajtjes nuk është e lehtë. Për të ndihmuar, ne kemi përpiluar 50 ide me gjelbërim të përhershëm. Pavarësisht nga biznesi juaj ose kamare, ju duhet të jeni në gjendje të zgjedhni 10-20 dhe blog rreth tyre menjëherë.

 1. Rishikoni shërbimet që përdorni çdo ditë. Biznesmenë të tjerë dëshirojnë të dinë nëse shërbimet ia vlen të përdoren, kështu që ndajnë përvojën tuaj dhe tregojuni atyre.
 2. Publikoni këshilla kryesore kjo do t’i ndihmojë njerëzit të kuptojnë industrinë tuaj. Qëllimi juaj është që t’i përdorni këto këshilla drejt klientëve – njerëz që përfundimisht do të blejnë nga ju – jo nga bashkëmoshatarët tuaj.
 3. Përdorni Trendet e Google për të gjetur idetë e temave që janë në rrugën e tyre – jo në rënie. Ndërsa tendencat janë të ndjeshme ndaj kohës, disa janë në një udhëtim për tu bërë gjithnjë të gjelbër. Kapni herët dhe ndërtoni atë potencial trafiku.
 4. Mendoni për temat e ngrohta. Këto do të tërheqin një rrjedhë të qëndrueshme të interesit, dhe ju do të keni shumë pak konkurrencë për fjalët kyçe.
 5. Përcaktoni akronimet që janë të zakonshme në linjën tuaj të punës. Klientët tuaj ndoshta po pyesin se çfarë do të thotë.
 6. Mbuloni një temë përkatëse historike ose kulturore hollësisht. Të gjithë kanë nevojë për fakte dhe shifra me nxitim; kjo është arsyeja pse të gjithë e dinë për Wikipedia.
 7. Shkruaj dokumente ndihmëse. Zgjidhni fjalët kyçe me kujdes në mënyrë që përmbajtja juaj e ndihmës të shfaqet në kërkimet e Google për ato produkte dhe shërbime. Mbajeni atë të rëndësishme edhe për biznesin tuaj.
 8. Serializoni një tutorial mbi disa postime. Serializimi i përmbajtjes është një mënyrë e shkëlqyeshme për të krijuar lidhje të brendshme.
 9. Përcaktoni termat teknike. Lexuesit tuaj mund të luftojnë me pjesë të tjera të përmbajtjes pa përkufizime, kështu që një blog me përkufizime teknike është një mënyrë e shkëlqyeshme për të fituar lidhje nga blogu juaj dhe nga njerëzit e tjerë.
 10. Shkruaj për video me gjelbërim të përhershëm. Zgjidhni diçka të rëndësishme nga YouTube, futeni atë dhe shtoni rrotullimin tuaj në një postim në blog. Videot qesharake të maceve janë një nga shembujt më të mirë të përmbajtjes me gjelbërim të përhershëm në internet.
 11. Mbuloni historinë e një ngjarje sportive. Do të sjellë trafik për vite me rradhë dhe nuk do të datojë nëse është bërë si duhet.
 12. Publikoni një podcast kjo do të qëndrojë në provën e kohës. Përmbajtja audio është relativisht e lehtë për tu prodhuar; thjesht rri larg bisedës për çështjet aktuale.
 13. Rendisni burimet e dobishme për biznesmenët e tjerë. Postimet e listave janë gjithmonë shumë të lexueshme nëse strukturohen saktë, dhe njerëzit do të shënojnë një postim të strukturuar mirë.
 14. Shkruaj pyetje të bëra më shpesh në lidhje me biznesin apo industrinë tuaj. Merrni frymëzim nga postimet në media sociale dhe përdoruesit ose klientët ekzistues.
 15. Publikoni një postim për veten dhe aftësitë tuaja. Njerëzit janë në thelb kureshtarë dhe do të kënaqen të mësojnë më shumë rreth jush.
