Agjenti i Përdoruesit: Mësoni Tani Agjentin e Përdoruesit të Shfletuesit tuaj të Internetit

Agjenti juaj i përdoruesit është:

Mozilla / 5.0 (iPhone; CPU iPhone OS 10_3 si Mac OS X) AppleWebKit / 602.1.50 (KHTML, si Gecko) CriOS / 56.0.2924.75 Mobile / 14E5239e Safari / 602.1 RuxitSynthetic / 1.0 v1056367419 t3361852064589862559ff


Adresa juaj e IP është:

Flamuri i SH.B.A. 35.190.173.33

Informacioni i shfletuesit:

Aktivizohet JavaScript:Cookies të aktivizuara:Raporti i pikselave të pajisjes:Rezolucioni i ekranit:Madhësia e dritares së shfletuesit:Koha lokale:Zona e kohës:
jo
jo
N / A
N / A
N / A
N / A
N / A

Agjentët e përdoruesit janë unikë për çdo vizitor në internet. Ata zbulojnë një katalog të të dhënave teknike në lidhje me pajisjen dhe programin që vizitori po përdor. Të armatosur me këtë informacion, mund të zhvilloni faqe më të pasura dhe dinamike që ofrojnë përvoja të ndryshme bazuar në agjentin e përdoruesit që po viziton.

Agjentët e përdoruesve janë gjithashtu kritikë në kontrollin e robotëve të motorit të kërkimit duke përdorur skedarin robots.txt në serverin tuaj. Por ato nuk funksionojnë në mënyrë të përsosur në çdo situatë, dhe informacioni në një varg agjentësh përdorues mund të falsifikohet.

Për të shfrytëzuar këtë informacion, duhet të kuptoni pjesët përbërëse të një varg agjenti përdorues dhe të merrni parasysh gjithashtu rreziqet e mundshme të përdorimit të kësaj metode për të dhënë përmbajtje.

Farë është një agjent përdorues?

Të gjithë ata që shfletojnë tani në internet kanë një agjent përdorues. Theshtë programi kompjuterik që vepron si ura midis jush – përdoruesit – dhe internetit.

Shtë më e lehtë për të kuptuar agjentët e përdoruesve nëse bëjmë prapa dhe shikojmë evolucionin e uebit. Në atë mënyrë ne mund të kuptojmë përfitimet e agjentëve të përdoruesve.

Kur interneti ishte një sistem i bazuar në tekst, menjëherë në fillim të përdorimit të tij, përdoruesit duhej të shtypnin komanda për të lundruar dhe dërguar mesazhe. Tani, ne kemi shfletues për ta bërë këtë për ne. Ne thjesht tregojmë dhe klikojmë, dhe shfletuesi po vepron si “agjenti” ynë, duke i kthyer veprimet tona në komanda.

Si funksionon një agjent përdorues?

Kur shfletuesi juaj (ose pajisja e ngjashme) ngarkon një faqe në internet, ai e identifikon veten si një agjent kur merr përmbajtjen që ju keni kërkuar.

Së bashku me atë identifikimin e agjentit të përdoruesit, shfletuesi dërgon një mori informacioni për pajisjen dhe rrjetin ku është në funksion.

Ky është një grup i të dhënave me të vërtetë për zhvilluesit e uebit pasi u lejon atyre të rregullojnë përvojën në varësi të agjentit të përdoruesit që ka ngarkuar faqen..

Llojet e Agjentit të Përdoruesit

Shfletuesit janë një shembull i drejtpërdrejtë i një agjenti të përdoruesit, por mjetet e tjera mund të veprojnë si agjentë. Me rëndësi, jo të gjithë agjentët e përdoruesve kontrollohen ose udhëzohen nga njerëzit, në kohë reale.

Zvarritësit e motorit të kërkimit janë një shembull i mirë i një agjenti të përdoruesit që është (kryesisht) i automatizuar – një robot që trashet në internet pa një përdorues në krye.

Këtu është një listë e disa prej agjentëve të përdoruesve që do të hasni:

 • Browsers: Përfshirë Microsoft Edge, Internet Explorer, Firefox, Safari, Chrome, BlackBerry, Opera, Opera Mini, iOS Safari, Chrome për Android, Samsung Internet, shfletues QQ, dhe të tjerët.
 • crawlers: Google, Google Images, Yahoo! Slurp, dhe qindra të tjerë.
 • consoles: PlayStation 4, Wii, PlayStation Portable dhe Bunjalloo – shfletuesi i integruar i Nintendo DS.
 • Sistemet operative të trashëgimisë (për shembull, AmigaVoyager).
 • Shfletuesit offline dhe të ngjashme (për shembull, Wget dhe Offline Explorer).
 • Damë lidhëse (për shembull, kontrolli i kontrollit W3C).
 • Plus një gamë e tërë e lexuesve të burimeve, vlefshmëritë, platformat cloud, lojtarët e mediave, bibliotekat e postave elektronike dhe skriptet.

