Ιδέες ιστολογίου: 49 κομμάτια αειθαλούς περιεχομένου

Αποκάλυψη: Η υποστήριξή σας βοηθά στη διατήρηση της λειτουργίας του ιστότοπου! Κερδίζουμε ένα τέλος παραπομπής για ορισμένες από τις υπηρεσίες που προτείνουμε σε αυτήν τη σελίδα.


Τι κοινό έχουν τα αγαπημένα σας ιστολόγια; Παρά το θέμα και την ποιότητα του περιεχομένου, θα δημιουργήσουν σχεδόν σίγουρα μια αναγνωσιμότητα δημοσιεύοντας διαχρονικά άρθρα: πληροφορίες στις οποίες οι αναγνώστες αναφέρονται ξανά και ξανά και άρθρα που συνδέονται συνεχώς με νέους αναγνώστες.

Αυτό το περιεχόμενο είναι γνωστό ως αειθαλές περιεχόμενο. Όπως τα πεύκα που δεν χάνουν ποτέ το χρώμα τους, τα αειθαλή άρθρα παραμένουν σχετικά για χρόνια.

Δημιουργία αειθαλών στρατηγικών

Τα αειθαλή άρθρα πρέπει να αποτελούν τη ραχοκοκαλιά κάθε blog, συμπεριλαμβανομένου του δικού σας. Αλλά το αειθαλές περιεχόμενο δεν είναι εύκολο να δημιουργηθεί. Πολλά ιστολόγια δημοσιεύουν βραχυπρόθεσμο περιεχόμενο, όπως ειδησεογραφικές ειδήσεις, που απλώς δεν θα φέρουν τους αναγνώστες όταν το θέμα είναι «παλιό καπέλο».

Για να είναι αειθαλή, το περιεχόμενο πρέπει να σημειώσει ένα ή περισσότερα από αυτά τα πλαίσια:

 • Ιδιαίτερα «με δυνατότητα Google»: θα πρέπει να απαντά σε κοινές ερωτήσεις που είναι συνεχώς σχετικές με τους χρήστες που αναζητούν
 • Ενδιαφέρον έχει περάσει από την ημερομηνία δημοσίευσής του
 • Τραβήξτε την κυκλοφορία με συνέπεια για μήνες ή χρόνια
 • Έλλειψη ημερομηνίας λήξης

Εάν γίνει σωστά, το αειθαλές περιεχόμενο είναι η καλύτερη επένδυση που μπορείτε να κάνετε. Ενισχύει τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO), βοηθά στη δημιουργία συνδέσμων και διασφαλίζει ότι η Google βλέπει το ιστολόγιό σας ως πηγή ποιοτικών πληροφοριών.

Εύρεση αειθαλών ιδεών

Δεν είναι εύκολο να βρεις ιδέες για να συμπληρώσεις το ημερολόγιο του αειθαλούς περιεχομένου σου. Για βοήθεια, έχουμε συγκεντρώσει 50 ιδέες αειθαλούς περιεχομένου. Ανεξάρτητα από την επιχείρηση ή τη θέση σας, θα πρέπει να έχετε τη δυνατότητα να διαλέξετε 10-20 και να κάνετε blog σχετικά με αυτές αμέσως.