 16. Merrni frymëzim nga tema jo të gjelbërta. Nëse dëshironi të ndërtoni trafik, bloget në lidhje me lajmet nuk janë mënyra më e mirë, por botimi i analizave pas një ngjarje të madhe mund t’ju sjellë trafik të përhershëm
 17. Shkruani për ngjarjet vjetore që do të vijnë rreth vit pas viti. Ndërsa bloget e sezonit nuk janë të gjelbërta në një afat të shkurtër, ato do të sjellin spikes në trafik sa herë që data kalon në kalendar.
 18. Publikoni rekomandimet e klientit. Dëshmitë janë një mënyrë e shkëlqyeshme për të frymëzuar besimin në produktet dhe shërbimet tuaja, dhe ato mund të jenë një burim i shkëlqyeshëm i fjalëve kyçe të bishtit të gjatë.
 19. Kërkoni dhe shkruani një biografi vrasëse. Bëni atë të rëndësishme për biznesin tuaj duke zgjedhur një legjendë të industrisë ose rimorkio.
 20. Shkruaji fjalorë termash. Këto janë një lloj tjetër i postës së listave, dhe ato mund të jenë të shkëlqyera për lidhjet në hyrje, si dhe trafikun e kërkimit organik. Thjesht përpiquni të shkruani pak përmbajtje për secilin përkufizim të fjalorit për të përmbledhur postimin.
 21. Krijoni një listë të disa blogjeve për një temë të ngrohtë. Nëse kjo ndihmon për të krijuar një audiencë, mund ta bëni atë një tipar të rregullt.
 22. Përgjigjuni pyetjeve të klientëve tuaj të rinj në një blog. Shpesh, ne shkruajmë përmbajtje fantastike në postë elektronike që duhet të publikohen për të shijuar të gjithë.
 23. Shkruaj një studim rasti. Shtë më mirë të promovoni marrëdhëniet tuaja me një klient që të punoni me afat të gjatë, në mënyrë që përmbajtja të mos datojë kurrë.
 24. Krijoni një listë të burimeve të dobishme për një të ri duke filluar në industrinë tuaj. Ndihma për të tjerët është një mënyrë e shkëlqyeshme për të ndërtuar besimin dhe për tu bërë bashkë.
 25. Shkruaj strategji për problemet e zakonshme. Kursimi i parave, humbja e peshës, ndërrimi i vendeve të punës dhe balancimi i buxheteve të biznesit janë të gjitha temat e shkëlqyera.
 26. Shkruani në detaje rreth veçorive të produktit ose shërbimeve. Kjo mund të ndihmojë për të forcuar ato fjalë kyçe të vlefshme të bishtit të gjatë.
 27. Zbuloni mënyrën e punës dhe strategjinë tuaj për të qenë produktiv. Shumë biznese ngecin sepse njerëzit humbin vrullin, kështu që bloget motivuese mund të ndihmojnë në tërheqjen e trafikut nga një audiencë e gjerë.
 28. Shkruaj për përmbajtje të tjera pa kohë kjo mund të jetë e dobishme për lexuesit tuaj. Librat e gatimit dhe librat referues janë shembuj të mirë.
 29. Publikoni njohuri humori në industrinë tuaj. Blogjet që i bëjnë njerëzit të qeshin janë kandidatë të shkëlqyeshëm për ndarjen sociale.
 30. Serializoni librin tuaj elektronik. Prishni përmbajtjen në bloge të veçantë, secila me një lidhje me versionin PDF.
 31. Tregoni historinë e arritjes më të madhe të kompanisë suaj. Vetë-promovimi nuk është gjë e keqe.
 32. Mendoni për një ofertë të vazhdueshme për të promovuar, siç është një dhuratë falas ose një kod kuponi. Njerëzit janë gjithmonë në kërkim të zbritjeve dhe ofertave përpara se të bëni një blerje.
 33. Publikoni një recetë (nëse është e rëndësishme për biznesin tuaj!). Recetat nuk plaken kurrë.
 34. Shkruaj për ato terma zhargon me të cilën luftojnë klientët tuaj të rinj. Shpjegimi i sfondit pas zhargonit e ndihmon atë të futet brenda.