Fijet e Agjentit të Përdoruesit HTTP

Sapo agjenti i përdoruesit të ketë identifikuar veten në serverin në internet, mund të fillojë një proces i quajtur negociatat e përmbajtjes. Kjo lejon që faqja e internetit të shërbejë versione të ndryshme të vetvetes, bazuar në vargun e agjentit të përdoruesit.

Agjenti ia kalon kartën e identitetit serverit, dhe serveri pastaj negocion një kombinim të skedarëve, skripteteve dhe mediave të përshtatshme.

Në ditët e para të internetit, agjentët e përdoruesve u përdorën për të dalluar Mozaikun nga Mozilla, pasi që Mosaic nuk mbështeti korniza, ndërsa Mozilla bëri.

Si të lexoni një varg të agjentit të përdoruesit

Për të parë një tel të agjentit të përdoruesit në më shumë detaje, hidhni një sy në këtë shembull të agjentit të përdoruesit të përdorimit, siç është krijuar nga WhoIsHostingThis Vegla e Agjentit të Përdoruesit.

Rezultatet tuaja do të jenë unike për kompjuterin tuaj, pajisjen dhe rrjetin tuaj, por këtu është një nga një kompjuter që kemi në zyrë:

Mozilla / 5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_10_2) AppleWebKit / 537.36
(KHTML, si Gecko) Chrome / 51.0.2704.84 Safari / 537.36

Duke e shembur shembullin, marrim informacionin e mëposhtëm:

 • Aplikacioni i agjentit të përdoruesit është versioni Mozilla 5.0, ose një pjesë e softuerit të pajtueshëm me të.
 • Sistemi operativ është versioni OS X X 10.2.2 (dhe po funksionon në Mac).
 • Klienti është versioni Chrome 51.0.2704.84.
 • Klienti është i bazuar në versionin Safari 537.36.
 • Motori përgjegjës për shfaqjen e përmbajtjes në këtë pajisje është versioni AppleWebKit 537.36 (dhe KHTML, një motor paraqitje me burim të hapur, është i pranishëm gjithashtu).

Tofarë duhet të kërkoni në një varg të Agjentit të Përdoruesit

Shpërndarja e telave të agjentëve të përdoruesit mund të jetë e ndërlikuar pasi nuk ka një format standard. Por ka udhëzues dhe mjete analitike në të gjithë rrjetin që mund të ndihmojnë. Për shumicën e stilistëve, aplikimi, versioni dhe motori ka të ngjarë të jenë thelbësore.

Vini re se një pjesë e madhe e vargut të agjentit të përdoruesit merret me pajtueshmërinë. Kjo për faktin se Internet Explorer fillimisht duhej të deklaronte veten të pajtueshëm me Mozilla për të marrë përmbajtje me korniza.

Në praktikë, shumica e shfletuesve tani deklarojnë se janë Mozilla të pajtueshëm për të siguruar që ata të mund të kenë qasje në të gjithë përmbajtjen në internet.

Negocimi i përmbajtjes

Pra, vargu i agjentit të përdoruesit është pak i mërzitur. Por është akoma e dobishme. Farë mund të bëjmë me të?

Ne mundemi:

 • Kontrolloni aftësitë e shfletuesit ose pajisjes dhe ngarkoni CSS të ndryshme bazuar në rezultatin;
 • Dorëzoni JavaScript me porosi në një pajisje krahasuar me një tjetër;
 • Dërgoni një paraqitje faqe krejtësisht të ndryshme në një telefon, në krahasim me një kompjuter desktop;
 • Dërgoni automatikisht përkthimin e saktë të një dokumenti, bazuar në preferencën e gjuhës së agjentit të përdoruesit;
 • Shtyni oferta speciale për njerëz të veçantë, bazuar në llojin e pajisjes së tyre ose faktorë të tjerë;
 • Mblidhni statistikat në lidhje me vizitorët për të informuar krijimin e faqes sonë në internet dhe procesin e prodhimit të përmbajtjes, ose thjesht matni se kush po e godet faqen tonë dhe nga cilat burime referimi.

Në përgjithësi, ne mund t’i fuqizojmë skriptet tona për të bërë zgjedhjen më të mirë për vizitorët tanë, bazuar në agjentin e tyre të përdoruesit.

Më shumë, ne mund t’i ushqejmë ato të dhëna në një cikël të përmirësimit të vazhdueshëm, analitikës dhe proceseve të tjera, si optimizimi i konvertimit.

Agjentët e përdoruesve dhe robotët.txt

Skedari robots.txt është një skedar në serverin tuaj të internetit që kontrollon se si sillen disa agjentë të përdoruesit. Në shumicën e rasteve, ne përdorim robots.txt për të treguar zvarritës të motorit të kërkimit – ose “robotë” – çfarë të bëjmë.