 1. Ελέγξτε τις υπηρεσίες που χρησιμοποιείτε καθημερινά. Άλλοι επιχειρηματίες θέλουν να μάθουν αν αξίζει να χρησιμοποιηθούν οι υπηρεσίες, γι ‘αυτό μοιραστείτε την εμπειρία σας και πείτε τους.
 2. Δημοσίευση κορυφαίων συμβουλών που θα βοηθήσουν τους ανθρώπους να κατανοήσουν τον κλάδο σας. Ο στόχος σας είναι να προσανατολίσετε αυτές τις συμβουλές στους πελάτες – άτομα που τελικά θα αγοράσουν από εσάς – όχι τους συνομηλίκους σας.
 3. Χρησιμοποιήστε το Google Trends για να βρείτε ιδέες για θέματα που βρίσκονται στο δρόμο τους – δεν μειώνεται. Ενώ οι τάσεις είναι ευαίσθητες στο χρόνο, ορισμένες βρίσκονται σε ένα ταξίδι για να γίνουν αειθαλείς. Πιάστε τα νωρίς και αξιοποιήστε αυτό το δυναμικό κίνησης.
 4. Σκεφτείτε εξειδικευμένα θέματα. Αυτά θα προσελκύσουν μια σταθερή ροή ενδιαφέροντος και θα έχετε πολύ μικρό ανταγωνισμό για τις λέξεις-κλειδιά.
 5. Ορίστε τα ακρωνύμια που είναι κοινά στη δουλειά σας. Οι πελάτες σας αναρωτιούνται πιθανώς τι εννοούν.
 6. Καλύψτε ένα σχετικό ιστορικό ή πολιτιστικό θέμα λεπτομερώς. Όλοι χρειάζονται γεγονότα και αριθμούς βιαστικά. Γι ‘αυτό όλοι γνωρίζουν τη Wikipedia.
 7. Γράψτε έγγραφα βοήθειας. Επιλέξτε προσεκτικά λέξεις-κλειδιά, ώστε το περιεχόμενο της βοήθειάς σας να εμφανίζεται στις αναζητήσεις Google για αυτά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες. Κρατήστε το σχετικό και για την επιχείρησή σας.
 8. Σειριοποιήστε ένα σεμινάριο για πολλές δημοσιεύσεις. Το σειριακό περιεχόμενο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τη δημιουργία εσωτερικών συνδέσμων.
 9. Ορίστε τεχνικούς όρους. Οι αναγνώστες σας μπορεί να δυσκολευτούν με άλλα κομμάτια περιεχομένου χωρίς ορισμούς, επομένως το ιστολόγιο τεχνικών ορισμών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκτήσετε συνδέσμους από το δικό σας ιστολόγιο και άλλα άτομα.
 10. Γράψτε για αειθαλή βίντεο. Επιλέξτε κάτι σχετικό από το YouTube, ενσωματώστε το και προσθέστε τη δική σας περιστροφή σε μια ανάρτηση ιστολογίου. Τα αστεία βίντεο με γάτες είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα αειθαλούς περιεχομένου στον ιστό.
 11. Καλύψτε την ιστορία ενός αθλητικού γεγονότος. Θα φέρει κίνηση για χρόνια και δεν θα χρονολογηθεί αν γίνει σωστά.
 12. Δημοσίευση podcast που θα αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου. Το περιεχόμενο ήχου είναι σχετικά εύκολο στην παραγωγή. απλώς αποφύγετε τη συνομιλία σχετικά με τις τρέχουσες υποθέσεις.
 13. Λίστα χρήσιμων πόρων για συναδέλφους επιχειρηματίες. Οι αναρτήσεις λίστας είναι πάντα πολύ ευανάγνωστες εάν δομηθούν σωστά και οι χρήστες θα προσθέσουν σελιδοδείκτη σε μια καλά δομημένη ανάρτηση.
 14. Γράψτε συχνές ερωτήσεις για την επιχείρηση ή τον κλάδο σας. Αποκτήστε έμπνευση από δημοσιεύσεις κοινωνικών μέσων και από υπάρχοντες χρήστες ή πελάτες.
 15. Δημοσιεύστε μια ανάρτηση για τον εαυτό σας και τις δεξιότητές σας. Οι άνθρωποι είναι εγγενώς περίεργοι και θα απολαύσουν να μάθουν περισσότερα για εσάς.
 16. Εμπνευστείτε από μη αειθαλή θέματα. Εάν θέλετε να αυξήσετε την επισκεψιμότητα, το ιστολόγιο σχετικά με τις ειδήσεις δεν είναι ο καλύτερος τρόπος, αλλά η δημοσίευση ανάλυσης μετά από ένα μεγάλο γεγονός μπορεί να σας φέρει αειθαλή κίνηση
 17. Γράψτε για ετήσιες εκδηλώσεις που θα γίνονται κάθε χρόνο. Ενώ τα εποχιακά ιστολόγια δεν είναι αειθαλή βραχυπρόθεσμα, θα φέρουν αυξήσεις στην επισκεψιμότητα κάθε φορά που αυτή η ημερομηνία κυκλοφορεί στο ημερολόγιο.