 35. Shkruaj një postim vjetor mbi një temë që mund të azhurnohet në çdo vit që vijon. Një shembull i mirë është një studim vjetor i stafit, një raport i industrisë ose një hulumtim.
 36. Publikoni një studim të klientëve pa një datë të mbylljes. Kjo mund të jetë shumë e dobishme për të marrë reagime nga klientët e mundshëm.
 37. Krijoni një kurs trajnimi në Udemy dhe lidhja me të nga blogu yt. Njerëzit e duan mësimin në mënyrë të pavarur në internet, veçanërisht nëse kursi është falas.
 38. Mitet e gjoksit mbi industrinë tuaj. Ju keni njohuri unike për veten – kështu që përdorni!
 39. Shkruaj për “gabimet e njohura” me pajisje ose pajisje që përdorni në punën tuaj. Nëse keni një rrugëdalje, do të sjellni trafik nga njerëz me të njëjtin problem.
 40. Publikoni një intervistë me një udhëheqës të mendimit në ngrohtë tuaj. Mundohuni të vendosni një rrotullim editorial në intervistë në mënyrë që të lexojë si një artikull të revistës, sesa një pyetësor.
 41. Shkruani për “hacks e jetës” tuaj të preferuar për të bërë punën më shpejt. Rritja e produktivitetit është një temë që të gjithë duan të lexojnë.
 42. Keni të paktën një si të postoni për Krishtlindjen në blogun tuaj. Edhe tema më e paqartë e Krishtëlindjes do të ketë hite ndërsa afrohet dhjetori.
 43. Rishikoni një këndvështrim të përbashkët. Publikoni mendimin tuaj unik për një temë që është mbuluar në thellësi nga të tjerët. Ju ndoshta do të lidheni, me kusht që të jeni të sinqertë për pikëpamjet tuaja.
 44. Ofroni 10 mënyra për të… bërë diçka! Lista e numrave është e shkëlqyeshme për idetë me përmbajtje të përhershme, dhe lexuesit i duan ata sepse e dinë saktësisht se sa kohë do të duhet të investojnë për të lexuar postimin.
 45. Hartoni këshilla fillestare për fillestarët. Njerëzit që kanë nevojë për ndihmë me diçka, përfundimisht mund të zgjedhin që t’ju punësojnë për ta bërë atë për ta.
 46. Embed prezantimet dhe përmbajtjen e revistës me këndvështrimin dhe komentin tuaj. SlideShare dhe Scribd janë burime të shkëlqyera.
 47. Lidhni postimet më të vjetra të lidhura së bashku kështu që ato bëhen me gjelbërim të përhershëm si një grup. Për shembull, postimet me kohë të ndjeshme mund të bëhen më të dobishme nëse përcjellin një situatë ndërsa evoluon.
 48. Redaktoni postimet e vjetra në blogun tuaj. Nëse keni botuar artikuj që kanë ngecur, modifikoni artikujt për të mbajtur përmbajtjen me gjelbërim të përhershëm, ndërsa hidhni poshtë çdo gjë që është lajmi i vjetër.
 49. Shkruaj përmbajtje cilësore. Kur bëhet fjalë për postimet në blog, nuk ka asnjë pikë nxitimi për të krijuar masa me përmbajtje të hollë. Publikoni postime që njerëzit me të vërtetë duan të lexojnë, pëlqejnë dhe ndajnë.

Shikojeni përmbajtjen me gjelbërim të përhershëm

Përmbajtja me gjelbërim të përhershëm është themeli i çdo blogu të shkëlqyeshëm. Ndërsa Google kërkon cilësi më të lartë, bizneset po investojnë më shumë, dhe kjo do të thotë që përmbajtja duhet të qëndrojë në provën e kohës për të vlefshme për botim.

Nëse përmbajtja juaj nuk shkon kurrë, ajo gjithmonë do të tërheqë lexuesit e rinj. Jini specifik, mos jini shumë teknikë dhe ngjituni fort në ngrohtësinë tuaj. Sapo të jetë krijuar strategjia juaj për gjelbërim të përhershëm, nuk do të keni nevojë të shqetësoheni për ndërtimin e trafikut përsëri.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map