Siç e përmendëm në hyrje, zvarritësit e motorit të kërkimit janë një lloj shumë specifik i agjentit të përdoruesit. Informacioni në skedarin robots.txt vlen vetëm për zvarritësit, dhe u takon crawlers që t’i interpretojnë ashtu siç kemi ndërmend.

Le të shohim disa shembuj.

Si të ndaloni ose lejoni zvarritësit me robots.txt

Të ndalosh të gjithë zvarritësit nga vizita e një faqe në internet, ne do të krijojmë një skedar teksti të quajtur robots.txt, ta vendosim atë në direktorinë e nivelit të lartë (të arritshëm në internet) në serverin tonë dhe të shtojmë tekstin e mëposhtëm:

Agjent i përdoruesit: *

Mos lejoni: /

Për të lejuar të gjithë lejet e crawlers, ne do të shtonim tekstin e mëposhtëm në skedarin tonë robots.txt:

Agjent i përdoruesit: *
lejoj:

Ju gjithashtu mund të ndaloni dhe lejoni zvarritës specifikë dhe të kufizoni ose lejoni hyrjen në dosje specifike.

Agjentët e fundit të përdoruesit të Google Chrome

Këtu janë agjentët më të fundit të përdoruesit të Chrome:

 • Chrome për Android (celular & tabletë)
  • Mozilla / 5.0 (Linux;;) AppleWebKit / (KHTML, si Gecko) Chrome / Safari Mobile /
 • Chrome për iOS
  • Mozilla / 5.0 (iPhone; CPU iPhone OS 10_3 si Mac OS X) AppleWebKit / 602.1.50 (KHTML, si Gecko) CriOS / 56.0.2924.75 Mobile / 14E5239e Safari / 602.1
 • Chrome WebView (KitKat te Lollipop)
  • Mozilla / 5.0 (Linux; Android 4.4; Nexus 5 Build / _BuildID_) AppleWebKit / 537.36 (KHTML, si Gecko) Versioni / 4.0 Chrome / 30.0.0.0 Mobile Safari / 537.36
 • Chrome WebView (Lollipop dhe më lart)
  • Mozilla / 5.0 (Linux; Android 5.1.1; Nexus 5 Build / LMY48B; wv) AppleWebKit / 537.36 (KHTML, si Gecko) Versioni / 4.0 Chrome / 43.0.2357.65 Mobile Safari / 537.36

Pyetjet e bëra më shpesh

Mund të keni akoma disa pyetje në lidhje me agjentët e përdoruesve, cilat janë ato dhe si funksionojnë ato. Këtu janë disa pyetje dhe përgjigje për të filluar.

Farë është agjenti i përdoruesit në një kërkesë HTTP?

Një agjent i përdoruesit është një varg karakteri të veçantë në secilin shfletues që lejon veprimet si agjent identifikimi. Agjenti i përdoruesit lejon që serveri i internetit të identifikojë sistemin operativ dhe shfletuesin. Pastaj, serveri në internet përdor informacionin e shkëmbyer për të përcaktuar se çfarë përmbajtje u paraqitet sistemeve të veçanta operative dhe shfletuesve të internetit në një seri pajisjesh.

Farë është në një varg agjent përdorues?

Vargu i agjentit të përdoruesit përmban aplikacionin ose programin e përdoruesit, sistemin operativ (dhe versionet e tyre), klientin në internet, versionin e klientit të internetit dhe motorin përgjegjës për shfaqjen e përmbajtjes (siç është AppleWebKit). Vargu i agjentit të përdoruesit dërgohet në formën e një kokë kërkese HTTP.

Farë është zbulimi i agjentit të përdoruesit?

Zbulimi i agjentit të përdoruesit është procesi i njohjes dhe analizimit të vargut të agjentëve të përdoruesit për t’u njohur me vetitë e vargut. Zbulimi i agjentëve të përdoruesit mund të jetë i dobishëm për faqet e internetit për të optimizuar dhe synuar karakteristika të ndryshme të shfletuesit, në krahasim me llojet specifike të shfletuesit.

Whatfarë është spoofing agjent përdoruesi?

Spoofing i agjentit të përdoruesit është një term i përdorur për të përshkruar një shembull kur përmbajtja e agjentit të përdoruesit të një shfletuesi në internet lejon shfletuesin e internetit të pozojë dhe të identifikojë si një shfletues tjetër. Meqenëse faqet e internetit shpesh kontrollojnë llojin e shfletuesit kur paraqesin përmbajtje për përdoruesit, heqja e agjentëve të përdoruesve është e dobishme për shumë shfletues në internet për sa i përket pajtueshmërisë.

Për çfarë përdoret WebKit?

WebKit është një motor shfletues HTML. Isshtë një motor me burim të hapur i zhvilluar nga Apple dhe përdoret kryesisht në shfletuesit Safari dhe iOS të Apple. Shtë një motor interpretues që përpunon HTML dhe CSS për të interpretuar dhe prezantuar faqet në internet. WebKit është gjithashtu përgjegjës për t’ju lejuar të lundroni përmes lidhjeve në një faqe në internet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map