 18. Δημοσίευση μαρτυριών πελατών. Οι μαρτυρίες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εμπνεύσετε την εμπιστοσύνη στα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας και μπορούν να αποτελέσουν μια εξαιρετική πηγή λέξεων-κλειδιών με μεγάλη ουρά.
 19. Ερευνήστε και γράψτε μια βιογραφία δολοφόνων. Κάντε το σχετικό με την επιχείρησή σας επιλέγοντας έναν θρύλο της βιομηχανίας ή το trailblazer.
 20. Γράψτε γλωσσάρια όρων. Αυτά είναι ένας άλλος τύπος ανάρτησης λίστας και μπορεί να είναι ιδανικοί για εισερχόμενους συνδέσμους καθώς και για οργανική επισκεψιμότητα αναζήτησης. Απλώς προσπαθήστε να γράψετε λίγο περιεχόμενο για κάθε ορισμό του γλωσσαρίου για να αυξήσετε τη δημοσίευση.
 21. Επιμεληθείτε μια λίστα πολλών ιστολογίων σε ένα εξειδικευμένο θέμα. Εάν αυτό βοηθά στη δημιουργία κοινού, μπορείτε να το κάνετε ένα κανονικό χαρακτηριστικό.
 22. Απαντήστε στις ερωτήσεις των νέων πελατών σας σε ένα ιστολόγιο. Συχνά, γράφουμε φανταστικό περιεχόμενο σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που πρέπει να δημοσιεύονται για να το απολαύσουν όλοι.
 23. Γράψτε μια μελέτη περίπτωσης. Είναι καλύτερο να προωθήσετε τη σχέση σας με έναν πελάτη που συνεργάζεστε μακροπρόθεσμα, ώστε το περιεχόμενο να μην χρονολογείται ποτέ.
 24. Δημιουργήστε μια λίστα χρήσιμων πόρων για έναν αρχάριο ξεκινώντας στον κλάδο σας. Το να βοηθάς άλλους είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χτίσεις εμπιστοσύνη και να μοιραστείς.
 25. Γράψτε στρατηγικές για κοινά προβλήματα. Η εξοικονόμηση χρημάτων, η απώλεια βάρους, η εναλλαγή θέσεων εργασίας και η εξισορρόπηση των επιχειρηματικών προϋπολογισμών είναι όλα σπουδαία θέματα.
 26. Γράψτε λεπτομερώς για τις δυνατότητες προϊόντων ή υπηρεσιών. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση αυτών των πολύτιμων λέξεων-κλειδιών με μεγάλη ουρά.
 27. Αποκαλύψτε τον τρόπο που εργάζεστε και τη στρατηγική σας για να είστε παραγωγικοί. Πολλές επιχειρήσεις καθυστερούν επειδή οι άνθρωποι χάνουν την ορμή τους, επομένως τα κινητήρια ιστολόγια μπορούν να βοηθήσουν να προσελκύσουν επισκεψιμότητα από ένα ευρύ κοινό.
 28. Γράψτε για άλλο διαχρονικό περιεχόμενο αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο για τους αναγνώστες σας. Τα βιβλία μαγειρικής και τα βιβλία αναφοράς είναι καλά παραδείγματα.
 29. Δημοσιεύστε χιουμοριστικές πληροφορίες για τη βιομηχανία σας. Τα ιστολόγια που κάνουν τους ανθρώπους να γελούν είναι εξαιρετικοί υποψήφιοι για κοινωνική κοινή χρήση.
 30. Serialise το ηλεκτρονικό σας βιβλίο. Διαχωρίστε το περιεχόμενο σε ξεχωριστά ιστολόγια, το καθένα με σύνδεσμο προς την έκδοση PDF.
 31. Πείτε την ιστορία του μεγαλύτερου επιτεύγματος της εταιρείας σας. Η αυτοπροώθηση δεν είναι κακό.
 32. Σκεφτείτε μια συνεχή προσφορά για προώθηση, όπως ένα δωρεάν δώρο ή ένας κωδικός κουπονιού. Οι άνθρωποι αναζητούν πάντα εκπτώσεις και προσφορές πριν από την πραγματοποίηση μιας αγοράς.
 33. Δημοσιεύστε μια συνταγή (αν σχετίζεται με την επιχείρησή σας!). Οι συνταγές δεν γερνούν ποτέ.
 34. Γράψτε για αυτούς τους όρους ορολογίας με τους οποίους αγωνίζονται οι νέοι πελάτες σας. Η εξήγηση του φόντου πίσω από την ορολογία το βοηθά να βυθιστεί.
 35. Γράψτε μια ετήσια ανάρτηση σε ένα θέμα που μπορεί να ενημερώνεται κάθε χρόνο που ακολουθεί. Ένα καλό παράδειγμα είναι μια ετήσια έρευνα προσωπικού, μια έκθεση για τη βιομηχανία ή μια έρευνα.
 36. Δημοσιεύστε μια έρευνα πελατών χωρίς ημερομηνία λήξης. Αυτό μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο για τη λήψη σχολίων από πιθανούς πελάτες.
 37. Δημιουργήστε ένα εκπαιδευτικό μάθημα στο Udemy και συνδέστε το από το ιστολόγιό σας. Οι άνθρωποι λατρεύουν να μαθαίνουν ανεξάρτητα στο διαδίκτυο, ειδικά αν το μάθημα είναι δωρεάν.
 38. Αποφύγετε τους μύθους για τη βιομηχανία σας. Έχετε μοναδικές γνώσεις εσωτερικού – γι ‘αυτό χρησιμοποιήστε το!
 39. Γράψτε για “γνωστά σφάλματα” με συσκευές ή εξοπλισμό που χρησιμοποιείτε στην εργασία σας. Εάν έχετε μια λύση, θα έχετε κίνηση από άτομα με το ίδιο πρόβλημα.
 40. Δημοσιεύστε μια συνέντευξη με έναν ηγέτη σκέψης στη θέση σας. Προσπαθήστε να βάλετε μια συντακτική περιστροφή στη συνέντευξη έτσι ώστε να μοιάζει με άρθρο περιοδικού και όχι ως ερωτηματολόγιο.
 41. Γράψτε για τα αγαπημένα σας «ζωή hacks» για την ταχύτερη εκτέλεση της εργασίας. Η αυξημένη παραγωγικότητα είναι ένα θέμα που όλοι αγαπούν να διαβάσουν.
 42. Έχετε τουλάχιστον έναν τρόπο για να δημοσιεύσετε τα Χριστούγεννα στο ιστολόγιό σας. Ακόμα και το πιο σκοτεινό θέμα των Χριστουγέννων θα γίνει επιτυχίες όσο πλησιάζει ο Δεκέμβριος.
 43. Επανεξετάστε μια κοινή άποψη. Δημοσιεύστε τη δική σας μοναδική γνώμη για ένα θέμα που έχει καλυφθεί σε βάθος από άλλους. Πιθανότατα θα συνδεθείτε, αρκεί να είστε ειλικρινείς σχετικά με τις απόψεις σας.
 44. Προσφέρετε 10 τρόπους… να κάνετε κάτι! Οι αριθμημένες λίστες είναι ιδανικές για αειθαλείς ιδέες περιεχομένου και οι αναγνώστες τους αγαπούν γιατί ξέρουν ακριβώς πόσο χρόνο θα χρειαστεί να επενδύσουν στην ανάγνωση της ανάρτησης.
 45. Συνθέστε συμβουλές για αρχάριους για αρχάριους. Άτομα που χρειάζονται βοήθεια με κάτι μπορεί τελικά να επιλέξουν να σας προσλάβουν για να το κάνουν για αυτούς.
 46. Ενσωμάτωση παρουσιάσεων και περιεχομένου περιοδικών με τη δική σας άποψη και σχολιασμό. Το SlideShare και το Scribd είναι και οι δύο εξαιρετικοί πόροι.
 47. Συνδέστε παλαιότερες σχετικές αναρτήσεις έτσι γίνονται αειθαλή ως ομάδα. Για παράδειγμα, οι ευαίσθητες στο χρόνο αναρτήσεις μπορούν να γίνουν πιο χρήσιμες αν παρακολουθούν μια κατάσταση καθώς εξελίσσεται.
 48. Επεξεργαστείτε παλιές δημοσιεύσεις στο ιστολόγιό σας. Αν έχετε δημοσιεύσει άρθρα που έχουν ξεπεράσει, επεξεργαστείτε τα άρθρα για να διατηρήσετε το αειθαλές περιεχόμενο ενώ απορρίπτετε οτιδήποτε είναι παλιό νέο.
 49. Γράψτε ποιοτικό περιεχόμενο. Όσον αφορά τις αναρτήσεις ιστολογίου, δεν έχει νόημα να δημιουργήσετε μάζες λεπτού περιεχομένου. Δημοσιεύστε αναρτήσεις που πραγματικά θέλουν να διαβάσουν, αρέσει και μοιράζονται οι χρήστες.

Απολαύστε αειθαλές περιεχόμενο

Το αειθαλές περιεχόμενο είναι το θεμέλιο κάθε υπέροχου ιστολογίου. Καθώς η Google απαιτεί υψηλότερη ποιότητα, οι επιχειρήσεις επενδύουν περισσότερο και αυτό σημαίνει ότι το περιεχόμενο πρέπει να αντέξει στη δοκιμή του χρόνου για να αξίζει να δημοσιευτεί.

Εάν το περιεχόμενό σας δεν ξεπεράσει ποτέ, θα προσελκύσει πάντα νέους αναγνώστες. Να είστε συγκεκριμένοι, να μην είστε πολύ τεχνικοί και να είστε προσεκτικοί στη θέση σας. Μόλις εφαρμοστεί η αειθαλής στρατηγική περιεχομένου σας, δεν θα χρειαστεί ποτέ να ανησυχείτε για τη δημιουργία επισκεψιμότητας ξανά.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map